На българия, без любов - 2
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: На българия, без любов - 2
BMW_POWER написа:JOTTO_DEL написа:Незнам как така човек може да се отрече от родината си заради 100лв. и че са го арестували за няколко часа.
Колега, това е само върха на айсберга. Мен ме арестуваха при нотариус в момент на изповядване на сделка с недвижим имот. Когато нахълтаха и казаха че съм издирван, купувачите скочиха като ужилени. Помислиха, че съм от имотната мафия. Абсолютно същото си го помислих и аз. Да не влизам в подробности, но ето ги моите "100 лева". Бях се разбрал да си взема парите кеш и да ги обърна в CAD още в София. Имам приятели в бюро и ми намериха много добър курс. Куките не ми дадоха да ида в банката, а ме закараха директно в 4-то. С мене беше тъщата (луда пенсионерка на близо 70г) и писахме пълномощни и т.н. да получи парите .... Циркове. Ако агентката беше казала на нотариуса, че всичко е платено, аз си оставах без имота като стой та гледай. След като ме пуснаха, отивам в банката. Тя не работи. Огромни благодарности към едно момиче, което поне ми каза, че парите са в в сметката им. До тук добре. Сега започват емоциите. За да си изтегля парите, аз трябва да дам заявка. Да, ама аз нямам физическо време. Добре, искам банката да обърне еврото в CAD. Упс, банката не работи с CAD, само USD. Добре, обръщаме ги в USD. Звъня на жената да даде номер на сметка. Тук другата весела част. С Монреал има седем часа разлика и банката на жената започва работа в 09:00, това е 16:00 бг време. И както се сещаш, банката в София работи да 16:30 с клиенти. Разговори по телефона (има много добри тарифи София - Монреал), и-мейли .... филми отвсякъде. Не мога да прехвърля парите в друга банка, работеща с CAD, защото има три-пет дни срок за превод, а аз пътувам и нямам време. Както и да е, парите пристигнаха тук. Но имаш ли идея колко е комисионна на банката, когато обърне 40 000 евро в USD, после в CAD? Отделно са такса превод и т.н.и т.н. Тези пет часа в ареста ми се вързаха между три и пет хиляди долара. Ако за работещ в Германия това са пари за семки, то тук са доста прилична сума.
И това беше капката, която преля океана ми с търпение. Няма да е интересно на околните да им разказвам за отношението към нас в посолството в Отава. Ще ти кажа само, че им бяха замръзнали тоалетните ... Когато една държава не ме желае, аз какво да правя? Директно ми зададоха въпрос: "Защо си вадите български документи, нали имате канадски?" Как ми крещаха, че не съм се подписал пред нея за паспорта на детето (беше бебе на три месеца) и т.н. и т.н. Всяко докосване до каквото и да е свързано с онова място е изпитание на нервите. Ако на някой му харесва, аз не мога така. Споделям личен опит и не давам акъл на никого кой как да живее. Но и никой не може да ме убеди, че това е нормално и не трябва да му обръщам внимание.
Има още много неща. Ако ти е интересно, може на ЛС, за да не занимаваме околните.
Аз от всичко разбрах, че държавата ти е изгубила 3 часа, щото си подавал някакви жалби едно време и си заебал да се занимаваш. За всичките други неща с банките и това, че си се опитал да свършиш 150 неща за 1 ден не знам държавата какво ти е виновна. Айде да беше недоволен от КАТ, Топлофикация, ВиК, щях да те разбера, ама от търговските банки??
Сигурно не сме най-прекрасната държава на света и да с Канада не можем да се сравняваме. Ама нещата ми се струват много преувеличени и пкато почне някой да изрежда все държавата такава, все политиците такива, нали се сещаш...
b00st написа:Аз от всичко разбрах, че държавата ти е изгубила 3 часа, щото си подавал някакви жалби едно време и си заебал да се занимаваш. За всичките други неща с банките и това, че си се опитал да свършиш 150 неща за 1 ден не знам държавата какво ти е виновна. Айде да беше недоволен от КАТ, Топлофикация, ВиК, щях да те разбера, ама от търговските банки??
Сигурно не сме най-прекрасната държава на света и да с Канада не можем да се сравняваме. Ама нещата ми се струват много преувеличени и пкато почне някой да изрежда все държавата такава, все политиците такива, нали се сещаш...
Eх Колега! Ако за теб явно е нормално да те затварят без причина, аз не го приемам

- b00st
- User
-
Ами колега явно закона им позволява да те "затворят" като не си се явил на някво дело за свидетел, знам ли. Ти трябва повече да ги знаеш тия неща, все пак си започнал процес. За мен има и други важни неща освен изброените, но ти не разбра - това за банките си го изтърсил, все едно аз да кажа, че съм недоволен от Мтел и да плюя БГ по тоя повод
Ама явно при тебе покрай търговските банки си го отнася държавата по подразбиране.

- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
BMW_POWER написа:b00st написа:Аз от всичко разбрах, че държавата ти е изгубила 3 часа, щото си подавал някакви жалби едно време и си заебал да се занимаваш. За всичките други неща с банките и това, че си се опитал да свършиш 150 неща за 1 ден не знам държавата какво ти е виновна. Айде да беше недоволен от КАТ, Топлофикация, ВиК, щях да те разбера, ама от търговските банки??
Eх Колега! Ако за теб явно е нормално да те затварят без причина, аз не го приемамНе приемам да ми се подиграват държавни служители и да ме унижават, защото искам да издам бг-паспорт на сина ми. Не приемам да се гаврят с мен, само защото съм поискал да си защитя правата. Разбирам те, че за теб са важни само кат, тец и вик. За мен са важни други неща. Въпос на вкус, както казват кучетата
Чудех се дали да продължавам с темата като ясно казах, че всяка държава си има свойте предимства и недостатъци. Миналата година Декември се прибирам от работа към 23:00часа пешачка от спирката на метрото до вкъщи. Сложил съм си качулката, че навън един кучи студ и изведнъж на тротоара пред мен се качва една полицейска кола и скачат 3 куки даже единия пистолет извади и аз така

Най-лесно е да се оплакваме и плюеме. Грешката си е наша, че гледаме в чуждата паница, а нищо не правим да напълним своята.
b00st написа:Ами колега явно закона им позволява да те "затворят" като не си се явил на някво дело за свидетел, знам ли. Ти трябва повече да ги знаеш тия неща, все пак си започнал процес. За мен има и други важни неща освен изброените, но ти не разбра - това за банките си го изтърсил, все едно аз да кажа, че съм недоволен от Мтел и да плюя БГ по тоя поводАма явно при тебе покрай търговските банки си го отнася държавата по подразбиране.
Определено не знаеш. Не ти и трябва, повЕрвай ми! Тук из форума плюят по мтел за 10 лева надписани, аз говоря за загуба в размер на около 6-7000 лева. Говоря за унижение в лицето от държавни служители. Трябва да пиша много страници, за да ти го обясня. Ти можеш да смениш оператора, но не можеш да смениш онези в общината, кат или кметството. Оплакал съм се 2004, те ме търсят 2012. Изгубени са ми всякакви показания, останало ми е само името. Прокурор пише абсурдни неистини.... Както и да е, казах ти за кучето и вкуса. Просто ми доказват, че съм взел правилното решение.
JOTTO_DEL написа:... Грешката си е наша, че гледаме в чуждата паница, а нищо не правим да напълним своята.
Да, съгласен съм! Всяка държава си има плюсове и минуси. В Германия ако идеш да изкарваш акт за раждане, ще се подиграват ли с теб? Ще ти крещят ли? В бг съм лежал на земята по лице в дъжда (поне беше лятото) на земята зедно с още трима приятели (две момчета и две момичета). Издирвали кола като нашата и са ни объркали. Но не ни се извиниха. Куката като ме закараха от 4-то в следствието на Възраждане и вика "Колежке, станала е грешка"... Която ми струваше много пари. Неприятни са тия моменти и никъде нямаш гаранция. Само ще те попитам, къде ме видя да гледам в чужда паница? Аз говоря за себе си и за онова място, дето ми било родина. Онова място, дето се опитва да пали патриотични мисли и да ме кара да се върна

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Aз лично ти съчувствам за случилото се!
Само ми е интересно дали се жалиш така и по канадските форуми?
И ако не защо го правиш тука?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- b00st
- User
-
BMW_POWER написа:b00st написа:Ами колега явно закона им позволява да те "затворят" като не си се явил на някво дело за свидетел, знам ли. Ти трябва повече да ги знаеш тия неща, все пак си започнал процес. За мен има и други важни неща освен изброените, но ти не разбра - това за банките си го изтърсил, все едно аз да кажа, че съм недоволен от Мтел и да плюя БГ по тоя поводАма явно при тебе покрай търговските банки си го отнася държавата по подразбиране.
Определено не знаеш. Не ти и трябва, повЕрвай ми! Тук из форума плюят по мтел за 10 лева надписани, аз говоря за загуба в размер на около 6-7000 лева. Говоря за унижение в лицето от държавни служители. Трябва да пиша много страници, за да ти го обясня. Ти можеш да смениш оператора, но не можеш да смениш онези в общината, кат или кметството. Оплакал съм се 2004, те ме търсят 2012. Изгубени са ми всякакви показания, останало ми е само името. Прокурор пише абсурдни неистини.... Както и да е, казах ти за кучето и вкуса. Просто ми доказват, че съм взел правилното решение.
Разбрахме те за посолството и колко зле са се отнасяли държавните служители и т.н., само ми обясни тия загуби от 6-7000 как ги изчисли ми е интересно и причината за тях (че имало такси и курсове с какво се свързва с държавата)?
K_Ilkov написа:Aз лично ти съчувствам за случилото се!
В интерес на истината знам за два "канадски" форума. Там е такава комплексарщина, е не е истина. Огромен процент от българите пред пц-то са от лъв нагоре. Като ги видиш обаче с каква скраб идат в магазина, истината лъсва. Във тези форуми не съм регистриран и нямам и работа там. Просто нямам допирни точки. Споделил съм с приятели какво ми се случи и всеки вика "Ми защо отиваш там?". Просто нямах избор. Продадох си апартамента и това е последното, което ме свързваше с онова място. Оттук натам само за сватби или погребения. И то не всички

b00st написа:Разбрахме те за посолството и колко зле са се отнасяли държавните служители и т.н., само ми обясни тия загуби от 6-7000 как ги изчисли ми е интересно и причината за тях (че имало такси и курсове с какво се свързва с държавата)?
Колега, пиша ти за трети път ако не се лъжа, но определено за последен. Ако не го разбираш, не мога да ти помогна. Ето ти фактите с цифри:
Продадох си апартанета за 40 000 евро и се бях разбрал да получа парите кеш. Имах уговорка да ги сменя в CAD по централен курс. Бюрото са ми приятели, отделно сумата не е малка и ми направиха отстъпка. Тогава курсовете бяха други, но ето как идват днес:
Евро - 1.95583
USD - 1.40434
CAD - 1.28979
40 000 евро по централен курс са 60 655.77 CAD
Сега занимателната математика купува - продава:
ОББ курсове (дано не звучи като реклама или анти такава)
Купува евро безкасово 1.95750
40 000х1.95750 = 78 300лв
Курс продава безкасово USD 1.43450
78 300:1.43450 = 54 583.48 USD
Валутен превод според тарифата на банката е 0,15% min. BGN 35 max. BGN 400
При мен идват кръгло 82$
54 583 - 82 = 54 501$
И както виждаш само докато дойдат парите дотук загубих една нелоша сума. Отделно тук още веднъж обърнах USD - CAD. Миналата есен двата долара бяха 1:1. Сега USD дръпна малко нагоре, но това не ме грее.
Аз се прибрах за четири дни в бг и програмата ми беше плътна. Аз си идвам да върша работа, не да пия и да "живея". Убиха ми един цял ден и всичко отиде по дяволите. Не се бях прибирал 2 1/2 години и имах доста неща за оправяне. Един ден в ареста определено не ми влизаше в плановете.
Едно не схващам и държа да ми се разясни от автора:
Ревеш като вдовица за *уй щото някой си е свършил работата ли
Щото процедурата е правилна- търсен си във връзка с делото, теб те няма, пускат те за национално издирване и толкова. Полицаят дето идва да те прибере НЕ знае защо те издирват- може да е за простотии като в случая, но може и по-сериозни неща да те търсят. Той знае "Този се издирва и се намира там- приберете го."
Може да се оплакваш от лошо отношение на даден служител- подавай жалба. Може да недоволстваш от процедурата- жалвай се, има си процедура. Но да ревеш когато някой от държавната администрация казвайки "Приберете го, че се издирва" реално си е свършил работата (което е рядкост в БГ) НЯМАШ право.
ПС: Я да питам "господин примерният и безгрешният гражданин" КАК продаваш имот за 40 000€ и ти плащат парите кеш, в брой, на ръка
Аз доколкото помня при всяка сделка за сума над 15 000лв. (може да греша цифрата, но няма да е над 25 000лв.) е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО плащането да се извърши по банков път- значи или ти си тъп като галош (щото можеш да уредиш плащането да е директно в твоята сметка, в твоята валута) или най-нагло си нарушил 2-3 закона и наредби. Понеже едва ли толкова тъп остава да си нарушил законите. Е що ревеш тогава, че са те бутнали у ареста за 3 часа- че ти си престъпник и там ти е мястото.
Ревеш като вдовица за *уй щото някой си е свършил работата ли

Може да се оплакваш от лошо отношение на даден служител- подавай жалба. Може да недоволстваш от процедурата- жалвай се, има си процедура. Но да ревеш когато някой от държавната администрация казвайки "Приберете го, че се издирва" реално си е свършил работата (което е рядкост в БГ) НЯМАШ право.
ПС: Я да питам "господин примерният и безгрешният гражданин" КАК продаваш имот за 40 000€ и ти плащат парите кеш, в брой, на ръка

F3P написа:Едно не схващам и държа да ми се разясни от автора:
Ревеш като вдовица за *уй щото някой си е свършил работата лиЩото процедурата е правилна- търсен си във връзка с делото, теб те няма, пускат те за национално издирване и толкова. Полицаят дето идва да те прибере НЕ знае защо те издирват- може да е за простотии като в случая, но може и по-сериозни неща да те търсят. Той знае "Този се издирва и се намира там- приберете го."
ПС: Я да питам "господин примерният и безгрешният гражданин" КАК продаваш имот за 40 000€ и ти плащат парите кеш, в брой, на ръкаАз доколкото помня при всяка сделка за сума над 15 000лв. (може да греша цифрата, но няма да е над 25 000лв.) е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО плащането да се извърши по банков път- значи или ти си тъп като галош (щото можеш да уредиш плащането да е директно в твоята сметка, в твоята валута) или най-нагло си нарушил 2-3 закона и наредби. Понеже едва ли толкова тъп остава да си нарушил законите. Е що ревеш тогава, че са те бутнали у ареста за 3 часа- че ти си престъпник и там ти е мястото.
Ъъъъъъъъъъъъъъъъъъъ, "върши се работа????? Подавам жалба 2004 и по нея започва да се работи 2012, това "вършене на работа" ли е? Ако е така, аз съм готов да работя за теб. Ти ми плащай сега, пък аз след 7-8 години започвам. Какво и как ще свърша е друга история.
Плащането е така, НО. Ти правиш ли разлика за пари по сметка и пари кеш? Аз имам заявка за парите кеш на каса за датата Х. Никой не може да ми попречи да изтегля пари кеш, но никоя банка не мога да накарам да ми ги даде веднага. За някои суми се прави заявка. Това не е престъпление. Отделно не мога да накарам някого да дърши някакви суми, защото аз ще платя не веднага, а след Х дни. Аз нямам физическо време да правя втора заявка. Цялата процедура е одобрена и подписана от нотариус, който е гарант за законността на една сделка. Мислиш ли, че банките са тъпаци? Аз не съм. Не плача като вдовица, а плача като мъж, който е ял ГОЛЯМ Х.Й. И си е платил за това. Прокурор пише тотални лъжи и прекратява дело с абсолютно измислени доводи. Утре, не дай си Боже, и на друг може да се случи. Казах ти, че една от тъпотиите е , че съм бил работил като тираджия .... Нямам идея, откъде го е измислил. Не ми и пука. Но утре с подобни доводи друг може да влезе, а не да излезе от ареста.
Ако аз съм престъпник, мога да ти дам данните на нотариуса. Осъди го затова, което той е одобрил.
p.s. Откога да си теглиш кеш от сметката е престъпление?
- b00st
- User
-
BMW_POWER написа:b00st написа:Разбрахме те за посолството и колко зле са се отнасяли държавните служители и т.н., само ми обясни тия загуби от 6-7000 как ги изчисли ми е интересно и причината за тях (че имало такси и курсове с какво се свързва с държавата)?
Колега, пиша ти за трети път ако не се лъжа, но определено за последен. Ако не го разбираш, не мога да ти помогна. Ето ти фактите с цифри:
Колега, аз със сигурност ти разбирам сметката, защото съм завършил икономика. Това, което не разбрах е, как точно политиката на банката да не обръща EUR в CAD, доведе до следното ти писание???
Тези пет часа в ареста ми се вързаха между три и пет хиляди долара. Ако за работещ в Германия това са пари за семки, то тук са доста прилична сума.
Това ми е последния въпрос. Как точно, може би 3 часа са ти били нужни за да ги убедиш да работят с CAD, против тяхната политика, така че ти да не загубиш пари въобще?

Можело е да си направиш справка в уеб сайта им с какви валути работят, преди да си купиш билет даже, направи ли го?
b00st написа:Колега, аз със сигурност ти разбирам сметката, защото съм завършил икономика. Това, което не разбрах е, как точно политиката на банката да не обръща EUR в CAD, доведе до следното ти писание???
Това ми е последния въпрос. Как точно, може би 3 часа са ти били нужни за да ги убедиш да работят с CAD, против тяхната политика, така че ти да не загубиш пари въобще?![]()
Можело е да си направиш справка в уеб сайта им с какви валути работят, преди да си купиш билет даже, направи ли го?
Kупувачите имаха сметка в ОББ. Няма ядове да си открия сметка в евро също. При превод от една сметка в друга, но в една и съща банка, сметката се заверява веднага. При превод в друга банка са нужни 3-5 работни дни. В ОББ не мога да си открия сметка я CAD. Поради тази причина исках да изтегля еврото, да го сменя в CAD и да го внеса в моя сметка във ПИБ. Написах по-горе, наложи се да откривам сметка в USD в ОББ и преведох USD от българия насам. Нямам идея защо, но канадската ми банка работи и с USD, и с CAD. Не ми се е налагало да ги убеждавам да работят с нито едното от двете

Отделно съм имал проблеми с други бг-банки, които не извършват преводи на CAD помежду си. Пример Уникредит и ПИБ. Нямам идея защо

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
BMW_POWER написа:Отделно съм имал проблеми с други бг-банки, които не извършват преводи на CAD помежду си. Пример Уникредит и ПИБ. Нямам идея защо, но това е друга история.
Пусни една тема - на БГ банките без лИбоФ

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
K_Ilkov написа:Пусни една тема - на БГ банките без лИбоФ
Ааааааааааа, не

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Лелелеле след тая тема над 1 000 000 Българи ( минимум) ще напуснат България . Ай стига вече де.....навън всичко е розово..... който му е кеф да хваща самолета и да лети...... късмет. Само да няма после оная приказка " Тръгнаха кат аслани пък се прибраха кат насрани ".... или нещо такова беше

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4