Въпроси относно откраднат автомобил
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Въпроси относно откраднат автомобил
Здравейте колеги, случи се нещастието и при мен. Откраднаха ми Каптивата (пак добре, че не е 39-ката, че щях да се разплача). Понеже ми се случва за 1-ви път, дано да е и последен, искам да ви попитам някои неща, понеже не ми е много ясно какво ще се случва от сега нататък.
Застрахована е в Булинс и от там ми казаха да чакам 3 месеца и ако не я намерят тогава ще ми я платят. Да, но не ми казват колко ще ми платят. Купена е чисто нова и беше в последната си година от лизинга. Застраховки, лизинги, всичко съм си плащал като поп, колко са казали толкова съм дал. Когато я закупих преди години ми се върза около 75-80 хил.лв, това е с оскъпяването, с всичко.
Голяма част от ДДС-то, ако не и цялото вече съм въстановил, та въпросът ми е каква сума трябва да очаквам от Булинс да ми изплатяти горе-долу в какви срокове? От мен още нещо очаква ли се или само да седя и да чакам? Оставам ми около 3-4 вноски някъде да платя, но сега след като автомобилът е откраднат трябва ли да ги плащам? Мога ли да имам вяра на Булинс, че въобще нещо ще платят? Въобще, ако някой има опит в такива ситуации ще бъда благодарен ако го сподели.
П.С. Сменил съм доста коли през годините, но точно Каптива никога не съм си мислел, че някой ще я открадне.
Застрахована е в Булинс и от там ми казаха да чакам 3 месеца и ако не я намерят тогава ще ми я платят. Да, но не ми казват колко ще ми платят. Купена е чисто нова и беше в последната си година от лизинга. Застраховки, лизинги, всичко съм си плащал като поп, колко са казали толкова съм дал. Когато я закупих преди години ми се върза около 75-80 хил.лв, това е с оскъпяването, с всичко.
Голяма част от ДДС-то, ако не и цялото вече съм въстановил, та въпросът ми е каква сума трябва да очаквам от Булинс да ми изплатяти горе-долу в какви срокове? От мен още нещо очаква ли се или само да седя и да чакам? Оставам ми около 3-4 вноски някъде да платя, но сега след като автомобилът е откраднат трябва ли да ги плащам? Мога ли да имам вяра на Булинс, че въобще нещо ще платят? Въобще, ако някой има опит в такива ситуации ще бъда благодарен ако го сподели.
П.С. Сменил съм доста коли през годините, но точно Каптива никога не съм си мислел, че някой ще я открадне.

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Re: Въпроси относно откраднат автомобил
Оставащите вноски трябва да продължиш да плащаш!Обикновено изплащат средно 70-80% от застрахователната сума за последната година,тоест ако е застрахована за 50к лв,ще получиш 40-43к лв.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Баси, на мен ми е стъпила на около 80хил лв, карал съм я 4 години, като съм набутал още бая с техните инспекшъни през няколко месеца, масла, щуротии, накрая евентуално ще ми платят 40хил
Демек съм 40 бона назад, аз по-добре през това време рент а кар да си бях взимал, по изгодно щеше да ми излезе 

520i написа:Голяма част от ДДС-то, ако не и цялото вече съм въстановил, та въпросът ми е каква сума трябва да очаквам от Булинс да ми изплатяти горе-долу в какви срокове?
Maлко пари, а срока можеш преспокойно да го мериш в години

520i написа:Мога ли да имам вяра на Булинс, че въобще нещо ще платят?
Ни най-малка.
520i написа:Баси, на мен ми е стъпила на около 80хил лв, карал съм я 4 години, като съм набутал още бая с техните инспекшъни през няколко месеца, масла, щуротии, накрая евентуално ще ми платят 40хил![]()
Нали не очакваше да я лашкаш, като за последно 4г. и после да я продадеш за 70 или да ти платят от каското за толкова

520i написа:Демек съм 40 бона назад, аз по-добре през това време рент а кар да си бях взимал, по изгодно щеше да ми излезе
Ми хората обикновено мислят и смятат преди покупка на нова кола, не да се хвърлят с главата напред и после да се вайкат по форумите

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Покупка на чисто нова кола си е пълна набутвация и всеки е наясно с това,но чисто новата кола е чисто нова 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Преди години един роднина имаше една Zafira, която я вдигнаха още след приключване на лизинга. Тогава от Витоша ЗАД казаха, че задължително трябвало да се подаде жалба до полицията. Оттам образуваха досъдебно производство и от застрахователите казаха, че освен те, ще чакат и полицаите да я намерят. Ако до изтичане срока на разследването /2 месеца по НПК/, ако не го удължат разбира се, не се намерила колата, тогава щели да я платят. Размерите доколкото си спомням, точно около 80% от застрахователната стойност.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Такава е процедурата полицията я търси два месеца,после документите отиват в прокуратурата(около месец) и с прокуроското постановление при застрахователя.Дано да няма някаква грешка,при мен в постановлението беше изпусната последния символ на рамата,и хоп още месец.Междувременно няколко ходения до районното,плащане на разни такси и те гледат така сякаш ти си си я откраднал.Това е опит от 2011г.в Пловдив.
Успех и дано да я намерят.
Успех и дано да я намерят.
520i написа:...Купена е чисто нова и беше в последната си година от лизинга.... да очаквам от Булинс да ми изплатят....
Я си виж пак условията на лизинга- ти НЕ си собственик. Значи на теб ще ти изплатят едно НИЩО. Обаче лизингодателя като собственик ще получи едни пари- моли се да стигнат за покриване на лизинга до края щото има случаи хората хем да нямат кола, хем да имат да дават още пари...
Да ъпдейтна с малко инфо как се развиха нещата, ако някой има същия проблем да знае.
Значи колата се намери (без полиция) на паркинга на Риото в Правец, но беше изтърбушена. От полицията не я намериха, после чаках към 2-3 седмици един прокурор да ми аде една бележка, с която отидох в бул инс. От там платиха колата, точно толкова колкото пишеше в полицата. Предполагам това ще да е 100%.
Вниските по лизинга спрях да ги плащам веднага. Така ме посъветваха. Тези вноски си ги взеха от бул инс после плюс малко лихви за забавено плащане от мен. (около 30-40лв някъде).
В общи линии е това, може би най-важното от цялата ситуация е да успееш да намериш кой е прокурора и да се разбереш с него, че иначе бая бели могат да станат.
Значи колата се намери (без полиция) на паркинга на Риото в Правец, но беше изтърбушена. От полицията не я намериха, после чаках към 2-3 седмици един прокурор да ми аде една бележка, с която отидох в бул инс. От там платиха колата, точно толкова колкото пишеше в полицата. Предполагам това ще да е 100%.
Вниските по лизинга спрях да ги плащам веднага. Така ме посъветваха. Тези вноски си ги взеха от бул инс после плюс малко лихви за забавено плащане от мен. (около 30-40лв някъде).
В общи линии е това, може би най-важното от цялата ситуация е да успееш да намериш кой е прокурора и да се разбереш с него, че иначе бая бели могат да станат.

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
520i написа:Да ъпдейтна с малко инфо как се развиха нещата, ако някой има същия проблем да знае.

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
11 мнения
• Страница 1 от 1