Жените и пешеходните пътеки
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Жените и пешеходните пътеки
днес пък мен на пешеходна в центъра на София в огромния дъжд ми спря дипломатически автомобил, вдигнах му палец, тръгнах да пресичам и таксито изпреварващо колоната от намалили за пешеходната пътека автомобили, със скорост около 60, в малките образували се езерца, ме видя в последния момент, наби спирачки, нямаше ABS, блокира гумите и спря 3 метра след пешеходната пътека
дет се вика - имам добра карма, та ми се размина на половин метър
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Хаос написа:днес пък мен на пешеходна в центъра на София в огромния дъжд ми спря дипломатически автомобил, вдигнах му палец, тръгнах да пресичам и таксито изпреварващо колоната от намалили за пешеходната пътека автомобили, със скорост около 60, в малките образували се езерца, ме видя в последния момент, наби спирачки, нямаше ABS, блокира гумите и спря 3 метра след пешеходната пътека
За съжаление понякога се случват такива неща, просто те е видял късно. Аз на жълтите павета есента не можах да спра в силния дъжд, където от съвсем нормално разстояние започнах да спирам, а имам ABS и четири 225-ци. Колата просто си продължи като на лед, заключвайки и отключвайки колелата няколко пъти, а тия там просто се отказаха да пресичат,докато ме зяпаха, ама кво да направя

разбирам те, но...
няма такова положение - видял ме късно
в околностите на пешеходна пътека задължително се действа под презумпцията, че ей сега някой ще изскочи да пресича
еле пък в дъжд...
еле пък когато вече някой (цяла колона) е спряла на пешеходната пътека, а таксито изпреварва
няма такова положение - видял ме късно
в околностите на пешеходна пътека задължително се действа под презумпцията, че ей сега някой ще изскочи да пресича
еле пък в дъжд...
еле пък когато вече някой (цяла колона) е спряла на пешеходната пътека, а таксито изпреварва
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
На местата, на които знам, че има пешеходни си намалям по от далече. Миналата седмица се движа по Скобелев посока Руски паметник и естествено валеше дъжд като из ведро. На спирката точно преди руски спрял тролей, аз намалям и бях с около 20 км/ч, когато пред тролея изтичаха две момчета на по 12-13 години и изскочиха пред колата ми. Естесвено успях да спра безопасно и в това време един с една червена въшка 650 кила зад мен скочи с двете ръце на клаксона...
Идваше ми да набия задна и както не ми светеха светлините за заден ход тогава(датчика на скоростната се беше преебал нещо, ама контактния спрей оправи работата) нямаше изобщо да разбере кога и защо съм му се качил на предния капак. А какво щеше да стане с момчетата, ако не бях преди него
...
Другото, за което се сещам... не изпреварвайте автомобил спрял на пешеходна пътека

Другото, за което се сещам... не изпреварвайте автомобил спрял на пешеходна пътека

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
То това с изпреварването важи не само на пешеходната пътека. Адски много народ като види спрели коли си мисли "Ебати глупаците" и тръгва да ги задминава. Много малко хора се замислят, че едва ли всичките 5 коли сме чак такива малоумници, че да стоим спряли на средата на пътя при положение, че видимо можем да изпреварим тоя пред нас, или да заобиколим по някакав начин... 

- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Класика е някой да ти спре и да те пусне, когато правиш ляв завой, и друг зад него да се нацепи да изпреварва .... 

- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Аз съм останал с впечатление,че жените повече спират ,друг е въпроса ,че повечето жени са постоянно с телефон в ръката,а телефона си пречи,не си го е измислил катаджията ,да взема на хората парите.Също на повечето жени проблема им е ,че са много плашливи,като стане нещо напечено и скачат само на спирачките ,без да се опитат да избягат препятствието или каквото и да е ,то че не трябва да се много самонадеян си е така,но малко от малко трябва да запазиш малко самообладание и ако можеш да овладееш ситуацията.Това са си мой наблюдения,аз далеч не съм някакъв неземен шофьор.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
Не знам какво животно трябва да си, че да стигнеш до там мъжът Ти , гаджето ти и т.н да те учи или създава навик да пускаш мигач, да спираш на пешеходна пътека и да си гледаш в огледалата за задно виждане.Повечето май си дават парите за курсове, колкото да вземат книжка, пък правилници и закони не ги интересуват. До жена си е това със спирането и всичко останало. Аз спирам и винаги , ако ми позволява трафика пускам пешеходци, които пресичат на място без пешеходна пътека. Прави ми впечатление и на мен, че се е напълнило с разни джофри , които се взимат за много добри зад волана, а нормално не могат да паркират или да реагират адекватно в дадена ситуация. Често ми се е случвало да карам вечер и да попадам на коли без запалени фарове и нашите си карат без ядове :-). Това с гримирането, оправяне на коси докато караш не го приемам, дразня им се много, у Вас какво си се чесала сутринта
Това си е мое мнение, не съм перфектна шофьорка, но си спазвам правилата и ми се иска повечето зад волана да ги спазват също :-). В обратния случай си ги поздравявам яко и продължавам :-)

I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
daddy_ написа:Другото, за което се сещам... не изпреварвайте автомобил спрял на пешеходна пътека
Няма какво да го казваш, от закона ясно е забранено и е наказуемо.
Спирането около пътеките също, но и това кой ли го спазва

- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
Хаос написа:днес пък мен на пешеходна в центъра на София в огромния дъжд ми спря дипломатически автомобил, вдигнах му палец, тръгнах да пресичам и таксито изпреварващо колоната от намалили за пешеходната пътека автомобили, със скорост около 60, в малките образували се езерца, ме видя в последния момент, наби спирачки, нямаше ABS, блокира гумите и спря 3 метра след пешеходната пътека
Аз заради няколко подобни случая съм се отказал да спирам на пешеходни пътеки, ако не мога блокирам трафика като спра по средата ... Може и да отнасям по някоя псувня като не спра на някои пешеходци, но все пак за тяхна безопасност го правя.
Върхът беше веднъж по Г.М.Димитров (преди да направят високите пешеходни пътеки) - спирам на две жени с бебешка количка, само че зад мен се гонят Рено 5 и Пежо 205. Нанизаха се в съседната лента, точно върху пешеходната пътека. Положителното в тази ситуация беше, че само двамата глупаци пострадаха.
- b0bituy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 318d
- Мечтае да кара: ......... 750li
Във Варна от 5 спирания на пешеходна в 3 от случаите колите просто ме заобиколиха в лявата лента без да се замислят, че не спирам ей така за кеф преди пешеходната
Добре, че хората поне там са наплашени и внимават повече...

Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
b0bituy написа:Във Варна от 5 спирания на пешеходна в 3 от случаите колите просто ме заобиколиха в лявата лента без да се замислят, че не спирам ей така за кеф преди пешеходнатаДобре, че хората поне там са наплашени и внимават повече...
Във Варна е някакъв ужас. Лично мен преди 3 лета щяха да ме блъснат 5-6 пъти за 1 ден. Да не реши човек да се разходи из града начи

ineedmoney написа:b0bituy написа:Във Варна от 5 спирания на пешеходна в 3 от случаите колите просто ме заобиколиха в лявата лента без да се замислят, че не спирам ей така за кеф преди пешеходнатаДобре, че хората поне там са наплашени и внимават повече...
Във Варна е някакъв ужас. Лично мен преди 3 лета щяха да ме блъснат 5-6 пъти за 1 ден. Да не реши човек да се разходи из града начиКакто си бях свикнал да си стъпвам смело на пешеходната и да пресеча, така се научих да пристъпвам лекичко след вторите набити кучки пред мен. Никога повеч пеша във Варна
и в Бургас не го владеят шофирането...
в Бургас ако тръгнеш да пресичаш на пешеходна и някой му се наложи да намали лекичко, за да те пропусне, отнасяш клаксон и псувни на майка директно
още едно време преди 15 години, ми направи странно впечатление, че чичо, който пътува много, варналия, живял много в и в Бургас, каза, че в София са много толерантни шофьорите и като пуснеш мигач те пропускат
тогава въобще не можех да повярвам и си мислех, че бърка нещо
15 години по-късно напълно разбирам какво е имал предвид
- chenchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 Е53
- Мечтае да кара: E39 M5...
Хаос написа:ineedmoney написа:b0bituy написа:Във Варна от 5 спирания на пешеходна в 3 от случаите колите просто ме заобиколиха в лявата лента без да се замислят, че не спирам ей така за кеф преди пешеходнатаДобре, че хората поне там са наплашени и внимават повече...
Във Варна е някакъв ужас. Лично мен преди 3 лета щяха да ме блъснат 5-6 пъти за 1 ден. Да не реши човек да се разходи из града начиКакто си бях свикнал да си стъпвам смело на пешеходната и да пресеча, така се научих да пристъпвам лекичко след вторите набити кучки пред мен. Никога повеч пеша във Варна
и в Бургас не го владеят шофирането...
в Бургас ако тръгнеш да пресичаш на пешеходна и някой му се наложи да намали лекичко, за да те пропусне, отнасяш клаксон и псувни на майка директно
още едно време преди 15 години, ми направи странно впечатление, че чичо, който пътува много, варналия, живял много в и в Бургас, каза, че в София са много толерантни шофьорите и като пуснеш мигач те пропускат
тогава въобще не можех да повярвам и си мислех, че бърка нещо
15 години по-късно напълно разбирам какво е имал предвид
Па точно във Варна ме е страх да обикалям пеш(страх ме е да не изкоча "аз" )

Преди седмица бях в Бургас и бих казал,че там е друга България! Винаги спират усмихват се и т.н..Сини зони навсякъде,няма коли по тротоарите и пешеходните пътеки(тук е често срещано)... Евала на Бургазлий! Имаме много да учим от тях..
и в Търново е така 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5