Смятате ли да смените вашето Е39 в близко бъдеще?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Смятате ли да смените вашето Е39 в близко бъдеще?

Мнение от kalingk » 28 Апр 2014, 11:34

Здравейте!!!С неспирният процес на годините,нашите Е39-ки остаряват,ако не на части то поне морално.Спадат и цените,а новите стават все по достъпни.Та се чудя,вие как бихте постъпили в близко бъдеще.Бихте ли сменили вашата Е39-ка,грижливо подържана от повечето от вас и да я замените с по новата Е60?Питам,понеже ми писна всяка кола,която си купя да и подменя всички дефектни части,та даже да се презастраховам с някои от тях и накрая да я продам на някой,който даже няма да оцени това и до последно ще се чуди дали не се е подвел,понеже има такива и по 3000лева и да се сдобия с по новата серия и процеса на обновяване стартира отново.Инак,колата си ми харесва....,но не достатъчно на фона на по новото купе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Re: Смятате ли да смените вашето Е39 в близко бъдеще?

Мнение от hrpopov217 » 28 Апр 2014, 11:55

В близките 1-2 години Е39-ката, не я давам. Много здрав автомобил е, наистина :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 28 Апр 2014, 11:55

kalingk написа:Здравейте!!!С неспирният процес на годините,нашите Е39-ки остаряват,ако не на части то поне морално.Спадат и цените,а новите стават все по достъпни.Та се чудя,вие как бихте постъпили в близко бъдеще.Бихте ли сменили вашата Е39-ка,грижливо подържана от повечето от вас и да я замените с по новата Е60?Питам,понеже ми писна всяка кола,която си купя да и подменя всички дефектни части,та даже да се презастраховам с някои от тях и накрая да я продам на някой,който даже няма да оцени това и до последно ще се чуди дали не се е подвел,понеже има такива и по 3000лева и да се сдобия с по новата серия и процеса на обновяване стартира отново.Инак,колата си ми харесва....,но не достатъчно на фона на по новото купе.

Еми като се взимат коли дето 99 % са изтърбушени така става. По моята почти нищо не съм сменял и вече 3-та година си я таркалям и то доволно по едни 30 000км+++ на година. Оглеждах се наскоро какво се предлага и прецених , че шанса да се набия на някоя талига са огромни и че колата която карам в момента е идеална и няма смисъл да я сменям.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 28 Апр 2014, 12:54

Неее, и ти си прав че евтиното излиза скъпо ...
По-скоро колкото по-напред отиват като технология, толкова повече шанса да се счупи нещо се увеличава !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Апр 2014, 13:20

Не. За Е60 точно, никога. Не ме блазни и следващия модел също. Спрях да робувам на новото, заради единият престиж или и аз не знам какво. Само искам да имам достатъчно средства, да поддържам Е39-ката и за гориво ест.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 28 Апр 2014, 14:06

От скромния брой 39-ки дето са минали през мен и съм покарал малко, и съм правил какво ли не по тях бих казал че това е едно от най-добре измислените БМВ-та от тези години. Със сигурност превъзхожда Е60 по здравина, простота и по това че всичко е измислено много добре, няма много излишни части, няма нещо дето да се ремонтира трудно и така. Отделно превъзхожда с много конкурентите си от тези години Мерцедес Е клас 210 и Ауди А6 ц6, Пасат Б5 (Б5.5) като цяло.
Не случайно и според много хора е едно от последните истински БМВ-та.
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 28 Апр 2014, 14:42

Напълно съгласен с колегата Bavarcho. 39ката ще си я таркалям още годинки, познавам я като автомобил отвсякъде, мога да си я ремонтирам сам, частите не са скъпи, здрава е, удобна и практично измислена като техника и сглобка. За е60 не искам и да чувам- за мене там са се поизложили и като дизаин и като здравина........

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от ALEX_525tds_2000 » 28 Апр 2014, 15:54

Не. Особено пък за E60. Няма нищо лошо в това, колата да бъде по-стара. Въпросът е, що за кола е и в какво състояние е. Аз лично не съм от тези, за които е важно да бъдат с по-нова кола, пък била тя и твърде посредствена. Иначе, размислите, които има авторът на темата, не са ми съвсем чужди, защото си давам сметка, че няма нищо вечно и все някога ще трябва да се разделя със своята E39. Надявам се дотогава да намеря нейна разумна алтернатива. Засега не виждам такава. viewtopic.php?f=1&t=267292

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring

Мнение от Ivo.Ganchew » 28 Апр 2014, 16:10

Имам я от почти 2г., и не смятам близките 2-3-4 да я сменям, още по-вече за Е60. Качих се в едно такова, с очакването да е по-подредено и по-широко от моята и О! Ужас!!... По-тясно, дооста по-тясно от моята и супер ме издразни интериора, че за да пусна диск при автомата се налага да изключа от директна (това беше с навигация и dvd), не знам за другите как е.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 28 Апр 2014, 17:55

Elesar74 написа:Не. За Е60 точно, никога. Не ме блазни и следващия модел също.Спрях да робувам на новото, заради единият престиж или и аз не знам какво. Само искам да имам достатъчно средства, да поддържам Е39-ката и за гориво ест.

Абсолютно съгласен...лично на мен Е39 ми харесва адски много...удобна ми е,просторна,комфортна...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 28 Апр 2014, 18:41

За момента - НЕ! Евентуално ако дойдат едни кинти може за едно е38 да се смени, че сега зад мене трудно може да се седне, а там е по-просторно малко :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520/540
Мечтае да кара: Е39

Мнение от Vacheto » 28 Апр 2014, 20:22

Е39 си е перфектна кола от гледна точка на цена-качество. Няма друга кола в този клас, която да има толкова достъпна подръжка. Карам я две години и половина, но още се качвам с кеф всеки ден. Сега обаче се запалих за Х5 и май тука до месец-два ще купувам един дизел. Цените на много коли са паднали драстично и за 15 000 лв човек може да си купи доста добра кола от премиум марките.
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: i3 120ah 2019

Мнение от DaveMF » 28 Апр 2014, 22:57

Много хубава тема и чести размисли от този сорт..
Аз вече 8 пълни години си карам е39-ката и както ми каза Милен - човек, посмъртно не я сменяй, перфектна кола и теоритично няма нещо, което да не мога да й поправя. И съм напълно доволен и потвърждавам. Колата нито тропва, нито скръцва някъде, перфектно просто.

Това, което ми доставя удоволствие е да й правя дребни подобрения - МК4, Bluetooth, стъкла, камерка за обратно виждане, рингове, джанти и т.н.
Засега не сменям, но до голяма степен увереността ми идва от Милен, ако трябваше да се поддържам както преди в Дару Кар, то щях със сигурност да помисля за смяна с нещо с гаранция, където шанса да ме прецакат е по-малък.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 29 Апр 2014, 7:26

Аз не виждам проблем да си заменя грижливо гледаната е39 с една грижливо гледана е60. В интерес на истината в последно време се и оглеждам за е60.

Каквото и да си говорим е39 остарява и пазарната й цена е направо смешна, а това води до това, че всеки по - скъп ремонт се обезмисля финансово. Гругият проблем е и застраховката - една по - сериозна катастрофа и колата вече се води Totalschaden. Застрохователят ти изплаща в най - добрият случай едни 4500€ (ама в най - добрият случай) и с това приключват нещата, а ти си налял доста повече. Та икономически погледнато не си струва да се кара стара кола или по друг начин казано, по - добре колата да е по - нова.

Частите евтини...ала бала. Ако колата се поддържа с оригинални части....не виждам, на кое казвате евтино. Частите за е39 не са кой знае колко по - евтини от тези за е60.

Единствено остава емоционалният фактор - но нека бъдем честни. Всеки един нов модел прави доста от нещата по - добре от старият. Това е и идеята на новият модел. Ако питате в е34 подфорума, там ще кажат, че е34 е последният истинки модел. Ако питате в е60 форума, там ще кажат същото.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 29 Апр 2014, 10:22

@2bar написа: Частите за е39 не са кой знае колко по - евтини от тези за е60.

За частите съм на същото мнение, да не говоря, че на първите Е60 двигателите им са същите като на последните Е39.

Следваща

Назад към E39