Формула 1 2014, новата/стара турбо ера

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Формула 1 2014, новата/стара турбо ера

Мнение от drago_pavlov » 25 Мар 2014, 21:20

bmw maniqk ivo bmw написа:
drago_pavlov написа:
JOGI написа:направо ми е смешно как сега заради звука започнахте да губите интереса си към ф1...

На мен пък направо ми е смешно как на някой може да му хареса звука от новите двигатели...
Миналата неделя ЗАСПАХ буквално докато гледах състезанието... Ако щеш вярвай...

Явно трябва според теб всички да мислиме като теб. :kuku: Тая тема се превърна в място за плюене на хората дето им харесват формулата. Не я харесвайте пука ми, ама да ми казвате кво аз да харесвам не мерси.

Интресно как така, някой като каже, че му е смешно, че не харесваме новите двагатели - това е ок, но когато аз кажа, че ми е смешно, че някой ги харесва - това е плюене :dunno:
Никой не плюя, на никой не казвам какво да му харесва... Плюя това, което не ми харесва, а това са новите болиди :no:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 26 Мар 2014, 0:50

drago_pavlov написа:
JOGI написа:направо ми е смешно как сега заради звука започнахте да губите интереса си към ф1...

На мен пък направо ми е смешно как на някой може да му хареса звука от новите двигатели...

вярвам, защо да не вярвам.. но ти явно си прочел само това изречение от поста ми.
въпроса е, че ф1 от много време не успява да предложи това, което би трябвало да търси един фен на моторните спортове.
най-общо- звука да ви е проблема..

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 26 Мар 2014, 14:27

drago_pavlov написа:
drago_pavlov написа:

Явно трябва според теб всички да мислиме като теб. :kuku: Тая тема се превърна в място за плюене на хората дето им харесват формулата. Не я харесвайте пука ми, ама да ми казвате кво аз да харесвам не мерси.

Интресно как така, някой като каже, че му е смешно, че не харесваме новите двагатели - това е ок, но когато аз кажа, че ми е смешно, че някой ги харесва - това е плюене :dunno:
Никой не плюя, на никой не казвам какво да му харесва... Плюя това, което не ми харесва, а това са новите болиди :no:

Аз никъде не съм казал че, когато на някой не му харесва е смешен.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Мар 2014, 16:01

https://www.youtube.com/watch?v=nRRx7DoeA2c

"Въпрос на вкус" - казало кучето и ..... знаете натам. На мен друго ми е чудно. От 3.5л, на 3.0л, на 2.4л, на 1.6л и така докъде?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 26 Мар 2014, 18:40

То па като е имало едно време мотор Бмв 1,5 Турбо във Формула 1 е било зле. :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 26 Мар 2014, 19:47

Не ви ли се струва,че настъпват педалски времена :censored: Всичко мъжко остава на заден план...И то не е само във формулата,а и в другите спортове,а и в живота.
Като ги гледам какви льохмени се мотат по улиците няма да ме учуди утре да харесват и бокс без удари и формула с 1.5Д мотори :(
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 26 Мар 2014, 21:11

Офф повече няма да пиша в тая тема като се говори за новите болиди колко са зле, че вече ми писна и се дразня. Мрънкайте се на воля. :mhihi:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Мар 2014, 21:32

bmw maniqk ivo bmw написа:То па като е имало едно време мотор Бмв 1,5 Турбо във Формула 1 е било зле. :mhihi: :mhihi:

Ех, Колега! Разбирам, че не знаеш историята на спорта. Седни и прочети малко. Потърси информация, има много. "Едно време" при турбо-ерата имаше един двигател за квалификация и един за състезание. На първите им викаха "Двиател- бомба", ако не се лъжа. Техният живот беше десетина километра и идеята им е за една максимално бърза обикалка. След това отива на скраб. Говореха, че са достигали мощностти над 1700к.с. Сегашните са на повече от 50% по-слаби, барабар със всичките им електромотори, керсове, хибриди, платна, гребла и помощни колела. На Пикет, Лауда, Хънт, Прост, Сена, никой не им викаше "карай бавно, та да стигнеш първи". Обади се на инж. Тенчев, да ти разкаже. И го поздрави от мое име :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 26 Мар 2014, 21:46

BMW_POWER написа:
bmw maniqk ivo bmw написа:То па като е имало едно време мотор Бмв 1,5 Турбо във Формула 1 е било зле. :mhihi: :mhihi:

Сегашните са на повече от 50% по-слаби, барабар със всичките им електромотори, керсове, хибриди, платна, гребла и помощни колела. На Пикет, Лауда, Хънт, Прост, Сена, никой не им викаше "карай бавно, та да стигнеш първи".

Мисля че главния проблем в момента са точно тези инструкции "пази гумите , друж еди кво си темпо и т.н. " не че колата е мега бавна и не може да запише хубави времена. Просто тези всички правила и забрани доведоха положението до тук. Няма никаква свобода на пилота, индивидуалност и всичко става сякаш "еднотипно" :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 26 Мар 2014, 21:55

BMW_POWER написа:

Ех, Колега! Разбирам, че не знаеш историята на спорта. Седни и прочети малко. Потърси информация, има много. "Едно време" при турбо-ерата имаше един двигател за квалификация и един за състезание. На първите им викаха "Двиател- бомба", ако не се лъжа. Техният живот беше десетина километра и идеята им е за една максимално бърза обикалка. След това отива на скраб. Говореха, че са достигали мощностти над 1700к.с. Сегашните са на повече от 50% по-слаби, барабар със всичките им електромотори, керсове, хибриди, платна, гребла и помощни колела. На Пикет, Лауда, Хънт, Прост, Сена, никой не им викаше "карай бавно, та да стигнеш първи". Обади се на инж. Тенчев, да ти разкаже. И го поздрави от мое име :ok:

Ама двигателя бил ли е 1,5, бил е. И много добре знам за квалификация че е бил друг двигател и е над 1700к.с. Бъркаш се ако мислиш че не знам историята на спорта.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 26 Мар 2014, 23:43

(bubsa) написа:Не ви ли се струва,че настъпват педалски времена :censored: Всичко мъжко остава на заден план...И то не е само във формулата,а и в другите спортове,а и в живота.
Като ги гледам какви льохмени се мотат по улиците няма да ме учуди утре да харесват и бокс без удари и формула с 1.5Д мотори :(

не знаех че мъжеството се измерва в това с колко обемни мотори карат в някакъв автомобилен спорт :mhihi: Стегнете се малко, важна е продукцията, а не обема и звука.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 27 Мар 2014, 0:22

ineedmoney написа:
(bubsa) написа:Не ви ли се струва,че настъпват педалски времена :censored: Всичко мъжко остава на заден план...И то не е само във формулата,а и в другите спортове,а и в живота.

не знаех че мъжеството се измерва в това с колко обемни мотори карат в някакъв автомобилен спорт :mhihi: Стегнете се малко, важна е продукцията, а не обема и звука.

Верно ли не разбра какво съм написал?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Мар 2014, 0:44

BMW_POWER написа:https://www.youtube.com/watch?v=nRRx7DoeA2c

"Въпрос на вкус" - казало кучето и ..... знаете натам. На мен друго ми е чудно. От 3.5л, на 3.0л, на 2.4л, на 1.6л и така докъде?

За звука не е чак такъв проблем. Но на къде? Ами към 1.0 еко бууста на Форд колега. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Всъщност може и да звучи смешно сега, но аз няма да се учудя след време Ф1 да се казва Ф1 еко или нещо такова.
Напълно подкрепям мнението на колегата за педалските времена. Ама то така, уж нищо лошо не виждаха в парадите им, а сега всичките им отрицателни неща навлезнаха сред популярните лица и прословутата метросексуалност е навсякъде, ама по-скоро си звучи и изглежда като хомосексуалност, отколкото като уж буквалното и значение. :no:
Футболисти и всякакви такива си ходят с кой от кой по-педалска прическа, нокти и разните там.
В този ред на мисли, заглавието няма нищо, ама НИЩО общо с реалността! :nono: Стара ера си е била стара и истинска, сегашната е повече въпрос на стайлинг, иф ю ноу уот ай мийн. :banghead:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Мар 2014, 4:57

Ама двигателя бил ли е 1,5, бил е. И много добре знам за квалификация че е бил друг двигател и е над 1700к.с. Бъркаш се ако мислиш че не знам историята на спорта.

Аз не бих си позолил да сравнявам двигател 1450к.с. и двигател 500к.с., независимо от обема им :dunno: Не бих си позволил да сравнявам две коли с 30 години разлика в производството....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 27 Мар 2014, 13:59

Аз не ги сравнявам, аз казвам че това колко литра е един мотор не е толкова важно защото е имало и 1,5 мотори.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата