Вечен живот, все по-близо?
Модератор: Общи модератори
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Re: Вечен живот, все по-близо?
_galio_ написа:klintan66 написа:Колега,
искрено се надявам да проумееш навреме грешните си възгледи или поне да не ги предаваш на децата си ...
Колега, извинявам се, че се меся - би ли публикувал ПРАВИЛНИТЕ възгледи, както и тези, които е разрешено да се предават на деца?
Просто е колега и мога много да напиша защото съм от 5% възрастова група членове на форума...
Но накратко за да съм ясен - Трай бабо за хубост! или по-точно - Трай коньо за зелена трева!!! някак не ме се връзва с разумен избор.
Умишлено избягвам конкретен отговор.
Не бих искал да споря срещу заучени клишета.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Вечен ? -каква полза ,ако си като Прометей,всеки ден по часовник нещо да те яде отвътре във всеки смисъл...
Виж по-качествени условия за живот е може би по-добре..
Тук ли е момента да вкарам евтин изтъркан ФБ вдъхновителен цитат със красив природен пейзаж,а?
(относно измервателните единици за животЯ) 

Виж по-качествени условия за живот е може би по-добре..
Тук ли е момента да вкарам евтин изтъркан ФБ вдъхновителен цитат със красив природен пейзаж,а?

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Е ми има два варианта за сега. Западния е - живееш един път, каквото постигнеш това е и чао.
Източния - прераждаш се безброй пъти и имаш цялото време на света да направиш каквото искаш.
Източния - прераждаш се безброй пъти и имаш цялото време на света да направиш каквото искаш.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
Според мен по правилното е да се погледне като това самия "разум" /душа, съзнание ако искате го наречете/ да може да се прехвърли в нов организъм и да се запази досегашния житейски опит. Даже скоро ще излиза и филм по тоя сценарии, ама аз го мисля това доста преди филма
та..ако самото човешко тяло му е заложено наистина да живее макс 70-90-100години и да се изчерпа откъм жизненост и функции, то ако успее да се свали ДНК-то и да се заложи на ново, друго тяло..може и да се получи 
edit : на мен ми е по-скоро странно на какво се дължи сънуването (и дали вечния живот има нещо общо с него, а просто да сменяме тялото, в което се намираме на този етап)? Оставете научните заключения, че така си почивал мозъка, че обработва информацията и т.н., а аз го възприемам по-скоро като друго съзнание, отделно от физическото /тялото/ и ако наистина се окаже така, то това е друг паралелен свят, в който всичко е възможно. Има доста хора, които умеят да контролират сънищата си (аз засега успявам едва на 30% от всички сънища) и неведнъж ми се е случвало да си настройвам съня така както искам. Другия отделен момент е като се събудиш веднага да имаш под ръка едно тефтерче и да си водиш записки, щото след 10 мин нищо не си спомняш, ако не го правиш. По този начин можеш да се върнеш дори и до "предишния" живот, който си водил

говоря за нещо подобно на тая история - линк. Тя дали е истина..

edit : на мен ми е по-скоро странно на какво се дължи сънуването (и дали вечния живот има нещо общо с него, а просто да сменяме тялото, в което се намираме на този етап)? Оставете научните заключения, че така си почивал мозъка, че обработва информацията и т.н., а аз го възприемам по-скоро като друго съзнание, отделно от физическото /тялото/ и ако наистина се окаже така, то това е друг паралелен свят, в който всичко е възможно. Има доста хора, които умеят да контролират сънищата си (аз засега успявам едва на 30% от всички сънища) и неведнъж ми се е случвало да си настройвам съня така както искам. Другия отделен момент е като се събудиш веднага да имаш под ръка едно тефтерче и да си водиш записки, щото след 10 мин нищо не си спомняш, ако не го правиш. По този начин можеш да се върнеш дори и до "предишния" живот, който си водил

говоря за нещо подобно на тая история - линк. Тя дали е истина..

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
klintan66 написа:Elesar74 написа:Живота и смъртта, нямат биологични, а духовни причини. Не разбирането на това, като точка N1, обрича на неуспех всичко останало. Точка N2, човек не може да постигне вечен живот със собствени усилия, независимо какво прави по въпроса. Всякакви такива усилия, пак говорят, че се прескача точка N1 > неуспех. Не напразно правилната диагноза, води до правилното лечение и обратното също е вярно. Ако не се идентифицират причините, защо има смърт и какво е смъртта и какво живота, няма никога и да има правилна реакция. В подкрепа на тези думи, просто разгледайте изминалата писана история. С днешна дата, продължителността на живота не само не се увеличава, ами даже намалява. На този фон, да се говори за вечен живот, е жалко. И увереността на някои хора, че с технология и знание, ще постигнат това, което е в същността на Бога, е меко казано смешна. Но с такива мотиви и преди хиляди години, първата жена яде, именно за да стане като Бога. Само че не стана, а вместо това обрече нейните наследници, да правят отчаяни усилия, да спечелят онова, което тя и мъжът й загубиха.
Колега,
искрено се надявам да проумееш навреме грешните си възгледи или поне да не ги предаваш на децата си
както и всички вярващи в големия бизнес-поток наречен религия!
Същото е като да плашиш децата си с Торбалан а после да се чудиш защо се напикават като са сами в тъмното ...
Вечен живот е равно на светла тъмнина ... Не е имало и няма да има!
Не си искрен колега. Аз не говоря за Торбалан. Ако за тебе Бог, е Торбалан, аз съм този, който трябва да се смее на твоите възгледи. А на децата си казвам, че няма дядо Мраз, няма Снежанка, няма и Торбалан, няма и ред други персонажи, наложени насила на детското съзнание от едни други хора по света чрез филми, книги и какво ли не. Ето от това, гледам да пазя децата си. От вяра във фалшиви богове, идоли и какво ли не в този смисъл.
Има Бог, който предлага вечен живот, на тия, който Му вярват. Съгласен съм за големият бизнес, наречен религия. Но аз не съм част от него, нямам и намерение.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
doomy525 написа:Според мен по правилното е да се погледне като това самия "разум" /душа, съзнание ако искате го наречете/ да може да се прехвърли в нов организъм и да се запази досегашния житейски опит.
Добре де, нали смъртта е точно този механизъм

лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
Elesar74 написа:.... А на децата си казвам, че няма дядо Мраз, няма Снежанка, няма и Торбалан...
Има Бог....
Я да чуя сега как обясняваш на децата "Няма това, но пък има онова". Използваш някакви логични доводи + доказателства (разбира се такива които децата да разберат) за съществуването/липсата на каквото и да е или просто заявяваш "Това Е така" и те трябва да ти повярват просто щото си им баща

_galio_ написа:doomy525 написа:Според мен по правилното е да се погледне като това самия "разум" /душа, съзнание ако искате го наречете/ да може да се прехвърли в нов организъм и да се запази досегашния житейски опит.
Добре де, нали смъртта е точно този механизъмЖитейският опит остава, но не и паметта за него, понеже е на физически носител.
Прав си, тя е просто един нужен път, който всеки от нас рано или късно минава по него. Въпроса е защо не се помни предишния житейски опит? С каква цел се изтрива от съзнанието на човек? Дали ще ни постави нови трудности, през които трябва да преминем /карма/ за да видим дали сме усъвършенствали духа ни от предишния живот и грешките, които сме правили да не ги допуснем отново?
enjoy life and drink cold beer

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Лично мое мнение е ,че в България не виждам смисъл да се живее дълго... колкото по-дълго толкова повече мъки и страдания в тая бездънна яма.. това тук ако е живот , здраве му кажи !

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
F3P написа:Elesar74 написа:.... А на децата си казвам, че няма дядо Мраз, няма Снежанка, няма и Торбалан...
Има Бог....
Я да чуя сега как обясняваш на децата "Няма това, но пък има онова". Използваш някакви логични доводи + доказателства (разбира се такива които децата да разберат) за съществуването/липсата на каквото и да е или просто заявяваш "Това Е така" и те трябва да ти повярват просто щото си им баща
Ето така. Светът(Земята) не е плод на случайност, слепи сили и мъртва материя. Не е плод на голям или малък взрив. Не е върви на самотек и не съществува безсмислено и безцелно. Човек не е произлязъл от маймуни и изобщо от някакви други същества. И да спрем дотук с отрицанието, че ако продължа, списъка може да стане доста дълъг. Положителното. Светът е сътворен от интелигентен Създател, с определена цел. И пример. Ето една кола. Тя е плод на усилията на разработчици, инженери, механици....които са планирали, разработили и в крайна сметка, довели до съществуване тази кола. Кола, която само преди 200 г. не е съществувала, даже на хартия. Тя е създадена с цел. Да придвижва хора, стоки, каквото е нужно, от една точка до друга. Удобно, бързо, комфортно, сигурно, ефективно. Тази кола, не е плод на случайно струпване на части, електрони, механични, пластмасови, каквито и да е. Никой няма да повярва, ако му кажа, че моята Е39-ка пред блока, е плод на такова нещо. Че тя някак си сама се е сглобила от някакви даже неоформени, не пасващи една с друга и т.н. части. Но да допуснем, че все пак те са всички части от една Е39-ка. Че аз примерно съм взел тези чаркове, всичките, направил съм един куп от тях, сложил съм една пиратка отдолу и след взрива, те са се превърнали в автомобил. Кой би повярвал на тази небивалица? Никой. Или да вземем за пример, компютърът от който пишем. Той е плод на още по-големи усилия, отколкото автомобила. Кой би повярвал, че един сглобен, функциониращ компютър, е плод на случайно събрани от не знам къде части, които след n на брой единици време, ще се превърнат в работещ компютър? Никой. Само че ето това се учи в училище и се преподава на децата. Неща, които противоречат на действителността. Децата виждат, че котките раждат котки, не раждат кучета. Виждат, че звездите на небето, не падат на земята. Виждат, че има порядък и закономерности в природата, денят се сменя с нощ, сезонност на времето, има закони, които управляват всичко. Като хвърлиш нещо във въздуха, то пада на земята. И аз казвам на децата, че това не е случайно така. Че всичко това има смисъл и значение. И това придава смисъл на живота, а не безсмислие. Когато живееш с това знание, живота ти има смисъл. И смисълът е да намериш и откриеш своето място, в това, което Бог, Създателят, е създал. Все едно да си турбото от един двигател. Ти не си двигателя, ти си част от него. И бидейки турбо от този двигател, смисълът на твоя живот е да вкарваш въздух под налягане в двигателя. Тогава ти имаш цел и смисъл. Имаш място и работа, от която има полза. Надявам се, схващаш аналогията. Но ако си мислиш, че двигателят не съществува и ти не си част от него, тогава за теб не остава нищо друго, освен бавно и сигурно да си ръждясаш някъде и да бъдеш изхвърлен на боклука, като ненужна и никому непотребна част. Не знам дали аналогията ми е съвсем правилна. Бог е създал този свят с определена цел или цели. Човек има за цел, да разбере каква е тази цел или цели и да живее според нея/тях. Ако човек не живее според това, тогава той не живее в хармония с Неговият Създател. Това е живот в грях, тъй като думата грях означава "да пропуснеш целта". Пропускането на целта, или грехът, се наказва от Създателя със смърт. Смъртта не е да умреш и да те заровят. Смъртта да е си отделен от Бога, който е живот. Той е този, който има вечен живот и Той иска и е направил възможно, да сподели Своят живот, с нас хората, понеже ни е създал по Своя образ и подобие. Макар че хората са неверни към своят Създател, Той е верен към тях в обещанията си. И това, което Той е обещал, е вечен живот. За всеки, който вярва в Неговите обещания. Писано е, че никой, който вярва в тях или в Бога, няма да се посрами, няма да остане излъган, няма да бъде разочерован. С това насърчавам децата си, да вярват и да стоят върху обещанията на Бога, понеже Той е верен. Това, което Той изисква от човека днес, е да Му вярва. Въз основа, на това, което Той е направил. Той възкреси Христос от мъртвите.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
doomy525 написа:_galio_ написа:doomy525 написа:Според мен по правилното е да се погледне като това самия "разум" /душа, съзнание ако искате го наречете/ да може да се прехвърли в нов организъм и да се запази досегашния житейски опит.
Добре де, нали смъртта е точно този механизъмЖитейският опит остава, но не и паметта за него, понеже е на физически носител.
Прав си, тя е просто един нужен път, който всеки от нас рано или късно минава по него. Въпроса е защо не се помни предишния житейски опит? С каква цел се изтрива от съзнанието на човек? Дали ще ни постави нови трудности, през които трябва да преминем /карма/ за да видим дали сме усъвършенствали духа ни от предишния живот и грешките, които сме правили да не ги допуснем отново?
Не съм аз човека да ти отговори на тия въпроси

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Елизаре,
Дългия ти пост отново потвърди ,че вярващите употребяват едни и същи клишета ,без право на разсъждания - Или вярваш ,че има Бог или си никой ...
нооо не е така - Аз не вярвам и не "ръждясвам" Аз обичам дъщеря си и жена си , уважавам родителите си и съм общо взето нормален човек ...
Как така хем е бизнес хем е почтена религия?
Колко лирично звучи - Злото идва от човека ,доброто от Бог ,когато го упрекнем,че на Великден Баща убил детето си от бой ...
...Виж ти ,колко удобно ....
Не искам до влизам в спор защото мой много близък лично и упорито се е опитвал безброй пъти да ме вкара в правия път ...
А най-лошата част е ,че всички вярващи някак презират и гледат с ирония на останалите ...естествено не открито, но се чувства ...
От цялата "схема" най потърпевши са децата , затова се обърнах към теб ...
"Ако искаш се гримирай или ходи където искаш И Т.Н. ама полезно ли ти е?" не? Еее ми не ходи тогава.
Подрязват се крилата на МИСЪЛТА!!! Готов ли си да си сложиш този грях на сърцето?
Дългия ти пост отново потвърди ,че вярващите употребяват едни и същи клишета ,без право на разсъждания - Или вярваш ,че има Бог или си никой ...
нооо не е така - Аз не вярвам и не "ръждясвам" Аз обичам дъщеря си и жена си , уважавам родителите си и съм общо взето нормален човек ...
Как така хем е бизнес хем е почтена религия?
Колко лирично звучи - Злото идва от човека ,доброто от Бог ,когато го упрекнем,че на Великден Баща убил детето си от бой ...
...Виж ти ,колко удобно ....
Не искам до влизам в спор защото мой много близък лично и упорито се е опитвал безброй пъти да ме вкара в правия път ...
А най-лошата част е ,че всички вярващи някак презират и гледат с ирония на останалите ...естествено не открито, но се чувства ...
От цялата "схема" най потърпевши са децата , затова се обърнах към теб ...
"Ако искаш се гримирай или ходи където искаш И Т.Н. ама полезно ли ти е?" не? Еее ми не ходи тогава.
Подрязват се крилата на МИСЪЛТА!!! Готов ли си да си сложиш този грях на сърцето?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
klintan66 написа:
... вярващите употребяват едни и същи клишета, без право на разсъждания ...
... А най-лошата част е ,че всички вярващи някак презират и гледат с ирония на останалите ...естествено не открито, но се чувства ...
Също като вярващите в Еволцията, например. Понеже науката също е религия, базира се на вяра. Едни постулати се приемат за фундаментално вярни, докато не се оборят

Също както и всички "атеисти" гледат на околните с различни схващания. Приели са себе си за торба кокали с вродени рефлекси, произхождаща от други торби с кокали и всички, които искат от тях да се мотивират, биват приемани за глупаци. Нищо, че те самите не могат да дефинират атеизма си и като чуят Бог си мислят за Дядо Коледа с черно расо

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
мине се не мине и припеете леко
А защо торбите с кокали трябва да се мотивират, да дефинират нещо ... ?
Внушението е силно нещо, аз съм си внушил, демек съм решил за себе си, че няма Бог ...
Друг си е внушил, че има, трети така си е внушил, че има, че го вижда и Той му говори ...
До тук всичко е ОК ... само не ми казвайте кое е праведното и как трябва да живея според канона Му
Не за друго, а защото съм убеден, че без да вярвам спазвам много повече от правилата Му за разлика от много вярващи
и носещи разни символи, кръстещи се, топящи се, и кво ли още не за да докажат вярата си ...
Това, че обяснението на сътворението се изчерпва с направата на нещо и аналогия с МПС
показва само колко елементарна към днешния ден е Християнската притча за Бог, сътворение и тн.
В допълнение искам да отбележа, че не омаловажавам ролята на Християнството, което е дало много на човечеството,
толкова много, че днешния свят би бил немислим без него, но и бая пакости е направило в определени периоди ...
за мен църквата е изключително противоречива структура, и всеки вярващ сляпо в догмите и е заблудена ... ама много заблудена овца ...

_galio_ написа:Приели са себе си за торба кокали с вродени рефлекси, произхождаща от други торби с кокали и всички, които искат от тях да се мотивират, биват приемани за глупаци. Нищо, че те самите не могат да дефинират атеизма си и като чуят Бог си мислят за Дядо Коледа с черно расо
Внушението е силно нещо, аз съм си внушил, демек съм решил за себе си, че няма Бог ...
Друг си е внушил, че има, трети така си е внушил, че има, че го вижда и Той му говори ...
До тук всичко е ОК ... само не ми казвайте кое е праведното и как трябва да живея според канона Му
Не за друго, а защото съм убеден, че без да вярвам спазвам много повече от правилата Му за разлика от много вярващи
и носещи разни символи, кръстещи се, топящи се, и кво ли още не за да докажат вярата си ...
Това, че обяснението на сътворението се изчерпва с направата на нещо и аналогия с МПС
показва само колко елементарна към днешния ден е Християнската притча за Бог, сътворение и тн.
В допълнение искам да отбележа, че не омаловажавам ролята на Християнството, което е дало много на човечеството,
толкова много, че днешния свят би бил немислим без него, но и бая пакости е направило в определени периоди ...
за мен църквата е изключително противоречива структура, и всеки вярващ сляпо в догмите и е заблудена ... ама много заблудена овца ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
K_Ilkov написа:
... само не ми казвайте кое е праведното ...
... за мен църквата е изключително противоречива структура, и всеки вярващ сляпо в догмите и е ...
Не трябва. Нищо не трябва.
Това точно имам предвид и аз - и двата избора са равнозначни, защото не базират на вяра или "самовнушение", както си определил ти.
В случая не е религиозният човек, който заяви кой модел е правилен и грешен.
И за мен църквата е противоречива структура.
Посленият ти абзац, който съм удебелил всъщност показва отношение - издаваш присъди кой какъв е според убежденията си.
Ако вярващ каже същото за атеист, ще бъде заклеймен веднага, понеже ще "припеете", както се изрази, а обратното е норма.
Двоен аршин? Нали не трябваше да си казваме кое е праведно и кое - не?