Новите глоби за превишена скорост.
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
СПАЗВАЙТЕ ЗАКОНА
Вчера сутринта отивам за бачкане и чакам с моторетката светофара на Луи Айер и Южния парк. Тръгвам на зеленото, а един дивак на червено ме връхлита с ляв завой откъм Хладилника и говорейки си по телефона просто щеше да ме смаже. Теглих му един шут в калника и си заминах. Снощи пък карам с няма и 50 след Кемпински към Кошарите, когато друг колега паркирал вдясно без мигач просто направо тръгна с обратен завой ... Спрях на няма и 20 сантиметра от колата. Карам на фар ...
БМВ значи удоволствие от шофирането, а не кеф да карам бързо
Съжалявам колеги, но в България има ограничения и те трябва да се спазват. Трафикът от ден на ден става все по-ужасен и за съжаление трябва да се съобразяваме с него. Колата ви се мъчи с 50 или 70 - ми ходете пеш, карайте колело или мотор като мен. Много от вас са ходили в чужбина, нали? Колко от вас са карали нормално с 120 както беше написала една колежка за цариградското в града там? Във Франция директно ви взимат книжката и не се интересуват кой и как ще ви прибере колата, а за глобите да не говорим. Тук говорите за корупция - щом давате, вършите нарушение и на други закони... Защо давате?
Прав е колегата, и на мен ми настръхва косата всеки път, когато хлапето ми пресича улицата. Колко му е някое дупе с лъскава кола да задминава в насрещното и ....
Тогава?
Никога не си мислете, че това не може да ми се случи. Преди много години (имам книжка от 22г) правя ляв завой от Солунска по Ангел Кънчев. Знаете повечето от вас - тесни улици и малка скорост. Една жена държи две деца за ръцете и ме чака да завия. В един момент едното просто се откъсна от нея и хукна напред
Не искам да ви казвам, какво ми се случи, но този момент винаги ми е пред очите, когато карам в София....
Внимавайте, това ми е молбата към всички и спазвайте закона. Той е написан не за да пази мен, а за нас и нашите и ваши деца.
Вчера сутринта отивам за бачкане и чакам с моторетката светофара на Луи Айер и Южния парк. Тръгвам на зеленото, а един дивак на червено ме връхлита с ляв завой откъм Хладилника и говорейки си по телефона просто щеше да ме смаже. Теглих му един шут в калника и си заминах. Снощи пък карам с няма и 50 след Кемпински към Кошарите, когато друг колега паркирал вдясно без мигач просто направо тръгна с обратен завой ... Спрях на няма и 20 сантиметра от колата. Карам на фар ...
БМВ значи удоволствие от шофирането, а не кеф да карам бързо
Съжалявам колеги, но в България има ограничения и те трябва да се спазват. Трафикът от ден на ден става все по-ужасен и за съжаление трябва да се съобразяваме с него. Колата ви се мъчи с 50 или 70 - ми ходете пеш, карайте колело или мотор като мен. Много от вас са ходили в чужбина, нали? Колко от вас са карали нормално с 120 както беше написала една колежка за цариградското в града там? Във Франция директно ви взимат книжката и не се интересуват кой и как ще ви прибере колата, а за глобите да не говорим. Тук говорите за корупция - щом давате, вършите нарушение и на други закони... Защо давате?
Прав е колегата, и на мен ми настръхва косата всеки път, когато хлапето ми пресича улицата. Колко му е някое дупе с лъскава кола да задминава в насрещното и ....
Тогава?
Никога не си мислете, че това не може да ми се случи. Преди много години (имам книжка от 22г) правя ляв завой от Солунска по Ангел Кънчев. Знаете повечето от вас - тесни улици и малка скорост. Една жена държи две деца за ръцете и ме чака да завия. В един момент едното просто се откъсна от нея и хукна напред

Не искам да ви казвам, какво ми се случи, но този момент винаги ми е пред очите, когато карам в София....
Внимавайте, това ми е молбата към всички и спазвайте закона. Той е написан не за да пази мен, а за нас и нашите и ваши деца.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
///M3 написа:Младите шофьори да не пият бозичка преди каране, че ще вземе да ги хване дрегера.
0.2 промила - тва е абсурдно ве, кой ги мисли тия закони ?!
Ми ако ме питаш добре е измислено, щот повечето тежки инциденти от типа "неправилно изпреварване и разазване в насрещния камион с 200 докато карал 6 човека за дискотеката" са причинени точно от хора с канижки по-малко от 2 години. Така че по-добре трезвен от колкото мъртав, ама сега някои хора от форума ша ме нападнат и ша кажат аааа не е верно

- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
аз кат се прибера ше си карам с хамериканската книжка пък те да ми пишат актове на нея 

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
naskoksan написа:тия са идиоти...
ква превишена скорост, за една
седмица градско каране в София
средната ми скорост е 15,5км/ч
Насе, ти явно пътуваш по "Цариградско"

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ае и моето мнение в кюпа
според мен правилно за вдигане на тарифи, независимо дали си хранят джоба... като изключиме на много места неадекватните ограничения важащи за трабант/лади без спирачки най-много
-> на ден _поне_ 2 катастрофи избягвам РЕДОВНО, защото нонстоп очаквам кой ще ми се престрои пред мен в бронята рязко без мигач, все едно си е купил шосето!
за пример Румъния - там за ЕДНА маневра без мигач ти отлита книжката! И не е филм това (ако нямат нови правила нещо) - и го спазват
та се чудя кога няма да успея да реагирам или да внимавам достатъчно и ще ме наковат и мене - затова смятам че по-солените глоби ще повишат вниманието по улиците, независимо дали отиват в джоба на полицаи за рушвети или пък за актове -> караш с нарушения - приготви се да плащаш. Не 5-10 кинта а 100 - и да видиме колко ще се мяркат в насрещното.
п.с. не че аз не правя нарушения, но се опитвам да ги правя 'културно' - нещата да си зависят от мен, а не като разни самозванци газ до ламарината и да чакам другия да се махне от пътя, щото вижда че няма как да спра и _само_ от него зависят нещата. Ми ако е позаспал или се стресира? ДААААААААН
п.п.с. за нови шофьори, повечето току-що _платили_ за книжка, бих го сетнал и на 0.00 лимита за алкохол

според мен правилно за вдигане на тарифи, независимо дали си хранят джоба... като изключиме на много места неадекватните ограничения важащи за трабант/лади без спирачки най-много
-> на ден _поне_ 2 катастрофи избягвам РЕДОВНО, защото нонстоп очаквам кой ще ми се престрои пред мен в бронята рязко без мигач, все едно си е купил шосето!
за пример Румъния - там за ЕДНА маневра без мигач ти отлита книжката! И не е филм това (ако нямат нови правила нещо) - и го спазват

та се чудя кога няма да успея да реагирам или да внимавам достатъчно и ще ме наковат и мене - затова смятам че по-солените глоби ще повишат вниманието по улиците, независимо дали отиват в джоба на полицаи за рушвети или пък за актове -> караш с нарушения - приготви се да плащаш. Не 5-10 кинта а 100 - и да видиме колко ще се мяркат в насрещното.
п.с. не че аз не правя нарушения, но се опитвам да ги правя 'културно' - нещата да си зависят от мен, а не като разни самозванци газ до ламарината и да чакам другия да се махне от пътя, щото вижда че няма как да спра и _само_ от него зависят нещата. Ми ако е позаспал или се стресира? ДААААААААН
п.п.с. за нови шофьори, повечето току-що _платили_ за книжка, бих го сетнал и на 0.00 лимита за алкохол

Последна промяна t0sh на 12 Окт 2006, 13:23, променена общо 2 пъти
- BMWgirl_Z8
- младши ентусиаст
-
Ей това е!!!Направо ми иде да ги удоша всичките....

Не искам слава и пари - искам бира и нафта на старите цени!!! http://www.bgpetition.com/protest-gorivo/index.html

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
и аз за града говоря... колко от катастрофите са причинени от превишена скорост? в центъра повече от 60-70 къде може да се засилиш въобще в тези задръствания... останалите неща са много по-важни - сфетофари, еднопосочно движение, предимство по-кръстовищата, паркиране до светофари и пешеходни пътеки... защото без да се спазват правилата действията на участниците в движението са непредвидими. а това е за мен е основната причина за катастрофите. естествено, че трябва да има контрол на скоростта, но на наистина опасните места, не на 3 лентови булеварди където е безсмислено, само за отчитане на дейност.
Последна промяна steeN на 12 Окт 2006, 15:24, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- anabella
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 325xi touring
Глобите трябва да са високи, за да може т. нар. "безсмъртни" да слязат на земята и да не застрашават собствения си живот и живота на околните. Законът е за всички и той трябва да се спазва, а колкото са по-строги санкциите, толкова по-добре.
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Никой не може да ме накара на моста на захарна фабрика да карам с 50км/ч примерно. Има си места, където ограниченията са направо глупави. Сигурен съм и че голям процент от катастрофите стават заради неизправни МПС-та! Като видях в КАТ какви дръгляци минаха не знам какво да си мисля. Та те се разпадат в движение! Сина на шефа на КАТ си върти бизнесче, хубаво. Ще затихне малко и ще си го пуснат, защото живеем в БГ. Има първо доста други неща да оправят, както и да преразгледат някои ограничения та после да ги вдигат така тези глоби... Пешеходците също пресичат като сумнамбули. То не, че има пешеходни пътеки ама всеки си пресича, където му падне. Какво да го правя тоя, който на скоростна отсечка ми пресича с гръб към мен с надеждата, че аз ще го заобиколя. Вчера гледам някакъв 10000000 тонен тир си джитка по Мария Луиза, каруци маат из центъра... Ще разширявали околовръсното ама преди тва раздавали, раздавали площи, други крали и сега 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Това няма да спре, ако ще и по 1000 евро глоби да сложат, българина си е прост и некултурен от край време, и неможе с някав си закон да забраниш на "великия" българин да кара бързо/неправилно/опастно.
Повечето от нас са си купили БМВ-та именно заради удоволствието от карането, ама не на право
Други са си ги купили да сипват на бързи Корси 1.3ГТ, голфчета 1.8 8в и бавни астри, който са си повярвали, че имат винтили само заради лепенката 16V на предната броня тип - снегорин
. (с бързите трудно се мерим)
Някой пък са си ги купили просто да са кисели - ама това като, че ли е най-добре, защото не застрашават никого.
Просто трябва да приемем нещата и да се пазим максимално и това е.
И ОТ КЪСМЕТ имаме нужда.
п.с. пешеходците няма да ги коментирам
ама има и индивиди, като например един се опита да ме блъсне нарочно на бул.Витоша, като даваше газ да мине от пряка в пряка.
Напсувах го ама не искаше да слезе да се сбием. (мам* му де*а и нагъл тип)
Повечето от нас са си купили БМВ-та именно заради удоволствието от карането, ама не на право

Други са си ги купили да сипват на бързи Корси 1.3ГТ, голфчета 1.8 8в и бавни астри, който са си повярвали, че имат винтили само заради лепенката 16V на предната броня тип - снегорин

Някой пък са си ги купили просто да са кисели - ама това като, че ли е най-добре, защото не застрашават никого.
Просто трябва да приемем нещата и да се пазим максимално и това е.

п.с. пешеходците няма да ги коментирам
ама има и индивиди, като например един се опита да ме блъсне нарочно на бул.Витоша, като даваше газ да мине от пряка в пряка.
Напсувах го ама не искаше да слезе да се сбием. (мам* му де*а и нагъл тип)
You said: "Time will change!" What if it changes you?
vicho написа:Това няма да спре, ако ще и по 1000 евро глоби да сложат, българина си е прост и некултурен от край време, и неможе с някав си закон да забраниш на "великия" българин да кара бързо/неправилно/опастно.
Груба ТЪПА грешка !!!!
Като всяко живтоно така и Българина се плаши и се научава от грешките си !
АЗ съм ЗА тези закони !!!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
аре па да видим
аз не съм казал, че съм против, ама е безмислено...
както казаха колеги, рушветите нарастват и това е!
No result брат. 

аз не съм казал, че съм против, ама е безмислено...
както казаха колеги, рушветите нарастват и това е!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3