Глоба червен светофар
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Глоба червен светофар
Колеги имам въпрос относно текущите глоби за червен светофар, те гласят:
чл. 179.
Наказва се с глоба от 50 до 150 лв.:
5 . който не спазва сигналите на пътните светофари, правилата за предимство, за разминаване, за изпреварване или за заобикаляне, ако от това е създадена непосредствена опасност за движението;
Това ли е актуалната глоба и след като не е фиксирана, как се определя размера. Според това колко хубава усмивка имам?
Отделно имаше ли отстъпка ако се плати веднага ... мисля, че беше 30% ?
чл. 179.
Наказва се с глоба от 50 до 150 лв.:
5 . който не спазва сигналите на пътните светофари, правилата за предимство, за разминаване, за изпреварване или за заобикаляне, ако от това е създадена непосредствена опасност за движението;
Това ли е актуалната глоба и след като не е фиксирана, как се определя размера. Според това колко хубава усмивка имам?
Отделно имаше ли отстъпка ако се плати веднага ... мисля, че беше 30% ?
Re: Глоба червен светофар
masimo написа:... как се определя размера. Според това колко хубава усмивка имам? ...
Точно така се определя. Или според това дали жената на шефа на РПУ-то му е пуснала снощи- логика НЯМА.
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
F3P написа:masimo написа:... как се определя размера. Според това колко хубава усмивка имам? ...
Точно така се определя. Или според това дали жената на шефа на РПУ-то му е пуснала снощи- логика НЯМА.

- DAF
- Потребител
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: м-ка
До колкото знам в кат гледат дали имаш много актове за съответната глоба, тоест ако ти е за първи път да минеш на червено значи минималната глоба ще ти сложат, но ако всеки месец примерно имаш актове за червен светофар, може и 150 да ти треснат.. не съм запознат и не твърдя че е така, но това е което съм чувал. 

ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
в 90% от случаите, обикновено е минимума...
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
А трябва да е максимума. В Гърция е 900 евро. От месечна до месец и половина заплата на среден работник. Минавай на червено после.
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
ивайло81 написа:А трябва да е максимума. В Гърция е 900 евро. От месечна до месец и половина заплата на среден работник. Минавай на червено после.
Колеги понякога е стечение на обстоятелствата ... Примерно днес светна жълто опитах се да спра, но на жълти павета пред народното когато валеше мокър сняг колата се носи и не успях, с навлизането в кръстовището светна червено и гледам камери отгоре ... Та не винаги глобата е заслужена, ако има такава де ...
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
masimo написа:ивайло81 написа:А трябва да е максимума. В Гърция е 900 евро. От месечна до месец и половина заплата на среден работник. Минавай на червено после.
Колеги понякога е стечение на обстоятелствата ... Примерно днес светна жълто опитах се да спра, но на жълти павета пред народното когато валеше мокър сняг колата се носи и не успях, с навлизането в кръстовището светна червено и гледам камери отгоре ... Та не винаги глобата е заслужена, ако има такава де ...
То това се води несъобразена скорост и няма да мине като оправдание. Ще ти кажат "а ако изкочи дете"...
Глобата за минаване на червено е фиксирана в закона за движение по пътищата и тя е 100лв.
чл.183, ал.(5) (Нова - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) Наказва се с глоба 100 лв. водач, който:
1. преминава при сигнал на светофара, който не разрешава преминаването;
чл.183, ал.(5) (Нова - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) Наказва се с глоба 100 лв. водач, който:
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
Vanqu1sh написа: То това се води несъобразена скорост и няма да мине като оправдание. Ще ти кажат "а ако изкочи дете"...
Чл. 31. (1) За регулиране движението на пътните превозни средства на кръстовища, пешеходни пътеки, стеснени и други участъци от пътя се използват светофари с по 3 светещи полета, с които се подават немигащи светлинни сигнали с червен, жълт и зелен цвят на светлината.
4. жълта светлина - означава "Внимание, спри!". Това не се отнася само за онези от водачите, които в момента на подаването на този сигнал, след като им е било разрешено преминаването, са толкова близо до светофара, че не могат да спрат, без да създадат опасност за движението. При подаване на този сигнал на кръстовище водачите, които навлизат или се намират в кръстовището, са длъжни да го освободят.
Както тук ... ако изкочи 5 метра пред колата нищо няма да мога да направя, освен да накарам АБС-а да поработи малко ... ако изкочи 25 метра ще спра или ще маневрирам да го заобиколя.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
masimo написа:ивайло81 написа:А трябва да е максимума. В Гърция е 900 евро. От месечна до месец и половина заплата на среден работник. Минавай на червено после.
Ако си навлязъл на жълто не мисля че ще имаш глоба...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
masimo написа:Аз се шегувах ... никаква логика ли няма в това, ужас ...
Логика търсиш при полицаите ли

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
ивайло81 написа:А трябва да е максимума. В Гърция е 900 евро. От месечна до месец и половина заплата на среден работник. Минавай на червено после.
Трябва ама ако си сниман с камера и то не снимки, а видео. Щото иначе от 900 евра, 450 отиват в джобчето на кухара за това, че си минал на жълто.
Глобата е 100 лв. и 8 к.т
Чл. 183, ал.5, т.1 от ЗДвП
Наказва се с глоба 100 лв. водач, който:
2. не осигури предимство, когато преминава през пешеходна пътека.
(6) (Нова - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) Когато нарушението по ал. 5, т. 1 или 2 е повторно, водачът се наказва с глоба в размер 200 лв. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок един месец.
Чл. 183, ал.5, т.1 от ЗДвП
Наказва се с глоба 100 лв. водач, който:
2. не осигури предимство, когато преминава през пешеходна пътека.
(6) (Нова - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) Когато нарушението по ал. 5, т. 1 или 2 е повторно, водачът се наказва с глоба в размер 200 лв. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок един месец.
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
masimo написа:Vanqu1sh написа: То това се води несъобразена скорост и няма да мине като оправдание. Ще ти кажат "а ако изкочи дете"...
Чл. 31. (1) За регулиране движението на пътните превозни средства на кръстовища, пешеходни пътеки, стеснени и други участъци от пътя се използват светофари с по 3 светещи полета, с които се подават немигащи светлинни сигнали с червен, жълт и зелен цвят на светлината.
4. жълта светлина - означава "Внимание, спри!". Това не се отнася само за онези от водачите, които в момента на подаването на този сигнал, след като им е било разрешено преминаването, са толкова близо до светофара, че не могат да спрат, без да създадат опасност за движението. При подаване на този сигнал на кръстовище водачите, които навлизат или се намират в кръстовището, са длъжни да го освободят.
И това трябва да се има в предвид.
Чл. 24. (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да намалява скоростта рязко, освен ако това е необходимо за предотвратяване на пътнотранспортно произшествие.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2