Премахване на затъмняващо фолио за стъкла
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Премахване на затъмняващо фолио за стъкла
Здравейте. Откакто съм закупил автомобила си, до настоящия момент, същият е със затъмнени стъкла, посредством поставено върху тях облепващо фолио. До момента над 15 пъти са ме спирали от КАТ, но понеже ги познавам, не ми правят проблеми. Но тъй като ми омръзна всеки път да губя време, да спирам и да си гърмя патроните напразно, реших да го премахна. Фолиото не е поставяно от мен, така си закупих колата и я регистрирах в КАТ. В тази връзка, искам да попитам от кои стъкла точно е нужно да премахна фолиото, срещу каква сума и има ли колега, при който мога да оставя колата и да свърши тази работа качествено, без остатъци от фолио, следи и без да наранява подгряването на стъклата /реотанчетата/.
От всички стъкла ли следва да премахна фолиото или само от предното стъкло и двете странични /предни/? На кои стъкла е допустимо да остане фолио?
Много ли време отнема тази процедура?
Моля, в случай, че има колеги, които предлагат подобна услуга, да се свържат с мен посредством личните съобщения и да ми предложат конкретна оферта, за да съпоставя цените и да реша коя ще избера.
Ще съм благодарен на останалите колеги от форума да изкажат мнение относно поставения въпрос, свързан с допустимостта на затъмняването на стъклата.
От всички стъкла ли следва да премахна фолиото или само от предното стъкло и двете странични /предни/? На кои стъкла е допустимо да остане фолио?
Много ли време отнема тази процедура?
Моля, в случай, че има колеги, които предлагат подобна услуга, да се свържат с мен посредством личните съобщения и да ми предложат конкретна оферта, за да съпоставя цените и да реша коя ще избера.
Ще съм благодарен на останалите колеги от форума да изкажат мнение относно поставения въпрос, свързан с допустимостта на затъмняването на стъклата.
Re: Премахване на затъмняващо фолио за стъкла
махаш на челното,шофьорската врата и пасажерската и си ти, реотаните не се притеснявай на задното не е проблем, също и на малките задни стъкла (гледам че си с купе). според мен 3те задни си ги остави , по-комфортно е 

- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Колега, тези на предните врати, ако така повече ти харесва и не ти пречат като видиш полицаи сваляш предните стъкла до долу и няма да разберът, че са затъмнявани, а щом в КАТ нищо не са ти казали за предното стъкло не разбирам защо катаджийте по улиците се заяждат 

Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
red_bull92 написа:Колега, тези на предните врати, ако така повече ти харесва и не ти пречат като видиш полицаи сваляш предните стъкла до долу и няма да разберът, че са затъмнявани, а щом в КАТ нищо не са ти казали за предното стъкло не разбирам защо катаджийте по улиците се заяждат
Т'ва са пълни глупости дето го написа...

Иначе по-темата аз си играх да го свалям сам с тези ножчета дето свалят стикерите от стъклото и няма проблем,там където остане лепило от фолиото се маха със парфюм и парцалче.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- surfboard
- младши ентусиаст
-
Въпреки че над 15 пъти ме спират и пускат, аргументът им е, че въпреки че съм я закупил и регистрирал така, това не значи че колата е изрядна.
Ако съм ви разбрал правилно, трябва да махна фолиото на предното голямо стъкло и на двете предни странични стъкла, нали? Двете малки задни и голямото задно си остават с фолио и няма да имам проблеми....?
Ако съм ви разбрал правилно, трябва да махна фолиото на предното голямо стъкло и на двете предни странични стъкла, нали? Двете малки задни и голямото задно си остават с фолио и няма да имам проблеми....?
Закон за ДП - Раздел XX - Задължения на водачите на пътни превозни средства:
Чл.105. (изм.,ДВ,бр.43 от 2002 г.)
(1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
(2)Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
ПРАВИЛНИК за прилагане на Закона за движението по пътищата:
Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Така изглежда, аз също мислех, че и на задното стъкло е забранено, но явно съм бил в грешка
Чл.105. (изм.,ДВ,бр.43 от 2002 г.)
(1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
(2)Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
ПРАВИЛНИК за прилагане на Закона за движението по пътищата:
Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Така изглежда, аз също мислех, че и на задното стъкло е забранено, но явно съм бил в грешка

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
surfboard написа:Въпреки че над 15 пъти ме спират и пускат, аргументът им е, че въпреки че съм я закупил и регистрирал така, това не значи че колата е изрядна.
Точно така,в закона пише че щом имаш огледала за задно виждане можеш да си с тъмни стъкла отзад,и правилно расъждаваш че колата ти в момента е нередовна,не знам къде шофираш но ако продължиш така ти гарантирам че ще имаш бонус лепенка "спрян от движение" + акт в размер 50-100-лева.

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
red_bull92 написа:Колега, тези на предните врати, ако така повече ти харесва и не ти пречат като видиш полицаи сваляш предните стъкла до долу и няма да разберът, че са затъмнявани, а щом в КАТ нищо не са ти казали за предното стъкло не разбирам защо катаджийте по улиците се заяждат
Викаш зимата на -10 градуса си бичи на отворени джамове и

Мен са ме карали лятото при 40 градуса да вдигам предните стъкла(и двете бяха свалени до долу), за да видят дали не са затъмнени.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
red_bull92 написа:Колега, тези на предните врати, ако така повече ти харесва и не ти пречат като видиш полицаи сваляш предните стъкла до долу и няма да разберът, че са затъмнявани

Тоя номер отдавна не минава. В повечето случаи като видят, че всички прозорци отзад са затъмнени, а предните свалени до долу те спират и те карат да си вдигнеш прозореца, след което

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- SheTrqa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D 184к.с
Аз също имам питане за махането - имам на предното стъкло...много много светло, но ако се загледа човек се забелязва...особено и на слънце ако е. От София съм - къде може да отида, за да го махнат и горе долу колко пари излиза тази процедура САМО за предно стъкло 

- surfboard
- младши ентусиаст
-
Още тези дни ще се заема с въпроса и ще махна фолиото от челното стъкло и двете предни странични. Трябва да видя как ще се реши проблемът със залепения винетен стикер, прегледа и гражданската, защото те са залепени върху фолиото на предното стъкло.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
surfboard написа:Още тези дни ще се заема с въпроса и ще махна фолиото от челното стъкло и двете предни странични. Трябва да видя как ще се реши проблемът със залепения винетен стикер, прегледа и гражданската, защото те са залепени върху фолиото на предното стъкло.
Дай някакви снимки на тази кола да видим да не е някакво щатско изпълнение....
Просто не ми се вярва някой да тръгне да лепи фолио на челното стъкло. На предните врати ОК, но на челното

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Rosendo написа:surfboard написа:Още тези дни ще се заема с въпроса и ще махна фолиото от челното стъкло и двете предни странични. Трябва да видя как ще се реши проблемът със залепения винетен стикер, прегледа и гражданската, защото те са залепени върху фолиото на предното стъкло.
Дай някакви снимки на тази кола да видим да не е някакво щатско изпълнение....
Просто не ми се вярва някой да тръгне да лепи фолио на челното стъкло. На предните врати ОК, но на челното
На приятел Е46 330xd е цялата на 100% а предното на 60%.

Нагрява се със сешоар и се изтъргва с ножчета, каквито boksiora е посочил. После се минава с една влажна кърпа и тва е процедурата.
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Това е доста лесно по принцип и не мисля, че ще е проблем някой да се навие за 20-30лв да го направи, в това число и аз 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2