Проблем с алтернатор.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
Проблем с алтернатор.
Колеги вече 2 седмици немога да си намеря алтернатор за моята (м52б28) този който ми е на колата е 140А по ВИН ми излиза 120А дават ги че ги слагат и на е39 с б20/23/28 прозвънях горе доло всички във форума лошото е че са или продадени или 80-90А някъде бях чел че може да се лавира +- с амперите но въпроса е с колко ? знам че не е добре на доло но може ли да се сложи по-слаб за закърпване на положението поне за момента и конкретно ако сложа 80А освен евентуалния проблем с недозареждането какво друго да очаквам ?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- XaH-kpyM
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 1982 Corvette
- Детайли за колата: WBS...
Re: Проблем с алтернатор.
Ако искаш да го сменяш само и само защото амперите са различни, не се занимавай с глупости. Това че е по силен няма да ти навреди по никакъв начин, даже по-добре. Отделно, нали си има реле-регулатор за напрежението.
Вече ако трябва да се сменя твоя и искаш да си намериш като оригиналния е друга тема .
Вече ако трябва да се сменя твоя и искаш да си намериш като оригиналния е друга тема .

- brankovv
- младши ентусиаст
-
Moя му свърши живота, непоправим е. Питам дали мога да сложа по-малък не по-голям
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- brankovv
- младши ентусиаст
-
cod-cdbp написа:Свърши живота не е достатъчен мотив за цялостната му подмяна
Интересно ми е колко поста можеш да изпишеш без да дадеш нито едно мнение по зададената тема
ако го искаш ела да го вземеш ще ти го дам за 4.40лв. Ако можеше да се рециклира нямаше 2 седмици да седя без кола и да задавам може би малоумни въпроси- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
brankovv написа:cod-cdbp написа:Свърши живота не е достатъчен мотив за цялостната му подмяна
Интересно ми е колко поста можеш да изпишеш без да дадеш нито едно мнение по зададената темано все пак ще задоволя интереса ти - толкова е счупен че е покривил оста на ротора, от кривата ос е закопал ротора в статора и го е нащърбил, четките също, а лагерите направо са стопени, казвам без никакви лоши чувства
ако го искаш ела да го вземеш ще ти го дам за 4.40лв. Ако можеше да се рециклира нямаше 2 седмици да седя без кола и да задавам може би малоумни въпроси
Мисълта ми беше, че ако е диоден блок, пак има начини за ремонт, защото знам реално колко високи са им цените като част.
Но в твоя случай наистина е непоправимо, извинявай, че наспамих темата - исках да помогна.

- brankovv
- младши ентусиаст
-
cod-cdbp написа:brankovv написа:cod-cdbp написа:Свърши живота не е достатъчен мотив за цялостната му подмяна
Интересно ми е колко поста можеш да изпишеш без да дадеш нито едно мнение по зададената темано все пак ще задоволя интереса ти - толкова е счупен че е покривил оста на ротора, от кривата ос е закопал ротора в статора и го е нащърбил, четките също, а лагерите направо са стопени, казвам без никакви лоши чувства
ако го искаш ела да го вземеш ще ти го дам за 4.40лв. Ако можеше да се рециклира нямаше 2 седмици да седя без кола и да задавам може би малоумни въпроси
Мисълта ми беше, че ако е диоден блок, пак има начини за ремонт, защото знам реално колко високи са им цените като част.
Но в твоя случай наистина е непоправимо, извинявай, че наспамих темата - исках да помогна.
Аз ти пиша без лоши чувства знам че искаш да помагаш, но съм питал първо за ремонт, после търсих като моя и пускам темата понеже вече съм се отчаял щото няма намиране на толкова голям, за това питам дали мога да сложа 80А
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Аз също съм в подобен филм - не откривам толкова голям стар алтернатор, но съм взел още няколко боша за донори и скоро ще се ремонтира.
Иначе вече съм подменил регулатор (и четки разбира се) + лагери. Скоро ще взема един 100W поялник и ще започне разглобяването и меренето диод по диод.
Просто съм съсипал няколко акумулатора, а реално не откривам особени проблеми чрез измерване. Държа да отбележа, че не съм замервал променливотокова съставка на захранването от алтернатора, но и не мисля да го правя, защото друго проблемно не остана, освен кабела който върви в тръбата по блока - нарушена изолация.
Иначе вече съм подменил регулатор (и четки разбира се) + лагери. Скоро ще взема един 100W поялник и ще започне разглобяването и меренето диод по диод.
Просто съм съсипал няколко акумулатора, а реално не откривам особени проблеми чрез измерване. Държа да отбележа, че не съм замервал променливотокова съставка на захранването от алтернатора, но и не мисля да го правя, защото друго проблемно не остана, освен кабела който върви в тръбата по блока - нарушена изолация.

- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: Individual Executive 728ILA
Според екстрите са с различен ампераж. 140 ампера е най-големия на 728i и е трудно откриваем. Щом са ти сложили от завода 140 значи трябва да е такъв!
П.С. Имам такъв алтернатор излишен и то работещ на 100% ако някой желае да го закупи да пише на Л.С. или да ми се обади (телефона ми го има в подписа на профила).
П.С. Имам такъв алтернатор излишен и то работещ на 100% ако някой желае да го закупи да пише на Л.С. или да ми се обади (телефона ми го има в подписа на профила).

На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !
- brankovv
- младши ентусиаст
-
11 мнения
• Страница 1 от 1