Енергийна Ефектовност

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Енергийна Ефектовност

Мнение от radio_manbg » 01 Май 2014, 17:12

Кажете имате ли опит с финансиране посрдством безвъзмездна помощ по линия на програмите за енергийна ефективност?

Предстой ми закупуване на дограма, поставяне на изолация и покупка на климатици. Получавам различна инфо за това дали мога всичко да го представя като един проект... Ще ми бъде полезна всякаква информация от хора получавали средства по тази програма. и за повече конкретика отностно финансирането.

Поздрави
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Re: Енергийна Ефектовност

Мнение от stankata777 » 01 Май 2014, 17:25

http://www.reecl.org/bg/

Има ограничение за сумата по кредита,но с две думи - заслужава си много,ако имаш парите в наличност.В противен случай лихвите ти изяждат помощта от 20%.Общо взето ,от кредита най-много печелят банките.Горещо те съветвам да се занимаваш единствено с Сибанк,всички останали те лъжат и разкарват,дори променят условията след кандидатстването!Ако имаш парите,правиш депозит ,теглиш кредита,погасяваш и реално печелиш 15% след всички разходи.
Можеш да представиш като един проект,мисля че дори е задължително.Нямаш право да участваш с едно жилище на няколко пъти - примерно веднъж за климатици,втори път за дограма и Т.н.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 01 Май 2014, 20:29

С един проект ти е всичко :yes: 15% е супер долна граница, с малко обикаляне и спестовност едни 30-40% си напред. Аз сменях дограма, климатик и изолзация, и съм прибрал около 30% може би.

За съжаление, мисля че си решил твърде късно. Почти съм сигурен, че парите свършиха и вече банките не кредитират. Страшно много хора се възползваха от "далаверата". Но за всеки случай, да не те подведа, провери си. Аз лично бях през Райфайзен и съм доволен. Не са ме мотали, за 2-3 дни свършихме работата.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 01 Май 2014, 22:01

Е как 30-40% като помощта е 20% бе, колега? :mhihi: Ти изби рибата направо...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 01 Май 2014, 22:30

Той затова е написал "може би" . Повече от 20% няма шанс.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Май 2014, 22:41

Преди доста години беше 50%, явно сега е паднала, може би за това.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Май 2014, 23:52

Аз преди като купувах климатиците питах фирмата, която ги достави и имаше реклама на REECL на сайта си каква е хавата и ми казаха да не се занимавам, че нямало смисъл :dunno:

Сега ми предстои покупка на 100-тина квадрата дограма bluEvolution Саламандър или Brügmann и тъй като сумата ще е сериозна си струва ако може да спестя някой левец. Гледам, че тия СААВ нямат връзка към програмата на сайта си и може би ще тябва да действам сам.
Изображение

Назад към Извън Темата