Цена на ГО. Къде е логиката?
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Цена на ГО. Къде е логиката?
F3P написа:b00st написа:Логиката е точно такава, като да плащаш по-висок данък, когато караш по-нова и икономична кола.
Тоест- никаква.
Напротив, много добре са си направили логиката.
Имаш пари за нова кола - имаш пари и за повече данък
Нямаш пари и караш кошник - плащаш малко, щото иначе няма да имаш кола и въобще няма да плащаш.
А на мен ми е интересно следното (като не издребняваме за община или в коя компания и т.н.) :
Данък - изчислява се на к.с.
Г.О - изчислява се на куб.см.
WTF???
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Kris написа:F3P написа:b00st написа:Логиката е точно такава, като да плащаш по-висок данък, когато караш по-нова и икономична кола.
Тоест- никаква.
Нямаш пари и караш кошник - плащаш малко, щото иначе няма да имаш кола и въобще няма да плащаш.
Посочи ми една нормална европейска държава, с такава логика тогава.
Мен не ме бърка, аз карам дърта кола. За кво да дам една торба пари за нова кола, с невероятната Co2 емисия от 99g/km, като на държавата най-малко и дреме, че ще замърсява два пъти по-малко от старата ми?

b00st написа:Kris написа:F3P написа:b00st написа:Логиката е точно такава, като да плащаш по-висок данък, когато караш по-нова и икономична кола.
Тоест- никаква.
Мен не ме бърка, аз карам дърта кола. За кво да дам една торба пари за нова кола, с невероятната Co2 емисия от 99g/km, като на държавата най-малко и дреме, че ще замърсява два пъти по-малко от старата ми?
Искаш да кажеш, че България е "нормална европейска държава "?

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
Kris написа:F3P написа:b00st написа:Логиката е точно такава, като да плащаш по-висок данък, когато караш по-нова и икономична кола.
Тоест- никаква.
А на мен ми е интересно следното (като не издребняваме за община или в коя компания и т.н.) :
Данък - изчислява се на к.с.
Г.О - изчислява се на куб.см.
WTF???
Тоест, купуваш си нова кола с намерението, че ще е много по-икономична и всичко свършва до тук? Да речем, че колата е от любимата марка та дори и от най-ниския клас и какво се оказва ? Плащаш едни 2 бона каско плащаш едни 1000-1500 лв данък една гражданска 200-300 лв преглед 50 винетка 67 лв .... и после се хвалим как харчи 4-5 на 100 градско и е много икономична
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Цена на ГО. Къде е логиката?
Kris написа:b00st написа:Kris написа:F3P написа:b00st написа:Логиката е точно такава, като да плащаш по-висок данък, когато караш по-нова и икономична кола.
Тоест- никаква.
Искаш да кажеш, че България е "нормална европейска държава "?![]()
![]()
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk
Точно, че не. А и няма да станем по тоя начин. Заради такива и подобни неща данъци не се плащат, а автопарка е масово от края на 90-те години.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
м3 е30 81.60лв
330 е30 81.60лв
320 е30 81.60лв
не вноска , а годишна 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Плащаш по една 3 месечна вноска,а останалото време в гаража? 

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Аз да кажа за данъка защото още съм в шок - сестра ми кара поло 1,4 дизел 2008г. Онзи ден ходила и платила данък 18,60лв. - годишен
Няколко пъти я питам да не е платила една вноска или някакъв остатък - не, данък за 2014г е 18,60лв.

© написа:Аз да кажа за данъка защото още съм в шок - сестра ми кара поло 1,4 дизел 2008г. Онзи ден ходила и платила данък 18,60лв. - годишенНяколко пъти я питам да не е платила една вноска или някакъв остатък - не, данък за 2014г е 18,60лв.
Е на жена ми е поло '98 1.6 бензин и плаща около 30лв годишен. И не ползва никакви отстъпки и т.н.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Данъка зависи и от това, коя община как го е приела, доколкото знам тарифната ставка може да е 1, а може и да е 3. За Пунто 1,1 1995, данъка ми в Търговище е 8 лева, същия автомобил в София със софийски табели беше с данък 10 лева.
only rear wheel drive
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Под 100к.с. са такива цифрите...
За ГО - никога не е било справедливо определянето по кубици, защото с 1.6 160 к.с. теоретично правиш много по-големи поразии отколкото с 1.6 90к.с. ако трябва да вземем пример от масово срещаните по улиците автомобили. Има някакъв умисъл с тия кубици, вероятно така е по-изгодно за застрахователите.
За ГО - никога не е било справедливо определянето по кубици, защото с 1.6 160 к.с. теоретично правиш много по-големи поразии отколкото с 1.6 90к.с. ако трябва да вземем пример от масово срещаните по улиците автомобили. Има някакъв умисъл с тия кубици, вероятно така е по-изгодно за застрахователите.
Never mistake motion for action...
А чува ли се дали ще почват според нарушения/щети да ценообразуват?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ами то и сега го има това с щетите, дали за последните 3 г. мисля, си виновно участвал в произшествия. И ако си, сигурно ти определят по-висока цена, но не знам със сигурност, щото не съм участвал. Аз в Армеец плащам 200 лв. за Е39 525D.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Колега нещо бъркаш с полото. Гледам е 70 коня(52kw) по 0.65 е 33 лв. След което се умножава по 1.5 за кола от 5-14-годишна възраст.
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3