Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от stankata777 » 14 Апр 2014, 18:09

Хора,за бога,спрете да купувате от джамбази,Горубляне,Дупница и т.н.Не разбрахте ли,че няма читава кола от този клас от премиум производител в автокъща и на км под 200-300к км?Ежедневно,едно и също дъвчем - всичките са гробове или сбирщайн,едни по -лъснати,друго не толкова...Няма как търговец да внесе кола на малко км и да калкулира печалба в страната с най-нискък стандарт в ЕС.Внасят се най-големите гробове за да постигнат цена и преодолеят конкуренцията от други 500 подобни обяви.Всеки джамбазин попада няколко пъти в годината на читав автомобил с лек проблем/малък удар във врата,но тези автомобили не стигат реално до пазара.Още по пътя са продадени на приятели,роднини и т.н.
Извинявам се,ако съм засегнал някого,но такава е реалността.Колкото по-голям гроб=толкова по-голяма/сигурна печалба на свитият ни пазар..
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Потребител
Аватар

Мнение от ieste » 14 Апр 2014, 19:07

Хубаво, мерси за отговора, по тоя повод насоки относно къде и какво дс търся в колата, за да е читава и надеждна? Все пак наистина съм хвърлил око на тия 330ки и бих искал да намеря някоя.
Благодаря

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 14 Апр 2014, 19:17

иди в чужбина и си я купи от собственика. аз живея в Испания и си я купих моята от първият собственик. Минах преди това в официалният сервиз на БМВ и готово. после като погледнах какви пари вървят в БГ... и си направих една сметчица че да се продават в БГ за толкова - значи тук трябва да са взети от моргата на кило желязо.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 14 Апр 2014, 19:31

ieste написа:......

И аз от месец-два се озъртам доста сериозно, но уви. Склонен съм и на по-малък
мото, но колата да е ок. Пловдивската на сиско ауто ще се опитам по празниците
да я видя - ще напиша отзиви. Втората Bmw 330 XD БАРТЕР пластмасите ми се
виждат много застарели и износени, от там км не са такива, от там състоянието
е под въпрос.
Хората казват лесно отиди и се купи от чужбина, но аз примерно нямам ресурса
да го направя. Нямам времето да обикалям, не знам езика, та да пътувам насам-
натам, няма сервизи и диагностики (ако има съм чувал, че е скъпичко), но пък
да си я "поръчам" по нета ей така на картинка и документи - еми страх си ме е.
По-просто гледам на нещата - някой да я внесе, по възможност да я регистрира
аз ще си заплатя за услугата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 14 Апр 2014, 19:40

Естествено, колега така е. Никой не иска да харчи пари за една екскурзия из Европа в търсене на автомобил. Повечето хора отиват при някой познат, роднина, и така нататък който им превежда и предварително е набелязал един- два и повече дори автомобили. Трябва да прецениш кое ще ти е по скъпо да потдържаш стара бабичка с лекарства или да привлечеш младо маце . Успех

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 14 Апр 2014, 19:56

Станката го синтезира доста добре - Тук просто няма свястни коли от този клас по къщите . Тези които са свястни са на цена по-голяма от тази в mobile.de , за да имат печалба и нашениските джамбази естествено и си стоят масово шото повечето се мятат на евтиното дето излиза скъпо после ( даже често не си правят труда да променят каквото и да е по обявата , само я превеждат и слагат 5000 Евро печалба за тях над цената , на която е обявена в немския сайт :kuku: ) . Та варяните са си два от собственик в БГ или от собственик в Европа някъде. Естествено и при тези варянти ще има % вероятност да попаднеш на някой , който ще иска да те нахендри , ама кьорав карти не играе ( както гласи дъртия лаф ) :wave: .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 15 Апр 2014, 9:32

Мда, Станката е бил изчерпателен, аз само добавям, че и тук има хубави коли, но като сложите филтъра на сайта до 20000лв. няма да излязат ;) Нещо, което е струвало 55-60 000 евро да дойде след 5-6г. на 18к лв. с печалбата на търговеца... абе за всеки влак си има пътници. После пък е добре за вносителите на части и сервизите.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: Opel :P
Мечтае да кара: M3

Мнение от mralien » 15 Апр 2014, 15:59

Leon написа:Мда, Станката е бил изчерпателен, аз само добавям, че и тук има хубави коли, но като сложите филтъра на сайта до 20000лв. няма да излязат ;) Нещо, което е струвало 55-60 000 евро да дойде след 5-6г. на 18к лв. с печалбата на търговеца... абе за всеки влак си има пътници. После пък е добре за вносителите на части и сервизите.

Абсолютно сте прави. Всеки път, като тръгна да си търся кола по "автокъщите", свършвам в магазина нова... Ама едно е нови Ярис и Корола, друго ново BMW :mrgreen:

Потребител
Аватар

Мнение от Azzie » 15 Апр 2014, 16:56

След като се начетох на проблемите на Н47 двигателите се насочих към по-старите мотори. Та въпроса ми е някой сличайно да е виждал тази кола http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=68b601 ?
Впечетлителното за мен е че е нашенска, а не нов внос. Поне за мен това е бонус, но пък снимките са под всякаква критика. Има си минуси, като малките джанти и малката навигация, но това са поправими неща :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 15 Апр 2014, 18:39

не е зле, като екстри, ама може да се направи коментар по цената

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320d Sport Line

Мнение от TurboDieselComby » 15 Апр 2014, 19:06

Azzie написа:След като се начетох на проблемите на Н47 двигателите се насочих към по-старите мотори. Та въпроса ми е някой сличайно да е виждал тази кола http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=68b601 ?
Впечетлителното за мен е че е нашенска, а не нов внос. Поне за мен това е бонус, но пък снимките са под всякаква критика. Има си минуси, като малките джанти и малката навигация, но това са поправими неща :)

Тази кола вероятно се продава от доста време. По обява е на 130 000км, но на снимката е на 123308 км и 20.5 градуса. А последно е обновявана на 11ти Март.
Но пък е купувана от Камор и можеш да провериш вероятно дали човека е първия собственик и какви км е минал докато е бил гаранционен поне.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 15 Апр 2014, 19:38

Реално човека е вторият собственик,но цената за мен е висока за сделка.Ако наистина каското изтича този месец,цената би трябвало да е 18-19к лв.Много трудно може да се продаде с това оборудване за 20к лв на тези км,за сравнение моята 320д стоя в нета 2 години,докато се продаде за 22 500к лв(преди 2,5год) на реални 74к км,без ай драйв и автомат,но със спорт пакет...
Истинските частни обяви заслужават в пъти повече внимание от тези в автокъщите.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 15 Апр 2014, 20:47

stankata777 написа:Реално човека е вторият собственик,но цената за мен е висока за сделка.Ако наистина каското изтича този месец,цената би трябвало да е 18-19к лв.Много трудно може да се продаде с това оборудване за 20к лв на тези км,за сравнение моята 320д стоя в нета 2 години,докато се продаде за 22 500к лв(преди 2,5год) на реални 74к км,без ай драйв и автомат,но със спорт пакет...
Истинските частни обяви заслужават в пъти повече внимание от тези в автокъщите.

+1 :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 15 Апр 2014, 23:49

Мисля си, че сега този и следващия месец са последните, в които може да се вземе 19-20к. за 320д преди фейса.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 16 Апр 2014, 0:36

Stankata и Leon, мъдри неща казвате, поздравявам ви.

За съжаление всеки е минавал през този етап - да търси несъществуващи неща т.е. изгодни оферти 1 на 10 000 за перфектни премиум коли, на малко км и с всички екстри - та нали всеки ги иска тези автомобили - от съседа и роднината на германеца, който е решил да ги продава, през тамошния търговец, та чак до нашите тук.

Но такова си ни е мисленето. Искаш ли много хубава и специална кола - приготви достатъчна сума, ако ли не - бъди ОК с това да правиш компромиси.
Просто е, но трудно на практика :)
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93