Урочасване?
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Урочасване?
Здравейте,
Сори за поредната тема в стил лична драма, но се зачудих какво е вашето мнение по въпроса.
Поводът, който ме подтикна да пусна тази тема е, че напоследък(последните 2 месеца) с колата ми върви супер "назад". На късмет, едвам, избегнах сериозна катастрофа(нямаше да е по моя вина), удариха ме леко, 3 пъти ми надраскваха задната броня с ключ, пирон или не знам и аз, откраднаха ми капачето на предната броня, счупиха ми огледалото, наплюха ми стъклата(!!) и всичките тези неща докато съм си оставил някъде колата паркирана(освен катастрофата, тогава бях в движение), едно надраскване е пред нас, другите събития някъде другаде. Не вярвам във врачки, проклятия, урочасвания и тем подобни, но направо вече се хващам за главата. Как е възможно толкова лош късмет да се натрупа покрай колата? Държа я на паркинг през нощта, супер много внимавам къде и как я паркирам, никога не запушвам хора и започвам да се чудя някой дали не ме е погледнал накриво нещо, да ме е проклел, урочасал, набелязал(или подобен термин) и да привличам дребни душички и неприятни инциденти. Другия вариант е да имам съсед-психопат, който да ме преследва и където и да спра да ми прави мизерии. А може и просто да е лош късмет. Затова и пускам темата, да прочета и мненията на другите. Аз съм крайно скептично настроен към всякакви такива(врачки, магьосници и т.н.), но пък това, че аз не вярвам, не значи че няма. Аз и във bitcoin не вярвам, но хората правят пари
Сори за поредната тема в стил лична драма, но се зачудих какво е вашето мнение по въпроса.
Поводът, който ме подтикна да пусна тази тема е, че напоследък(последните 2 месеца) с колата ми върви супер "назад". На късмет, едвам, избегнах сериозна катастрофа(нямаше да е по моя вина), удариха ме леко, 3 пъти ми надраскваха задната броня с ключ, пирон или не знам и аз, откраднаха ми капачето на предната броня, счупиха ми огледалото, наплюха ми стъклата(!!) и всичките тези неща докато съм си оставил някъде колата паркирана(освен катастрофата, тогава бях в движение), едно надраскване е пред нас, другите събития някъде другаде. Не вярвам във врачки, проклятия, урочасвания и тем подобни, но направо вече се хващам за главата. Как е възможно толкова лош късмет да се натрупа покрай колата? Държа я на паркинг през нощта, супер много внимавам къде и как я паркирам, никога не запушвам хора и започвам да се чудя някой дали не ме е погледнал накриво нещо, да ме е проклел, урочасал, набелязал(или подобен термин) и да привличам дребни душички и неприятни инциденти. Другия вариант е да имам съсед-психопат, който да ме преследва и където и да спра да ми прави мизерии. А може и просто да е лош късмет. Затова и пускам темата, да прочета и мненията на другите. Аз съм крайно скептично настроен към всякакви такива(врачки, магьосници и т.н.), но пък това, че аз не вярвам, не значи че няма. Аз и във bitcoin не вярвам, но хората правят пари

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Урочасване?
Аз пък търса сериозна врачка, че искам да разбера едно нещо.. Ама навсякъде греда.
Иначе аз вярвам в тези неща и съм доста суоверен. Ходи запали свещичка някъде.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Kroki написа:Аз пък търса сериозна врачка, че искам да разбера едно нещо.. Ама навсякъде греда.
Доколкото знам а и честно казано не искам много да знам на теб ти трябва ходжа.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Колега ако това те успокоява НЕ СИ САМО ТИ 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
колега, пожелавам ти най-тежките ти проблеми да са само на колата -ебаф тая тенекия да я мислиш толкова..
млад,предполагам здрав и корав мъж се затюхкал за някакви ламарини -не се излагай, грехота е(ако си суеверен)
за врачки,ходжи и т .н .. без коментар..
млад,предполагам здрав и корав мъж се затюхкал за някакви ламарини -не се излагай, грехота е(ако си суеверен)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Bogat-Beden написа:колега, пожелавам ти най-тежките ти проблеми да са само на колата -ебаф тая тенекия да я мислиш толкова..
Благодаря ти за пожеланието. На фона на останалия ми живот, освен този, други проблеми нямам(да чукна на дърво).
Чак да съм се затюхкал - не съм, но повярвай ми, не е приятно постоянно някой да ти с*ре на труда. Ходя, разправям се със застрахователи, бояджии и т.н. и след 3 дни пак същото. Обичам колата ми да е изрядна, както технически, така и визуално. От една секта сме, така че няма какво да ти обяснявам.
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
"Урочасване" е един такъв общ термин... По принцип не е магия и не е урочасване, а по научно му и по правилно се казва "енергиина намеса"
Само да вметна за ходжата (не се заяждам, колега боксьор) съм чел, че правят 2-ра енергиина намеса която временно блокира първата и след време става миш-маш, така че ходжата (супер неправилно се наричат така, защото грам нямат общо с истинските ходжи) не е решение. Бих се задълбочил доста, НО всичко това може да е просто лош момент от живота - на повечето хора ни се е случвало 4-5 дена да е супер карък и да почваме да се вкарваме във филми разни. Но ако не отмине не са добре нещата.
Само да вметна за ходжата (не се заяждам, колега боксьор) съм чел, че правят 2-ра енергиина намеса която временно блокира първата и след време става миш-маш, така че ходжата (супер неправилно се наричат така, защото грам нямат общо с истинските ходжи) не е решение. Бих се задълбочил доста, НО всичко това може да е просто лош момент от живота - на повечето хора ни се е случвало 4-5 дена да е супер карък и да почваме да се вкарваме във филми разни. Но ако не отмине не са добре нещата.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
интересна тема..
разбира се въпроси свързани с духовното състояние и религиозна ориентираност са твърде лични.. и така трябва да бъде. НО..
интересното е каква е реакцията в голяма част от обществото ни при подобни страхове и терзания свързани със суеверия и тн????... някои биха си казали- ние сме християни? и ще запалим свещи.. и после какво става?
истината е, че всичко е толкова езически преплетено с традиции и порядки, че се губи нишката на самото християнството.
Какво означава да си християнин? какво казва библията за тези зли сили? или дори за какво се говори в самата библията??
няма да давам отговори..
лично аз не вярвам в суеверия и не се страхувам от такива.. но това не значи че ги няма.

разбира се въпроси свързани с духовното състояние и религиозна ориентираност са твърде лични.. и така трябва да бъде. НО..
интересното е каква е реакцията в голяма част от обществото ни при подобни страхове и терзания свързани със суеверия и тн????... някои биха си казали- ние сме християни? и ще запалим свещи.. и после какво става?
истината е, че всичко е толкова езически преплетено с традиции и порядки, че се губи нишката на самото християнството.
Какво означава да си християнин? какво казва библията за тези зли сили? или дори за какво се говори в самата библията??
няма да давам отговори..
лично аз не вярвам в суеверия и не се страхувам от такива.. но това не значи че ги няма.
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Kroki написа:Аз пък търса сериозна врачка, че искам да разбера едно нещо.. Ама навсякъде греда.
Отивай при Севда в Долна Митрополия ( блока до СБА ), а ако не е там значи е в Тръстеник ( центъра завиваш на дясно и 100% ще й забележиш къщата ) имаше и една на площат Македония, ама не я помня

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
ares2 написа:интересна тема..![]()
няма да давам отговори..
По принцип реакцията на хората е присмиване докато не дойде и в неговата градинка.
Преплетено е всичко не само езическото с християнското - пример МАРТЕНИЧКИТЕ, ами и всички религии по света са преплетени като свински черва ако се заеме да разгледа човек.
Това че някой не вярва в нещо, не значи че го няма и също така не означава че като не вярваш не може да те удари. Нещо като с тока - не го виждаш, удря те и не можеш да си го върнеш

- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Айде и тази тема да я преместим в g mamma, a?
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Купих колата лятото. Извън града ме блъсна автобус отзад и ме засили в друга кола на сандвич. Оправих колата. От каското ми платиха наполовина. Само след месец един кавал без предимство неуспешно се опита да влезе с fiat-а си на пасажерското място.., ама през моята врата... Надявах се да е тотал, но се оказа само врата, заден панел, стъкла и дреболии..., без крива рама...Всички ми казват да я продам, щото явно била урочасана
- Аз казвам: "time sert за алуминиевия блок и кована карантия за строукъра" 
Не вярвам в урочасване.

Не вярвам в урочасване.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
У нас кола не може да се поддържа перфектна или поне не без да ти е вътрешно както на теб ...
Не го мисли и не се коси ... това са тененкии в краина сметка колкото и да ни е мерак
Преди години се ударих 2 пъти в рамките на 10 дена по моя вина
и двата пъти доста левашки и в зоната десен фар, калник, капак
не бях ремонтирал първия удар за щастие
шит хепънс ... не се впрягай
вра4ки, вещици, ходжи и имами няма да коментирам щото мнението ми е крайно, а доста хора намират смисъл в тия работи
Не го мисли и не се коси ... това са тененкии в краина сметка колкото и да ни е мерак
Преди години се ударих 2 пъти в рамките на 10 дена по моя вина
и двата пъти доста левашки и в зоната десен фар, калник, капак
не бях ремонтирал първия удар за щастие

шит хепънс ... не се впрягай

вра4ки, вещици, ходжи и имами няма да коментирам щото мнението ми е крайно, а доста хора намират смисъл в тия работи

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
аз не вярвам в такива неща, но преди две години първо ударих заек, счупих решетката на бронята и т.н. застраховки, оправих се.
След месец ударих куче, пак броня този път вече я сменях, пак оправих колата. Най-много след месец на същото място ударих сърна... съвсем леко, но се наложи да сменя бъбреците. Бях решил, че някой иска да ставам ловец. И така
След месец ударих куче, пак броня този път вече я сменях, пак оправих колата. Най-много след месец на същото място ударих сърна... съвсем леко, но се наложи да сменя бъбреците. Бях решил, че някой иска да ставам ловец. И така

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
ако добавя една лисица от мен и може да си направим ловна дружинка е46
на мен ми се случи съвсем преди да си продам 1-вата 46-ца
може да е било знак да не я давам ама нали съм проЗ и не разбирам от знаци та я продадох все пак ...
или горската фея ми е пратила вестител за нещо

на мен ми се случи съвсем преди да си продам 1-вата 46-ца
може да е било знак да не я давам ама нали съм проЗ и не разбирам от знаци та я продадох все пак ...
или горската фея ми е пратила вестител за нещо

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2