Вечен живот, все по-близо?
Модератор: Общи модератори
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Вечен живот, все по-близо?
Бих искал колега, да се аргументираш малко повече, когато казваш, че някой говори глупости. След като казваш че няма Бог, би следвало някак да го докажеш, а не да излизаш с разни празни декларации какво съществувало и какво не. Бих искал да те питам нещо елементарно- ти случайно, знаеш ли всичко? Отговорът за мен е ясен, но да видиш себе си. Наскоро водих дискусия с един доста "наперен" господин в друг форум, на който зададох прост въпрос - откъде е дошъл живота? Отговора, който получих след доста приказки, изкристализира в едно: не знам. Човека поне беше честен. Така че, преди да даваш определения за това кой какъв е, а обзалагам се, дори на знаеш значението на думата "сектант", която ползваш тук, преди това се помъчи да отговориш на ето тоя прост въпрос. Понеже така и така тук се говори за вечен живот, би следвало да се запитаме, аджеба откъде изобщо се е взел живота, в частност нашия, пък после да го мислим за вечния. Да не слагаме каруцата пред коня, искам да кажа. А дали ще ме наричаш сектант или както ти е удобно, мен лично не ме интересува. Интересува ме каква е истината по обсъждания тук въпрос повече, от опитите на някой да ме обижда или сочи с пръст. Не си нито първия, нито последния, добре дошъл в клуба. Това за мен издава само едно безсилие, да се даде отговор на поставеният въпрос и нещата да се обръщат в лични разговори. Аз не съм важен, нито пък ти. Важно е за какво иде реч в тази тема. Така че, придържай се към нея, не към мен. Може и да дойде време, когато такива като мен ще ги вкарват в затвора за убежденията им. По-добре да вляза в затвора с тези убеждения, а не като крадец, измамник, убиец или какво друго да е.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Чудесно, значи този, който не вярва в Бог, трябва да докаже липсата му, а не обратното.
На това му се казва logical fallacy и по-точно: Burden of proof
Интересно също така, как напереният господин от другия форум е признал, че не знае, а ти смяташ, че знаеш.
Ако знаеш, най-учтиво ще те помоля да ми разкажеш, как е възникнал живота, пък аз ще ти задам някой и друг допълнителен въпрос, за да разбера дали не ме баламосваш, какво ще кажеш?
Интересно също така, как напереният господин от другия форум е признал, че не знае, а ти смяташ, че знаеш.

Ако знаеш, най-учтиво ще те помоля да ми разкажеш, как е възникнал живота, пък аз ще ти задам някой и друг допълнителен въпрос, за да разбера дали не ме баламосваш, какво ще кажеш?

Този въпрос е като кокошката или яйцето..
Според мен целия живот се гради на еволюция даже имаше много хубав клип с обяснение как е възникнал и как с годините маймуните (всичките им видове сапиенсии т.н.) търпят еволюцията и че човека не се е пръкнал ей така от нищото, а с течение на времето на милиони години т.е. чрез всяко следващо поколение нещо е изменено в ДНК-то докато не сме достигнали сегашния вид на "човек"..Жалко, че не мога да го намеря, а го търся от седмица, когато имам свободно време само и само заради тази тема. Ако един ден го намеря ще го пусна тука
Според мен целия живот се гради на еволюция даже имаше много хубав клип с обяснение как е възникнал и как с годините маймуните (всичките им видове сапиенсии т.н.) търпят еволюцията и че човека не се е пръкнал ей така от нищото, а с течение на времето на милиони години т.е. чрез всяко следващо поколение нещо е изменено в ДНК-то докато не сме достигнали сегашния вид на "човек"..Жалко, че не мога да го намеря, а го търся от седмица, когато имам свободно време само и само заради тази тема. Ако един ден го намеря ще го пусна тука

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Fear написа:Чудесно, значи този, който не вярва в Бог, трябва да докаже липсата му, а не обратното.
Ок. Живота води своето начало не от камъни и изобщо, нежива материя, а от нещо или някой, който е жив. Този някой е Бог, който притежава вечен живот и при никакви обстоятелства или причини не може да умре. Той е дал живот на хората, които са Негово творение, създадени с определена цел. Това накратко е обяснението за възникването на живота.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Elesar74 написа:Ок. Живота води своето начало не от камъни и изобщо, нежива материя, а от нещо или някой, който е жив. Този някой е Бог, който притежава вечен живот и при никакви обстоятелства или причини не може да умре. Той е дал живот на хората, които са Негово творение, създадени с определена цел. Това накратко е обяснението за възникването на живота.
Чудесно.
А този Бог кой го е създал или как е възникнал?

Иначе съм съгласен с мнението, че такова мислене е много удобно - не се налага човек да си напъва мозъка за разни сложни въпроси.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Fear написа:Elesar74 написа:Ок. Живота води своето начало не от камъни и изобщо, нежива материя, а от нещо или някой, който е жив. Този някой е Бог, който притежава вечен живот и при никакви обстоятелства или причини не може да умре. Той е дал живот на хората, които са Негово творение, създадени с определена цел. Това накратко е обяснението за възникването на живота.
Чудесно.
А този Бог кой го е създал или как е възникнал?
Иначе съм съгласен с мнението, че такова мислене е много удобно - не се налага човек да си напъва мозъка за разни сложни въпроси.
Ако някой Го е създал, не мислиш ли че тоя другия, Той е Бог? Защо си мислиш, че Бог трябва да бъде нечие създание?
Elesar74 написа:Ако някой Го е създал, не мислиш ли че тоя другия, Той е Бог? Защо си мислиш, че Бог трябва да бъде нечие създание?
Не питам какво мисля аз, а какво мислиш ти.

Явно си запознат и знаеш как са се случили въпросните събития и ще се радвам да ми ги разкажеш и обясниш.
Като нищо в процеса може да придобиеш някоя и друга Нобелова награда.

Съвсем наясно съм, че религиозните (вярващите) сте царе на увъртанията и недомлъвките, ама при мен тези неща не минават.
Аз мога да мисля.
Така че те моля, да даваш директни отговори на директните ми въпроси, иначе само си губим времето.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Не си личи, че можеш да мисли, щом не разбираш какво съм ти написал и мислиш, че увъртам нещо. Да го кажа в прав текст, като ти е толкова трудно. Бог не е създаден от никого. Той е вечно съществуващ и независещ от нищо и никого. Той е първопричината на всичко видимо и невидимо и така се явява Създател. А щом е Създател, Той има изключителни права над това, което е направил. Също така, Той не зависи от Своето творение, то зависи от Него.
Elesar74 написа:Не си личи, че можеш да мисли, щом не разбираш какво съм ти написал и мислиш, че увъртам нещо. Да го кажа в прав текст, като ти е толкова трудно. Бог не е създаден от никого. Той е вечно съществуващ и независещ от нищо и никого. Той е първопричината на всичко видимо и невидимо и така се явява Създател. А щом е Създател, Той има изключителни права над това, което е направил. Също така, Той не зависи от Своето творение, то зависи от Него.
Вечно съществуващ, а?
И откъде тази увереност, че си прав?
Някво доказателство за думите си да имаш?
Това, което си написал, отразява именно "мислене", защото така е по-лесно - има Господ, вечено съществуващ, всеблаг, всемогъщ и пр. и това е, чиста работа.
Ама дали наистина го има, как се е появил, защо го има и т.н. са прекалено трудни и неудобни въпроси и е по-добре да не си ги задаваме, че току-виж ни се разклатила вярата, нали така?

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Увереността ми идва от това, което самият Той е казал за Себе Си. Не съм аз анализирал Бога, за да твърдя каквото и да е за Него. Той сам е пожелал да разкрие Себе Си на хората, за да може да бъде познат от тях. Той е предал Своите думи, чрез хора, но самите хора не са авторите на написаното, а Бог. Освен това, Бог е представил доказателства за това, което е извършил. И тези доказателства са част и от днешната реалност. Например в Библията пише, че Бог е създал всички живи същества по видовете им. И това се вижда и днес. Всяко живо същество се размножава в рамките на своя вид и не се наблюдават никакви прескачания от вид във вид, камо ли създаване на нови видове. Което е само едно от потвържденията, че писаното в Библията преди има няма 3500 г., е вярно. И след като това е вярно, каква е причината да смятаме, че останалото написано там не е вярно? И какво значи това, откъде се е появил Бог? Това е безсмислица някаква, поне аз не мога да разбера какво значи. Както и защо Го има. Какъв е отговорът на този въпрос и каква е ползата от него? По-правилния въпрос е, какво правим ние със знанието, че има Бог? Как това определя нашето мислене, отношение, живот, според факта че има Бог? Знанието че няма Бог се вижда до какво води. То води до извращения от всякакъв вид и човек, като най "висше" създание, извършва най-големите такива. Ти виждал ли си мъжки кон да се качва на друг мъжки или кобила на друга? Щото аз не съм. Обаче мъже и жени се натискат помежду си мъже с мъже и жени с жени. И това е защото си мислят, че няма Бог, който да ги вижда какво правят и да им държи сметка за стореното. Е до това води знанието, че няма Бог. До нищо хубаво искам да кажа. Затова има нужда и от закони, които да възпират хората да вършат все повече и повече извращения, иначе би станало страшно.
Извинявай, но си написал един куп догматични глупости.
Не се наблюдавало прескачане от вид във вид и не се създават нови видове?
Ти муле виждал ли си и знаеш ли какво представлява?
А за това какво ще кажеш: Scientists Create First Semi-Synthetic Organism?
Тези учени нещо като богове ли се явяват?
А иначе въпросите на скептиците винаги ще са безсмислица според вярващите, защото те самите нямат отговори и така им е по-лесно - да карат с догматичните басни от някаква "свещена" книга, писана от събрани от кол и въже хора.
Отнносно хомосексуализма при хората и животните си личи, колко не си наясно с нещата.
Да, това и според мен не е нормално поведение, но се среща достатъчно често и при животните: 1,500 animal species practice homosexuality
Toва за пореден път доказва, че огромната маса от вярващи не са си направили дори труда да проверят истинските факти, защото разбира се, не им изнася.

А иначе въпросите на скептиците винаги ще са безсмислица според вярващите, защото те самите нямат отговори и така им е по-лесно - да карат с догматичните басни от някаква "свещена" книга, писана от събрани от кол и въже хора.
Отнносно хомосексуализма при хората и животните си личи, колко не си наясно с нещата.
Да, това и според мен не е нормално поведение, но се среща достатъчно често и при животните: 1,500 animal species practice homosexuality
Toва за пореден път доказва, че огромната маса от вярващи не са си направили дори труда да проверят истинските факти, защото разбира се, не им изнася.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Fear написа:Извинявай, но си написал един куп догматични глупости.
Муле съм виждал, също и катър. Но това са изкуствено създадени разновидности от човека и най-важното, те са непродуктивни, не могат да се размножават. Това не са нови видове, това са разновидности в рамките на даден вид. Нов вид значи да се прескочат кардинално границите на определеният вид. Коня не да стане катър, а да стане заек примерно. Понеже именно това се учи днес в училище. Днес има около 400 породи кучета. Но ни едно куче не се е превърнало в котка, макар че физиологичните белези са много различни между породите. И има 400 породи, не защото те са се появили естествено, а защото са селектирани от човека. У
Усилията на определени учени да създадат жива клетка, само потвърждават факта, че за да се създаде живот, са нужни огромни знания и усилия и това не е станало случайно някога във времето в резултат на някакви абсолютно недоказани събития. А е резултат от впрегнат огромен умствен и научен потенциал. След като казваш на написаното от мен догматични глупости, може би имаш по-добро обяснение.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Нямам нищо против истински вярващите-хора,които не само на думи са такива,а живеят по канона.
Но ,"зад кръста стои дяволът" - и това не важи само за християнството..
Няма случаи в историята невярващи /атеисти да са преследвали и убивали вярващи (изключваме езичеството,но то си е пак вид религия)
За обратното -примери няма нужда да вадим,една от най-големите спънки на прогреса е била институционализираната вяра-да гориш на клада най-прогресивните и полезни умове и да водиш войни зад фалшива кауза..
Колега Елесар- не Господ е създал съвременния свят и прогреса,а най-силните и филантропично настроени умове.
Интересно защо вярващите като имат нужда от медицинска помощ не отиват в храма пеш,а отиват с МПС в болница
И според религията чия душа трябва да бъде спасена-на човек,който не вярва,но е продуктивен и живее без да вреди на обществото,или такъв ,който вярва,моли се ,пости-но го прави от егоистични подбуди,за да му се простят греховете,които съзнателно прави(висша форма на лицемерие..)
Но ,"зад кръста стои дяволът" - и това не важи само за християнството..
Няма случаи в историята невярващи /атеисти да са преследвали и убивали вярващи (изключваме езичеството,но то си е пак вид религия)
За обратното -примери няма нужда да вадим,една от най-големите спънки на прогреса е била институционализираната вяра-да гориш на клада най-прогресивните и полезни умове и да водиш войни зад фалшива кауза..

Колега Елесар- не Господ е създал съвременния свят и прогреса,а най-силните и филантропично настроени умове.
Интересно защо вярващите като имат нужда от медицинска помощ не отиват в храма пеш,а отиват с МПС в болница

И според религията чия душа трябва да бъде спасена-на човек,който не вярва,но е продуктивен и живее без да вреди на обществото,или такъв ,който вярва,моли се ,пости-но го прави от егоистични подбуди,за да му се простят греховете,които съзнателно прави(висша форма на лицемерие..)

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Elesar74 написа:Муле съм виждал, също и катър. Но това са изкуствено създадени разновидности от човека и най-важното, те са непродуктивни, не могат да се размножават. Това не са нови видове, това са разновидности в рамките на даден вид. Нов вид значи да се прескочат кардинално границите на определеният вид. Коня не да стане катър, а да стане заек примерно. Понеже именно това се учи днес в училище. Днес има около 400 породи кучета. Но ни едно куче не се е превърнало в котка, макар че физиологичните белези са много различни между породите. И има 400 породи, не защото те са се появили естествено, а защото са селектирани от човека. У
Усилията на определени учени да създадат жива клетка, само потвърждават факта, че за да се създаде живот, са нужни огромни знания и усилия и това не е станало случайно някога във времето в резултат на някакви абсолютно недоказани събития. А е резултат от впрегнат огромен умствен и научен потенциал. След като казваш на написаното от мен догматични глупости, може би имаш по-добро обяснение.
Ами не, аз съм също като онзи наперен господин от другия форум и нямам проблем да си призная, че не зная, защото няма достатъчно факти, които да определят еднозначно отговорите на въпросите, които ни интересуват. Затова мога само да правя допускания и да предполагам.
Ти и вярващите сте тези, които претендират, че знаят тези отговори, основавайки се на метода на ината или на малкото дете: "Така е, защото просто е така и точка!"

Несериозна работа.
Сега ми кажи, че Земята е на няколко хиляди години, създадена от Бог за шест дни, та да мога с чиста съвест да спра да си губя времето.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Elesar74 написа:Усилията на определени учени да създадат жива клетка, само потвърждават факта, че за да се създаде живот, са нужни огромни знания и усилия и това не е станало случайно някога във времето в резултат на някакви абсолютно недоказани събития. А е резултат от впрегнат огромен умствен и научен потенциал.
Как разбра как е станало?
Аз не знам ... предполагам, но изобщо не съм сигурен
Много е плоска тая логика с направянето ...
Някой е седнал и ни е направил - Защо?
От скука, с някакъв интерес, ей така щото може, за да кендзаме по земята ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...