Е39 Тоuring "04 поставяне на HIFI с DSP или аftermarket ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Е39 Тоuring "04 поставяне на HIFI с DSP или аftermarke
320iPower написа:аз съм с DSP и съм доволен от качеството и най вече че всичко си е оригинално без рязане и преправяне
Потвърждавам с две ръце. Аз съм с DSP в комби, не бих го сменил за никакъв афтър маркет. Лощото е, че в багажника няма кое къде да сложа, а най-вече новият пожарогасител.... Та колега, ако ще слагаш нещо, слагай оригиналното. Всичко опира в крайна сметка до пари, та ти си знаеш колко ти е дълбок джоба, най-добре. Това е моят съвет.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- slawunder
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E36 318ш Evolution !!
- Мечтае да кара: ///M3
Поставянето на цялата DSP система не ме притеснява. По моргите има такива музики на по 400/500лв.
Просто исках да разбера дали ако инвестирам в афтермаркет музика ще стане по добре от оригиналното без преправяне.

Просто исках да разбера дали ако инвестирам в афтермаркет музика ще стане по добре от оригиналното без преправяне.

- Andronoff
- триногата
-
И аз съм с оригинал ДСП в комби, доволен съм.
За разглобяването .. вярно си е доста, помня един чичак как беше разхвърлял една м5-ца, за да й монтира ДСП
Корите на вратите, мокета, разни лайсни и т.н. Като видях и сноповете с кабели, направо го съжалих
За разглобяването .. вярно си е доста, помня един чичак как беше разхвърлял една м5-ца, за да й монтира ДСП

Корите на вратите, мокета, разни лайсни и т.н. Като видях и сноповете с кабели, направо го съжалих

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
АфтЕрмаркет... ( май се повтарям, но... )
Чрез него може да се постигне по-добро озвучаване, отколкото с DSP-то, което всъщност не е нищо особено.
Доказателството е това:
http://bmwtips.com/tipsntricks/DSP%20an ... yzed__.htm
Ако нещо езикът е проблемен: Пичът си е поиграл да анализира как звучи прословутото DSP в неговата кола и е показал резултатите, а те са една "дупка" във възпроизвежданата честотна лента и тотално го е изхвърлил като краен резултат.
Монтирането е маааалко сложно, защото колоните се сменят, но това не е толкова голям проблем, кокото фактът, че и при HiFi (аналогов усилвател), и при DSP (цифровата ситуация) филтрите за отделните спикъри, а именно - мидбас, среди и високи са в усилвателя и имаме до предните врати 3 чифта кабели на врата, а при нормалното аудио само по 1 чифт на врата. От тук идва и афтърмаркет решението, при което филтрите се поставят във вратите и сме ОК.
И така нататък, и така нататък с разликите в монтажите...

Чрез него може да се постигне по-добро озвучаване, отколкото с DSP-то, което всъщност не е нищо особено.
Доказателството е това:
Ако нещо езикът е проблемен: Пичът си е поиграл да анализира как звучи прословутото DSP в неговата кола и е показал резултатите, а те са една "дупка" във възпроизвежданата честотна лента и тотално го е изхвърлил като краен резултат.
Монтирането е маааалко сложно, защото колоните се сменят, но това не е толкова голям проблем, кокото фактът, че и при HiFi (аналогов усилвател), и при DSP (цифровата ситуация) филтрите за отделните спикъри, а именно - мидбас, среди и високи са в усилвателя и имаме до предните врати 3 чифта кабели на врата, а при нормалното аудио само по 1 чифт на врата. От тук идва и афтърмаркет решението, при което филтрите се поставят във вратите и сме ОК.
И така нататък, и така нататък с разликите в монтажите...

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Andronoff написа:И аз съм с оригинал ДСП в комби, доволен съм.
За разглобяването .. вярно си е доста, помня един чичак как беше разхвърлял една м5-ца, за да й монтира ДСП![]()
щи кажа аз чичак

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Dirrty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525TDS Touring
Ето една поредица от клипове за смяна на музика в е39. http://www.youtube.com/watch?v=QbHsWWWI ... EF90075D06
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
сега, човека в авител твърдеше, че няма нищо читаво афтермаркет с този размер за монтаж във вратите, поради което и трябва преправяне...
- slawunder
- кандидат ентусиаст
-
turbo написа:АфтЕрмаркет... ( май се повтарям, но... )
Доказателството е това:
И така нататък, и така нататък с разликите в монтажите...![]()
![]()
Мерси много,
точно тази информация търсех.
При кола без DSP ще е доста по-сложно.
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
- Детайли за колата: Touring
така и така сте зачекнали DSP-то ,
възможен ли е монтаж на DSP в Touring без 16:9 a с MID ?
възможен ли е монтаж на DSP в Touring без 16:9 a с MID ?
Някой може ли да сподели каква е разликата между DSP и Individual Audio при Е39? Много по-добро ли е Individual, колко колони и къде са разположени? Намерих информация само за по-новите модели, където казват че е уникално и доста по-добро от Logic7, но струвало двойно.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Към dblos: може. Трябва съответно MID-a да има наличния бутон за DSP.
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... Bg&dur=177
Към iceblast: Индивидуал изпълнението обикновенно е със HiFi озвучване с DSP или без или най-якото, рядко срещано M-Audio. В смисъл, individual не е нещо странично извън изброените по преди в темата нива на озвучване. То е според какво иска клиента. Hi-Fi, Hi-Fi с DSP и т.н.
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... Bg&dur=177
Към iceblast: Индивидуал изпълнението обикновенно е със HiFi озвучване с DSP или без или най-якото, рядко срещано M-Audio. В смисъл, individual не е нещо странично извън изброените по преди в темата нива на озвучване. То е според какво иска клиента. Hi-Fi, Hi-Fi с DSP и т.н.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- slawunder
- кандидат ентусиаст
-
iceblast написа:Някой може ли да сподели каква е разликата между DSP и Individual Audio при Е39? Много по-добро ли е Individual, колко колони и къде са разположени? Намерих информация само за по-новите модели, където казват че е уникално и доста по-добро от Logic7, но струвало двойно.
Имах такава М5ца с Individual Audio и беше със тъклопакет, за по- добра изолация.
Една идея по-добре от HIFIто, но според мен в Авител биха сътворили нещо много по-силно от тези HIFIта - DSPта и тн...
S752A INDIVIDUAL AUDIOSYSTEM и S677A HIFI SYSTEM PROFESSIONAL DSP
http://www.m5board.com/vbulletin/e39-m5 ... ystem.html
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Аз не знам да съществува такова нещо, като Individual Audio е Е39. В М5 може да има M-Audio, но то в никакъв случай не е Individual. Individual не е музиката в колата, а интериора.
- slawunder
- кандидат ентусиаст
-
Това е от шасито на М5.
S752A INDIVIDUAL AUDIOSYSTEM
S752A INDIVIDUAL AUDIOSYSTEM
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
В такъв случай, Individual Audio и M Audio, са едно и също нещо.
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4