НВ-ВМХ
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: НВ-ВМХ
Аз мисля първото солидно ядене след глада да ми е стек тартар. Да видим как ще ми понесе. 

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Anthony_J написа:От известно време ям почти всеки ден свински гърди. Ще ви дам една рецепта. Смесвате една лъжица мед с доматено пюре, намазвате предварително осоленото и опиперено парче гърди (може да са с кост или без) с получената смес, след което увивате месото в алуминиево фолио, но гледайте да го увиете много добре, поне с 3-4 парчета фолио, да се запечата плътно. Слагате го в някаква тавичка и го пъхате във фурната за 2.5-3 часа на 180 градуса, след което махате фолиото и запичате за още 10-15 мин. Става уникално крехко и вкусно, мазнините се запазват.
Жив и здрав да си колега...чудех се вече кви схеми да мисля с това сивнско

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
TNT написа: Каква е по-добрата тактика с калориите? Да си харесам едни примерно 4000-4500 и всеки ден да целя това или колкото успея да изям? Смятам да го карам на колкото мога повече, понеже ще има дни с 5000-6000Мисля да намаля и салатите, че само ми пълнят корема с нищожни калории
![]()
Тренировките ще са 3 пъти седмично вероятно. Гърди(4упр)/бицепс(4упр.), Гръб(4упр.)/трицепс(4упр.), Рамо/трапец(4-5упр.)/крака(3упр). Рамото го правя леко, че имам стара контузия, която има навика да се събужда, краката колкото мога клек
В серии х8 бройки, уреди почти не ползвам. Кардиото мисля да остане само с няколкото междинни плувания, които трябва да вмъкна между фитнеса (университети, заверки а-у
)
Целта ми е 3-4кг за 30-40 дни, които в предвид %-та ми мазнини... смятам, че видимо ще си личат. И да се омазня малко, вероятно няма да скрия плочкитеПриемам всякакви съвети за промяна в хранене/тренировки. За добавки не ми се дават повече пари
Тцъ... С НВ-ВМХ не се качва ненормално тегло. И аз смятам, че ако предобриш с калориите ще върнеш мазнините. Все пак те трябва да се и изгарят. Чат-пат отварям и форума на Милко и там има доста примери за наддаване с 10кг в продължение на години. Ако искаш да качваш вдигни дозата протеин от храната до 3гр на живо тегло и до там.
bum_bum написа:Не мисля, че е правилно понятието като "оптимално" тегло. Кой казва кое е оптимално, някой учЕн направил съответната табличка? По-скоро е индивидуално, такова с което се чувстваш добре, здрав си и тялото ти работи правилно. Пък и дори да има по-скоро трябва да гледаш активното тегло. Ако си постигнал целевото си оптимално тегло с 20% телесни мазнини и 10% е очевидно, че в единия случай далеч не е оптимално положението.
Като ми мериха мазнините, пича ми измери китката и каза, че на моята китка - 15,5см и моят ръст - 172см най-добре ще изглеждам около 68-69кг. В момента съм 61-62 и мисля да не дигам повече от препоръчаното. Както са казали хората - искам здраво и хармонично тяло. Преди доста време ях чул, че идеалната пропорция за мъж е прасеца, бицепса и врата да са с еднаква обиколка - към това се стремя и аз. Там мисля че ще намеря оптималното тегло и според мен не е много далеш от истината за 68-69кг.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Това с китката и височината по която освен това се смята и максималния размер на бицепса, който можеш да постигнеш ми се вижда малко нереално. Щом се харесваш и изглеждаш добре в огледалото заеби всякакви размери.
Абе, аз довечера ще ям
По-точно ще пия де ама все е нещо.
Абе, аз довечера ще ям

- speeder88
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Абе, аз довечера ще ямПо-точно ще пия де ама все е нещо.
Айде де... Ти си забравил езика и зъбите за к'во са ти в устата!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Мани, за след два дни съм си взел език, шкембе и тия дни ще ходя за агнешки мозък. Мисля да опукам едно кило поне чист холестерол до края на идната седмица че да си запуша артериите качествено 

- speeder88
- младши ентусиаст
-
Мда, да! Това мазно мамата ни ше такова, затова резултати на холестерола и триглицеридите ми са:
Холестерол - 4,92 при граници 0,00 - 6,00
Триглицериди - 1,71 при граници 0,00 - 2,00
Сърдечната ми честота в нормално положение е 64, т.е. в покой може и повече да падна, а кръвното ми вече е по-скоро ниско.
Изобщо да не ми говорят "капацитетите" за глупав режим, не може без въглехидрат, ще си докараш инфаркт и т.н. Като стана на 50 и забавя темпото на живот ще мина на по-различен тип храна. До тогава - 25 години само свинско ще пукам!
Я сега малко по темата:
В писаниците на Милко той съвсем изключва киселото мляко, аз обаче почнах друга тактика и сутрин сгъвам една кофичка - 400г заквасена сметана. Как ще коментирате?
Холестерол - 4,92 при граници 0,00 - 6,00
Триглицериди - 1,71 при граници 0,00 - 2,00
Сърдечната ми честота в нормално положение е 64, т.е. в покой може и повече да падна, а кръвното ми вече е по-скоро ниско.
Изобщо да не ми говорят "капацитетите" за глупав режим, не може без въглехидрат, ще си докараш инфаркт и т.н. Като стана на 50 и забавя темпото на живот ще мина на по-различен тип храна. До тогава - 25 години само свинско ще пукам!
Я сега малко по темата:
В писаниците на Милко той съвсем изключва киселото мляко, аз обаче почнах друга тактика и сутрин сгъвам една кофичка - 400г заквасена сметана. Как ще коментирате?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз си го заквасвам сам 24 часа и така има доста повече бактерии уж. Не съм чел Милко какво е писал. Преди не го препоръчваше в големи количества ама съвсем да го отрича явно е нещо по-скорошно. Сметаната я спрях или по-точно ям само органик, щото я помня като беше 30%, а сега е 20 и консистенцията е същата. А биото е 30 и е далеч по-рядка, което за мен = сухо мляко и сгъстители.
Тия дни ше си поръчам един сепаратор за сметана и ще си правя сам течна, заквасена, масло и т.н.
Тия дни ше си поръчам един сепаратор за сметана и ще си правя сам течна, заквасена, масло и т.н.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
speeder88 написа:Мда, да! Това мазно мамата ни ше такова, затова резултати на холестерола и триглицеридите ми са:
Холестерол - 4.42
Триглицериди - 0.5
Така са при мен

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
speeder88 написа: Преди доста време ях чул, че идеалната пропорция за мъж е прасеца, бицепса и врата да са с еднаква обиколка - към това се стремя и аз. Там мисля че ще намеря оптималното тегло и според мен не е много далеш от истината за 68-69кг.
Това идва от мерките на Egene Sandow, първият билдър.

Не са абсолютен показател, става дума.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
мен тази тема ми беше интересна и изчетох доста... общо взето цялата история идва от там, че има някакви изследвания, че прясното мляко може да причини рак. обаче не е ясно с какви млека са правени тези изследвания. като цяло всякакви обезмаслени млека са булшит. проблема според мен е в самите животни, защото от това което съм чел примерно крави, които получават повече слънце имат по-хубаво мляко, крави които са по-нависоко също. ако са хранени с трева също, без да изпадаме в подробности... ферментацията от това, което съм чел както става според мен не е толкова важна за количеството бактерии, а за "смилането" на лактозата и преобразуването на въглехидратите до олигозахариди, които имат някаква роля при контрола на кофти бактериите в стомаха. над 8-10 часа не мисля, че има някакъв смисъл. за sour cream не знам, но киселото мляко би трябвало да е много по-богато на витамини и други хранителни истории, за мен sour cream-a е по-скоро подправка от колкото храна. примерно в киселото мляко се синтезират б витамини... пастьоризацията се оказва, че също не е кой знае какъв проблем, това със суровото мляко е в голяма степен хайп (пак лично мнение)... вече UHT и HTST там вече наистина изчезват хранителни вещества. може би сурово мляко, което сам си пастьоризираш е най-добре (защото няма хомогенизация, а тя променя значително млякото). в крайна сметка качествено кисело мляко, не мисля, че е проблем в каквито и количества да се яде
а и като цяло киселото мляко е влязло във фокус преди 100на години именно заради дълголетието на българите... това, че обаче киселото мляко едва ли не българите са го измислили си е леко фантастика 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз за сметаната имам в предвид заквасена. Не съм се интересувал много но предполагам че след като е лактоферментирал продукт би трябвало да има свойства близки до тези на киселото мляко. Иначе факт, че кисело мляко става навсякъде по света и чудно защо твърдим че едва ли не излезеш ли от Бг и кисело мляко няма 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз чудесно кисело мляко съм ял само в околните ни страни. На запад е отвратително и като цяло получено с химия или други бактерии. Легендата за българското мляко идва от ЛБ Булгарикус, която вирее в естествена среда само по нашите ширини. Друг е въпроса, че в лаборатория можеш да докараш каквито искаш условия... В момента има 4 български фирми, които изнасят различни закваски, включително ЛББ и на практика се ползва на доста места по света.
Never mistake motion for action...
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
bum_bum написа:Аз за сметаната имам в предвид заквасена. Не съм се интересувал много но предполагам че след като е лактоферментирал продукт би трябвало да има свойства близки до тези на киселото мляко. Иначе факт, че кисело мляко става навсякъде по света и чудно защо твърдим че едва ли не излезеш ли от Бг и кисело мляко няма
Зависи какво разбираш под "кисело мляко". Йогурт става навсякъде, но това не е същото.
А сурово прясно мляко съм пил от няколко млекомата в продължение на месеци и е чудесно. Всъщност суровото прясно мляко има ензими и разни други полезности вътре, а истерията с пастьоризирането ми звучи като истерията покрай суровите яйца и варенето им.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ми не съм го ял, може и да не е същото ама майка ми му вика "кисело мляко" 
Прясното от години си го ям така, дори киселото го правя само като го затопля. По принцип няма никакъв проблем, докато не попаднеш на туберкулозна крава

Прясното от години си го ям така, дори киселото го правя само като го затопля. По принцип няма никакъв проблем, докато не попаднеш на туберкулозна крава