Бебе в колата
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Бебе в колата
I.Voykov написа:Тук изскача още един въпрос, ползването на климатик в колата не разболява ли бебето? Ако ползвате как го ползвате?
Аз лично само и единствено го пускам ако е прекалено горещо. Лятото с детето гледам да пътувам сутрин или следобед. Пускам го на доста ниски нива. Климатикът е нещо ужасно.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
Kлиматикът не е опасен. Просто го нагласете на 22-23С и вентилатора на минимум. Идеята е само да поддържа температурата в купето. Мяткате нещо леко на бебока, за да не е много развит и сте ОК. Поне при нас проблеми с пътуване не сме имали. И никакви цигари 

- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
Чесно да ви кажа и мисля,че колегите които имат фолио ще ме подкрепят - когато колата е с фолио много по лесно климата потдържа без големи температурни колебания температурата в колата .
А относно дребосъка - не се е разболявал от климатика до сега ,но винаги го държа на 22 и спирам обдухването в задната част на купето
А относно дребосъка - не се е разболявал от климатика до сега ,но винаги го държа на 22 и спирам обдухването в задната част на купето
- drevnia
- кандидат ентусиаст
-
Ние също ползваме климатика, когато е горещо, обаче гледам разликата между температурата в купето и навън да не е повече от 10 градуса.
И винаги спирам климатика 20 мин. преди да направим почивка, за да може температурата в колата да се изравни с тази навън, че не е добре за детето такава рязка промяна.
Мисля, че с климатика на бебето му е по комфортно отколкото да му е топло, но в рамките на разумното.
И винаги спирам климатика 20 мин. преди да направим почивка, за да може температурата в колата да се изравни с тази навън, че не е добре за детето такава рязка промяна.
Мисля, че с климатика на бебето му е по комфортно отколкото да му е топло, но в рамките на разумното.

Не съм имал никакви проблеми, даже си отваряме прозорците и не мърдат. Никога не са се напичали или нещо подобно. Малко пи-скъпо ми излезнаха от хубаво фолио, но мога да ги сваля когато си поискам и мога да си оставя колата с полу отворен прозорец без да напича или да влизат буболечки. Отвътре на вън се вижда идеално, а отвън на вътре като с над 95% фолио. За мен е идеално и си заслужава парите.
Sent from my Toaletna using Namachkan Vestnik 2
- Atsalov
- Ацалов
-
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Точно за такива говорех по-напред в темата!
До 100км няма проблем, но от там нататък е ад. Или може да бъде, зависи от детето. Без климатик лятото си загубен, жена ми е твърдо за всякакви природосъобразни неща, даже първото дете и в къщи не сме пускали климатик докато не стана на 1 г., но за щастие с второто това нещо отмина
В големите жеги съм го пускал, макар да гледам пътуването да не е по обяд.
Иначе аз съм зареден с детски филми, които се променят според възрастта. Напоследък най-много се радва на видеоклипове /на 6г. е/
Е46 седан за едно дете става, но с второто - абсурд. Нищо не влиза. Аз не пътувам толкова много с деца, но все пак трябва да ги закарам до бабата за ваканциите. Започнах да карам само по-големите семейни коли /джипове/, тогава пък направо ме е срам като започна да свалям багажа - цялата покъщнина е вътре
Сега за априлската ваканция ги карах с Е46-цата. Събрахме багажа - два куфара и количка. Слязох пред блока и бутах, бутах количката докато не влезе в багажника. Даже се събраха зяпачи да дават акъл
Но на връщане, сам, бях забравил какво е да караш лека кола.
Магистралата между Бургас и Стара Загора е празна - нито камери, нито полицаи, нито коли. Няма ограничения... няма такъв кеф. Като цяло колата трябва да се сменя

Иначе аз съм зареден с детски филми, които се променят според възрастта. Напоследък най-много се радва на видеоклипове /на 6г. е/
Е46 седан за едно дете става, но с второто - абсурд. Нищо не влиза. Аз не пътувам толкова много с деца, но все пак трябва да ги закарам до бабата за ваканциите. Започнах да карам само по-големите семейни коли /джипове/, тогава пък направо ме е срам като започна да свалям багажа - цялата покъщнина е вътре

Сега за априлската ваканция ги карах с Е46-цата. Събрахме багажа - два куфара и количка. Слязох пред блока и бутах, бутах количката докато не влезе в багажника. Даже се събраха зяпачи да дават акъл

Но на връщане, сам, бях забравил какво е да караш лека кола.

- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
За климатика...ние също го пускахме миналата година(тогава детето беше на 6-7 месеца) поддържам температура в диапазон 22-24 градуса като като в задната част на купето е спряно обдухването,а в предната част е на най ниско ниво....И също като колегата drevnia преди крайна точка 15-20 мин. преди това се изключва климатика,но оставям на вентилатор да върти.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Kris написа:а отвън на вътре като с над 95% фолио.
Готино изглежда. Това, което имаш в предвид е 5% фолио, мери се на обратно там- пропускливостта, а не затъмнението.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Извън темата малко, но чета и се чудя, едно време, се возих прав в трабанта през цялото време, между 2-те седалки. Нито климатик имаше, нито обдухване, нито фолио, нито щори, нито таблети, телефони и т.н. и оживях..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Късмет! Сега като видя такива деца без столче и настръхвам. Може би и трабанта е спирал малко по-бавно, но сега аз имам чувството че при всяко по-сериозно спиране ще изхвърчат през предното стъкло ако не са с колани.
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
Kroki написа:Извън темата малко, но чета и се чудя, едно време, се возих прав в трабанта през цялото време, между 2-те седалки. Нито климатик имаше, нито обдухване, нито фолио, нито щори, нито таблети, телефони и т.н. и оживях..
Разликата е ,че твоите родители и ти сте нямали друг избор

А и за мен от постати си проличава,че не си баща ,но ще го разбереш и това с времето
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
I.Voykov написа: се чудя много дали да затъмня прозорците (колебая се защото често ходим в Гърция и там е проблем, но ако е важно за детето ще пренебрегна това опасение - вие какво мислите?)
Sorry за въпроса, но проблем ли е в Гърция ако странияните стъкла на задните врати и задното стъкло са затъмнени?
Това ми звучи по- абсурдно от забранените тегличи в Гърция....
По темата- без затъмнени стъкла и климатик (на 22-23 градуса, слаб вентилатор) на дълъг път в 30+ градусови жеги не става.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Гърците бидейки по порода половин мангали си падат тунингистчета и там всяка втора кола е затъмнена отзад. Не съм им чел законите, защото не им разбирам езика, но има случаи на отнели по 100 евро глоба за затъмнени прозорци, ако се вярва на разкази на пострадали. Може би има такъв закон, а тамошните полицаи по-скроро го прилагат само спрямо нас. Ако успееш да им обясниш, че при нас не е забранено и си го направил заради детето може и да ти се размине.
Аз също съм в несъгласие с много модерни нововъведения, но такива касаещи и подобряващи сигурността защо да не ги ползваме? Баща ти не е имал на трабича круйз контрол ама ти що си монтира?
Kroki написа:Извън темата малко, но чета и се чудя, едно време, се возих прав в трабанта през цялото време, между 2-те седалки. Нито климатик имаше, нито обдухване, нито фолио, нито щори, нито таблети, телефони и т.н. и оживях..
Аз също съм в несъгласие с много модерни нововъведения, но такива касаещи и подобряващи сигурността защо да не ги ползваме? Баща ти не е имал на трабича круйз контрол ама ти що си монтира?

- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
това е стикера,който си изобретих.
20 стикера си поръчах и повечето раздадох на приятели,но без да имат право да ползват горния ред
принципно не се вижда много добре,но тези дни ще затъмнявам задния джам и ще контрастира
20 стикера си поръчах и повечето раздадох на приятели,но без да имат право да ползват горния ред

принципно не се вижда много добре,но тези дни ще затъмнявам задния джам и ще контрастира
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.