Цена на ГО. Къде е логиката?
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Цена на ГО. Къде е логиката?
Вчера се видях с един познат, собственик на Хонда Интегра 1,8 200кс. Стана въпрос за Гражданската отговорност и като ми каза ,че плаща 160лв на година и аз
На е36 328и със 193 коски сили,тоест по малко от Хондата и ГО е близо 240лв. Защо е36 328 да е по рисков автомобил от въпросната Хонда ? Защо например на 525тдс който е изключително тромав и бавен автомобил ГО е 215лв. С какво петица е по рискова от Хондата? Абсурда става по голям ако си собственик на някой американски автомобил
Неможе да се изчислява гражданската на база кубиците на двигателя.

Re: Цена на ГО. Къде е логиката?
Зависи от кубатурата, ЕГН-то на собственика и града в който е регистрирана.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Логиката е точно такава, като да плащаш по-висок данък, когато караш по-нова и икономична кола.
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Колега гледах ги в интернет и слагам едни и същи данни ,само променям кубуците. Цифрите идват тези които съм написълliloff написа:Зависи от кубатурата, ЕГН-то на собственика и града в който е регистрирана.
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
96 525ТДС в Монтана 180 лева на 4 вноски с отстъпка
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
liloff написа: ЕГН-то на собственика
Това май го зачитат само някой компании.
Ще използвам темата да споделя с вас, че фирма ОЛИМПИК са страшни измамници.

Кати си взех колата гражданската беше разделена на 4 равни части и само първата на стойност 40 лв. беше платена.
Колата я взех от друг град и като я регистрирах в София ми искаха първо още пари защото е в София около 21 лева и второ искаха около 60-80 лева за това, че съм "млад шофьор" и още някакви такси, та трябваше да платя около 130 лева само защото е В София колата и, че съм млад шофьор.
Двете суми се изчисляваха по някаква много сложна схема, която не можаха да ми обяснят.
Като прибавим тия 130 лева към 4те вноски по 40лева излиза около 290 лева говоря приблизително, защото сумите вече не ги помня но бяха там някъде +/- 10 лева.
Е, гражданска за 18годишна ISка близо 300лева , извинявай ама е*бем ти и гражданската

В същото време в конкурентна фирма ми направиха гражданска за 190 лева и ми я разделиха на две вноски

Та по темата, не се и учудвам, че на един оризник му взимат едни пари, а на баварката други... Ако не сте в едни и същи компании

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
liloff написа:Зависи от кубатурата, ЕГН-то на собственика и града в който е регистрирана.

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Автора на темата ги знае тия калкулации не е нужно да ги преповтаряте,идеята му е ,че ГО принципно трябва да се определя от кс,а не от кубиците!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
m.dimitrov1992 написа: Абсурда става по голям ако си собственик на някой американски автомобил![]()
Не е много голям абсурда (по твоята логика), защото над 3501 кубика ГО-то е едно и също, независимо дали караш нещо една идея над тази кубатура или някой V12 5.4L, например... но е голям абсурд като цяло, че над 3.5L изравняват ГО-то... но като се таксува на кубици... така ще е.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Логиката е ,че трябва да бъдеш шиб@н от застрахователи които имат протекциите на политици, щото всички са си заедно с ония от "ъндърграунда" щото като не си платиш застраховката особено па на хубава кола и веднага ти звънят едни да ти кажат ,че ако си я искаш обратно треа да платиш еди колко си... и така едните помагат на другите и всички взаимно шиб@т нормалния работещ човек.
Та това си е просто един законен рекет иначе аз не мога да проумея по друг начин задължителното ползване на услуга от частна фирма.Разбирам да е данък нещо ама то е услуга на частна фирма. А като казахме данък на едната кола ми е 1300лв годишно и за тия пари нямам улица, нямам кофа и канализация в квартала.
ТВа е....
Та това си е просто един законен рекет иначе аз не мога да проумея по друг начин задължителното ползване на услуга от частна фирма.Разбирам да е данък нещо ама то е услуга на частна фирма. А като казахме данък на едната кола ми е 1300лв годишно и за тия пари нямам улица, нямам кофа и канализация в квартала.
ТВа е....
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
То и при моторчетата няма много логика, на моя скутер 500сс и на един турър 1700сс застраховката е 74лв и стотинки.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Купуваш си голф 6, 1.4 Тси, 170 коня и искаш да е 200 лв.
Закона е по кубици. Отделно купихме кола с платена гражданска, и тъй като жената е под 30. Застраховката ставала двойна (Булстрат). Беше платена от предишният собственик 165 лв. 1000 кубика кола! Аз за 2000 кубика Бмв- 160 лв. От един и същи град сме. Та чукам в SDI данните. Най-евтината 142 лв. И просто правя нова. А колегата по-горе се е набутал сам.
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
ГО е нож с 2 остриета за застр. компании-при ниски цени-> клиентите са много->много щети->много загуби за компанията => цената на ГО в тази компания-догодина ще е по висока с цел намаляване на броя на клиентите и време компанията да си "почине".
Засега още никоя компания не е въвела цена на ГО според марката на автомобила..,но и това ще стане след време!
(Засега водят алфистите
ние сме на 3-4 място)
Засега още никоя компания не е въвела цена на ГО според марката на автомобила..,но и това ще стане след време!
(Засега водят алфистите

b00st написа:Логиката е точно такава, като да плащаш по-висок данък, когато караш по-нова и икономична кола.
Тоест- никаква.
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Mollov написа:m.dimitrov1992 написа: Абсурда става по голям ако си собственик на някой американски автомобил![]()
Не е много голям абсурда (по твоята логика), защото над 3501 кубика ГО-то е едно и също, независимо дали караш нещо една идея над тази кубатура или някой V12 5.4L, например... но е голям абсурд като цяло, че над 3.5L изравняват ГО-то... но като се таксува на кубици... така ще е.
Прав си.Мойта е38 е на името на жена ми.По талон все още се води 5.4 и ГО ми е 234 лева

37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3