Формула 1 2014, новата/стара турбо ера
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Формула 1 2014, новата/стара турбо ера
bmw maniqk ivo bmw написа:drago_pavlov написа:JOGI написа:направо ми е смешно как сега заради звука започнахте да губите интереса си към ф1...
На мен пък направо ми е смешно как на някой може да му хареса звука от новите двигатели...
Миналата неделя ЗАСПАХ буквално докато гледах състезанието... Ако щеш вярвай...
Явно трябва според теб всички да мислиме като теб.Тая тема се превърна в място за плюене на хората дето им харесват формулата. Не я харесвайте пука ми, ама да ми казвате кво аз да харесвам не мерси.
Интресно как така, някой като каже, че му е смешно, че не харесваме новите двагатели - това е ок, но когато аз кажа, че ми е смешно, че някой ги харесва - това е плюене

Никой не плюя, на никой не казвам какво да му харесва... Плюя това, което не ми харесва, а това са новите болиди

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:JOGI написа:направо ми е смешно как сега заради звука започнахте да губите интереса си към ф1...
На мен пък направо ми е смешно как на някой може да му хареса звука от новите двигатели...
вярвам, защо да не вярвам.. но ти явно си прочел само това изречение от поста ми.
въпроса е, че ф1 от много време не успява да предложи това, което би трябвало да търси един фен на моторните спортове.
най-общо- звука да ви е проблема..
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
drago_pavlov написа:bmw maniqk ivo bmw написа:drago_pavlov написа:JOGI написа:направо ми е смешно как сега заради звука започнахте да губите интереса си към ф1...
Явно трябва според теб всички да мислиме като теб.Тая тема се превърна в място за плюене на хората дето им харесват формулата. Не я харесвайте пука ми, ама да ми казвате кво аз да харесвам не мерси.
Интресно как така, някой като каже, че му е смешно, че не харесваме новите двагатели - това е ок, но когато аз кажа, че ми е смешно, че някой ги харесва - това е плюене![]()
Никой не плюя, на никой не казвам какво да му харесва... Плюя това, което не ми харесва, а това са новите болиди
Аз никъде не съм казал че, когато на някой не му харесва е смешен.

https://www.youtube.com/watch?v=nRRx7DoeA2c
"Въпрос на вкус" - казало кучето и ..... знаете натам. На мен друго ми е чудно. От 3.5л, на 3.0л, на 2.4л, на 1.6л и така докъде?
"Въпрос на вкус" - казало кучето и ..... знаете натам. На мен друго ми е чудно. От 3.5л, на 3.0л, на 2.4л, на 1.6л и така докъде?
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
То па като е имало едно време мотор Бмв 1,5 Турбо във Формула 1 е било зле.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Не ви ли се струва,че настъпват педалски времена
Всичко мъжко остава на заден план...И то не е само във формулата,а и в другите спортове,а и в живота.
Като ги гледам какви льохмени се мотат по улиците няма да ме учуди утре да харесват и бокс без удари и формула с 1.5Д мотори

Като ги гледам какви льохмени се мотат по улиците няма да ме учуди утре да харесват и бокс без удари и формула с 1.5Д мотори

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
Офф повече няма да пиша в тая тема като се говори за новите болиди колко са зле, че вече ми писна и се дразня. Мрънкайте се на воля. 

bmw maniqk ivo bmw написа:То па като е имало едно време мотор Бмв 1,5 Турбо във Формула 1 е било зле.![]()
Ех, Колега! Разбирам, че не знаеш историята на спорта. Седни и прочети малко. Потърси информация, има много. "Едно време" при турбо-ерата имаше един двигател за квалификация и един за състезание. На първите им викаха "Двиател- бомба", ако не се лъжа. Техният живот беше десетина километра и идеята им е за една максимално бърза обикалка. След това отива на скраб. Говореха, че са достигали мощностти над 1700к.с. Сегашните са на повече от 50% по-слаби, барабар със всичките им електромотори, керсове, хибриди, платна, гребла и помощни колела. На Пикет, Лауда, Хънт, Прост, Сена, никой не им викаше "карай бавно, та да стигнеш първи". Обади се на инж. Тенчев, да ти разкаже. И го поздрави от мое име

BMW_POWER написа:bmw maniqk ivo bmw написа:То па като е имало едно време мотор Бмв 1,5 Турбо във Формула 1 е било зле.![]()
Сегашните са на повече от 50% по-слаби, барабар със всичките им електромотори, керсове, хибриди, платна, гребла и помощни колела. На Пикет, Лауда, Хънт, Прост, Сена, никой не им викаше "карай бавно, та да стигнеш първи".
Мисля че главния проблем в момента са точно тези инструкции "пази гумите , друж еди кво си темпо и т.н. " не че колата е мега бавна и не може да запише хубави времена. Просто тези всички правила и забрани доведоха положението до тук. Няма никаква свобода на пилота, индивидуалност и всичко става сякаш "еднотипно"

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
BMW_POWER написа:bmw maniqk ivo bmw написа:То па като е имало едно време мотор Бмв 1,5 Турбо във Формула 1 е било зле.![]()
Ех, Колега! Разбирам, че не знаеш историята на спорта. Седни и прочети малко. Потърси информация, има много. "Едно време" при турбо-ерата имаше един двигател за квалификация и един за състезание. На първите им викаха "Двиател- бомба", ако не се лъжа. Техният живот беше десетина километра и идеята им е за една максимално бърза обикалка. След това отива на скраб. Говореха, че са достигали мощностти над 1700к.с. Сегашните са на повече от 50% по-слаби, барабар със всичките им електромотори, керсове, хибриди, платна, гребла и помощни колела. На Пикет, Лауда, Хънт, Прост, Сена, никой не им викаше "карай бавно, та да стигнеш първи". Обади се на инж. Тенчев, да ти разкаже. И го поздрави от мое име
Ама двигателя бил ли е 1,5, бил е. И много добре знам за квалификация че е бил друг двигател и е над 1700к.с. Бъркаш се ако мислиш че не знам историята на спорта.

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
(bubsa) написа:Не ви ли се струва,че настъпват педалски временаВсичко мъжко остава на заден план...И то не е само във формулата,а и в другите спортове,а и в живота.
не знаех че мъжеството се измерва в това с колко обемни мотори карат в някакъв автомобилен спорт

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
ineedmoney написа:(bubsa) написа:Не ви ли се струва,че настъпват педалски временаВсичко мъжко остава на заден план...И то не е само във формулата,а и в другите спортове,а и в живота.
не знаех че мъжеството се измерва в това с колко обемни мотори карат в някакъв автомобилен спортСтегнете се малко, важна е продукцията, а не обема и звука.
Верно ли не разбра какво съм написал?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
BMW_POWER написа:https://www.youtube.com/watch?v=nRRx7DoeA2c
За звука не е чак такъв проблем. Но на къде? Ами към 1.0 еко бууста на Форд колега.

Всъщност може и да звучи смешно сега, но аз няма да се учудя след време Ф1 да се казва Ф1 еко или нещо такова.
Напълно подкрепям мнението на колегата за педалските времена. Ама то така, уж нищо лошо не виждаха в парадите им, а сега всичките им отрицателни неща навлезнаха сред популярните лица и прословутата метросексуалност е навсякъде, ама по-скоро си звучи и изглежда като хомосексуалност, отколкото като уж буквалното и значение.

Футболисти и всякакви такива си ходят с кой от кой по-педалска прическа, нокти и разните там.
В този ред на мисли, заглавието няма нищо, ама НИЩО общо с реалността!

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
bmw maniqk ivo bmw написа:bmw maniqk ivo bmw написа:То па като е имало едно време мотор Бмв 1,5 Турбо във Формула 1 е било зле.![]()
Ама двигателя бил ли е 1,5, бил е. И много добре знам за квалификация че е бил друг двигател и е над 1700к.с. Бъркаш се ако мислиш че не знам историята на спорта.
Аз не бих си позолил да сравнявам двигател 1450к.с. и двигател 500к.с., независимо от обема им

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
Аз не ги сравнявам, аз казвам че това колко литра е един мотор не е толкова важно защото е имало и 1,5 мотори.