На българия, без любов - 2

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Re: На българия, без любов - 2

Мнение от JOTTO_DEL » 02 Май 2014, 22:40

Не искам да взимам ничия страна по въпроса, но ще ви кажа, че във всяка държава има свойте абсурди. Мога да ви дам доста примери за Германия и колкото повече време минава все повече и повече недомислици виждам. Така, че нормално е ние които цял живот сме в България да сме видяли всички слабости и глупости в родината ни. Тук повечето ми колеги немци постоянно реват от законите в Германия данъците им били високи, плащали неща които не ползват ама държавата ги задължава и т.н. Друг е въпроса, че щом си сложил подписа значи твоя си е вината и се съгласяваш с подписаните условия, а тези от фирмата са си вързали гащите пък ти после ги псувай за собственото си невнимание. :roll:
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 320d e90
Мечтае да кара: m5

Мнение от hpnotic2 » 02 Май 2014, 22:43

В случая никой не критикува другия.За харесване на черти на колеги пък изобщо и не става дума.Дават се конкретни мнения, каквато е и идеята на форумите.

JOTTO_DEL написа:Не искам да взимам ничия страна по въпроса, но ще ви кажа, че във всяка държава има свойте абсурди. ......................................... Друг е въпроса, че щом си сложил подписа значи твоя си е вината и се съгласяваш с подписаните условия, а тези от фирмата са си вързали гащите пък ти после ги псувай за собственото си невнимание. :roll:

Именно.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

На българия, без любов - 2

Мнение от b00st » 02 Май 2014, 23:03

P1tbuL написа:Ей богу!!! Абе всичките сте велики интелектуалци, мислители, философи, комици, финансисти и психо терапевти! Всеки дава акъл и критикува другия. Защо бе хора? Като не ви харесва някоя черта от профила на колегата или тази тема- изкажете го, да всеки има право на мнение, но да се дава постоянно акъл какво трябвало да направи- айде моля. Писнало ми е от ето такива разбиращи от всичко люде. Как пък все другите хора са глупави и все не са направили правилното нещо бе?! Адвокат да търси за 100лв... :dummy: :kuku:

Ми аде де. Що мене не дойдат да ме арестуват, и аз съм подавал жалби, и срещу мен са подавали жалби. Кажи ми как не са дошли един път да ме арестуват, ми то даже точно обратното, аз не мога да ги намеря милиционерите, чак се притесних и почнах да им звъня по телефоните. Точно за 100лв (глоба от мобилна камера) се бях наел да ходя да обжалвам в съда и ме беше яд, че не отидох, точно щото така не ми се занимаваше, ами си платих глобата. Обаче явно на някои хора им се е занимавало и два месеца след това ВАС забрани глобите от мобилни камери, щото са незаконни. Дадох ли парите, дадох ги. Отидох ли в съда да си търся правта - не. Мрънкам ли, че са ме ограбили - ми не? А тука въпросния, голямата олелия, подписал договор, изгърмял със 100лв преди 10 години, край вече се отрече от държавата, чак флаговете от Канада изпраща. :banghead:
Колегата по горе го е написал - като не си опитал да си разрешиш проблема, седиш и си мълчиш кротко. Т'ва е положението.
Просто моите 5 цента в тая безсмислена тема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 03 Май 2014, 0:52

Ако някой тукашен се беше оплакал от нещо подобно, всички щяха да ревнат да плюят държава, закони, мутрите и др, щеше да има накрая терминали 1 и 2 и пр.
Обаче, ако някои живущ извън Бг, се оплаче нещо от Бг, веднага изкачат патриотите и се започва с фразите "ти какво направи от вън", "който се е махнал, да не се обажда" и т.н. и т.н Ако според вас не е така, поправете ме.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Май 2014, 3:48

b00st написа:Просто моите 5 цента в тая безсмислена тема.

Колега, малко бъркаш нещата. Ето ти в резюме:

1. Подаваме жалба десетина човека срещу лицето Х за измама през 2004г
2. През 2012 прокуратурата се задейства.
3. Мен не ме намират на домашен адрес ( емигрирах 2007г)
- отделят ме от общото дело и водят отделно дело само от мое име
- пускат ме за общодържавно издирване (престъпник съм все пак, не съм се явил като свидетел по дело)
4. Прибирам се в българия и право в ареста (добре дошли в родината, ето ви конска доза лекраство срещу носталгия :ok: )
5. Човекът, срещу когото сме се оплакали излиза невинен
6. Моите показания са изгубени и подменени с други.
7. Прокуратурата пише абсурдни доводи за прекратяване на делото (написах по-горе, бил съм тираджия и т.н.)

Аз съм щастлив, защото направя ли глупостта да стъпя в бг, поне няма да ме арестуват. Дали ще обжалвам, ХА :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ако искаш, ще те упълномощя да заведеш дело от мое име и каквото спечелиш, остава за теб :yes: Ако не си навит, нямаш право да ме съдиш :dunno:

Нищо лично, аз не се сърдя на никого :dunno: Споделям само преживяно от мен. Едни им разбиват колите, други ги арестуват ...

Малко незабелязано мина решението по делото с двамата прегазени от прокурорски син на бул. България. Гледайки нещастието на тези родители, аз съм направи цвете.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Май 2014, 21:27

Не е по конкретната тема,обаче ми се стори удачно да споделя какви забавни неща,макар и без някаква стойност се случиха в петък,когато реших да пътувам за съседна държава за еднодневна разходка.
Реших да скоча до Одрин за един ден,никога не съм ходил в тая държава,пък реших да видя какво е,което всъщност няма значение.
На отиване,няма да казвам каква мизерия е на границата от наша страна,кал,никаква организация,извършва се ремонт ,някакви опашки и съответно "колеги" с други автомобили,които по всякакъв начин се опитват да минат от страни на опашката ,като така създават задръстване...Абе мила родна картинка,и това не в деня на голямото преселение,а на втори май...
Както и да е,на връщане,когато е същината на това което искам да кажа е безобразното отношение на българските митничари,значи турците няма да ги коментирам,мнението не ми е било високо за тях,не се вдигна и след посещението ми там,ама нашите митничари,ще започна от там че 20 автомобила минават за около час,шматколещи се митничари на горе и долу,изглеждащи доста смешно,като се почне от дрехите как им стоят...абе няма да продължавам на тая тема,връщайки се в България,вече се радвах че попадам в нашата държава и стигайки до нашите гишета,подавам си документите,взимам ги обратно и минавайки покрай някакъв шматколещ се митничар намалявам разбира се,ония с едно "ъмхъ" и махане в ръка,съвсем сериозно ви казвам ,точно такъв звук издаде и махна с ръка едва ли не да продължавам,продължавам и от зад се чува "АУУЕЕЕ"...
Бия спирачи и разбирам че ония нещо не е доволен,излизам и ония ми обяснява "КЪДЕ УЕЕ,проверка на багажника"..
Отварям багажника,мета един поглед и вика "Ае",с което започнах да подозирам че човека има проблем с общуването,минавайки обаче покрай още един подобен,който ме спира с подобен възглас за радост на един олигоелементи,които до КПП то ,върху вестник си бяха нарязали доматки,очевидно от онези тираджии,дето живеят по границите,че чак се хвана за пистолета,все едно ще бягам,и тоя искал да види какво има в багажника,връчи ми някакъв лист,който трябвало да подпечатам,защото със с кола,което е интересно,със същата тая кола,с българска регистрация ,няколко часа по-рано излязох от държавата ни,подпечатах и после трябваше да търся някой да ми обясни какво се прави с тоя лист,оказа се че трябва да се даде на друг пост...
Та,обичам и харесвам природата,забележителности,ама манталитета ни ,като се почне от тираджии,разни "туристи" в твоята посока и всеки се опитва да преметне другия и ако може да го мине,или поне една кола на пред,самите пътуващи,особено един с мерцедес е класа,мъж на около 50 години,анцуг,на мерцедеса дори беше лепнал според мен намерена табелка "GLS" до надписа "Е",и който,понеже не му се палеше колата на 5-10 минути да я мести ,та я тикаше,като на поне два пъти щеше да удари предната кола.
Та такива ми ти работи,очевидно манталитета ни е такъв и ми се стори удачно да го напиша в темата.
Да не говорим и тука какви образи има,пускаш тема да питаш кое къде и веднага излизат двама трима дето почват не по темата а да си пишат тъпите си съчинения.

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Май 2014, 23:05

С тая съдебна система каквото и да обжалваш спукана ти е работата. Знам, че ще кажат че мрънкам, но ако се огледат колко корумпирани политици стоят навън, колко хора има с висящи дела и т.н. мисля, че истината няма как да е друга. А да, трябва да направим нещо - гражданско неподчинение, бунт, революция , въоръжена съпротива ... това са вариантите :mhihi:
Дори в тази тема - човека са го арестували за това, че бил подал жалба за нещо несправедливо и толкова хора скочиха срещу него :dunno: Наистина манталитет, български

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOTTO_DEL » 04 Май 2014, 1:23

Незнам как така човек може да се отрече от родината си заради 100лв. и че са го арестували за няколко часа. И аз живея от 4год. в Германия и на всяко мое прибиране към БГ си имам ядове с различни институции и колко пари съм дал на вятъра, че сигурно трябваше до сега да съм хвърлил атомна бомба над България. На всяко мое прибиране с кола(с немски номера) на Калотина ме посрещат с месечна винетка за 25евро, а тя струва 25лв. ама и аз ги пробвам в началото на немски и после като им обърна на нашенски и потъват им гимиите. :mrgreen: Имам толкова много случки с полицай, съдилища и общински институции и всичките в мой ущърб, но това не ме кара в чужбина като ме питат от къде съм да казвам с високо вдигната глава България. Може да идвам от една малка, бедна, мръсна и трудна за живеене държавица, но какво мога да направя там съм се родил и винаги за там ще милея. :cry:

ПС: До автора на темата: Колега прави впечетление, че натрапваш това че всички трябва да мислим като теб. Добре случило ти се е това, ядосал си се и ти е "паднало пердето", но е достатъчно само да го споделиш без да цитираш всеки който не мисли като теб и да му обясняваш, че от тази държава нищо не става. Ти си направил твоя избор избягал си и това е достатъчно. При всеки твой пост само плюене към Бг еми ОК ама всички виждаме какво се случва така, че не ти откриваш топлата вода. Нищо лично просто такова впечетление оставяш! :|
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: '00 E39 530i
Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия

Мнение от Boraka92 » 04 Май 2014, 2:12

И аз като живущ в Германия мога да кажа за брутално бавната, но действаща почти безотказно административна машина в тая огромна държава. И в Германия може в определени случаи да се заобиколи закона или най-директно да се наруши и всичко да остане без последствия, ако човек има дявослкия късмет да няма свидетели и да си покрие лайната достатъчно бързо. Като се отвори темата за митничарите, аз по-брутално претършуване от сръбското не съм имал, веднага след това се нареждат хърватските и словенските им колеги, та наще заспали и мързеливи чичковци са си направо бижута. И аз като колегта JOTTO се прибирам поне 2-3 пъти в годината до България за отпуска и от 2 години ексклузивно с кола, след като имах полет с прекачване и ми забравиха багажа в Прага и насред зима покрай празниците имах в продължение на 3 дни докато се намери куфара само дрехите на гърба си. Всеки път на нашата граница, независимо дали с български, немски или временен червен номер на колата на въпроса "Алкохол и цигари носите ли ?" отговарям отрицателно и си продължавам по пътя по живо по здраво и винетка НЕ купувам за 60те км от Калотина до София, ривкувайки да ме олепят на караулката на Драгоман, но с кротко каране се разминавам всеки път. Докато на влизане в Сърбия посред нощ на студа съм вадил целия багаж, включително домашния котарак на една маса докато шерифите прекарват колата през скенер, а хърватите веднъж се пресегнаха през отворения прозорец да отварят жабката и подлакътника докато колата още не беше спряла напълно и ни обръщаха джобовете все едно сме последни наркомани. А и чувството на влизане в София след 1800 км път без преспиване е уникално - изведнъж ставаш бодър и за минути си връщаш старите навици на шофиране, които в Германия леко са позакърнели :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Май 2014, 2:32

JOTTO_DEL написа:но това не ме кара в чужбина като ме питат от къде съм да казвам с високо вдигната глава България.

Това са различни неща според мен. Аз винаги правя реклама пред чужденци на България, дори и да трябва да лъжа в повечето случаи.

А иначе като забавен факт. Последно се наложи да обеснявам, че не... мафиата в Бъглария не кара големи черни БМВ-та :mhihi:
И че не значи, че ако някой кара скъпа кола той е от мафията в София. И изобщо това с мафията е минало разбира се :mhihi:
Сега сме в ЕС... ехееее.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Слави
Аватар

Мнение от © » 04 Май 2014, 7:24

да не ме разберете погрешно за мен "родина" и "държава" и то точно тази са две много различни неща

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 04 Май 2014, 10:02

JOTTO_DEL написа:Незнам как така човек може да се отрече от родината си заради 100лв. и че са го арестували за няколко часа. И аз живея от 4год. в Германия и на всяко мое прибиране към БГ си имам ядове с различни институции и колко пари съм дал на вятъра, че сигурно трябваше до сега да съм хвърлил атомна бомба над България. На всяко мое прибиране с кола(с немски номера) на Калотина ме посрещат с месечна винетка за 25евро, а тя струва 25лв. ама и аз ги пробвам в началото на немски и после като им обърна на нашенски и потъват им гимиите. :mrgreen: Имам толкова много случки с полицай, съдилища и общински институции и всичките в мой ущърб, но това не ме кара в чужбина като ме питат от къде съм да казвам с високо вдигната глава България. |

Като натрупаш повечко години там, все си мисля, че ще си промениш мнението.
Ако се правиш на немец, на две трети от местата където трябва да даваш пари, като винетка, кенеф, кръчма и др, ще се опитват да те лъжат! Като те кефи да те взимат за балък, радвай се на бедните хорица, те от зор лъжат...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOTTO_DEL » 04 Май 2014, 10:56

alekangg написа:
JOTTO_DEL написа:Незнам как така човек може да се отрече от родината си заради 100лв. и че са го арестували за няколко часа. И аз живея от 4год. в Германия и на всяко мое прибиране към БГ си имам ядове с различни институции и колко пари съм дал на вятъра, че сигурно трябваше до сега да съм хвърлил атомна бомба над България. На всяко мое прибиране с кола(с немски номера) на Калотина ме посрещат с месечна винетка за 25евро, а тя струва 25лв. ама и аз ги пробвам в началото на немски и после като им обърна на нашенски и потъват им гимиите. :mrgreen: Имам толкова много случки с полицай, съдилища и общински институции и всичките в мой ущърб, но това не ме кара в чужбина като ме питат от къде съм да казвам с високо вдигната глава България. |

Като натрупаш повечко години там, все си мисля, че ще си промениш мнението.
Ако се правиш на немец, на две трети от местата където трябва да даваш пари, като винетка, кенеф, кръчма и др, ще се опитват да те лъжат! Като те кефи да те взимат за балък, радвай се на бедните хорица, те от зор лъжат...

Колега изобщо не съм тръгнал да се правя на немец ама тези на Калотина не са никак са оплакване. При мен не им минава номера ама на ден ако при 100-200коли мине нали се сещаш за какви цифри говорим и всичко в техния джоб. В Сърбия и Румъния е същата история там какви премеждия съм имал просто не е за споделяне. :| Както казах в началото на темата всяка държава си има свойте абсурди, къде повече къде по-малко. Така че тази тема е "дъвкана" и коментирана хиляди пъти. Всеки има глава на раменете и сам да преценя къде е най-добре за него. ;)
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 04 Май 2014, 14:23

JOTTO_DEL написа:Незнам как така човек може да се отрече от родината си заради 100лв. и че са го арестували за няколко часа.

Колега, това е само върха на айсберга. Мен ме арестуваха при нотариус в момент на изповядване на сделка с недвижим имот. Когато нахълтаха и казаха че съм издирван, купувачите скочиха като ужилени. Помислиха, че съм от имотната мафия. Абсолютно същото си го помислих и аз. Да не влизам в подробности, но ето ги моите "100 лева". Бях се разбрал да си взема парите кеш и да ги обърна в CAD още в София. Имам приятели в бюро и ми намериха много добър курс. Куките не ми дадоха да ида в банката, а ме закараха директно в 4-то. С мене беше тъщата (луда пенсионерка на близо 70г) и писахме пълномощни и т.н. да получи парите .... Циркове. Ако агентката беше казала на нотариуса, че всичко е платено, аз си оставах без имота като стой та гледай. След като ме пуснаха, отивам в банката. Тя не работи. Огромни благодарности към едно момиче, което поне ми каза, че парите са в в сметката им. До тук добре. Сега започват емоциите. За да си изтегля парите, аз трябва да дам заявка. Да, ама аз нямам физическо време. Добре, искам банката да обърне еврото в CAD. Упс, банката не работи с CAD, само USD. Добре, обръщаме ги в USD. Звъня на жената да даде номер на сметка. Тук другата весела част. С Монреал има седем часа разлика и банката на жената започва работа в 09:00, това е 16:00 бг време. И както се сещаш, банката в София работи да 16:30 с клиенти. Разговори по телефона (има много добри тарифи София - Монреал), и-мейли .... филми отвсякъде. Не мога да прехвърля парите в друга банка, работеща с CAD, защото има три-пет дни срок за превод, а аз пътувам и нямам време. Както и да е, парите пристигнаха тук. Но имаш ли идея колко е комисионна на банката, когато обърне 40 000 евро в USD, после в CAD? Отделно са такса превод и т.н.и т.н. Тези пет часа в ареста ми се вързаха между три и пет хиляди долара. Ако за работещ в Германия това са пари за семки, то тук са доста прилична сума.

И това беше капката, която преля океана ми с търпение. Няма да е интересно на околните да им разказвам за отношението към нас в посолството в Отава. Ще ти кажа само, че им бяха замръзнали тоалетните ... Когато една държава не ме желае, аз какво да правя? Директно ми зададоха въпрос: "Защо си вадите български документи, нали имате канадски?" Как ми крещаха, че не съм се подписал пред нея за паспорта на детето (беше бебе на три месеца) и т.н. и т.н. Всяко докосване до каквото и да е свързано с онова място е изпитание на нервите. Ако на някой му харесва, аз не мога така. Споделям личен опит и не давам акъл на никого кой как да живее. Но и никой не може да ме убеди, че това е нормално и не трябва да му обръщам внимание.

Има още много неща. Ако ти е интересно, може на ЛС, за да не занимаваме околните.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 05 Май 2014, 13:45

Стига сте се оплаквали момчета, държавата е скапана така е, човек или намира начин да се оправя и да оцелява в джунглата или изчезва навън. Като се опита някой да те цака или мачка отвръщаш със същото по2 и това е. Няма някой на който да не може да му се скори шапето, колкото и да се мисли за гоУем. Полиция, съд и всякакви институции освен да ти усложнят жовота повече, друго не правят.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата