Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от tony7466 » 14 Мар 2014, 14:35

sapio написа:
tony7466 написа:Колеги! От 3 дена жена ми полудя :( Харесала си е90 316i 2010 година. Много ви моля ако има някой който е собственик на такава кола или поне е карал да даде съвет. Дали вобще си заслужава вниманието, понеже аз нямам никакъв опит със 1.6 бензин.

Какво ти трябва като съвет?

1.6 бензин на това купе, според мен, ще е абсолютен мъртвец. 122 коня и 160 nm - 15 секунди от 0-100км/ч
Ще трябва жена ти да го кара в обороти, че да държи някаква тяга, иначе ще се чуди да тръгва ли или не.
Ако това не те бърка и си намериш добър автомобил си го вземи. Ще е БМВ като цена, ремонти и визия, но не и по вървене. Но те нали искат да напълнят всяка ниша вече...

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5y3wzt това е въпросната кола изглежда добре ама ????? за миналата година жена ми е навартяла почти 42000 км. кара ше до преди 2 седмици ауди а3 2.0 дизел и сега иска въпростното bmw само че,пътува доста и горивото е за наш сметка а и колата трябва да е добра за каране. просто това 1.6 не ми вдъхва доверие и сабирам мнение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 14 Мар 2014, 14:36

sapio написа:
tony7466 написа:Колеги! От 3 дена жена ми полудя :( Харесала си е90 316i 2010 година. Много ви моля ако има някой който е собственик на такава кола или поне е карал да даде съвет. Дали вобще си заслужава вниманието, понеже аз нямам никакъв опит със 1.6 бензин.

1.6 бензин на това купе, според мен, ще е абсолютен мъртвец. 122 коня и 160 nm - 15 секунди от 0-100км/ч
Ще трябва жена ти да го кара в обороти, че да държи някаква тяга, иначе ще се чуди да тръгва ли или не.
Ако това не те бърка и си намериш добър автомобил си го вземи. Ще е БМВ като цена, ремонти и визия, но не и по вървене. Но те нали искат да напълнят всяка ниша вече...

+1. Вземи най-малко 318 или 320. Харчат еднакво, поддръжката им е еднаква, но поне можеш да изпревариш или да дръпнеш рязко като се наложи.

Иначе колата, която си е харесала, е оборудвана много добре и изглежда супер. Но си е тромава. При този пробег на година може да се насочите и към дизелова кола.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от tony7466 » 14 Мар 2014, 14:47

Leon написа:
sapio написа:

+1. Вземи най-малко 318 или 320. Харчат еднакво, поддръжката им е еднаква, но поне можеш да изпревариш или да дръпнеш рязко като се наложи.

Иначе колата, която си е харесала, е оборудвана много добре и изглежда супер. Но си е тромава. При този пробег на година може да се насочите и към дизелова кола.

и аз така смятам че дизел е най удачниа вариант ама прост и е допаднало че е на малко км и изглежда добре. мерси за мнението

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 14 Мар 2014, 15:31

Това БМВ 122 коня, атмосферен бензин, с 160 nm въртящ момент, пред А3 2.0 дизел с турбина, 140 к.с. с 320 нютона, смятай, че след първото ѝ пътуване и ще си го върнал в мобилето. У нас сме на същия хал с половинката. Свикнала е на пъргава дизеларка и не ще да чуе за моите предложения да ѝ взема нещо по-ново малолитражно и бензиново. Тя поне не навърта толкова километри.

Иначе колата е много приятна, сервизна история, малко километри, обаче карахте ли го? Ако не сте, направете един тест драйв. Сигурно знаеш, но от мерак е възможно да се прежали в началото, а после да си бие главата.

Отделно да споделя моя опит с малките мотори. Преди години ми беше влязло в главата да си купя една малолитражка, да си бръмча с нея. И до ден днешен смятам това за най-голямата ми автогрешка. Гори като ламя, не върви, за изпреварване да не говорим, мъка от всякъде :) Въобще си беше голяма грешка.

Не, че те разубеждавам, но Леон ти го е казал точно - 318, 320, че и дизел може с този пробег.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от tony7466 » 14 Мар 2014, 16:01

sapio написа:Това БМВ 122 коня, атмосферен бензин, с 160 nm въртящ момент, пред А3 2.0 дизел с турбина, 140 к.с. с 320 нютона, смятай, че след първото ѝ пътуване и ще си го върнал в мобилето. У нас сме на същия хал с половинката. Свикнала е на пъргава дизеларка и не ще да чуе за моите предложения да ѝ взема нещо по-ново малолитражно и бензиново. Тя поне не навърта толкова километри.

Иначе колата е много приятна, сервизна история, малко километри, обаче карахте ли го? Ако не сте, направете един тест драйв. Сигурно знаеш, но от мерак е възможно да се прежали в началото, а после да си бие главата.

Отделно да споделя моя опит с малките мотори. Преди години ми беше влязло в главата да си купя една малолитражка, да си бръмча с нея. И до ден днешен смятам това за най-голямата ми автогрешка. Гори като ламя, не върви, за изпреварване да не говорим, мъка от всякъде :) Въобще си беше голяма грешка.

Не, че те разубеждавам, но Леон ти го е казал точно - 318, 320, че и дизел може с този пробег.

Не сме виждали колата на живо.след работа ще му мислим,понеже колата се намира вав Свиленград. Може да се разходим през уйкенда за оглед. Ама и вав ауто бавария казаха че дизел е по добрия вариант от 1.6 бензин.

Потребител
Аватар

Мнение от east_warrior » 15 Мар 2014, 8:08

здравейте колеги,някой може ли да ми помогне като сподели нещо за този индивид http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5ybkmh
италианка е ,не ми се вижда да е обръщана или греша?и като цяло какво ви е мнението за този двигател?

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 15 Мар 2014, 11:30

Мнение на пръв поглед за това:

http://www.mobile.bg/11383658761884865
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 15 Мар 2014, 11:46

Според мен цената е висока. Километрите са Х2 реално, съдейки по волана, който е малко по-захабен сравнение с моя която е на 250 000км. а е и дизел все пак и то от автокъща. Иначе като оборудване е супер с ксенона, големия борд PDC, 18 джанти и нещо което винаги съм искал панорамния покрив. Ако е свали на 17 и мине диагностика на ДВГ и Турбо аз бих я взел.
Но ми се струва ,че като погледнеш салона на живо може и да се отвратиш. Доста изтрити елементи има и по-волана и по радиото, не ми се вярва кожата да е в добро състояние.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 15 Мар 2014, 11:59

Ами на пазара, спрямо филтъра ми, излиза само тази, която показах и ето тази:
http://www.mobile.bg/11386501982732485
Но втората е без стъкления покрив и доста по-скъпа. :cry:

Алтернативно е това примерно:
http://www.mobile.bg/21385735416786838

Ама още се чудя кой от двата варианта е по-рентабилния избор. :kuku:

Може би и двата варианта въобще не са рентабилни. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 15 Мар 2014, 12:09

Ако държиш на 4х4 защото ще ти се налага да газиш сняг или коловози, определено Х3 е по-добрия вариант, а и тази изглежда супер. Просто 3-те са ниски, просвета им е малко и стърже отдолу доста. 3-та е по-спортна така да се каже. Тази за 26 хил поне история трябва да има за километрите.Иначе 26 хилки .....

Потребител
Аватар

Мнение от east_warrior » 15 Мар 2014, 15:07

здравейте колеги някой може ли да каже нещо за тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5yeeww

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 15 Мар 2014, 19:18

N47 потърси, прочети и помисли дали си заслужава !! толкова пъти е говорено вече за тоя двигател и особено ранните му появи!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 16 Мар 2014, 18:59

JTD написа:Ами на пазара, спрямо филтъра ми, излиза само тази, която показах и ето тази:
http://www.mobile.bg/11386501982732485
Но втората е без стъкления покрив и доста по-скъпа. :cry:

Алтернативно е това примерно:
http://www.mobile.bg/21385735416786838

Ама още се чудя кой от двата варианта е по-рентабилния избор. :kuku:

Може би и двата варианта въобще не са рентабилни. :mhihi:

все пак втората е 3.5д :mhihi: .. аз кола от човек дето не знае какво продава не бих купил ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Мар 2014, 19:10

Alexi написа:все пак втората е 3.5д :mhihi: .. аз кола от човек дето не знае какво продава не бих купил ..

Такива, колкото искаш... те си мислят, че 50и е 5.0, а м50д е 5.0 дизел

аман от глупави автоджамбази!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 17 Мар 2014, 8:29

Мен не ме интересува джамбазина дали е образован или не.
Важното колата да е читава, пък ако ще и ракета да е писал, че продава. :D
Както се казва не може човек да разбира от абсолютно всичко. Хората продават стотици модели автомобили. Не може да знаеш абсолютно всичко.
За това си имаме и форум, питаме, някой може да види нещо, което друг не може. Да не се захващаме, че колата била 3 литрова, а не 3.5. :yes:

Да, по принцип държа на 4х4, но не се катеря постоянно по баири, коловози и лоши пътища. Даже в 90% от времето колата ще си се кара по асфалт.
Просто искам да карам лек автомобил, но вдигнат, точно заради 10-те процента, когато мога да мина през някой бордюр. А не искам "джип". Дразни ме шума, клатенето и т.н. За това аз имам фаворит - Х1, защото е точно това - лек автомобил, но леко по-висок. Но финансово не съм пораснал. Иначе мога да го изчакам да стане на 10 години, за да си задоволя желанието. :lol:
То и Х3-ката е почти лек автомобил - ни щъркел, ни жаба. :)
За това ако някой има и мнение по въпроса - главно за здравина между едно Е91 и Х3, то нека драсне 2-3 реда, ако реши за необходимо.

Благодаря.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93