Легендите в мини системите SONY RX и LBT

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Re: Легендите в мини системите SONY RX и LBT

Мнение от mustang1986 » 20 Фев 2014, 22:44

И аз да се включа с един Rx-70 закупен през далечната 1998.За времето си а и още си остава доста корава машина.Никоя друга марка по онова време не можеше да се доближи до качеството и силата на уредбите Сони.Като всяко едно нещо и те си имаха слабите места,а това най-често бяха лазерните глави,разбърканите копчета,потенциометърът за волумето и при мен веднъж звуковият процесор.Тази моя система си работи безупречно и до ден днешен,като звукът от външен източник през нея е доста добър дори сравнен с нещо съвременно.Сигурен съм и,че миналата година на сбирката на е46 в Троян един екземпляр е допринесъл за едно по добро настроение :)

Пс някой има ли си представа защо има толкова голямо търсене на Rxd8s i Rxd9 (цените варират от 500 до над 1000лв)нещо ценно ли има в тях?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

Потребител
Аватар

Мнение от bvb80 » 23 Фев 2014, 9:13

Благодаря на всички. Вече съм собственик на Сони рх 99 и за сега съм много доволен.

Потребител
Аватар

Мнение от bvb80 » 23 Фев 2014, 9:20

Rundev написа:Значи преди доста години ги открих и съм ги позабравил но си спомням че доста надълбоко я "чипосвах" :lol: и любимото ми меню беше да и включиш още 20-тина вата към силата и :) Немога и да експериментирам на моята понеже както обясних копчетата отдавна са със собствено мнение :) Както повечето знаят и имат такива уредби,се усилват до 30 и max.Когато е в нормален режим ако сте забелязали уредбата реално свири силно до към 28 усилено,след това няма разлика в усилването или почти минимална в сравнение от 23 да кажем до 28.Това е една защита на SONY да не пренатоварваш тонколоните в зависимост от различните типажи песни(повече бас,повече високи) знаете че са различни песните.Мисля че системата се казваше VACS.В случаят винаги имате оптимален звук с минимални изкривявания.Бях открил начин чрез сервизните менюта да спра тази система и да източа коравият усилвател до краен предел.В случаят уредбата започваше да усилва от 28 до max още повече :mrgreen: Спонмям си че бяха доста бъзици в нея,като компютър е.Това което си спомням е РЕСТАРТ на уредбата,което се правеше със следните комбинации- Enter/next+Stop+Power.Повечето комбинации са с Enter/next+Stop + някой от копчетата на CD-to.Уредбата може да се заключва,тества,спират отделно компоненти.....и мн др. абе тия от SONY са били много наясно какво правят в далечната 1998г и защо са сложили надписите на тези уредби DJ MIX PRO.Комбинации имат и тяхните наследници RX-D сериите,не съм сигурен за LBT-тата.След RX-D сериите......всичко отиде подяволите с уредбите сони и затова загубиха популярност.Споням си една история че нашите ми се бяха карали задето съм смущавал съседите със силна музика и ми забраниха да пипам уредбата и аз от инат я заключих със скрити менюта да неможе да я пипат,само някакъв надпис светеше на дисплея даже маи номера на подменюто мисля и нашите дълго време неможеха да я цъкнат :lol: Даже приказки за ремонт взеха да се водят в нас,обаче воаля изведнъж тръгна уредбата :mhihi:

Здравей.Няма ли начин да се разровиш пак за да чипосаме и нашите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 24 Фев 2014, 14:23

mustang1986 написа:И аз да се включа с един Rx-70 закупен през далечната 1998.За времето си а и още си остава доста корава машина.Никоя друга марка по онова време не можеше да се доближи до качеството и силата на уредбите Сони.Като всяко едно нещо и те си имаха слабите места,а това най-често бяха лазерните глави,разбърканите копчета,потенциометърът за волумето и при мен веднъж звуковият процесор.Тази моя система си работи безупречно и до ден днешен,като звукът от външен източник през нея е доста добър дори сравнен с нещо съвременно.Сигурен съм и,че миналата година на сбирката на е46 в Троян един екземпляр е допринесъл за едно по добро настроение :)

Пс някой има ли си представа защо има толкова голямо търсене на Rxd8s i Rxd9 (цените варират от 500 до над 1000лв)нещо ценно ли има в тях?

Колега,сега ще ти обясня защо са толкова скъпи.Понеже малко по новите LBT-та и RXD сериите са една ИДЕЯ по силни и думкащи от LBT-XB80AV примерно или RX99 примерно,и поради големия интерес на такива като нас които са претърпяли няколко хиляди купона с такива уредби и сме нямали ядове,определена шайка хора са решили да монополизират и тероризират хората.Изкупуват въпросните уредби за по 200 до 300 лева и ги връщат в продавалника за по 1000.Звънях на няколко "миндила" които са решили да изкарват така пари,които всичките им обяви са "по договаряне" и всичките са на такава цифра каквато споменах.Да отбележа само че като пуснах моето LBT за продаване,за 2-3 мин ми се развъня телефона да вдигна цената на уредбата,защото правели точно това което описах.Представяте ли си? Звъняха ми да вдигна цената,не да купуват уредбата!Иначе нищо ценно няма в тях освен кораво STK и хубави филтри и защити.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 26 Фев 2014, 18:55

Дойде най накрая XB5-цата :mhihi: и бързо я навързах към всичко къде имам и от бързане да ви се похваля,пускам да правя клип и докато снимам как мърдат листата на едно разстение и едната съраунд колона се изплющя на земята от бас. :mhihi: :mhihi: :mhihi: ето го въпросният клип :mhihi: :mhihi: :mhihi:

http://www.youtube.com/watch?v=aUGIt5BkCmU

Лошото на апаратите е че немогат да хванат баса или движението на говорителите(поне това с което снимам де) :mhihi: :mhihi:
Уникално свири и тази 5-ца.Навързах и двете нейни фронтални колони,двете големи и двете малки SONY-та,както и два съраунда Pioneer и централният JVC.Нямат клякане тези уредби,щях да съборя блока :mhihi: :mhihi: :mhihi: и като се има напредвид че XB5 e с пасивно охлаждане :mhihi: :mhihi:
Ето го и другия клип ама........неможах да го направя както трябва :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=5KC1uiEho-E

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

P.S. Още пазя кашона на истинския Японец :) Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bvb80 » 04 Мар 2014, 19:23

Здравейте. Имам една питанка. Искам да добавя още две колони от JVC на моето RX99 но незнам как е по-добре да ги вържа. Дали + / и + със - / - или +със+ и -със - или как се казва, в паралел или последователно. Другото което ме притеснява е дали ще има проблем за уредбата.Като гледам клипове на тези уредби са все с по 4 дори и 6 колони. Благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 05 Мар 2014, 5:07

bvb80 написа:Здравейте. Имам една питанка. Искам да добавя още две колони от JVC на моето RX99 но незнам как е по-добре да ги вържа. Дали + / и + със - / - или +със+ и -със - или как се казва, в паралел или последователно. Другото което ме притеснява е дали ще има проблем за уредбата.Като гледам клипове на тези уредби са все с по 4 дори и 6 колони. Благодаря предварително.

Ако няма да я дъниш от сутрин до вечер вържи ги в паралел.Малко повече ще натовариш стъпалата, ма много важно-повече от здрави са и даянят.Изключително важното нещо е да са сфазирани колоните за да не унищожиш басите.Тоест-всички плюсове към плюс и всички минуси към минус.Нищо няма да изгори, ако не спазиш това, но баса ти някак странно и нежно ще изчезне.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 05 Мар 2014, 10:37

Паралелно,стъпалото вътре издържа :) Ако започне да му идва тегаво или прегрява уредбата започва да насича самия звук и след това ще се изключи ако продължиш да я пържиш.Това се случва принципно след 30-40 мин купон с вързани 5-6 тонколони на два изхода :) :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bvb80 » 06 Мар 2014, 6:32

Ами ако вържа допълнителните на местото където са съраунда а пък съраунд колонките да ги вържа към нейните основни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 06 Мар 2014, 13:03

Тоест мъчиш стъпалото на 1 ом и то не изгаря :kuku: или ги връзваш по двойки последователно и после паралелно?

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 09 Мар 2014, 19:58

Rundev написа:Дойде най накрая XB5-цата :mhihi: и бързо я навързах към всичко къде имам и от бързане да ви се похваля,пускам да правя клип и докато снимам как мърдат листата на едно разстение и едната съраунд колона се изплющя на земята от бас. :mhihi: :mhihi: :mhihi: ето го въпросният клип :mhihi: :mhihi: :mhihi:

http://www.youtube.com/watch?v=aUGIt5BkCmU

Лошото на апаратите е че немогат да хванат баса или движението на говорителите(поне това с което снимам де) :mhihi: :mhihi:
Уникално свири и тази 5-ца.Навързах и двете нейни фронтални колони,двете големи и двете малки SONY-та,както и два съраунда Pioneer и централният JVC.Нямат клякане тези уредби,щях да съборя блока :mhihi: :mhihi: :mhihi: и като се има напредвид че XB5 e с пасивно охлаждане :mhihi: :mhihi:
Ето го и другия клип ама........неможах да го направя както трябва :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=5KC1uiEho-E

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

P.S. Още пазя кашона на истинския Японец :) Изображение

Колко парички даде за красавицата?
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

Потребител
Аватар

Мнение от bvb80 » 11 Мар 2014, 19:33

Здравейте отново. Може би вече да ви досаждам с моите въпроси,но само тук виждам че има компетентни хора които наистина разбират от уредби Сони.Днес си взех една уредба Sony RXD7 (уж на далавера)но със следния проблем.Човека каза че не я е пускал от години и сега неиска да тръгне.Сега като я пуснах на дисплея пише push power protect и тавата на дисковете постоянно се вади.Може ли някой тук да ми каже какво и е и дали ще ми е скъп ремонта.

Автоморгаджията
Аватар
Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
Мечтае да кара: E60 ///M5

Мнение от Flash » 11 Мар 2014, 20:32

bvb80 написа:Здравейте отново. Може би вече да ви досаждам с моите въпроси,но само тук виждам че има компетентни хора които наистина разбират от уредби Сони.Днес си взех една уредба Sony RXD7 (уж на далавера)но със следния проблем.Човека каза че не я е пускал от години и сега неиска да тръгне.Сега като я пуснах на дисплея пише push power protect и тавата на дисковете постоянно се вади.Може ли някой тук да ми каже какво и е и дали ще ми е скъп ремонта.

99,9% крайното стъпало е заминало. STK 407-xxx търсиш (ако не е пипана е STK 407-090E), 30-60лв.
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 11 Мар 2014, 23:11

Flash написа:
bvb80 написа:Здравейте отново. Може би вече да ви досаждам с моите въпроси,но само тук виждам че има компетентни хора които наистина разбират от уредби Сони.Днес си взех една уредба Sony RXD7 (уж на далавера)но със следния проблем.Човека каза че не я е пускал от години и сега неиска да тръгне.Сега като я пуснах на дисплея пише push power protect и тавата на дисковете постоянно се вади.Може ли някой тук да ми каже какво и е и дали ще ми е скъп ремонта.

99,9% крайното стъпало е заминало. STK 407-xxx търсиш (ако не е пипана е STK 407-090E), 30-60лв.

Абсолютно е STK-а то :)))))) Сменяш интегралата и газззззззз :))))
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bvb80 » 17 Мар 2014, 18:43

99,9% крайното стъпало е заминало. STK 407-xxx търсиш (ако не е пипана е STK 407-090E), 30-60лв.[/quote]

Здравейте отново. Може ли някой да ми каже каква е разликата от STK 407-090 и STK 407-090Е защото купих STK 407-090 сложих го и уредбата свири около 20мин. и пак спря.Дали проблема е в STK-то или е нещо друго. Наложи ми се аз да си я правя защото в единствения сервиз който имаме тук ми казаха че имат още 50 уредби да правят и ще стане след месец-два.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата