филтър картерни газове
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Re: филтър картерни газове
Здравейте колеги.Днес и аз смених прочутия филтър на моята кола с този от новия вид(пластмасовия),че бях със стария дунапренен филтър.Сложих заместител на оргиналния на марка VAICO.С отстъпката ми излезна 56лв.Колата наистина има промяна след смяната му.Почва да дърпа от около 1600-1700обр.,а преди около 1900-2000обр.Така че колегите които се чудят още дали да го сменят или не да го направят 

- E.Alexandrov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d Touring и E21 316
- Мечтае да кара: Кола без ръжда и с S-ков двигател
Приятели, от средата на миналото лято станах собственик на 320d Touring 02' M47N . Но при обслужването забравих за филтъра на картерните газове и преди 3 месеца някъде ми светна лампата за маслото. Колата я карам ежедневно и 80% в градски условия. Тогава взех от маслото , което бях и сипал при обслужването и долях около половин литър. Преди няколко дни обаче жълтата лампа пак светна. От един приятел с Е90 320d 163 знам ,че и неговата е губела малко масло до смяната на този прословут филтър. В други отношения , двигателя работи равномерно, разхода си е все така нисък.
Въпросът ми е , имали ли сте подобни оплаквания преди смяната на филтъра и ако не от какво друго може да бъде.
Въпросът ми е , имали ли сте подобни оплаквания преди смяната на филтъра и ако не от какво друго може да бъде.

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
жълто като светне до колкото знам датчика си е заминал или е на заминаване 

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
angelBMW написа:жълто като светне до колкото знам датчика си е заминал или е на заминаване
не колега,жълтата лампа святка като има нужда от доливане-ниско ниво на маслото.Към колегата,моята беше така преди като катах 320д.беше затлачен филтара и започна да хвърля масло през щеката и да ми святка лампата на маслото.долях и масло и се прибрах,след това го смени и 3 години докато я карах повече не е святкало.Вече ако свети на контакт жълтата лампа означава че датчика е за смяна.

- xaxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
- Детайли за колата: facelift
Изчетох темата, искам само да си потвърдя за последно за да не направя грешен избор. Ще сменям филтъра, ако си взема новия филтър, този пластмасовия (без цялата кутия), разглобя стария и се окажа с този с дунапренения филтър, заменими ли са или няма да се получи да сложа новия в старата кутия?
- xaxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
- Детайли за колата: facelift
Днес и аз смених моя филтър, беше доста напоен с масло и вероятно задръстен, но след смяната не мисля че има някаква разлика, поне не осезаема, понеже някой от колегите пишат за чувствителна разлика. Прилагам и няколко снимки.

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
[code][/code]Trqbvashe da slojish ot novite , postoiannite. Ako si s fejsa stavat.
- SheTrqa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D 184к.с
Здравейте, намерих по номер въпросният филтър (новият модел) - 11127799224 , но за него се пише, че не става за е46 330д 184кс 2000г. Така ли е наистина и ако е така - има ли за 330-ката от новия модел и как да го намеря 

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега,те филтрите са еднакви за 330.320-така че не го мисли,аз поръчах за ланд ровер 3.0 дизел които се води с мотор на бмв и филтъра стана за моята кола с разликата че е на 1/3 от цената за бмв

- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
unikalen88 написа:колега,те филтрите са еднакви за 330.320-така че не го мисли,аз поръчах за ланд ровер 3.0 дизел които се води с мотор на бмв и филтъра стана за моята кола с разликата че е на 1/3 от цената за бмв

unikalen88 написа:колега,те филтрите са еднакви за 330.320-така че не го мисли,аз поръчах за ланд ровер 3.0 дизел които се води с мотор на бмв и филтъра стана за моята кола с разликата че е на 1/3 от цената за бмв
А този филтър си го взел от Мото-Пфое, или друг магазин, който продава оригинални части? Демек питам дали филтъра е бил в оригинална опаковка за Ровер-а, демек оригинален или някоя заместваща част?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Здравейте!
Моят двигател е М57N2 и според Реалоем няма нито дунапренов нито пластмасов филтър http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=15.Това влияе ли на работата на двг.-турбо ,разход на масло и т.н.
Моят двигател е М57N2 и според Реалоем няма нито дунапренов нито пластмасов филтър http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=15.Това влияе ли на работата на двг.-турбо ,разход на масло и т.н.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
JTD написа:unikalen88 написа:колега,те филтрите са еднакви за 330.320-така че не го мисли,аз поръчах за ланд ровер 3.0 дизел които се води с мотор на бмв и филтъра стана за моята кола с разликата че е на 1/3 от цената за бмв
А този филтър си го взел от Мото-Пфое, или друг магазин, който продава оригинални части? Демек питам дали филтъра е бил в оригинална опаковка за Ровер-а, демек оригинален или някоя заместваща част?

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Колеги, след като старото филтърче се произвежда до 01/2003г, това значи ли, че колите след 01/2003 са с новото филтърче, което някои колеги наричат "вечно" ?
В realoem-a гледам, че на М57 е старото филтърче, а на М57N, е новия вариянт.
В realoem-a гледам, че на М57 е старото филтърче, а на М57N, е новия вариянт.