Помощ при избор на LCD LED TV

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Re: Помощ при избор на LCD LED TV

Мнение от don_gori » 16 Фев 2014, 9:07

Windows Media Player-a поддържа гледане на филми през dlna и става горе долу бързо и лесно без много настройки. Разбира се компа и телевизора трябва да са вързани на една мрежа ;)
Но за тая работа трябва да имаш доста добър рутер , инак филмите(fullHD) понякое време понасичват докато буферира.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 16 Фев 2014, 10:17

acer написа:ебати ташака е тва сони, картина 10/10, интерфейс -50 / 10
викам му на онзи в маркета че ми трябва задължително през wifi да използвам монитора за екран, той "даа, с dlna е няма да има проблем"

цял ден загубих да слагам win 8.1 да чета мануали и в гугъл, за да разбера че тва miracast работи само от сони към сони продукт и не знам дори дали е dlna. дано успея да го върна, че по закон май само продукт закупен от нета можеш да върнеш в рамките на 7 дни (ако няма дефект)

Не ми стана ясно,за чий дявол си купи най-ниският клас на Сони?Хем питате,хем си купувате дървета различни от препоръчаните.... :no:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 16 Фев 2014, 10:36

stankata777 написа:
викам му на онзи в маркета че ми трябва задължително през wifi да използвам монитора за екран, той "даа, с dlna е няма да има проблем"

цял ден загубих да слагам win 8.1 да чета мануали и в гугъл, за да разбера че тва miracast работи само от сони към сони продукт и не знам дори дали е dlna. дано успея да го върна, че по закон май само продукт закупен от нета можеш да върнеш в рамките на 7 дни (ако няма дефект)

Не ми стана ясно,за чий дявол си купи най-ниският клас на Сони?Хем питате,хем си купувате дървета различни от препоръчаните.... :no:

И аз се пре*бах с таково сони за спалнята :banghead: Не че за там ми трябва нещо по-добро,но като го сравнявам със самсунга :ranting:
Даже някой път като го пусна се включва без звук и трябва да го изключа и пак да го включа и е ОК.Някой знае ли на какво се дължи това :dunno:

ПС Самсунг>Сони
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 16 Фев 2014, 11:51

Биитълс, читаво без кабел, каквото си намислил няма да стане....даже и да смениш марката. Изобщо самата идея за смарт телевизор е няква велика глупост. Аз не виждам какво смислено можеш да правиш на телевизор освен да гледаш HD клипове от тубата и Вимео и да играеш ... Сонито и за двете неща е доста правилен избор :D Външен плеър върши всичко останало по-добре от разни корейско-китайски конфекции...

Аз кучето научих да заобикаля всички кабели с внимание :mhihi: - ти много си щел да се местиш :mrgreen:

Едит.
1. Скоро гледах из нета ня'ква джиджавка китаец, HDMI wireless, дето се захранва допълнително от усб порт..... :dunno: едва ли заслужава внимание.

2. НЕкой нетгиърски адаптор нямаш ли под ръка ...

3. Купи му едно дистанционно на тоя лаптоп :mhihi: :mhihi: :mhihi: :ok:
Последна промяна hell's angel на 16 Фев 2014, 12:53, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Фев 2014, 12:52

1. Скоро гледах из нета ня'ква джиджавка китаец, HDMI wireless, дето се захранва допълнително от усб порт..... :dunno: едва ли заслужава внимание.

Напротив - заслужава огромно внимание :idea:
за 150ти път ви казвам - КУПУВАТЕ СИ ЮСБ ПЛЕЪР С АНДРОИД ЗА 100 ЛЕВА и телевизора ви става на смартфон с уай-фай,безжична мишка , клавиатура , 1-2 Ghz 4 ядрен процесот и 1GB RAM . Няма нито един телевизор,дори за 10 000лв, който да може да се мери с тая джаджа за без пари . Моя плеър го взех преди година и половина , като от тогава дори не е изключван от контакта - работи без проблем . 2д,3д,5д всички познати формат за звук и картина. Единственото което му се опира са един стари субтитри които са със скоби като целувки .
{759}{834}{Y:i}Хората ме питат:
{838}{907}{Y:i}Какво е "рока рола"?

Не знам как по магазините още успяват да ви манипулират с тия - "смарт функции" и тем подобни дебилни термини

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 16 Фев 2014, 15:05

За различни неща говорим Ачо...
Ръгаш двете пишки в HDMI портoвете - wireless HDMI - бъгава и бавна история според мен :mhihi: :mhihi: :mhihi:....Плейъра е ясен ...

Нещо такова, ама работещо китайче

Високия клас монитори, които са със HDMI интерфейс имат настройка в менюто за HDMI интерефейса дали да работи в режим на компютър или режим видео. Не съм наясно какво точно прави тази настройка, но съществуването и е доста показателно, че нещата не са толкова съвместими колкото ни се иска.

Така че, ако някой има отзиви и е магерил такива донгълчета - давайте!
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 16 Фев 2014, 16:11

дреме ми за всякви смарт шит глупости :kuku: аз поисках едно в маркета, да може да вържем лаптоп(и) безжично към екрана, щото ще се използва в офис. ама тая технология не е развита, няма един стандарт, всяка марка е с нейна си технология и това консултантите не го знаят или не го казват.

ще се свалят фугите на паркета и ще прекарам 10 метра hdmi кабел и толкова.. макар че и джаджата с аднроида е обещаваща.

иначе що взех сони-то пред самсунга? сони-то не беше 3d като самсунга и имаше осезаемо по-хубaва картина.самият интерфейс на сони имам чувството че е правен от ученици по информатика, рядко дебилен и постоянно бъгва
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 17 Фев 2014, 23:59

смених сони-то за 6-та серия на самсунг http://www.technomarket.bg/products/091 ... ue-46f6500

интерфейса и въобще целият софтуер е няколко нива над сони, всичко се върза лесно, което беше главната му цел.

иначе ако е за вкъщи/филми, изгледах 1 сериал true blood с оригинална флашка "sony" на самсунга и на "най-нисият" клас сони, разликата е Огромна в полза за сони-то.
при самсунга лагва на моменти, т.е забързва се, яркоста я държа на 85 иначе е тъмно и като цяло картината е някак мъглива. при сони картината със сигурност е по-детайлна, по-гладка, държах яркост на 45 и има по-добър звук, но пък дивотиите по софтуера са не малко.

с 2 думи до 1500лв всичко е боклук :mhihi: мисля че lg до този бюджет се справя най-добре, нито проблем със софтуера, нито картината е гадна, що ли ми трябваше да си правя експерименти.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 18 Фев 2014, 10:45

Изобщо не съжалявай за ЛГ,сериите 6хх има по-висок процент на дефектирали пиксели от преките им конкуренти.Всъщност избраното от теб първоначално Сони е с ЛГ панел доколкото съм запознат.В последните две години Самсунг и Панасоник са лидери в средният клас като Самсуняците превъзхождат със смарт функциите и процесорите.
Картината на Сони 6хх е минимално и незабелижимо по-добра,но това е единственият им позитив(+ по-малкият лаг).Който търси перфектна картина без смарт,трябва задължително да се насочи към плазмата на Панасоник ST- нямат никаква конкуренция в диапазона под 2к лв по отношение на картината...
Според мен настройките за картината са строго индивидуални.На един може да му харесват повече ярките цветове, на друг по-близките до реалността и естествените.От това което съм прочел и пробвал установявам, че най-поносим е стандартния режим с малко донастройване.За съжаление,никъде не намерих калибровка именно на 6500 ,но прилагам таблица за 6670 и 6400.Пробвай с тях и може би картината ще ти хареса доста повече.Поздрави!
Ф6670
samsung F.jpg

Post Calibration Settings - Ф6400

Picture Mode Movie
Backlight 16
Contrast 96
Brightness 47
Sharpness 13
Color 50
Tint G50/R50

Advance Settings

Dynamic Contrast Off
Black Tone Off
Flesh Tone 0
RGB Only Mode Off
Color Space Auto
10pt White Balance On
Gamma +1
Expert Pattern Off
xvYCC Off

Picture Options

Color Tone Warm2
Digital Noise Filter Off
MPEG Noise Filter Off
HDMI Black Level Normal (Low if available)
Film Mode Off
Auto Motion Plus Off
LED Motion Plus Off

10pt White Balance

On

Interval Red Green Blue
1 0 1 0
2 1 0 -2
3 0 0 2
4 0 0 0
5 -1 0 +1
6 0 -1 0
7 -1 -2 -2
8 0 2 1
9 1 0 0
10 2 1 0

White Balance

Setting Value
R-Offset 25
G-Offset 25
B-Offset 27
R-Gain 19
G-Gain 22
B-Gain 21

Screen Adjustment

Picture Size Screen Fit
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна stankata777 на 18 Фев 2014, 11:11, променена общо 1 път
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 18 Фев 2014, 11:06

acer написа:смених сони-то за 6-та серия на самсунг http://www.technomarket.bg/products/091 ... ue-46f6500

интерфейса и въобще целият софтуер е няколко нива над сони, всичко се върза лесно, което беше главната му цел.

иначе ако е за вкъщи/филми, изгледах 1 сериал true blood с оригинална флашка "sony" на самсунга и на "най-нисият" клас сони, разликата е Огромна в полза за сони-то.
при самсунга лагва на моменти, т.е забързва се, яркоста я държа на 85 иначе е тъмно и като цяло картината е някак мъглива. при сони картината със сигурност е по-детайлна, по-гладка, държах яркост на 45 и има по-добър звук, но пък дивотиите по софтуера са не малко.

с 2 думи до 1500лв всичко е боклук :mhihi: мисля че lg до този бюджет се справя най-добре, нито проблем със софтуера, нито картината е гадна, що ли ми трябваше да си правя експерименти.

Ако имаш кой да ти калибрира висок клас Сони от преди година, две изобщо щеше да забравиш за другите марки...и пак аут ъф дъ бокс сонито вади по-добра картина. Ама напоследък се понасраха с тия матрици та вече всичко е боклук :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 18 Фев 2014, 17:11

мерси калибрирах го, стана доста по-добре, обаче пак има лаг и се чудя съвсем теоритично ако използвам външен хард вместо usb дали пак ще е същото?

иначе за хоум синема 100% бих избрал сони, въпреки всички дивотии по софтуера или плазма на панасоник, особено както държа тъмно в стаята, знам че плазмите са екстра за по-тъмни стаи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Мнение от armagedon_762002 » 18 Фев 2014, 18:16

Аз не зная дали си въобразявам ,но от както обнових Firmware с версия 1118.2 имам чуството ,че смарт хъба е по бърз :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х4 2025
Мечтае да кара: e60 M Power

Мнение от whisky_touch » 02 Апр 2014, 20:37

Дайте вариант за телевизор до 800-1000лв със смарт функции, около 32"-40". Кой е най добрия вариант? Смарта ми трябва само за youtube.
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: samolet
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от stefan8898 » 03 Апр 2014, 10:00

Аз си взех това панасониче за кухнята : http://www.technopolis.bg/b2c/details/1 ... L39E6E-LED , за youtube ми е перфектно, пък и навсякаде съм с панасоници и съм доволен, мека и приятна картина вади, има слот за sd -карта и usb, друго не ми трябва, само че модела е малко старичък, сега като излезе новия модел ще си взема пак такъв за другата ми кухня.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 03 Апр 2014, 10:37

Аз взех същият преди половин година и съм доволен от съотношенето цена-качество. Единственото, което не ми харесва е, че не могат да се уголемяват субтитрите или поне аз досега не открих как :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата