За какво използвате таблета си?
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Re: За какво използвате таблета си?
Моя стои в шкафа.....за мене това беше най малоумната покупка която съм правил.. 

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
rottweiler написа:Здрвейте, да побутна малко старата тема. Имам нужда от устройство което да използвам у дома като лаптоп за сърфиране, филми и малко някоя игричка и като таблет на работа. И малките лаптопи отпадат защото дори и с тях е неудобно. Едно от изискванията ми е да е до около 700лв и Вин ОС. Та съм се спрял на 3 модела, които в момента са на промоция в техномаркета.
1. хп енви;
2. ейсър икониа;
3. асус трансформърс,
като последния за тия пари е с 500гб хард.
Ценово ейсъра е най-добре. Също и процесора и рамта му са като на доста по-скъпото ХП. Разликата в диспелйте и хдд-то не е ключов фактор. Та ако някой по-нвътре в материята сподели мнение и за 3те машинки ще съм Ви благодарен.
някой нещо? че промоцията свършва.

Гледайки цените по други места само Ейсър-а си заслужава от тези оферти- стига това да е цена включваща клавиатурата.
Асус-а се намира под 700лв. когато е без "бонуса" външен хард 500ГБ- зависи вече дали ти трябва тоя хард.
Важното при Ейсър-а е, че клавиатурата е с батерия (при Асус е само клавиатура)- зависи от гледната точка е бонус за по-дълга работа или пък е минус заради повечето тегло.
НР-то е с по-голям екран и е с 64ГБ ссд- горе-долу си оправдава цената- промоционалната, не задрасканата. Имай в предвид, че на пазара има и ремаркетирани бройки- напълно възможно е да са такива тези в магазина
В общи линии и трите са добър вариант, но Ейсър-а бие по цена. Пак казвам- АКО за тези пари има клавиатура.
И тук идва НАЙ-ВАЖНОТО- трябва изключително много да ВНИМАВАШ с коя версия на Уин 8 идват машинките. Ако идва с Уин 8 РТ ще псуваш- това е доста куца версия на 8-цата и не подлежи на ъпдейт до 8.1.
Разбира се внимаваш и да не са мостри стояли с месеци изложени.
ПС: Аз от Техно-то не бих купувал компютърна техника, ама всеки си решава сам
Асус-а се намира под 700лв. когато е без "бонуса" външен хард 500ГБ- зависи вече дали ти трябва тоя хард.
Важното при Ейсър-а е, че клавиатурата е с батерия (при Асус е само клавиатура)- зависи от гледната точка е бонус за по-дълга работа или пък е минус заради повечето тегло.
НР-то е с по-голям екран и е с 64ГБ ссд- горе-долу си оправдава цената- промоционалната, не задрасканата. Имай в предвид, че на пазара има и ремаркетирани бройки- напълно възможно е да са такива тези в магазина
В общи линии и трите са добър вариант, но Ейсър-а бие по цена. Пак казвам- АКО за тези пари има клавиатура.
И тук идва НАЙ-ВАЖНОТО- трябва изключително много да ВНИМАВАШ с коя версия на Уин 8 идват машинките. Ако идва с Уин 8 РТ ще псуваш- това е доста куца версия на 8-цата и не подлежи на ъпдейт до 8.1.
Разбира се внимаваш и да не са мостри стояли с месеци изложени.
ПС: Аз от Техно-то не бих купувал компютърна техника, ама всеки си решава сам

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Какъв таблет ? 

- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
rottweiler написа:Здрвейте, да побутна малко старата тема. Имам нужда от устройство което да използвам у дома като лаптоп за сърфиране, филми и малко някоя игричка и като таблет на работа. И малките лаптопи отпадат защото дори и с тях е неудобно. Едно от изискванията ми е да е до около 700лв и Вин ОС. Та съм се спрял на 3 модела, които в момента са на промоция в техномаркета.
1. хп енви;
2. ейсър икониа;
3. асус трансформърс,
като последния за тия пари е с 500гб хард.
Ценово ейсъра е най-добре. Също и процесора и рамта му са като на доста по-скъпото ХП. Разликата в диспелйте и хдд-то не е ключов фактор. Та ако някой по-нвътре в материята сподели мнение и за 3те машинки ще съм Ви благодарен.
Колега и аз съм в такава дилема сега но тези които изброяваш не ми пасват именно заради паянтовия механизъм за закрепване.
Мое мнение е че тея щуротии няма да издържат много.
Хвърлил съм око на Lenovo Yoga Tablet има 10 " с блутуут клавиатура и няма закрепвания няма изгъзици.
Клавиатурата служи и за калъф когато не я ползваш.
Изглежда ми много удобно и е доста под 700 лв.
Мисля че топ модела беше с 3G - 599лв. Technopolis го предлагат комплект с въпросната клавиатурка.
Не се връзва с твоите изисквания само това че е на Андроид.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
опитвах се всячески да свикна с андроида, но в крайна сметка не е моята платформа. Искам си добрия стар вин.
по моя въпрос ацера вече е изчерпан, затова се насочих към хп-то.
Благодаря и на ФЗП за включването. Информацията му за вин РТ ми беше полезна
по моя въпрос ацера вече е изчерпан, затова се насочих към хп-то.
Благодаря и на ФЗП за включването. Информацията му за вин РТ ми беше полезна

rottweiler написа:...Искам си добрия стар вин...
То 8 или 8.1 не е нито стар, нито добър ама както и да е

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
А някой да има таблет ''SONY EXPERIA Z''-10.1`?-да обменим мнения малко..Моя стана вече на 8 месеца и да ви кажа все още няма проблем
)) пък и с тази 6 000 милиамперчасова батерия изкарва спокойно 14-16 часа яко ръчкане . Имам само едно питане - нали с времето батерията е с определен ресурс и сигурно ще започне по-малко да държи тогава какво правим- сменяме таблета ли ,защото още не съм чувал за смяна на батерия на таблет ...

Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
От няколко дни търкалям един Асус Виво с клавиатура. Отначало бях крайно разочарован от Уиндълс Ер Ти, демек някаква версия на Осмицата, но орязана и всичко което може да се инсталира е в маркета на Майкрософт. Но се оказа че всичко си имало, просто е под друго название. Изтеглих си торент клиент, гледам филми, някак си Тегра процесора се справя прилично. Има офис пакет, някакъв едишън, който прилича на истинския си офис, интерфейса на машината е докаран като този на Осмицата и клавиатурата е прилична. Тъчпада е мулти и не трябва мишка, макар че може да се сложи, но не съм пробвал. Най-хубавото е че има две батерии, едната в таблета и едната в клавиатурата и му дават 16 часа непрекъсната работа. Лично аз на третия ден потърсих зарядното да го заредя, като през тези дни го ръчках постоянно. Абе върши работа за път, за почивка, за такива работи. Предния таблет го махнах само защото нямаше стойка и беше тегаво да го държа в леглото докато се приспивам, отделно тъч клавиатурата ме дразнеше, не че не работеше, но някак си.... На този клавиатурата върши и работа на стойка. Отделно от към игри е доста добре, в Маркета като че ли има по-добри от тези на Гугъл плей. Единственото дразнещо е, че не намерих някакъв друг браузър и карам на Ундълс експлорер.
69 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5