Какво добро сте направили за някой познат/непознат?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Какво добро сте направили за някой познат/непознат?

Мнение от doomy525 » 10 Мар 2014, 20:53

Здравейте колеги,
провокиран съм да пусна тая тема, защото на 8ми март си изгубих документите, които стояха в едно тефтерче заедно с книжка, дебитни карти, син талон и талон на автомобила, и си водих разни записки вътре /нещо като лично счетоводство/ и благодарение на човека, които ги е намерил днеска си ги взех от РПУ-то във В. Търново. Та искам искрено да благодаря, че все още съществуват такива хора, нямах пари вътре а само документите, но тефтерчето ми беше много по-важно от тях.

Какво добро сте правили за някой познат/непознат в нужда? Има ли ли сте случаи, в който сте искали да помогнете, а не сте го направили поради други съображения? Не говоря само за намиране на документи, а като цяло - дарявани суми на хора в нужда, помощ при закъсали с автомобили и т.н. и т.н.?

Общо взето - кое е последното добро дело, което сте направили към даден човек? :bchug:
Последна промяна doomy525 на 10 Мар 2014, 20:56, променена общо 1 път
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Re: Какво добро сте направили за някой познат/непознат?

Мнение от speeder88 » 10 Мар 2014, 20:56

Преди две седмици качих на стоп момче и момиче!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 10 Мар 2014, 20:57

Ако си направил добро от човещина, на дали ще се хвалиш с това.

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 10 Мар 2014, 21:01

Няма нищо срамно в това да се похвалиш. На самата тема смисъла и е това и дали ще се хвалиш или не, всеки го разбира според своето его, което явно е в повечко ;) :yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 10 Мар 2014, 21:29

Преди 1-2 седмици спирам на бензиностанция да си напомпам гумите, през това време зад мен спира някакъв човечец с голф 3-ка. Спира излиза чака си и ме гледа некво малко странно :conf: .
Привършвам аз и той казва момче ще ми напомпаш ли гумите че не виждам много добре, аз премествам колата да не пречи и ще ги погледна . Прегледах му и 4-те и му викам готов си при което той тръгва да ми бута 2 лв. :mrgreen: естествено ги отказах ма през тва време минава бензинджията и ме гледа на кръв заради същите 2 лв :ok:
Извода е че нема ненаказано добро .

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 10 Мар 2014, 21:31

Дадох 20-евро на унгарската граница на човек който пътуваше с жена си за Видин и нямаше почти никакво гориво и някакви 10-15-евро в джоба.
Не разбрах как точно е загубил парите но не ми изглеждаше измекяр.
Знам че няма да ми се обади да ги върне но ми е все тая защото изглежаше доста отчаян.
П.П Човека беше напълно непознат.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 10 Мар 2014, 21:50

Оня ден в една тясна уличка гледам една алфа ромео почти запушила уличката на аварийки. Една, две коли се провряха край колата, качвайки се на тротоара, свирейки и ръкомахайки. Аз обаче спрях зад него, слязох и викам "какво става, колега?" От колата излезе един циганин, но чист, културен, явно измъкнал се от гетото и ми обясни, че не можел да запали. Помислих, да не е някакъв номер, но ми се стори искрен и викам "ми айде, ще я бутнем". Той ми вика "не мога да паля на бутане, не знам как става, не съм особено опитен шофьор". Викам му "даваш на контакт, вкарваш на втора, държиш съединителя и като се позасили го пускаш и готово". А уличката беше задънена и до края и оставаха около 20 метра. Човечеца ми вика "няма да мога, качи се ти моля ти се." Качих се, той бутна, имаше и лек наклон, позасили се и за 10 метра запали. Дръпнах ръчната, слязох и викам "айде, готов си". Човекът се скъса да ми благодари, след малко дойде и жена му с малко дете, качиха се и заминаха. :) Чак се учудих на себе си, по принцип хич не ги обичам мургавите и винаги подхождам по-грубичко към тях, но на тоя някак си спонтанно нещо ме накара да помогна. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 10 Мар 2014, 23:02

Kris написа:на дали ще се хвалиш с това

Според мен до някъде точно това е начина да направим света малко по - добър.
Като показваме, че и другите правят добро. Защото много често хората когато могат да направят нещо добро и си казват: "За какво да го правя, като никой друг не го прави."

:yes:

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 10 Мар 2014, 23:09

Днес пред окръжна болница един дядо се мъчеше да се закрепи на 2-та си бастуна които се подхлъзваха един след друг,а група Мангусти така минаха покрай него че едвам не го събориха . Аз скочих към него и го съпроводих до вътре,а "охраната" си цъкаше на СмартфонА и не е.аваше какво става.
Последна промяна Atsalov на 10 Мар 2014, 23:10, променена общо 1 път

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 10 Мар 2014, 23:09

Купувал съм храна на просещи пенсионери...
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 10 Мар 2014, 23:20

k.milanov написа:
Kris написа:на дали ще се хвалиш с това

Според мен до някъде точно това е начина да направим света малко по - добър.
Като показваме, че и другите правят добро. Защото много често хората когато могат да направят нещо добро и си казват: "За какво да го правя, като никой друг не го прави."

Ако ще е за хвалба, по-добре похвалете някой друг.

P.S.
Помните ли какво каза Ал Пачино докато играеше дявола в един филм с Киану Рийвс (не помня името на филма): Суетата е от любимите ми грехове.

Или аз както го разбирам: Направи добро и не търси заслуги, дори и похвали във форум. Направи го за другия, иначе каквото и да си говорим сме го направили за себе си.

P.S. 2
Да не ме помислите сега за някакъв сектант. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 10 Мар 2014, 23:23

Най-често давам пари на закъсали, ама напоследък много станаха :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 10 Мар 2014, 23:24

Малко след Нова година. Седя си у нас в двора и идва един човек. Носи два маркуча и търси тръба, с която да ги свърже двата. Намерих подходящо парче тръба и го попитах за какво е. При което той каза, че му се е спукал радиатора и иска да направи байпас, за да се прибере. И аз ей така :shock: Искаше да качва Петрохан без радиатор и да измине около 70 км :nono: Беше късен следобяд преди да се стъмни и като цяло времето си беше кофти. Реших да погледна за какво става дума и отидох при колата, където чакаше една жена-явно съпруга на човека. Погледнах му радиатора-работата зле. От пластмасовата част беше отчупено сериозно парче. Сетих се, че имам стар радиатор от Е34-ката, който смених заради подозрения че е запушен, но нямаше течове. Предложих на човека да сложа радиатора, като естествено не искам никакви пари нито за радиатор, нито за работа или каквото и да е. Разбрахме се, ако минава пак от там да ми го върне. И така. За половин час инсталирах радиатор от Е34 на Астра, обезвъздуших, налях повечко вода в туби и шишета и вече по тъмно хората си тръгнаха.
След това мина повече от месец и бях забравил даже за случката. Един ден не съм бил вкъщи, но човекът е минал, оставил радиатора и едно шише хубава ракия и най-важното-стигнал си е без никакви проблеми благополучно :ok:

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 10 Мар 2014, 23:37

:bowdown:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Мар 2014, 1:02

Има 1-2 баби по центъра, закъсали и продават цветя, нищо не пречи на тях един лев, и усмивка за някоя позната дама/колежка или каквото се сетите.
Отделно има една женица в подлеза на Софийския, свири на цигулка при това доста добре свири - винаги "Добър ден", дзън някоя монета, ей така за идеята, не коства много.
Тези са редовните, по-рядко ми се случва техническа помощ някому, и тн подобни като гореизброените.
Стигам до извода, че няма ненаказано добро, а и самата ми идея е, че света става малко по-хубаво място.

ПС На 8-ми март, как пък цял ден една усмихната жена не видях по улиците, още не мога да си го обясня. :no:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата