Какво добро сте направили за някой познат/непознат?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Какво добро сте направили за някой познат/непознат?

Мнение от Kroki » 11 Мар 2014, 1:31

Вчера докато вечерях във ФФ, един човек до мен, ме попита, доста учтиво колко е часа. След това ми направи впечатление, че ядеше само хляб.. Докато ядях се присетих, като по-малък, когато ходих за хляб и купувах такъв топъл, как ядях винаги средичката и се размазвах от кеф.. Привършейки вече видях, че е в доста окаяно състояние.. Отидох и му взех 2 кебапчета и 2 кюфтета. Дадох му ги, той не искаше да ги приеме, но му казах, че просто искам да направя добро на някой. Благодари ми много учтиво и ми каза, че други ден да съм дошел пак, тогава той щял да направи добро за мен.. Отказах разбира се, но радостта в очите му... не знам точна дума... цялата вечер се чувствах много добре.. Струваше ми 1.50, нищо пари.. През цялото време си мислех, как даваме пари за кви ли не глупости, а някой няма какво да ядат..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 11 Мар 2014, 10:20

Браво Кроки,
аз така понякога,когато се храня на вън и ако видя някой изтормозен човечец му казвам съвсем спокойно,все едно сме приятели
-Ела да обядваме заедно че не ми се яде сам,аз черпя
разбира се много от хората имат гордост,но пък ги убеждавам,поговорим си за времето и общи неща и на края се разделяме като приятели.
Иначе,като каза колегата как качил стопаджии,качвал съм и аз,но имаше една случка с един военен,качвам го в карлово посока пловдив,който пък пътувал на стоп за ...Варна,както и да е,оказа се че ходил до бившата си жена,пък останал без пари,пък и майка му се тревожеше жената и му звънеше по телефона къде се намира,с две думи му дадох 20 лева за да има за билет до Варна от Пловдив,купих му сандвич,минерална вода 1.5 литра и го качих на влака,човека каза че ще се обади,ма не се е обаждал,пък и аз не държа,почувствах се добре за личното ми его,както се казва "удоволствието на подаряващият"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 11 Мар 2014, 10:45

Още една случка! След Нова година се прибираме с едни приятели от Копривщица по подбалканския. Караме си, лафиме, пред нас една калинка Форд Фиеста и на един от завоите поднесе тази въшчица. Качи предната гума на един бордюр. Спряхме да видим всичко ОК ли е. Гумата скъсана, джантата крива, а в колата майка с две дечица. Колата пълна с багаж, а дечицата на задната седалка слушаш коледни песнички от радиото. Веднага избутахме колата в страни, разпънахме крикове, резервни гуми и за нищо време помогнахме на женицата, която се беше изплашила много. Поздравихме се за добре свъшената работа и си взехме довиждане. Надявам се всичко да е минало ОК с нея и да са й живи и здрави момиченцата. Общо взето гледам да не отказвам помощ и да съм добър с хората. Въпроса е ако те научат да не започнат да злоупотребяват с това - тук имам предвид основно приятели и колеги в работата. Отделно пари съм давал - връщали са ми или не са, но това с парите според мен не е чак толкова добро, защото понякога човек може да няма средства, а да иска да помогне. В никакъв случай не критикувам колегите п-горе, които са помагали с пари, защото такъв е бил случая. Просто според мен най-голямата помощ е човешкото отношение. До колегата, който каза, че доброто не е за хвалене - колега, аз обичам да чета такива истории - така чувството ми за отговорност към онеправданите се засилва, предполагам не са мо при мен е така, а така светът ще стане по-добро място.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Мнение от Tsureto » 11 Мар 2014, 11:36

Незнам дали е за тук това,което ще напиша,но пак е добро.За 3 седмици приятелката ми ме късаше 3 пъти,с оправданието,че съм я задушавал с любовта си :| 2 месеца,тя мина през труден период,смени жилище,работа,захвърли отношенията ни на последно място,но аз си казвах майната му,бях всеки ден до нея,взимах пари назаем,за да дам на нея,готвех и храних я,взимах пари назаем за да излезнем някъде,да е щастлива (защото и аз съм в много труден период).Винаги,когато е имала нужда от нещо,аз съм бил нясреща.Пеша съм ходил до тях,двеста хиляди пъти (а тя е далечко).Правех невъзможното за нея,дадох сърцето си и душата,дадох и всичко.А тя за 2 месеца не даде буквално нищо,пръста не си мърдаше,тя се отдръпна,задушавала се била от това,искала спокойствие и свобода..........
Да незнам дали това,което написах е за тук,но според мен,да обичаш друг,повече от себе си,е най-голямата доброта и щастие,което можеш да дадеш на един човек.Да пранебрегваш себе си,семейството си,само и само да правиш добро на човека,който обичаш...ето това е доброта.За жалост в моя случай,тотално неоценена иии за жалост тя ме съсипа,буквално :!:
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 11 Мар 2014, 12:08

В тоя ред на мисли,горният пост на колегата @Cvetun
ще си позволя един :OT:
Имаше една прекрасна сцена от филма "Сержант Билко" и там се обясняваше за една доброта от страна на сержант Билко!
та сцената бяха един новопостъпил редник,един стар редник и сержанта,и поне още май 10 редника от поделението .
Та старият редник обясняваше колко добър бил сержант Билко,когато съпругата на редника му го оставила,с помощта на Сержант Билко всичко се оправило,на въпроса на новопостъпилият редник"-Какво,здобри те с жена ти ли?"
-НЕ-отвърна другият-Намери ми ПО-ДОБРА :mhihi:
Та ,хора в подобни ситуации,направете нещо добро и за вас-намерете си по-добра :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 11 Мар 2014, 12:27

Е.Димитров написа:В тоя ред на мисли,горният пост на колегата @Cvetun
ще си позволя един :OT:
Имаше една прекрасна сцена от филма "Сержант Билко" и там се обясняваше за една доброта от страна на сержант Билко!
та сцената бяха един новопостъпил редник,един стар редник и сержанта,и поне още май 10 редника от поделението .
Та старият редник обясняваше колко добър бил сержант Билко,когато съпругата на редника му го оставила,с помощта на Сержант Билко всичко се оправило,на въпроса на новопостъпилият редник"-Какво,здобри те с жена ти ли?"
-НЕ-отвърна другият-Намери ми ПО-ДОБРА :mhihi:
Та ,хора в подобни ситуации,направете нещо добро и за вас-намерете си по-добра :mhihi:

Много правилно. Сега ти се струва ужасно, но след време като си дадеш равносметка се надявам да разбереш, че е било за добро.
Извинявам се за :OT:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 11 Мар 2014, 13:16

Аз квото съм правил,правил не е важно за мен да споделям тук.
За мен тоя форум е направил много!

п.с. Само не знам защо като спуках гума в Гърция,после спуках и резервната пак в Гърция и останах на пътя,защо никой освен ЦИГАНИ И РУМЪНЦИ не спря да ме пита може ли да помогне с нещо??? А минаха един милион български "тарикати"....
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 11 Мар 2014, 23:43

Да направиш добро и да тръбиш след това си е определено хвалба.
Истината е ,че след като си помогнал по някакъв начин на някого ,ти става едно такова готино на душата :D

Моите добрини които са ми останали в сърцето са:

1.Преди 7г.осинових куче от приюта в с.Сеславци на което му оставаха 3 дни до ефтаназия.В последствие стана много красив пес.

2.Станах приемен родител на : viewtopic.php?f=1&t=304569
а момчето получи огромна подкрепа от форума която никога няма да забравим. Даже се организира шествие за изпращането му на бала :
viewtopic.php?f=4&t=362980

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 11 Мар 2014, 23:51

Като навик ми е , когато видя някоя пенсийка да се клебае да пресече или да не пресича от страх , да не я блъсне някой , да я придружа до отсрещтния тротоар. Отнема не повече от 10 секунди.
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 12 Мар 2014, 0:01

Много правилно правиш, че там рейсърите са в повечко :mhihi: :clap:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 12 Мар 2014, 1:31

Хванах една бебешка количка на тротоара, изпусната от разсеян татко...В първият момент си мислех, че количката е празна( беше толкова нереално), чак когато я спрях на ръба на тротоарата видях обезумелият поглед на таткото(беше вече на 2-3 метра от него) и бебенцето вътре...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 12 Мар 2014, 10:38

Kambe написа:Като навик ми е , когато видя някоя пенсийка да се клебае да пресече или да не пресича от страх , да не я блъсне някой , да я придружа до отсрещтния тротоар. Отнема не повече от 10 секунди.

Веднъж на малка квартална уличка в Борово се опитваше да пресече СЛЯП човек, и по всичко му личеше, че е сляп - бастун, очила... Ако щете вярвайте, три коли минаха покрай него без дори да намалят... :banghead: Като спрях четвъртата, за да мине човека, пъпчивия пубер вътре нахлупил качулка и даже започна да ми се нерви... Просто не знам що за хора са това... :banghead: :banghead: :banghead:

П.П.: Ако спирането на пешеходна пътека или отстъпването на място в автобуса са ни в представата за добро дело, то нямам думи...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар

Мнение от F3P » 12 Мар 2014, 11:06

Положението е трагично- явно трудно различавате "дребна помощ" от "добро" :dunno: И поне 95% от писалите дотук вземете да си изтриете глупостите- даването на пари, качването на стопаджия, помагането на закъсал и т.н. дреболии НЕ са в категорията "добро". Да разясня, че някой пак няма да схване разликата:

Решаването на 1 грижа/нужда (дето утре пак ще се появи), помощта при дребен проблем и други дреболии които забравяте след 3-5-10 дни НЕ са "добро", а са просто помощ, услуга или както там го наречете. Просто нечия необходимост е срещнала вашето желание (и възможност разбира се) да съдействате. Примерно:
Качвам стопаджии, извън града спирам в 98% от случаите при закъсал автомобил, пари съм давал, храна съм купувал, сметки за ток съм плащал. И какво- това са дребни неща. Искал съм, имал съм възможност- помогнал съм и толкова. След 3 дни и да се блъсна в човека няма да го позная.
В същото време обаче съм се наел да помогна в конкретна насока, на конкретни хора. Това ми струва доста време (я стигнат 2-3г., я не), нерви и бягане, че ми бърка и в джоба здраво (вместо да печеля от нещо аз не виждам и стотинка). Като приключим нещата ще си кажа с чиста съвест "Свършил съм едно добро."

И толкова- за 40+г. я ми се съберат 3 (три) добри дела, я не. Вие как успявате да свършите по 15 такива на седмица :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 12 Мар 2014, 14:56

F3P написа: Вие как успявате да свършите по 15 такива на седмица :dunno:

ти за Тимур и неговата команда не си ли чувал :mhihi:

Автоморгаджията
Аватар
Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
Мечтае да кара: E60 ///M5

Мнение от Flash » 12 Мар 2014, 16:42

На Сливница и Панчо Владигеров с един приятел пресичаме да се качваме на 309 и едни се дърпат на светофара, но тъкмо тръгват на зелено и въжето се скъса и човека на задната тръгна да си я бута. Ние притичахме и побутнахме отзад до спирката да не прави задръстване за което получихме благодарности и 2лв., които отказахме. Също така доста коли се разсвириха и дигнаха палци, някои даже казаха "Браво, пичове, евалата". Едно такова готино ни стана на мен и авера... :angel:
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата