Споделете опита си с летните гуми! :)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- aigner
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e-60 3.0.D,2006
- Мечтае да кара: Форд-Мустанг
- Детайли за колата: M-paket,2006g,231+++p.s.
Re: Споделете опита си с летните гуми! :)
530xd2008 написа:Искам да попитам дали някой от вас е "пръскал" гума рънфлат и дали наистина има такава голяма разлика от обикновените гуми.Летните ми гуми са рънфлат и возията е меко казано отврат, та се чудя дали да остана с тях или да търся нормални.Честно казано съм готов да жертвам комфорта за сигурността,но само ако наистина има ефект от рънфлата.
Аз имам събитие ,но не мога да намеря снимките. Преди три години на пътя за Хасково след моргата на BMW в Г.Извор ,влезнах в дупка с двете десни гуми Дънлоп рънфлат и стана страшно. Гумите се чупят като стъкло и оставаш на улицата. Колата не помръдна от посоката и никакво дърпане на ляво или дясно ,движех се с около 140км. Това бяха последните такива гуми и не купувам вече но мисля че ако има полза то е само про спукване иначе няма смисъл от излишни шумове в купето
Пламен
Мерси за споделеното мнение колега,днес ги сложих моите и веднага си припомних ужасната им возия,ще ги покарам докато не ми писне и после обикновени и това е.
- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
Вярно е за твърдата возия на рънфлат-а, но и аз съм склонен да жертвам комфорта за сметка на сигурността. Личното ми мнение е, че разликата би била осезаема единствено, ако се сложи нормален Мишелин. По принцип нископрофилните гуми така или иначе не предлагат особен комфорт. А и ако колегата 530xd2008 е със спортно окачване плюс спортни настройки особена разлика няма да има. Впечатляващо е и какво е казал колегата Aigner "...Колата не помръдна от посоката и никакво дърпане на ляво или дясно ,движех се с около 140км..." Лично аз карам с Пирелли 18-ки зимни и летни, рънфлат. Имам резервна.
Здраве, безаварийно и безпроблемно!
Да аз също си взех патерица,пасна перфектно в легена,зимните ми са континентал TS850,летните ми са Pirelli Cinturato P7 те са рънфлат.Карам си с оригиналните x-drive джанти размера е 225/50/17 окачването ми би трябвало да е нормално и с нормални настройки не вярвам да е спортно.
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
След като махнах зимните (CONTINENTAL TS850 225/50 VR17),сложих летните на същите джанти (MICHELIN PRIMACYHP)-на няколко сезона с дот 09 и 11 и забелязах едно леко шумене м/у 80 и 90 км/ч от предните гуми.Снощи излизах към 23 ч.,когато е по-тихо и по околовръсното дигах и 200 км/ч,колата си стои стабилно не мърда,не носи,само това шумене (като от лагер) на 80-90 км/ч. го има и после спира.От какво ли да е?
П.П.Гумаджията размени само лява-дясна от както си ги бях надписал миналата година.По-принцип съм много доволен от гумите и мислех това да им е последния сезон,но сега се замислям дали да не взема 2 нови...
П.П.Гумаджията размени само лява-дясна от както си ги бях надписал миналата година.По-принцип съм много доволен от гумите и мислех това да им е последния сезон,но сега се замислям дали да не взема 2 нови...

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Мисля, че се износват неравномерно, и формата им става от кръгла, многоъгълна...най-грубо казано. И затова шуми... При мен поне е така с Michelin Pilot Sport (Задни)
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Адаш, има нещо нередно ако се износват така. Мишелините на 550ката не бяха мръднали за 2 години.

- toncho83
- младши ентусиаст
-
Cinder написа:Адаш, има нещо нередно ако се износват така. Мишелините на 550ката не бяха мръднали за 2 години.
При мен са 4 година.До-преди това никви звуци и проблеми.Минах и стенд даже,защото сменях носач,малко преди да разменя зимни-летни гуми.
При всяка смяна на гуми е силно препоръчително да правите реглаж, еле пък ако сте изсипали 1000+лв. за нови гуми, тогава е абсолютно задължително, за да няма неравномерно износване.
- toncho83
- младши ентусиаст
-
Мисля да взема 2 такива:DUNLOP BLURESPONSE 225/50 R17 98W XL MFS.Някой да ги похвали или оплюе?
П.П.Гледах доста хора са доволни от Falken ,но са малко по-шумни от Dunlop,а разликата е 120 лв за двете...
П.П.Гледах доста хора са доволни от Falken ,но са малко по-шумни от Dunlop,а разликата е 120 лв за двете...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Протекторът се износва на "прагове" от заминали амортисьори. Затова гумите шумят като от лагер. Оправия няма, караш ги така или ги сменяш.
- ICE
- Ледения
-
Cinder написа:Адаш, има нещо нередно ако се износват така. Мишелините на 550ката не бяха мръднали за 2 години.
Проблемът е, че взех колата с тези гуми и не съм обърналл внимание, аз ли им причиних това с пързаляне на 50% изкл. DSC или така си бяха.

Опеделено ще трябва да прегледам колата преди да сложа новите.

- ICE
- Ледения
-
Фалкен 453 (май беше модела) го дават за най-доброто решение при тестовете на новата тройка.toncho83 написа:Мисля да взема 2 такива:DUNLOP BLURESPONSE 225/50 R17 98W XL MFS.Някой да ги похвали или оплюе?

Аз обаче си мисля много силно за Nokian, който за 2012 в 17" са гума на годината, както за зимна, така и за летна (според някаква германска класация).

- toncho83
- младши ентусиаст
-
ICE написа:Фалкен 453 (май беше модела) го дават за най-доброто решение при тестовете на новата тройка.toncho83 написа:Мисля да взема 2 такива:DUNLOP BLURESPONSE 225/50 R17 98W XL MFS.Някой да ги похвали или оплюе?
П.П.Гледах доста хора са доволни от Falken ,но са малко по-шумни от Dunlop,а разликата е 120 лв за двете...![]()
Аз обаче си мисля много силно за Nokian, който за 2012 в 17" са гума на годината, както за зимна, така и за летна (според някаква германска класация).))
От много чудене и проучване реших и се хвърлих на Dunlop.Като дойдат и ги монтирам ще пиша отзиви.

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
И аз да споделя мнение за летните гуми който сложих, като сиромах човек с по-скромен бюджет и след като спуках задните зимни чисто нови гуми на 2 месеца, нямах особен стимул да инвестирам в скъпи гуми, на фона на родната действителност.
Взех Nexen 225/50/17 за 125лв за бр. с безплатна доставка! Първите ми впечатления са че са тихи, даже по-тихи от старите ми bridgestone ponteza дот 2011-та, спира добре, много са меки и общо взето съм доволен, не ми харесва че са без борд!

Взех Nexen 225/50/17 за 125лв за бр. с безплатна доставка! Първите ми впечатления са че са тихи, даже по-тихи от старите ми bridgestone ponteza дот 2011-та, спира добре, много са меки и общо взето съм доволен, не ми харесва че са без борд!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!