Бебе в колата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Бебе в колата

Мнение от K_Ilkov » 14 Апр 2014, 10:56

по повод по-големите коли и място ...

Истината е, че поне в началото, до към 2 год си трябва много място за багаж ...
Особенно ако ще се вози и друг освен родителите и наследника :mhihi:

Аз този проблем го реших с кутия за багаж на покрива, за да не сменям кола и т.н.
Не съм им фен, но за два пъти в годината ти решава проблема перфектно ...
Има си и минуси, трябва да имаш къде да я държиш и тн., но за мен беше решение да не купувам комби и тн.
Последна промяна K_Ilkov на 14 Апр 2014, 11:14, променена общо 1 път
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 14 Апр 2014, 11:07

Kris написа:
I.Voykov написа:Супер полезна тема и за тези, които очакваме бебета. Засега това което ми е хрумнало са столче (засега 0+ в последствие мисля за някакво рекаро), стойка за подглавника за таблет за да може да гледа филмчета, лепенка на стъклото и се чудя много дали да затъмня прозорците (колебая се защото често ходим в Гърция и там е проблем, но ако е важно за детето ще пренебрегна това опасение - вие какво мислите?)

Щори за прозорците е варианта. Аз съм взел за колата на Climair пасват перфектно и изработката е като ОЕМ. Покриват всичките 5 прозореца на комбито. А искаш ще ти пусна снимка или може да ги видиш на живо някой път.

Sent from my Toaletna using Namachkan Vestnik 2

Щорите изобщо не изолират топлината, за разлика от фолиото. Направо не можех да повярвам как съм карал без него на предишните коли. Няма мрънкащо дете, температурата в колата е осезаемо по-ниска. Сега ще сложа от прозрачното на 3М на предните прозорци, за да подсиля ефекта.

Що се отнася до пространство, зависи от родителите :mhihi: Изгледах си детето с Е36 седан и никога не ни е била тясна, а не е като да не сме пътували много. Виж с купе не става - отидох да я взема от родилния ден в купе, сгънах се да навра кошчето, ударих си главата на излизане и се разделихме с вратите без рамки...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 14 Апр 2014, 11:20

Зависи, ако жена ти е като мойта пак няма да ти стигне мястото. По едно време мислех бус да купувам. :shock:

Добре че се очовечи, че щях да си разкъсам вените. :mhihi:

Иначе така пътувахме в началото:

Изображение
Изображение
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Апр 2014, 11:26

I.Voykov написа:Тук изскача още един въпрос, ползването на климатик в колата не разболява ли бебето? Ако ползвате как го ползвате?

П.С. И още нещо, че май бях разбран неправилно - стойката и таблета за мен са по-скоро за всеки случай и само за дълги пътувания, разбира се, че предпочитам да си се занимава с играчки и т.н. немултимедийни заигравки

Не само, че не го разболява, ами ако го няма незнам как ще минеш по голямо разтояние лятото, като е жега.
Много по голям е шанса да го надуха на отворени прозорци отколкото да му стане нещо на климатик.
Естествено нетрябва да се прекалява с температурата, трябва да е нормална, аз лично го държа на около 24-25 градуса.
Докато е много малко майката обикновенно седи покрай него първите няколко месеца и тя определено знае колко трябва да е температурата в колата, ако е по хладно ще го завие, и тн.
Като попорасне малкото и майката започне да се вози отпред, то тя така или иначе пак се обръща назад и проверява каква е ситуацията с малкия пътник и взима нужните мерки.
Имайте в предвид, че е доста гадно докато някой друг кара да се въртиш назад и да правиш каквото и да е, обикновенно на втория третия път на човека който се е завъртял му става лошо, така, че щадете жените си и при възможност карайте по лекичко или спирайте.
Децата при мен вече са две, возя ги в Е39 седан, нямам допълнителни багажници, но определено ако пътувам в чужбина за 2-3 седмици, ще се наложи да монтирам едно туле отгоре.
За новородените е хубаво да се возят в кошница, и да се слагат с главата напред, като станат на 6 месеца, вече може да се возят в столче което е за деца от 6-18 месеца, като им отеснее се купува по големия размер стол.
Не им вярвайте на глупостите, че може от новородено да го слагате в такъв стол, защото детето си е ваше и ако му увредите грабнака ще съжалявате за цял живот!
Важно е столчето да има хубави широки колани за да не се преплитат и увъртат постоянно, защото ще ви дрязнят много.
Общо взето както при всичко, има си по известни и скъпи марки при които нещата са мислени за удобство на родителите.
По статистика най-безопасно място в автомобила се води това зад шофьора, пък и е най-удобно за мониторинг, когато майката мине на предна линия.
Таблети в колата не давам, занимаваме ги с гледката навън, с песнички, приказки и каквото се сетим, понякое време заспиват и така.
За предпазване от слънцето ползвам щори за страничните прозорци.

I.Voykov написа:
Бум незнам как се оправяте с компакт :) Аз в момента карам комби и въпреки това се оборудвах с кутия за багаж 480литра за покрива :mhihi: и мисля да взема и рейки за покрива на купето за да мога да пътувам и с него.

bum_bum написа:Ми не си нося вече половината покъщина като ходя някъде за три дни и всичко е ОК.

:mhihi: :yes:

Аз също изгледах едно бебе с компакт и определено си е тегаво, и то не чак толкова защото няма място, ами защото е неудобно на всяко слизане и качване да му се свиваш за да го сложиш на столчето, като го направиш повече от 3 пъти в рамките на един час и вече почваш да псуваш себеси, че не си си взел кола с 4-ри врати :mhihi:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 14 Апр 2014, 11:31

Kris написа:Зависи, ако жена ти е като мойта пак няма да ти стигне мястото. По едно време мислех бус да купувам. :shock:

Таман щях да кажа, че не знам дали от родителите, но от жената си зависи определено :mhihi:

Имам същото Туле, само дето беше ползвано в комбинация със седани ...
За мен е много удобен вариант, особенно ако човек пътува и за ски, тогава без тва не става.
Возили сме се 4 възрастни (3-ма скиори) + малкия със съответния багаж за 1 седмица ски ... кутията събира МНОГО ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 14 Апр 2014, 14:13

Като гледам комби с багаж отгоре. Сигурно няма да повярвате, че съм с Корса С, дете на 9 месеца, жена и съм за 6 мес. в Гърция. :) Верно мъкнем само дрехи, кошара, без количка. Но се събрахме.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 14 Апр 2014, 16:54

B U L L I написа:това е стикера,който си изобретих.
20 стикера си поръчах и повечето раздадох на приятели,но без да имат право да ползват горния ред :mhihi:
принципно не се вижда много добре,но тези дни ще затъмнявам задния джам и ще контрастира
001.jpg

Според мен е по-добре стикерчето да е залепено на задния прозорец долу вляво (гледайки колата отзад). Идеята е, че ще бъде пред погледа на някой състезател, който се е лепнал на задния калник на бебевоза, търсейки пролука да изпревари. Бидейки от другата страна е много вероятно стикерът да не бъде видян поради отбласъци и от това, че погледаът на състезателя е вперен покрай лявата част на колата, следейки насрещното движение. На Е36 купе съм го лепил максимално близо вляво до стопа на задния капак със същата мисъл. По принцип няма гаранция, че ще помогне, но все пак е надежда, че този отзад ще си направи сметката, че отпред се вози малко детенце.

П.П.: Сега се сещам, че май стикерите не случайно са направени във формата на триъгълик от типа "Внимание". Не е много естетично, но пък и идеята му е да привлече вниманието, като контрастира с останала част от возилото.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Слави
Аватар

Мнение от © » 14 Апр 2014, 20:03

за колко пари горе долу може да се намери подобна кутия за покрива? Как и се отразява съпротивлението на въздуха? Може ли да се кара с повече от 100-120?
Иначе най-хубавото е, че бебетата и децата влязат ли в колата ги унася веднага и спят по 2-3 часа. През това време пътувам, не спирам никъде, не слушам радио намалям звука на радар детектора за да стигна без драми :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 14 Апр 2014, 20:39

Ми аз без да е повод за гордост съм я карал със 180 :mhihi:
Няма проблеми, разхода е 1,5-2 л отгоре, но с настъпване 140-50-60 по магистрала
Ако има вятър от страни е кофти, но не е драма ...
За море е супер - надуваемите боклуци на малкия си седят надути в кутията и се вадят готови и не цапат и мокрят ...
Цените зависят от марка, тип греди и тн, бих потърсил втора ръка ... няма кво да и е напрактика. Нова с гредите 1000 + лв
Но за мен само туле или друга хубава марка просто има разлика във вси4ко от материала до захвата и тн
Тулето се слага с поглед ... гледал съм на евтините захвата и там въртела би бил голям ...
За мен е много добре за от време на време за постянно да седи е кофти
Последна промяна K_Ilkov на 14 Апр 2014, 20:55, променена общо 1 път
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 14 Апр 2014, 20:53

На мойта кола шум никакъв не чух със скорост до 140. Обаче по едно вреве бях само с гредите и над 80 почва да се чува вятъра. Разхода ми се качи с почти кило. А цената по спомен е около 1000лв за гредите и куфара.

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 14 Апр 2014, 20:58

А да при 120-130 си свисти нагоре се свиква :mhihi:
Аз бях с метални греди, а те не са така оптекаеми като халуминиевите ...
Изображение

...

Слави
Аватар

Мнение от © » 14 Апр 2014, 21:34

тия греди как точно се захващат на седан?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Мнение от armagedon_762002 » 14 Апр 2014, 21:45

Не зная за кой модел питаш ,но на моята има 4 дупки на четири места на тавана и там се захваща

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 14 Апр 2014, 22:03

© написа:тия греди как точно се захващат на седан?

На седана гредите са други от тези на колегата крис
Там стъпват направо на тавана където има резби фабри4но - едни малки капаци има
Изображение

...

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 15 Апр 2014, 6:37

Относно кутиите, нещата са като навсякъде има много хубави и скъпи, има среден клас и има евтини буклуци. Thule е най-доброто разбира се, но както казаха колегите са около 1000 + с гредите, след това бих сложил Kamei и G3 (немска и италианска марки) които с гредите са около 600 и след това идват разни китайски и турски, които може и около 300-400 да се вържат, но според мен са си направо опасни.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата