Вечен живот, все по-близо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Вечен живот, все по-близо?

Мнение от K_Ilkov » 29 Апр 2014, 11:46

_galio_ написа:
K_Ilkov написа:... за мен църквата е изключително противоречива структура, и всеки вярващ сляпо в догмите и е ...

Посленият ти абзац, който съм удебелил всъщност показва отношение - издаваш присъди кой какъв е според убежденията си.

Двоен аршин? Нали не трябваше да си казваме кое е праведно и кое - не?

Виж сега аз какво съм уголемил?

Съмнението е това, което движи света напред ...
И да, ако не се съмняваш, както много хора дори и не се съмняват в съществууването на Бог, значи си овца ...

Съжалявам ако някой се обижда от думата, влагам най-невинния и смисъл - кротко, благо същество движейки се със себеподобни и чакащо някой свещен празник за да бъде заклано в угода на Висшата сила ...

Двоен аршин нямам ... имам само един, моя :mhihi:
и споделям мнението си :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 29 Апр 2014, 18:54

_galio_ написа:
klintan66 написа:

... вярващите употребяват едни и същи клишета, без право на разсъждания ...

... А най-лошата част е ,че всички вярващи някак презират и гледат с ирония на останалите ...естествено не открито, но се чувства ...

Също като вярващите в Еволцията, например. Понеже науката също е религия, базира се на вяра. Едни постулати се приемат за фундаментално вярни, докато не се оборят :D

Също както и всички "атеисти" гледат на околните с различни схващания. Приели са себе си за торба кокали с вродени рефлекси, произхождаща от други торби с кокали и всички, които искат от тях да се мотивират, биват приемани за глупаци. Нищо, че те самите не могат да дефинират атеизма си и като чуят Бог си мислят за Дядо Коледа с черно расо :D

Колега , ти също потвърждаваш думите ми ,че някак презирате атеистите ... може някои атеисти да ви обиждат, но в моя пост както и на колегите такова нещо няма и за награда на ти торба с кокали ...
Аз не съм атеист и не знам защо слагаш думата в кавички ? Аз вярвам в доброто , вярвам на близките си , и т.н ...вярвам на себе си
Аз уважавам избора на вярващите , но нека и те да уважават моя и да не ми казват ,че докато не повярвам съм никой или торба с кокали ....
Общо взето около мен е пълно с вярващи и всички повтарят едно и също, но без никакви разсъждения ...
Това което чуят на проповедите това обясняват .Разсъжденията и съмненията са табу...
Много е дразнещо и трудно да усещам надменния ти тон и да бъда смирен ....
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от klintan66 » 29 Апр 2014, 18:59

Християнството е погубило милиони хора за да прокара път за бизнеса си и колкото и да съм широко скроен няма как да дам път на една кървава религия ...
Аналогията с Хитлер и Сталин само ще я подметна ...

Живота е краен а желанията на хората безкрайни ...на тази база просперират всички видове бизнеси въобще ....
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 30 Апр 2014, 9:05

klintan66 написа:
Колега , ти също потвърждаваш думите ми ,че някак презирате атеистите ...

Аз не съм атеист и не знам защо слагаш думата в кавички ? Аз вярвам в доброто , вярвам на близките си , и т.н ...вярвам на себе си

Аз уважавам избора на вярващите , но нека и те да уважават моя и да не ми казват ,че докато не повярвам съм никой или торба с кокали ....

Общо взето около мен е пълно с вярващи и всички повтарят едно и също, но без никакви разсъждения ...

Много е дразнещо и трудно да усещам надменния ти тон и да бъда смирен ....

Първо, не съм религиозен. После - това за торбата с кокали се отнася към дарвинизма като теория за произхода на видовете. Отношението на Дарвинизма към хората е такова, не моето.

А другото ме озадачава - или не си ме чел, или просто настояваш да се обиждаш. Няма да коментирам.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 30 Апр 2014, 13:18

Темата беше уж за вечен живот.... Колеги, вие кога за последно седнахте и изследвахте що е то християнство, църква, вяра? Да ви кажа ли, понеже знам отговора? Не сте го направили никога. Понеже ако бяхте, сега много от коментарите ви щяха да звучат по друг начин. Щяхте да знаете какво е църква, щяхте да знаете че има истинска и фалшива такава, щяхте да знаете какво е християнин и в какво вярват християните. Вместо това вие просто повтаряте едни заучени фрази, които сте ги чули я в по телевизията, я някой ви ги е казал...кой знае. След като се наемате да коментирате християнството и църквата, седнете и прочете, както се казва от извора. Библията се намира вкл. и онлайн. Е там пише кой е Христос, какво е направил, кои и какви са християните, какво е църква, вяра, кръщение и т.н. Хора на години сте станали, а в главите ви е пълно с едни клишета. Срамота. Това, че са клали и убивали в името на Христос, не значи че Христос им е заповядал. Отворете и прочетете, лесно е. После пак пишете тук. Църквата Христова няма за глава папата във Ватикана, а възкръсналия Христос. Тя не се казва католическа, протестантска, православна, епископална... Църквата на Христос е гонена, преследвана и убивана от същите тези, които днес виждаме като официална църква и нейните поддръжници във всичките й разклонения. Още от времето на апостолите. Тези, дето им се отдава почит по празници, дето благославят и нечестието даже, тези, които са дупе и гащи с властта. Ако вие виждате само тях, значи не виждате по далеч от носа си.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Апр 2014, 16:26

Elesar74

Колега, съвсем добронамерено ако мога да попитам.
Тези,които вярват и са отдадени изцяло на друг вид религия ,на грешен път ли са и ако да,с какво са по-различни от християните ,че са родени на друго място по света и съответно възпитани/пораснали с друга догма? И с тяхната душа какво ще се случи когато тленното изтлее?
Честно казано ако имах желание и енергия да чета в свободното си време,бих избрал друг вид литература пред Библията (най-малко поне тапия за вишу бих се Оредил,че ми тежи липсата на този елитен вид образователен ценз :oops: )

(не съм вярващ в смисъла на религиозен)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 30 Апр 2014, 18:37

Да се върнем на темата
http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubop ... ni-6011054

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 30 Апр 2014, 20:24

Ако позволите да вметна една друга гледна точка на нещата НЕпозволяващи вечният живот. Казват, че СПИН (HIV) е измислен с цел масово унищожаване на населението на Африка и измъкването на нейните богатства бла бла бла..Казват, че рака може да се излекува, но не се пускат на пазара за масово лечение нужния "treatment" с цел (има разлика между третиране на ракови клетки и от това да се излекува - казват, че точно защото се опитват да го третират е замазване на положението и че лек има, но чрез третирането се печелят милиони от и за фармацията..). Защо са създадени тези болести? Ще се измисли ли лек за тях? Това важи и за хората, които се разболят от различни видове рак (на белия дроб, на черния и т.н. и т.н.). Аз по-скоро вече започвам да си мисля, че нарочно е създават храни и условия за по-бързо унищожаване на народа с най-различни нездравословни и опасни храни, които по един или друг начин изменят ДНК-то на човек.. :dunno: :kuku: :lol: въпрос на няколко поколения, които да затвърдат кода неизменно и да се пусне по веригата..
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Апр 2014, 21:48

Колеги, темата за Бог и дали съществува е тук:
viewtopic.php?f=4&t=356008&p=3819570#p3819570
В тази тема става дума за друго, макар според някои да са тясно свързани. Но все пак тук става дума за вечно физическо съществуване, а не дали имаме душа или в другия живот се прераждаме в стръкче трева, дърво, кон, камила или Китаец. Последното е най-вероятно чисто математически. :mhihi:

Колегата горе спомена за изкуствените болести и т.н.
Днес тъкмо си мислих за това нещо и се канех да пускам тема с анкета дали вярвате, че изкуствено се пускат всякакви гадости, но и тук става да се коментира. Аз лично като малък не помня да имаше вируси. Имаше един грип и това беше. Евентуално някоя настинка, която после може да премине в пневмония, но след бая необръщане на внимание. Та доскоро рядко боледувах и от всякакви простудни заболявания. Сега обаче от 2 месеца все нещо има. Вярно, че по цял ден в таксито всякакви ми кашлят и разни такива неща, но и преди се е случвало. Покрай тези дъждове хората обвиняват времето, преди това зимата пак обвиняваха него, че било необичайно топло, но истината сигурно е другаде. Най-вероятно си има достатъчно голям брой хора, които си разработват всякакви болести и ги пускат по света. Тези болести пък изкарват милиарди на фармацевтичните компании. Защо казвам това в тази тема ли? Ами аз мисля, че същите тези хора имат и други отговори, относно точно дълголетието и не ги споменават на света. Колегата над мен намекна същото.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 01 Май 2014, 13:20

BMW Power ACM написа:Колеги, темата за Бог и дали съществува е тук:
viewtopic.php?f=4&t=356008&p=3819570#p3819570
В тази тема става дума за друго, макар според някои да са тясно свързани. Но все пак тук става дума за вечно физическо съществуване, а не дали имаме душа или в другия живот се прераждаме в стръкче трева, дърво, кон, камила или Китаец. Последното е най-вероятно чисто математически. :mhihi:

Колегата горе спомена за изкуствените болести и т.н.
Днес тъкмо си мислих за това нещо и се канех да пускам тема с анкета дали вярвате, че изкуствено се пускат всякакви гадости, но и тук става да се коментира. Аз лично като малък не помня да имаше вируси. Имаше един грип и това беше. Евентуално някоя настинка, която после може да премине в пневмония, но след бая необръщане на внимание. Та доскоро рядко боледувах и от всякакви простудни заболявания. Сега обаче от 2 месеца все нещо има. Вярно, че по цял ден в таксито всякакви ми кашлят и разни такива неща, но и преди се е случвало. Покрай тези дъждове хората обвиняват времето, преди това зимата пак обвиняваха него, че било необичайно топло, но истината сигурно е другаде. Най-вероятно си има достатъчно голям брой хора, които си разработват всякакви болести и ги пускат по света. Тези болести пък изкарват милиарди на фармацевтичните компании. Защо казвам това в тази тема ли? Ами аз мисля, че същите тези хора имат и други отговори, относно точно дълголетието и не ги споменават на света. Колегата над мен намекна същото.

Таке е - темата за това дали има бог не е за тук.

За болестите - според мен наистина си се разработват и се пускат за тест и/или за директна печалба чрез лекарства , с които да се спасяваш. При това схемата си работи от много петилетки :lol: :clap: . Разликата е ,че преди 15 години е нямало интернет , за да се дискутират масове и свободно тези неща , а преди 30 години и имало само 2 канала и почти е нямало движение на хора от и към България сравнение със сега , което налага по-малко обмен на болести и по-малко говорене за тях. Другият момент е - всеки жив организъм се адаптира и еволюира (говорим за организъм - не затова че еди кой си каун не може да запомни еди какво си и прави едни и същи грешки 1000 пъти , очевидно не всяко съзнание еволюира) - респективно вирусите мутират с изродски темпове щото това им е работата ( те BMW-та нямат да се занимават :mhihi: ) и стават се по-адаптивни и се по-корави .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 02 Май 2014, 1:01

Bogat-Beden написа:Elesar74

Колега, съвсем добронамерено ако мога да попитам.
Тези,които вярват и са отдадени изцяло на друг вид религия ,на грешен път ли са и ако да,с какво са по-различни от християните ,че са родени на друго място по света и съответно възпитани/пораснали с друга догма? И с тяхната душа какво ще се случи когато тленното изтлее?
Честно казано ако имах желание и енергия да чета в свободното си време,бих избрал друг вид литература пред Библията (най-малко поне тапия за вишу бих се Оредил,че ми тежи липсата на този елитен вид образователен ценз :oops: )

(не съм вярващ в смисъла на религиозен)

Щом питаш. Христос е възкръснал от мъртвите. Нито Мохамед е възкръсвал, нито Буда, нито кой да е от другите, имащи някакви претенции за богочовеци, учители, духовни водачи, както искаш го наречи. Да вярваш в Бога, не е въпрос толкова на избор. Понеже Бог не зависи от нечий избор. Аз казвам че има, значи има. Ти казваш, че няма, значи няма. Това е безсмислено. Бог или съществува или не. Няма средно положение. Това, че аз казвам, че Бог съществува, е защото виждам Неговите дела в реалността. Не е възможно, светът в който живеем, да се обясни логически и разумно, без Бога, без Неговото действие, план и цели. Приведох примери в тази посока. Бледи и несъвършени примери, да, може да ми се смеете. Организирате анкети за съществуването на Бога, а всеки ден се гледате в огледалото и какво си казвате, моите прадеди са маймуни? Няма да ви повярвам, дори да ми се кълнете.
Казвате, не пиша по темата. Темата е за вечен живот, този живот не е функция от научни и технологични постижения. Ако беше така, ако хората можеха да имат вечен живот, посредством технология, тогава значи биха могли да обяснят какво е живота и откъде и как се е появил. Нещо повече, живота, не е приоритет на хората. На планетата има и много други живи организми и същества. Те не са създадени от хората. Нещо повече. Хората не могат да създадат живот, освен по силата на естествените си способности. Животът е нещо, което е отвъд нашите възможности и разбиране. Понеже е той е дар, а не постижение. И ако е дар, би следвало да се запитаме, кой е дарителя? Бог, за който аз говоря, е Създателят на този свят и на цялата Вселена. Той ни е дал живот и разум, да разбираме и познаваме Него и това, което Той е направил. Той иска да ни даде вечен живот, Своя живот. За това е умрял и възкръснал Христос. За да бъде това възможно. Той е пътят към вечния живот. Ако вечният живот беше възможен с човешки усилия, Христос никога нямаше да се роди, да живее и да умре, не в леглото си, а на кръст, в разцвета на силите си. Ако си мислим, че да живеем 1000 г., това е вечен живот, жестоко се лъжем. Ако си мислим, че животът е забавление и непрестанен купон, значи нищо не знаем за живота. Живота трябва да има смисъл и цел, в противен случай се превръща в непоносимо бреме. Вие не можете да живеете вечно един безсмислен живот, понеже това би било ужасно. Когато Бог е изгонил преди хиляди години Адам и Ева от рая, Той им е направил услуга. Понеже те, със своето непослушание, наследиха две неща: суета и смърт. И ако те биха живели с тази суета вечно, това би било равносилно на смърт. С това се раждаме всички ние, с това наследство. Някои не издържат, полудяват. Други слагат край на живота си. Трети давят суетата и безсмислието в алкохол, наркотици, зависимости. Четвърти си изграждат идоли, на които да се кланят и да служат, за да осмислят дните си. Често, това са децата. Други се кланят на BMW, на VW, на една камара електронни, железни и пластмасови идоли. Същите се присмиват на едновремешните необразовани и неуки хора, кланящи се на Слънцето, Луната, камъните и дърветата. А днешните, образовани и знаещи и можещи, се кланят на техните наследници, но в по-модерна и лъскава опаковка. И така времето си тече и животът си минава, в суета и безсмислие, докато дойде смъртта. И почти никой, не се кланя на Бога, не Го търси и не отделя от времето си, за да се интересува от Бога. Бог не е интересен. А дали Бог не е интересен, или ние нямаме способност да го видим, е друг въпрос. На един слепец, колкото и силно да му светите в очите, на каквато и светлина да го изложите, ползва няма. Някой, трябва да му отвори очите, за да види. Исус правилно е казал, че пътят към живота е тесен и малцина го намират. Болшинството живеят и умират в суета, безсмислие и гонене на вятър. Вие от тях ли искате да сте? Библията говори за идването на един нов свят, една нова реалност, в която вечния живот, ще е състояние. И какво ще правим в този нов свят, ние не можем да осмислим едни 60-80 г., а как бихме осмислили вечността? Ако днес не се научим да живеем за вечността, кога, когато дойде ли? Кое е това нещо, за което си струва да живеем днес? А във вечността? Това може да е само Бог. Бог, безкраен и личностен, всемогъщ и смирен, справедлив и търпелив. Само Той може осмисли вашият и моят живот. Без Бога, нищо в този свят няма смисъл. Всички наши цели, са временни и несигурни и смъртта ги прекъсва. Светът, оставен в ръцете на хората, би бил страшно място за живеене. Понеже човек е грешник. Слава Богу, че Бог, Създателят, не го е направил. Но ще дойде ден, когато ще го направи и тогава мнозина ще прокълнат дните си и ще искат да умрат, но няма да могат. Това предстои, като едно последно изпитание, за да се види какво има в сърцето на човека и ще служи ли човек на Вечният Бог или ще упорства да служи на идолите си. И ако нямате вяра и увереност в Бога, вие няма да издържите. Ако не живеете всеки ден с увереността и надеждата за вечният живот с Бога, вашият живот няма да има никакъв смисъл. Няма да има смисъл сега, няма да има и за вечността. Така че, ако търсите вечен живот, потърсете Бога, понеже това е Неговият живот. Никой друг не живее вечно. Вечността не е функция на времето, тя е функция на Бога. Нашето съществуване е в Бога и пред Неговите очи, понеже Той е навсякъде и вижда всичко. И онези, който Той прецени че са достойни, да споделят Неговият живот, Той ще възнагради. Онези, които Той реши, че не са достойни, Той ще накаже. И признакът за това ще е, дали някой ще дръзне да вярва и да живее с вяра в Бога и да умре с вярата си. Имало е време, когато хората са виждали огън да пада от небето. Имало е време, когато изгледът на Божието присъствие е всявал страх и ужас. Имало е време, когато Бог дойде при хората, в образа на един дърводелец, в една далечна римска провинция. Бог не иска нищо друго, освен някой да му вярва. Той може да запали небето над вас и да продъни земята под краката ви. Тогава ще повярвате ли? Не. Тези, които видяха огъня, светкавиците и гърмежите, само след броени дни си направих идол, под формата на златно теле и му се поклониха. Когато дойде като жив човек и извърши такива неща, които никой жив човек не може да извърши, какво се случи? Умря като разбойник. Вие и аз, не сме по-различни. Ние не вярваме в Бога, не защото нямаме доказателства за Него, а защото не искаме. Не искаме Бог да е част от нашия живот. Нещо повече. Бог да е единственият, за който си струва да живеем изобщо. Предпочитаме да живеем с мисълта за момента, когато ще сложим M броня или ще се качим на F10. За целта инвестираме време, усилия и средства и когато заветната мечта е осъществена, радостта е кратка и отминава бързо. И идва новата цел, в нов форма и опаковка. И това е като едно куче, на което му подвикват и го прилъгват да следва някого, я с някое парченце месо, я с някакви трохи и къде отива, не знае. А вие, на къде отивате, знаете ли? Междувременно времето си минава, остаряваме, децата ни порастват и какво? Да кажа на моите деца, да живеят с мисълта да си купят някаква кола, къща или каквото и да е и да инвестират времето си и усилията си в това? Ами ако не стане? Кой плаща за разочарованието, за излъганите надежди? Кое е това сигурно нещо в света, в което да инвестираш живота си? Отговорът е, че няма такова. Понеже в този свят няма нищо сигурно, постоянно, камо ли вечно. Самият живот, е ограничен. Не е ли всичко това, именно по този начин, за да си зададем правилните въпроси и да стигнем до правилният отговор? Когато всичко е толкова безсмислено и безцелно, временно и несигурно, не се ли запитваме, а защо е така? Така е, защото Бог е направил да е така. За да потърсим Него и да имаме сигурност и вяра само в Него и в нищо друго и никой друг. За да видим, че нищо не заслужава нашето доверие, внимание, време, както Бог. Бог, който дава вечен живот, но не само живота, а и смисълът на този живот. Живот, който има една цел, да познаваш Бога. Това е вечен живот.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 02 Май 2014, 1:59

Оф, престанете с простотиите!

Вечен живот? В Библията "първите" хора са живяли по 900 и повече години! Просто генетично сме ограничени след това. Всичко е в ДНК-то и на нея може да се пише като на лист хартия. Болестите - СПИН, Рак за ясни...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от klintan66 » 02 Май 2014, 14:02

Елизар ,
да разбирам ,че ако вярвам , ще живея вечно а ако не вярвам ще съм наказан и изчезвам безследно ли?
На изолирано място тези които се раждат и умират без да са чули дори за християнството ,умирайки се оказва ,че са грешни?
Т.е - незнанието на закона не те освобождава от отговорност.

Убедителен си и последователно строиш една пясъчна кула.
Доказателства както ти твърдиш за съществуването на Бог няма .
Това са същите думи като твоите но написани от друг преди н-броя години...

1.Вси още не ми става ясно как така в името на Бог умряха милиони а той не се намеси за да не се петни името му поне с кръв?

2.И лично ти готов ли си ако ти се яви и те изпита както е изпитал Авраам да жертваш най-милото си/както ти казваш идола си/ ?

3. Всички религии утешават алчността на хората. Няма как всички да сме като Абрамович. Това е един вид лост на властта да наложи ред. По-евтино от войните , и по-доходно.

Неизбежно е да се говори за вечен живот ,без да се намеси Бог?

п.п. Аз лично вярвам ,че живота е плод на случайност , още повече пък човека. Доказателства, че е човек е не съвършен мисля ,че не е нужно да давам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 03 Май 2014, 0:57

Доказателствата за съществуването на Бога, са в самите нас. Дори да пренебрегна всичко останало. Ние имаме уникални характеристики, които нямат аналог никъде в света. Да ги изброявам ли? Всеки роден човек на тази земя, има съвест. Има усещане и преценка за добро и зло, истина и лъжа. Има стремеж към справедливост. Дори и този, който се ражда в най-отдалеченото и забутано племе на света. Всеки се ражда с една универсална характеристика и усещане за горните неща. И в зависимост от това, доколко този човек, дори и да не е чувал за Христос, ще се вслушва в гласа на съвестта си, ще бъде критичен и безпристрастен в преценките си и безкомпромисен за правото и истината, от това ще зависи и съдбата му. Има хора, които са си давали живота, за каузи, в които са вярвали. Понеже са отказали да направят компромис с убежденията си. Така ще има хора, които и без библия и без Христос, са следвали вътрешния глас на съвестта си и са постъпвали според истината.

1. Как са умрели милиони в името на Бога, същия този Бог, го предрече. Исус каза, че всеки, който убие Неговите ученици, ще вярва и ще смята, че така извършва служба за Бога. Но добави: Това ще направят, понеже не са познали нито Мен, нито моят Баща. Бог знае как да защити името Си и Той не зависи за това от хората.

2. Библията казва, да нямаш по-"мил" от Бога. Никой човек не е по-ценен от Бога и не заслужава да се сравнява с Бога. Бог решава кой да живее и кой да умре. Освен това, за Авраам ясно пише. Той не се реши да жертва Исаак с два реда сълзи и сополи и да опява на жена си, как можа Бог да ми поиска най-милото и т.н. Не. Писано е, той разсъди, че Бог може да възкресява от мъртвите и с тази мисъл вдигна ножа да заколи сина си. Той знаеше, че Бог му даде този син. Знаеше, че от този син, Бог ще се роди цял народ. Което и стана. И той разсъди, че Бог не се отмята от обещанията си и може да възкресява от мъртвите. Така че случаят с Авраам, не е принцип, който е общовалиден. Но ако утре, аз бъда заставен по някакъв начин, да жертвам децата си, заради вярата си в Бога, аз мисля, няма да се поколебая, понеже знам, че този, който възкреси Христос от мъртвите, ще възкреси и моите деца. Също както знаеше и Авраам. За мен е важно, аз да бъда с децата си във вечността, дори и да ми се наложи да се разделя с тях във времето. Въпрос на вяра. Моите деца знаят, че един ден ще се изправят пред Бога и ще трябва да дадат отговор. И аз няма да мога да им помогна, дори и да искам, нито те на мен. Така че аз не си правя никакви илюзии, нито изпадам в някакъв ужас. Ако ме е страх от нещо, то е от Бога. Исус каза, не се бойте от тези, които убиват тялото. Бойте се от Този, който после има власт да хвърля в пъкъла. Ако Бог реши да ме изпита, както изпита Авраам, аз ще съм готов, понеже моята вяра не зависи от мен, а от Бога. Преди Бог да поиска от Авраам синът му, Авраам беше ходил доста години с Господа. Така че той беше готов. Библията казва, че не постига никакво изпитание, повече, отколкото можем да понесем. Вярвам, че ако Бог ме подложи на такъв изпит, ще го издържа. И наградата за това ще е, да прегърна един ден децата си и да заявя пред Бога, даде ми тези деца, сега ти ги връщам. Понеже всичко принадлежи на Него и за Него.

3. За религии не говоря. Религиите в Божиите очи, са една голяма проститутка. Нейното име е Вавилон, а Вавилон значи бъркотия. С бъркотии не се занимавам.

Защо, Бог пречи ли? Виждам, че се намесиха болестите, те по-важни ли са от Бога?

P.S. Това звучи по скоро като някаква декларация. Прощавай, но като си купиш нова кола от магазина и след време я треснеш в едно дърво, производителят ли обвиняваш за това?

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Май 2014, 11:36

Elesar74 написа:... те по-важни ли са от Бога?

E не, няма как, Той е най-важен ...

Библията е написана от много умни хора :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата