НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: НВ-ВМХ

Мнение от bum_bum » 15 Мар 2014, 18:36

Малко да осъвременя информацията относно фастинга в случай, че някой има интерес как се чувства човек като не яде. :mhihi:

Днес е пети ден вече, почти не изпитвам глад. По принцип имам изключително слабо обоняние, но вече усещам срязана краставица от 5 метра, както и отварянето на хладилника. Тегло около -4кг.

Значително подобрен сън, спя около два часа по-малко и съм добре отпочинал.
Още не съм срал, къде отиде последното ядене идея нямам :mhihi:
Днес походих около 4км и краката ми са пастет, все едно съм правил някаква нечовешка тренировка.
Пулса ми се качва много бързо при някакво усилие, но в спокойно състояние пада под 50. Виене на свят и разни др симптоми, които се описват от някои други фастващи нямам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 18 Мар 2014, 10:51

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Мар 2014, 11:02

Тия "нови" проучвания са от десетки години. Вчера по ТВ изнесоха и "нови" данни за вредата от пшеницата, които ги повтарям от 5-6 години ама важното е да има новини :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 18 Мар 2014, 11:05

К'во стана с фастинга? Държиш ли още?
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Мар 2014, 11:17

Оказа се даже, че бъркам с един ден. Днес е девети :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 18 Мар 2014, 11:43

Уау, 9 дена си е сериозна работа. :bowdown:
Как се чувстваш?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Мар 2014, 12:01

Ами един ден имам много енергия, друг се влача като парцал.. :mhihi: Вчера бях много добре, носихме джанти на боя, поразходих се. Днес се събудих по-изморен от вчера ама ще видим. Бързо вдигам пулса при усилие, което е разбираемо, но в спокойно положение е много нисък. Повече ми тежи, че имах обичай да пия няколко пъти кафе през деня и вечер като се наям да си свия една цигарка от чист необработен тютюн :mhihi:

Килограми не свалям кой знае колко. Миналия път за 7 дни свалих 7 кг, а тоя път за 9 само 4. Предполагам съм по-чист, тъй като се свалят основно мазнини и по-малко от мускула. При всички положения заслабнах доста де, не съм тренирал вече близо два месеца, защото тъкмо направих една тренировка и ми затвориха залата. :banghead: На единадесетия ден ще бъда на изпит по кормуване, ако не захапя даиаджията не знам :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 18 Мар 2014, 13:17

bum_bum написа:Оказа се даже, че бъркам с един ден. Днес е девети :mhihi:

Ти не си в час :lol: :lol: :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 18 Мар 2014, 13:51

Бум, възхищавам ти се. Ще взема и аз да се пробвам, ама се притеснявам да не си срина имунитета и да се разболея, че без тва последните няколко месец 5-6 пъти бях болнав. Другото ми притеснение е дали след 10 дни без акане този фастинг няма да се наложи да го превърна във фистниг :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Мар 2014, 14:19

Всичко е в главата. Най-трудно е психически да превъзмогнеш желанието за ядене. Физически не е нищо особено, но е добре да не си на работа, защото ако трябва да ходя някъде всеки ден не знам как ще стане. Аз работя от вкъщи. За имунитета не би трябвало да има проблем, дори напротив. Ако си забелязал като си болен обикновено нямаш апетит. Т.е. тялото те кара да фастваш за да се лекуваш, докато докторите ти препоръчват "силна храна". Получава се малко природата вс науката. :dunno:

Обикновено няма проблем със срането. Аз предния път в началото хвърлих торта и до края нямаше нищо, което е нормално при положение, че храносмилателната система спира напълно. След като почнеш захранването нещата си идват на мястото. Тоя път що няма никой нямам идея. Явно до края ще е така и като започна с бульона ще се оправят нещата.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 18 Мар 2014, 16:44

И аз работя от вкъщи, тъй че това не ми е проблем. Тренировките изцяло ли ги спря или правиш нещо? Аз се придвижвам предимно с колело като е хубаво времето, дали ще имам тяга да го правя? И последно, колко е минимума като дни за фастване, за да се постигне това изчистване?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Мар 2014, 19:24

Изобщо не тренирам, защото няма и къде а и в къщи нямам условия. Уж го правят тук фитнеса ама беше седмица, после две, три и стана месец и нагоре. Има някои, които твърдят че тренирали леко цялата първа седмица ама не ми се вижда разумно.

За колелото зависи колко дни не си ял и как ти понася. Аз на 36 часа и нагоре карам по 50-60км без проблем но ако не си свикнал не знам.

За дните нямам представа. По принцип колкото по-дълго, толкова по-възстановяващо е. Има някои, включително четох за един кросфитър тук които си правят пълни 24 часа един ден в седмицата. Така имат 4 дни в месеца. Има някои правят 3 дни в месеца последователни. Аз направих първо 7, сега мисля 14 и догодина 21. При късите фастове е гадно, че 2-3 ден са най-трудни. Ако правиш по 3 дни ще минаваш само през най-гадните фази. Един ден не би трябвало да е проблем за никой.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 18 Мар 2014, 20:03

държа първо да кажа,че аз воля за това нещо нямам :nono: :lol:
Но все пак да питам каква е основната цел-детоксикация? :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Мар 2014, 20:20

Според някои източници като се изложиш на такъв глад тялото започва да се самолекува за да се справи с всякакви по-сериозни състояния и да можеш да издържиш възможно най-дълго без храна. Говори се, че след достатъчно дълго време без храна организма би изконсумирал дори ракови образувания. Има доста информация, water fasting му казват.

Аз по-скоро го правя с идея за някакъв "рестарт" на системата.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 18 Мар 2014, 21:46

Колеги, малко се отклонявам на същността на темата "ВМ-НВХ", понеже забелязах, че е започната коренно различна дискусия и реших много на кратко да вметна задължително е препоръчително да си прочетете книгите на Пол Брег "Чудото на гладуването", както и на Лидия Ковачева "Гладът приятел и лекарство" като за начало от там да се почне, дори и за добиване на представа... Ще прочетете все хубави неща оптимистични, както и какви дейности се избягват през време на прилагане режима, тъй като си крие своите рискове и дори има регистрирани жертви в следствие .

Тъй като гладуването/фастинга не е някакъв си чак толкова прост за приложение "хранителен режим" особено в дългосрочен план.
Има си описано как се започва, кога, при какви условия какво да се очаква, кой може да го прилага както и най- важното- максималните срокове, колко пъти годишно и обосновка за това.

Тея помагала са водещи в това направление, а има и куп други светила освен тях за любопитните и интересуващите се.

Общо взето трябва да имате необходимата информация и тогава да прецените дали да почнете този режим. Не е препоръчително да се пробва само, защото в Интернет форум пише, че примерно било добре... Това може да ви донесе големи успехи, но и непоправими неприятности в здравословен план, в същото време.

Интересно е какво пише за живота на покойния Пол Брег, но колко е вярно не зная.

И на края този пост трябва да заостри вниманието ви, в предвид на сериозността на тези режими на гладуване, които някои прилагат/ще прилагат/ са прилагали, а от там нататък всеки сам да дерзае и експериментира.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата