КАТ и могат ли да ни спират все още

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

КАТ и могат ли да ни спират все още

Мнение от venk0v » 27 Мар 2014, 1:22

Здравейте колеги.Надявам се съм уцелил раздела.Става въпрос за казуса могат ли в момента ония с белите фуражки да ни спират за каквото си искат?Питам от чисто законова гледна точка дали им позволява да си разиграват коня или ги задължава да имат причина за спирането на конкретното МПС.Другото което ме притеснява е проверката оборудването(аптечка,триъгълник...) тяхна работа ли е да го проверяват или на служителите които правят ГТП на автомобила?Благодаря за информацията! :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Re: КАТ и могат ли да ни спират все още

Мнение от Nasko_ » 27 Мар 2014, 1:29

Могат да те спрат за каквото поискат. Дори само, ако се усъмнят, че си нередовен.
И да, тяхна работа е да проверяват оборудването в автомобилите! :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Потребител
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: м-ка

Мнение от DAF » 27 Мар 2014, 1:41

Nasko_ написа:Могат да те спрат за каквото поискат. Дори само, ако се усъмнят, че си нередовен.
И да, тяхна работа е да проверяват оборудването в автомобилите! :)

+1
ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от venk0v » 27 Мар 2014, 1:42

Нека дам линк защо пускам подобна тема ( http://btvnews.bg/article/bulgaria/krai ... terii.html ) Това е един от примерите.И това се оказва много шум за нищо. :no: :OT: Преди седмица си патих от една фуражка която реши че за 1 изгорял габарит трябва да ми пише фиш за пожарогасител...(защото иначе не искаше да ме пуска без да ми пише нещо) :OT:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Мнение от super_mario » 27 Мар 2014, 9:46

Не бе как могат да те спират ъпсурт карай без книжка,пиян и да НЕ ти пука :P
Как ще проверят аптечката кви са те :mhihi:
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

Аватар

Мнение от F3P » 27 Мар 2014, 10:45

venk0v написа:... Преди седмица си патих от една фуражка която реши че за 1 изгорял габарит трябва да ми пише фиш за пожарогасител...(защото иначе не искаше да ме пуска без да ми пише нещо) :OT:

Да уточним:

1: Имал е повод да те спре- изгорял габарит.
2: Имал си нарушение за което да те глобят- липсващ пожарогасител или с изтекъл срок.
3: Оплакваш се, че някой си е свършил работата.

Е то бива да си прост, ама ти си в челната петица по простотия :dummy:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 27 Мар 2014, 10:51

+100
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от venk0v » 27 Мар 2014, 11:40

F3P написа:
venk0v написа:... Преди седмица си патих от една фуражка която реши че за 1 изгорял габарит трябва да ми пише фиш за пожарогасител...(защото иначе не искаше да ме пуска без да ми пише нещо) :OT:

Да уточним:

1: Имал е повод да те спре- изгорял габарит.
2: Имал си нарушение за което да те глобят- липсващ пожарогасител или с изтекъл срок.
3: Оплакваш се, че някой си е свършил работата.

Е то бива да си прост, ама ти си в челната петица по простотия :dummy:

1.Колега това което пиша е дискутирано в парламента и е прието.
2.Аз ИМАХ пожарогасител,но човека просто искаше да ми напише фиш,за да си попълни дневната квота. (хубаво е да четеш какво пише)
3.Изгорелия габарит може да е станал в движение,а аз не съм врачка нощно време да знам че ми е изгорял :kuku:
4.ТИ ПРОСТ че викаш само на БАЩА СИ! :censored:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Мар 2014, 11:54

Добре де, що не четете закона просто? :dunno:

Да, може да те спре за неработещ габарит през деня и може да ти отправи забележка но не може да те глоби.

Чл. 70. (1) При движение през нощта и при намалена видимост моторните превозни средства и трамваите трябва да бъдат с включени къси или дълги светлини, габаритни светлини и светлина за осветяване на задната табела с регистрационния номер.

Т.е. имаш право да се предвижваш до място за отстраняване на повредата през деня и ако видимоста не е намалена. Т.е. не може да ти пише фиш или акт за това.

За пожарогасител в ЗДвП пише само, че трявба да го имаш тъй че за да ти пише акт, че не е заверен не виждам под кой член ще го формулира.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 27 Мар 2014, 12:11

е не знаеш... ония 20 лева за "нарушения не упоменати в този закон" или там каквото беше :no:

Аватар

Мнение от F3P » 27 Мар 2014, 12:33

venk0v написа:....

Издигаш се в топ 3... Явно трябва да ти се обяснява подробно, внимателно и поне 3 пъти за да схванеш- ако се налага и 3-ти път ще ти го разясня.

1: Имало е повод да те спре заради габарита. НЕ Е (поне не само) щото си грозен- имаш техн. неизправност. Разбира се той може да те информира само и да не те глоби за това- изгарят крушките, все пак не са вечни.
2: Проверил ти е документите и оборудването на колата- има ПЪЛНОТО ПРАВО да го извърши. Не само право- той това работи, ПРОВЕРЯВА ЗА НЕРЕДНОСТИ.
3: Установил е, че пожарогасителя ти е с изтекъл срок (щом си имал такъв)- ти не знаеш ли, че всяка година се зарежда/проверява тоя пожарогасител и се слага стикер за годност :?: Ако е минал срока на заверката е все едно, че нямаш такъв... Изтекъл му е срока- логично те глобяват.
4: Да кажем, че всичко ти е наред с пожарогасителя- имаш го, проверен е преди 3 дни и оная гадина ти пише фиш ВЪПРЕКИ всичко просто щото си грозен и не го кефиш. Бе ти си прав- ония е гад дето само се заяжда щото жената не му е пускала от 3 месеца и му е крив света.
Имаш право да откажеш съставянето на фиш и да изискаш да ти напишат акт- май и това ти е убягнало, а :?: Пише ти акт, пишеш отдолу възражения, после обжалваш в законният 3-дневен срок и си готов.

bum_bum написа:...За пожарогасител в ЗДвП пише само, че трявба да го имаш тъй че за да ти пише акт, че не е заверен не виждам под кой член ще го формулира.

Ама ползвайте и ППЗДвП все пак, не е само ЗДвП дето се чете.

Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически
неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
...............
6. по рамата, кабината, каросерията и допълнителното оборудване:
...............
п) няма пожарогасител или е неизправен;
р) няма аптечка;
с) няма светлоотразителен триъгълник или е неизправен;

При положение, че колата се води техн. неизправна все ще има как да го глоби, нали :?: По част от точките в чл.10 от ППЗДвП могат да те спрат от движение, едва ли е сложно да ти напишат фиш. Да уточним и, че е ЗАБРАНЕНО да кара колата НОЩНО време (авторът е написал "аз не съм врачка нощно време да знам че ми е изгорял" ) с неизправни светлини- дори и до първата бензиностанция е забранено да кара, ходи пеша. Справка- чл.101 от ЗДвП...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 27 Мар 2014, 12:39

Мене миналата седмица щяха да ми пишат акт на мотора В СПРЯЛО положение ПАРКИРАН, че тоя единия вика ше ти го прибера.
След много телефони и с единия само дето не се бихме, и след около 4 патрулни коли и кат ми върнаха документите и взеха ми се извиняват.

Предлагам да създадеме официална тема за полицията.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Мар 2014, 13:04

F3P написа:.....

Не бях го прочел това, че е било през ноща. В тоя случай направо те спират и от движение тъй че ако е минало само с фиш си е помилване от страна на проверяващия.

За пожарогасителя ясно ама пак не могат нищо съществено да направят защото пише "неизправен". Липсата на стикер не го прави автоматично неизправен. По същата логика и триъгълника трябва да има стикер за проверка за изправност. Ако ме глобят за това му записвам серийния номер и отивам да го изпръскам целия в КАТ да покажа, че си е изправен :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 27 Мар 2014, 13:27

Далеч съм от това да почна да защищавам делото на родния КАТ като Матросов или да се отнасям неуважително, с всичките познати стереотипи за "фуражките" . Мисля си, че личните нападки който си разменяте колеги, могат да бъдат достатъчно показателни, затова защо от една страна полицията и от другата гражданина водач, се различават много от същите такива на 5-600 км. в лЕво на запад ... и е доста тъжно междр. че все опираме до т.н "западен пример" :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Мар 2014, 13:35

Аз като ме спрат винаги говоря на "вие" и пари не давам. Изисквам служителя да се държи уставно, да е опрятен и ако не е му правя забележка да отиде да се въведе по форма и да ми се представи отново. Зная правата и задълженията си и когато съм допуснал нарушение ми бива съставен акт, фиш и т.н. В резултат от отношението ми всеки път се намира по нещо. Поради което точките свършиха накрая и сега си плащам като поп за всичко наново, все едно никога не съм имал книжка. Идния петък пак ще съм правоспособен водач и всичко отначало.

Биа са сас лошите! И ще продължавам. :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата