Избор на подходящ модел BMW
Модератор: Общи модератори
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Re: Избор на подходящ модел BMW
На 100 % Бензин с газ е моето мнение!
Е39 е твоя автомобил за тези пари ще е екстра.
Искаш да върви - бум на бенизн искаш да не гори много (в парично измерение - обръщай на газ.)
Колегата по-горе е прав, че след френските коли ще ти се стори че БМВ-то е много по-вървящо.
Ще се усети и разликата предно/задно задвижване и директността на управлението абе ще ти е голям кеф.
Но моя съвет е не си давай парите за 3ка била тя и фейслифт, след годинка ще ти се окаже тясна.
Взимай е39 и карай с кеф!
Е39 е твоя автомобил за тези пари ще е екстра.
Искаш да върви - бум на бенизн искаш да не гори много (в парично измерение - обръщай на газ.)
Колегата по-горе е прав, че след френските коли ще ти се стори че БМВ-то е много по-вървящо.
Ще се усети и разликата предно/задно задвижване и директността на управлението абе ще ти е голям кеф.
Но моя съвет е не си давай парите за 3ка била тя и фейслифт, след годинка ще ти се окаже тясна.
Взимай е39 и карай с кеф!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- Boraka92
- Потребител
-
- Кара: '00 E39 530i
- Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия
Не знам колко е представата на автора за вървеж и какви са му очакванията, но и едно Е46 купе с М52Б20ТУ или М54Б22 е доста приемлив избор. Карал съм три Е46ци 323 купе, 325 и 320 седан след фейслифта всички на бензин и честно да кажа като вървеж и усещане М54Б22 си е много приличен мотор особено ако е в добро здраве ми се стори, че върви една идея повече от издухан М54Б25. Също така имам бивш колега с М52Б20ТУ и градско разхода му е 10 (11 макс със средно юркане). Тази информация е за Германия с читав бензин. Също за моята кола ЦЛК 230 комресор 197 коня с 6 скорости ръкойка - разход градско 10ка-максимум до 11 с пенсионерско каране, но пали-гаси през 3 км, на магистралата със 130 на 6та - разход 7.2-7.3, на извънградски път със скорост 80-100 км/ч с изпреварвания от време на време и до 6.6-6.8 пада. Предполагам като цифри моята кола е близо до Е46 328 - и двете коли са 190 и кусур коня, 280 нютона въртящ момент, като тегло даже гоня Е39ка около 1600 кила. Та и разхода е субективен фактор и зависи от стил на каране, състояние на колата, гуми, къде се кара и т.н. Примерно 6 цилиндров мотор на БМВ или 2.3 комресор може да харчат по-малко от 1.8 16 винтила, движейки се с една и съща скорост тъй като имат приличен въртящ момент в ниски обороти. За мен ако в момената купувах кола с бюджет около 10 000 лв. бих взел 328, 325 или 330 ръчка на газ и се прикючва въпроса.
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Абе управлението може да е всичко,ама директно не е,освен ако не го бъркаме с маневреност.За френските коли също не е така,защото си има и вървящи френски,както и всякакви други.
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
МИТАКА1654 написа:Абе управлението може да е всичко,ама директно не е,освен ако не го бъркаме с маневреност.За френските коли също не е така,защото си има и вървящи френски,както и всякакви други.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Djelebov написа:Една от най-бързите френски коли от тия години Peugeot 406 купе 3.0 24V 210к.с. прави 0-100 за 7.7. Е46 325i е за 7.2.
ако е автоматик за 10 сек

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- govedarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320i а вече и 320d с пакет ;)
- Мечтае да кара: M3
Явно не съм се изразил правилно като съм написал , че искам хем да върви хем да не гори много. Бих понесъл един разход от сорта на 12-13 в София но не повече. Като цяло от няколко дни ровя форума , преглеждам борсата и съм доста раздвоен. Винаги съм харесвал BMW след като преди няколко години карах една бензинова е30-ка макар и за няколко дни. Още като се качих и потеглих и подадох малко повече газ и като си извъртя така рязко задницата ми се покачи адреналина до максимум (може би ще ви се стори смешно това което казвам но за човек никога не се качвал на задно за мен това беше едно страхотно изживяване) Та общо взето сега когато дойде момента да хвърлям Реното твърдо съм решил , че БМВ ще е колата пък каквото ще да става.
По принцип най-много искам да си взема 320 бензин към 2003-2004 година но изрично да има хем пълен М пакет , хем да е черна , хем да има всички екстри ( навигацията, кожа и т.н ) но никъде не мога да намеря такава. Все намира обяви където ще има м пакет ама ще бъде без кожа и навигация , или пък ще има кожа и навигация но няма да има тия яките брони абе луда работа знам , че звучи глупаво ама в крайна сметка като ще се дават 10 хиляди лева за кола дет се вика ако ще е гарга да е рошава.
От друга страна пък е39 ми е на второ място след като не мога да си намеря така специфичната е46-ца.
По принцип най-много искам да си взема 320 бензин към 2003-2004 година но изрично да има хем пълен М пакет , хем да е черна , хем да има всички екстри ( навигацията, кожа и т.н ) но никъде не мога да намеря такава. Все намира обяви където ще има м пакет ама ще бъде без кожа и навигация , или пък ще има кожа и навигация но няма да има тия яките брони абе луда работа знам , че звучи глупаво ама в крайна сметка като ще се дават 10 хиляди лева за кола дет се вика ако ще е гарга да е рошава.
От друга страна пък е39 ми е на второ място след като не мога да си намеря така специфичната е46-ца.
- govedarov
- кандидат ентусиаст
-
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6fr7ga
Нали това се води пълен m-пакет ? На такова веднага бих се метнал въпреки , че е дизел ама цената ми се вижда адски надута.
Нали това се води пълен m-пакет ? На такова веднага бих се метнал въпреки , че е дизел ама цената ми се вижда адски надута.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
320 бензин няма да върти задницата обаче като подадеш газ
По-добре жертвай навигацията за няколко стотин СС.

- govedarov
- кандидат ентусиаст
-
Честно казано не схванах какво казваш. Е30 ката беше същия мотор пък въртеше.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
По-добре да си добавиш после нави, вместо нов мотор
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Екстрите се добавят лесно.
ДА не говорим за кожа брони огледала джанти и т.н.
Гледай технически колата да е изправна, покарай я, слушай я за шумове, вдигни я на подемник и вземи някой който разбира да я погледне като страничен наблюдател, щото ако ти е харесала преди това ще пренебрегнеш някои неща които може да ти отеснят джоба.
Козметиката е лесна след това, плюс това може да е постепенна!
Повечето хора тук си правят колите малко по- малко и ще ти кажат че повече си я харесваш като знаеш сам какво си сложил и направил по нея.
ДА не говорим за кожа брони огледала джанти и т.н.
Гледай технически колата да е изправна, покарай я, слушай я за шумове, вдигни я на подемник и вземи някой който разбира да я погледне като страничен наблюдател, щото ако ти е харесала преди това ще пренебрегнеш някои неща които може да ти отеснят джоба.
Козметиката е лесна след това, плюс това може да е постепенна!
Повечето хора тук си правят колите малко по- малко и ще ти кажат че повече си я харесваш като знаеш сам какво си сложил и направил по нея.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- Boraka92
- Потребител
-
- Кара: '00 E39 530i
- Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия
Прави са колегите са екстрите - всичко се купува и добавя и така, докато си направиш колата все едно ти си я поръчвал нова
Само не мога да разбера претенциите към цвета много хора като са се хванали за това черно ... по-страшен няма да станеш като караш черна кола с черни прозорци
А и за кожата да ти кажа и алкантара хич не е зле. Щом искаш 320 от 2003та нататък за мотора сам си си отговорил - М54Б22 170 коня е идеален и откъм разход баш ти влиза в очакванията, нека колеги с тоя мотор да кажат, но градско 12 с нормално каране си е съвсем в реда на нещата. И аз миналата година точно такава кола ходих на гледам преди Мерцедеса - 320ка 2002ра година, седанче, сребриста, 2.2 мотора, пълен М пакет външен и вътре М-волан, спортните седалки, черен таван,М окачване, музика слънце, 17ки М-кови, алкантара салон, чисто нов ТЮВ абе направо се насрах от кеф ... ама йок не се разбрахме нещо с продавача за парите, в състоянието, в което продаваше колата и взех мергела. И хоп след 5 месеца колата се продава с 15 000 км отгоре навъртяни и на по-ниска цена отколкото му предлагах тогава. Викам му "Те голем си, лятото като ти давах парите в ръцете се дърпа за 200 евро, айде сега си я продавай посред зима."

Boraka92 написа:Щом искаш 320 от 2003та нататък за мотора сам си си отговорил - М54Б22 170 коня е идеален и откъм разход баш ти влиза в очакванията, нека колеги с тоя мотор да кажат, но градско 12 с нормално каране си е съвсем в реда на нещата."
Някъде там са нещата, стига да не кара по южната дъга или рано сутрин и късно вечер, така може да достигне мита 9-10 градско за София

- govedarov
- кандидат ентусиаст
-
По всичко изглежда , че ще се насоча към е39 530d автоматик.
Днес разгледах една , покарах я стабилно и мисля , че това е моята кола. В крайна сметка въпросната няма да я взема защото имаше забележки дето не ми съответстват на цената но като цяло мисля да си търся точно такъв модел. Единственото което още ме притеснява е високия данък. Гледах , че за такъв мотор е някъде около 320 лева на година което си е доста но ако е само това кусура ще го прежаля.
Автоматите на въпросните петици говоря за е39 530d , 2001 - 2003 година с фейслифт как са по принцип ? Има ли някакви неща за които трябва да неща за които трябва да се замисля като цени за ремонти и т.н , маслото на колко км се сменя , надеждни ли са като цяло. Имам един познат кара една C класа 2001 година вече 6 години си кара въпросния автоматик и нищо не му е правил освен един път маслото сменя.
Днес разгледах една , покарах я стабилно и мисля , че това е моята кола. В крайна сметка въпросната няма да я взема защото имаше забележки дето не ми съответстват на цената но като цяло мисля да си търся точно такъв модел. Единственото което още ме притеснява е високия данък. Гледах , че за такъв мотор е някъде около 320 лева на година което си е доста но ако е само това кусура ще го прежаля.
Автоматите на въпросните петици говоря за е39 530d , 2001 - 2003 година с фейслифт как са по принцип ? Има ли някакви неща за които трябва да неща за които трябва да се замисля като цени за ремонти и т.н , маслото на колко км се сменя , надеждни ли са като цяло. Имам един познат кара една C класа 2001 година вече 6 години си кара въпросния автоматик и нищо не му е правил освен един път маслото сменя.