проблем с клапъна на ваноса
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
			7 мнения
			 • Страница 1 от 1

- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: e39 528i e60 530d e61 535d
проблем с клапъна на ваноса
здравей те колеги, на диагностика ми излезе грешка на клапъна на ваноса мотра е м52б28.проблема е ,че въпросния клапън е запекал или блокирал,някой който се е срещал с този пробле да ми каже само със смяна ли се оправя или се поправя някъкси и дали може да се замени с др.клапън от б20 или б25 или от двоен ванос дали има съвместимос.

- ico83
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: 330i
Re: проблем с клапъна на ваноса
CooL123Es написа:здравей те колеги, на диагностика ми излезе грешка на клапъна на ваноса мотра е м52б28.проблема е ,че въпросния клапън е запекал или блокирал,някой който се е срещал с този пробле да ми каже само със смяна ли се оправя или се поправя някъкси и дали може да се замени с др.клапън от б20 или б25 или от двоен ванос дали има съвместимос.
аз го имам същия проблем на същия мотор
грешката ми е ванос джамед
четох друга тема,че се сменя О-пръстена и се оправя,но дали е само това да кажат по запознати.Аз искам да попитам даи може да се кара така за първо време
- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
- 

ico83 написа:CooL123Es написа:здравей те колеги, на диагностика ми излезе грешка на клапъна на ваноса мотра е м52б28.проблема е ,че въпросния клапън е запекал или блокирал,някой който се е срещал с този пробле да ми каже само със смяна ли се оправя или се поправя някъкси и дали може да се замени с др.клапън от б20 или б25 или от двоен ванос дали има съвместимос.
аз го имам същия проблем на същия мотор
грешката ми е ванос джамед
четох друга тема,че се сменя О-пръстена и се оправя,но дали е само това да кажат по запознати.Аз искам да попитам даи може да се кара така за първо време
по принцип да мойта в момента така са кара и няма никакви признаци но излиза като грешка
- dbanchev
- 

- 

- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
До колкото си спомням като имах ядове с моя ванос, грешката jammed излиза за механичка повреда- тоест блокирал в дадено положение. Ако е прецакан клапана (соленоида) си го изписва като грешка. Така че, колега, със смяна на о-пръстените и зацепване трябва да се оправят нещата при теб.

- kalin4o1986
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: E39 520i
- Мечтае да кара: 760li
Да кажа при мен какво се случи. На диагностика ми излизаше "механична повреда ванос"   . Преди това бях правил основен ремонт на колата а тя е с мотор м52б20 и не смених комплект ангренажни вериги и обтегачи.След ремонта пак ми излизаше същата грешка. Казваха ми да сменя ваноса,а той оригинален си е цифра.Отидох при моя си майстор и отворихме отново колата и кво да гледаме - центровката на ваноса бяга с един зъб
 . Преди това бях правил основен ремонт на колата а тя е с мотор м52б20 и не смених комплект ангренажни вериги и обтегачи.След ремонта пак ми излизаше същата грешка. Казваха ми да сменя ваноса,а той оригинален си е цифра.Отидох при моя си майстор и отворихме отново колата и кво да гледаме - центровката на ваноса бяга с един зъб   .От там купих нова верига за ваноса и като е наложихме със старата толкова беше разтеглена, че с просто око се виждаше ,че е с около 1мм  по-дълга от новата. Сложихме новата верига,зацепихме ваноса и всичко си дойде на мястото.След като запалихме колата - отново диагностика и вече нямаше и помен от тази грешка
 .От там купих нова верига за ваноса и като е наложихме със старата толкова беше разтеглена, че с просто око се виждаше ,че е с около 1мм  по-дълга от новата. Сложихме новата верига,зацепихме ваноса и всичко си дойде на мястото.След като запалихме колата - отново диагностика и вече нямаше и помен от тази грешка   
   .На кратко при мен нещата се оправиха със смяната само на веригата,защото старата беше разтеглена.Дано съм помогнал.
 .На кратко при мен нещата се оправиха със смяната само на веригата,защото старата беше разтеглена.Дано съм помогнал.
			 . Преди това бях правил основен ремонт на колата а тя е с мотор м52б20 и не смених комплект ангренажни вериги и обтегачи.След ремонта пак ми излизаше същата грешка. Казваха ми да сменя ваноса,а той оригинален си е цифра.Отидох при моя си майстор и отворихме отново колата и кво да гледаме - центровката на ваноса бяга с един зъб
 . Преди това бях правил основен ремонт на колата а тя е с мотор м52б20 и не смених комплект ангренажни вериги и обтегачи.След ремонта пак ми излизаше същата грешка. Казваха ми да сменя ваноса,а той оригинален си е цифра.Отидох при моя си майстор и отворихме отново колата и кво да гледаме - центровката на ваноса бяга с един зъб   .От там купих нова верига за ваноса и като е наложихме със старата толкова беше разтеглена, че с просто око се виждаше ,че е с около 1мм  по-дълга от новата. Сложихме новата верига,зацепихме ваноса и всичко си дойде на мястото.След като запалихме колата - отново диагностика и вече нямаше и помен от тази грешка
 .От там купих нова верига за ваноса и като е наложихме със старата толкова беше разтеглена, че с просто око се виждаше ,че е с около 1мм  по-дълга от новата. Сложихме новата верига,зацепихме ваноса и всичко си дойде на мястото.След като запалихме колата - отново диагностика и вече нямаше и помен от тази грешка   
 .На кратко при мен нещата се оправиха със смяната само на веригата,защото старата беше разтеглена.Дано съм помогнал.BMW M-POWER
		- M5
- младши ентусиаст
- 

- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
При мен също излизаше грешка "Механична повреда във ваноса", но се оказа, че просто е откачена буксата. След закачането ѝ колата определено тръгна по-добре в ниските обороти. Колата ускорява плавно в целия работен диапазон, а не като преди да няма никой до 3к оборота и след това изведнъж да се усети прилив на мощност.

- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
- 

Малко късно но все пак проблема решен.бе заминал соленоида,след смяната му всичко е наред.

7 мнения
			 • Страница 1 от 1