Избор на бюджетни летни гуми

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Избор на бюджетни летни гуми

Мнение от taratora » 18 Мар 2014, 20:28

Sava Perfecta или Gislaved Urban Speed някой да е карал? Или пък Fulda Ecocontrol?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 18 Мар 2014, 23:58

Аз бих препоръчал тези http://www.gumi7.com/bg/tire/26188/B.F. ... 5-R15.html
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 19 Мар 2014, 0:22

Аз давам още едно отрицателно мнение за Barum Bravuris I и II, двете гуми съм ги карал чисто нови на е30 ... модел 1 държеше повече и има повече сцепление на сухо, но не и на мокро.
Сега си търкалям е30 с едни пак чисто нови Bravuris II и не съм впечатлен от сцеплението. Още откак ги взех са си пластмасарки, но са идеални за дрифт, защото не се износват лесно изобщо.

Инъче на семейната си кола съм със SportContact5, ама те не са в графа бюджетни.

От гумаджии приятели чувам доста добри отзиви за FULDA.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е RWD

Мнение от deomen » 19 Мар 2014, 0:31

Пинтев написа:Аз бих препоръчал тези http://www.gumi7.com/bg/tire/26188/B.F. ... 5-R15.html

Такъв Гудрич съм карал и точно за два сезона си заминава(карам по 10хил.км годишно).Иначе си държи прилично,но грайфера е малък за нова гума.
Аз мога да предложа Uniroyal RainExpert.На вода няма равна,изцяло проектирана за вода,грайфера е близо 9мм.,като нова и возят много меко.Карам такива и сега ще са 3-ти сезон.Друг вариaнт е Fulda EcoControl HP.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 19 Мар 2014, 7:32

Монтирах 1-2 чифта от тази Fulda Ecocontrol и изглеждат много добре за цената си. Те като цяло Фулда са си читава марка де. Бордовете обаче са адски меки, направо като вестник. Като се има предвид размера на колегата това ще е минус, защото ще се клати доста. Но щом си кара ей така за придвижване едва ли го интересува. Трябва да се внимава по дупките много. С тия най-евтините варианти като Сава и прочие бих посъветвал всички да внимават, защото тия гуми масово се кривят след определен пробег. И край с идеята за бюджетни гуми, които да караш 3-4 сезона, щото след втория ще са криви. :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: e39 530ia
Мечтае да кара: s50 Compact

Мнение от Dimchev » 19 Мар 2014, 13:38

Колеги някой карал ли е с General altimax sport? Днес взех такива 16-ки на добра цена. Семеен приятел работи в голяма верига за гуми и ме убеди , че са доста добри за среден клас. Били производство на Continental , борда ми се струва доста тънък , но като барах борда на Continental нямаше разлика между двата. Поне са дот 0214 :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 11 Апр 2014, 8:13

Колеги вчера си взех Дейтон Д320 размер 205/60/15, като се спрях на тях основно заради цената и шарката донякъде ми допадна. При монтажа обаче какво се получи. Две от гумите паснаха идеално с минимално тегло тежести за баланс, при другите две обаче работата доста се закучи. Като видях майсторчета да слагат по 60 гр. тежести им викам пичове тая няма да стане, разлепяй, превъртай и пак балансирай. Те малко бяха изнервени все пак им цъфнах в 18.30 часа ама как да е съгласиха се и от там като се почна едно разлепяне, превъртане, стържене на джантата не и не под 45 гр. баланс неще да падне и туй то и на 8-то разлепяне и балансиране кандисах на 45 гр. баланс от едната и 10 гр. от другата страна. Та така за Дейтона
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 11 Апр 2014, 10:12

Карам 4 нови Дейтън-а на Корола в момента.Няма такива пластмасови буклуци.Понеже колата няма АБС,няма спиране,тръгване и завиване,все едно си на лед.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и др.

Мнение от bullet83m » 11 Апр 2014, 10:46

В момента карам с 4 нови дейтон д320 225 45 17.Не са чак такъм боклук според мен.Като минус са малко шумни обаче това го отдавам на шарката.
Не са от най-меките летни гуми и при по агресивно каране дсц-то ми намига често ама за тези пари си заслужават.
Мой приятел има бриджстоун със същата шарка(нали са една фирма) само че 225 50 16 пак на е46 и е доволен.
Все пак ако ти се дават малко повече пари ханкук е за предпочитане.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 11 Апр 2014, 11:04

Като принцип, ако карате по-агресивно или често сте над 140 по магистралата, бюджетните гуми не са най-добрият избор. Иначе от 15' на БМВ съм доволен от Гудрич (много прилични гуми при нормално шофиране на Е36 316 компакт), Барум (въпреки, че прочетох и отрицателни мнения, аз съм доволен, при това на 320 Е36, но бързо минах на Дънлоп) и Дебика (карал съм ги малко и на горната 316 и ги продадох). На други коли съм карал Сава (тежки и не особено добри на мокро, но то и ланча 75к.с. колко да ги натовари :mhihi: ) и Унироял (държаха се много добре, но правеха балони на почти всяка дупка :mhihi: ). Мой приятел кара астра с Унироял от 2 години, но е спокоен шофьор и е много доволен от гумите. Върти много километри, все още има живот в тях, така че са добър избор. Като цяло предпочитам да карам един размер по-малки джанти, но с премиум гуми, отколкото големи, които да се налага да обувам с нанканг, примерно.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 11 Апр 2014, 11:21

В крайна сметка аз взех 4 барумки брилянтис 2. На сухо една идея по-меко возене от зимните Сава Ескимо, но вчера на мокрото много ми харесаха как коват. Даже ми се струва, че на мокро спират по-добре отколкото на сухо, но разликата е минимална. Не са шумни. Като за 62лв. парчето са идеални за 90 коньовата ежедневка :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Апр 2014, 14:32

Като стана дума за шум, гледам 71 децибела вече са с по-нисък индекс, а 69 са клас А. Летни, дето ги взех са 69, вярно май са по-тихи ама не виждам чак пък някаква кой знае каква разлика от зимните. :dunno: Пък и асфалта ни какъв е. Има такъв на който нищо не се чува, а на други места е все едно джип с кални гуми. Същото и за комфорта. Ако е гладък асфалта е като лодка, а на други места имам чувството че ще направи двойно салто.

Та мисълта ми е, че всички тия индекси и глупости май имат значение само в някаква нормална страна с нормални пътища. Щом не е произведена в провинция Гуанджоу и името и не е Линг Лонг и Кинг Джон май няма кой знае какво значение каква точно е гумата. :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 11 Апр 2014, 15:42

Като спомена асфалт - в цяла България на практика няма равен асфалт. Моите нови задни гуми ги усетих, че са леко криви когато откриха новата отсечка от Хемус при Джъмбо (в началото) - там са единствените 10км, където можеш наистина да разбереш как ти вози колата като елиминираш фактора "лош път". Има много нови отсечки из България, миналото лято минах по доста от тях, но само тази реално има нещо общо с асфалта, какъвто се прави в белите държави. Колко време ще е така не знам, но там можете да тествате.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и др.

Мнение от bullet83m » 11 Апр 2014, 19:32

Асфалта няма какво да го коментираме,второстепенните пътища ги избягвам при всяка възможност.
Като са нахакам по някой нагърчен и закърпен хиляди пъти асфалт ми са дига кръвното и изнервям обстановката :lol:
Сега гледам че дейтона му дават 74дб хич не е малко.На е36 съм карал 235 45 17 фулда карат и мишелин пилот и нямаше такова бучене.
Много хубави гуми но не са от бюджетните за съжаление.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Апр 2014, 21:13

А колко са 5 децибела? Много или малко, щото при 74 пет са много незначително число като процент.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата