Вечен живот, все по-близо?
Модератор: Общи модератори
Re: Вечен живот, все по-близо?
K_Ilkov написа:Как разбра как е станало?
Аз не знам ... предполагам, но изобщо не съм сигурен
Много е плоска тая логика с направянето ...
Някой е седнал и ни е направил - Защо?
От скука, с някакъв интерес, ей така щото може, за да кендзаме по земята ...
Колега, ако очакваш директен отговор на директен въпрос, няма да получиш такъв, длъжен съм да те предупредя.
Ще има само увъртания, отклонявания на темата и недомлъвки.

В доста такива теми съм участвал, в доста форуми и винаги е едно и също.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Що бе, колегата ги разбира според мен работите и искам да знам как са станали нещата ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Te всички ги разбират нещата, ама някакси избягват да отговарят директно на зададените въпроси.
Като например, този Бог след като е Всеблаг и Всемогъщ, защо е допуснал да има толкова страдания, смърт, болести, войни и пр. и защо не веднъж или два пъти сам е демонстрирал поведение на садистично-маниакален сериен убиец?
Като например, този Бог след като е Всеблаг и Всемогъщ, защо е допуснал да има толкова страдания, смърт, болести, войни и пр. и защо не веднъж или два пъти сам е демонстрирал поведение на садистично-маниакален сериен убиец?

- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Отговорът е ясен, 42!
Аз ли трябва да ви ги казвам тия работи
Аз ли трябва да ви ги казвам тия работи

A, този отговор е от книга, достоверна също колкото Библията. Всъщност, малко по-достоверна, но да не задълбаваме. 

- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Аз подържам теорията за "микрокосмос" и "макрокосмос" (има писано по-нета,който го вълнува да чете,не смятам да пиша "чаршафи").Така както е създадено човешкото тяло със свойте органи и системи,всяка със определна служба работи за цялото (тялото) и цялото работи за тях.Извесно е че имаме глава,сърце,ръце,крака,стомах,отделителна система и пр...Аз така и разглеждам хората.Някой изпълняват службата на ръцете (работливи),други са на главата (хора на мисълта).....и т.н..Разбира се има и такива които отговарят за отделителната система и са жизнено важни за да може цялата нечистотия да мине през тях.Все пак ако нямаме отделителна система стомаха ще се пръсне...И така в живота има и такива,които изпълняват тази работа.....Това е по аналогия на човешкото тяло,което всеки от нас има....Как по-друг начин да е устроен живота ако не по-тази логика?
По-разумно и мислещо от човека същество и неговото физическо тяло не познаваме с което може да дадем примери?!
По-принцип не би трябвало да боледуваме ако се храним правилно (болести на физическо ниво),чувстваме и мислим правилно,но уви имаме свободен избор да прекаляваме с какво ли не и съответно да си поемаме последствията от болестта и страданията.Отнесено по-общо към едно общество с болен организъм,разбира се ние хората допускаме да има и убийства и какво ли още не....Що трябва да се нарочва и да се вини Бог?Разбира се,че ние сами си го причиняваме.....
Та искам да кажа,все ще има хора да вярват и да не вярват....За тия дето вярват така е ,за тия дето не вярват не е верно....
По-темата мисля,че вечния живот е по-отношение на човешкия дух,а не по отношение на материята (тялото).
Ако ли пък възникне въпроса:"Дали има друг живот след смъртта?-"След смъртта няма друг живот."Тогава идва другото твърдение:след живота няма смърт-нищо повече (за мислещите)

По-принцип не би трябвало да боледуваме ако се храним правилно (болести на физическо ниво),чувстваме и мислим правилно,но уви имаме свободен избор да прекаляваме с какво ли не и съответно да си поемаме последствията от болестта и страданията.Отнесено по-общо към едно общество с болен организъм,разбира се ние хората допускаме да има и убийства и какво ли още не....Що трябва да се нарочва и да се вини Бог?Разбира се,че ние сами си го причиняваме.....
Та искам да кажа,все ще има хора да вярват и да не вярват....За тия дето вярват така е ,за тия дето не вярват не е верно....
По-темата мисля,че вечния живот е по-отношение на човешкия дух,а не по отношение на материята (тялото).
Ако ли пък възникне въпроса:"Дали има друг живот след смъртта?-"След смъртта няма друг живот."Тогава идва другото твърдение:след живота няма смърт-нищо повече (за мислещите)

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Fear написа:Te всички ги разбират нещата, ама някакси избягват да отговарят директно на зададените въпроси.
На кое не ти отговорих директно? Това, че отговора не ти харесва, не значи, че не е даден такъв. Прощавай, аз не ти отговарям така, че да ти хареса това или онова. Не ги знам кои са тия всичките, за които говориш и не приемам да бъда слаган под общ знаменател с хора, които не познавам. Аз говоря с теб лично и не се крия зад никого. Ако обичаш, прави същото. И какво, в крайна сметка от чисто материалната и видима страна на нещата, дойдохме до духовната или невидима такава, да се питаме защо ако има Бог, който е такъв и такъв има такива неща по света. Това е уместен и правилен въпрос. Аз имам отговор на този въпрос и той е много прост. И преди да ме питаш, да ти кажа. На света ги има всички тези неща, понеже човек е причината те да съществуват. По-точно, непокорството и неверието на човека. Човек не повярва на Бога, но повярва на дявола. Не е ли забележително това? Дяволът, използва човека, за да съсипе това, което Бог е направил. Това той прави и днес. Проблема е, че човек няма нищо против.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Elesar74 написа:Дяволът, използва човека, за да съсипе това, което Бог е направил.
Добре де а Дявола и Бог що не си ги премерят като мъже ами ползват човека ...
Ако Бог е всемогъщ, защо Дявола се ебава така с него, да го цака с неговите създания?
Тия двамата шах с хора ли играят?
Извинявам се за жаргонния стил ама ...
Тоя модел не ти ли прилича на САЩ вс Русия, води се война, но никога на собствена територия ...
Ако кажеш, че Бог така иска ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Elesar74 написа:На кое не ти отговорих директно? Това, че отговора не ти харесва, не значи, че не е даден такъв. Прощавай, аз не ти отговарям така, че да ти хареса това или онова. Не ги знам кои са тия всичките, за които говориш и не приемам да бъда слаган под общ знаменател с хора, които не познавам. Аз говоря с теб лично и не се крия зад никого. Ако обичаш, прави същото. И какво, в крайна сметка от чисто материалната и видима страна на нещата, дойдохме до духовната или невидима такава, да се питаме защо ако има Бог, който е такъв и такъв има такива неща по света. Това е уместен и правилен въпрос. Аз имам отговор на този въпрос и той е много прост. И преди да ме питаш, да ти кажа. На света ги има всички тези неща, понеже човек е причината те да съществуват. По-точно, непокорството и неверието на човека. Човек не повярва на Бога, но повярва на дявола. Не е ли забележително това? Дяволът, използва човека, за да съсипе това, което Бог е направил. Това той прави и днес. Проблема е, че човек няма нищо против.
Значи заради моето неверие и моето непокорство има страдания, глад, мизерия и войни, а не заради войстващите талибани, които убиват в името на съответния за религията им бог, така ли?

Викаш, кръстоносните походи са в името дяволово, а не в божието такова?
И както колегата те е попитал, след като Бог е всемогъщ, 'що не вземе да го натика този Дявол там, където не огрява, ами го оставя да сее страдания?
Чудя се, с кое от всичките религиозни клишета ще ни отговориш?

Защото само това правиш в тази тема.

П.П.
Междувременно, попаднах на нещо интересно - Раят е по-горещо място от Ада:

Това как ще го коментираш?

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
И тук има готов отговор -
Бог е казал да се спазват законите ,но хората са забравили и са започнали да ги нарушават още с Адам и Ева ...и после на Бог ще му писне и ще дойде /разбира се когато пожелае , или се изпълни казаното в библията за антихриста /
Ще дойде за последна битка и ще унищожи наред цялото зло включително и тези които се съмняват и ще дойде вечния рай ....
Колега, Елизар отговорите ти не са разсъждения, и не са твои лични изводи, а твърдения които ти си приел за верни на принципа - Така е защото е така!
Странно е ,че няколко човека го виждаме и осъзнаваме а ти твърдиш ,че е написано и това е доказателството.С две думи ако я няма библията - не е доказано и бог няма.
И аз съм поставял същите въпроси - Добре човек убива , изнасилва или причинява зло , но какво е направило едно бебе та се ражда джудже например или с някаква болест?
И то от вярващи родители .Много блудкаво звучи - Неведоми са пътищата господни .и т.н ...
Бог е казал да се спазват законите ,но хората са забравили и са започнали да ги нарушават още с Адам и Ева ...и после на Бог ще му писне и ще дойде /разбира се когато пожелае , или се изпълни казаното в библията за антихриста /
Ще дойде за последна битка и ще унищожи наред цялото зло включително и тези които се съмняват и ще дойде вечния рай ....
Колега, Елизар отговорите ти не са разсъждения, и не са твои лични изводи, а твърдения които ти си приел за верни на принципа - Така е защото е така!
Странно е ,че няколко човека го виждаме и осъзнаваме а ти твърдиш ,че е написано и това е доказателството.С две думи ако я няма библията - не е доказано и бог няма.
И аз съм поставял същите въпроси - Добре човек убива , изнасилва или причинява зло , но какво е направило едно бебе та се ражда джудже например или с някаква болест?
И то от вярващи родители .Много блудкаво звучи - Неведоми са пътищата господни .и т.н ...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Значи продължаваш да си говориш ей така. Къде съм казал, че поради тебе, еди какво си? Казах, човека. По-точно, първите хора. Те повярваха на дявола, а не повярваха на Бога. Това доведе смъртта в света. Бог каза: непременно ще умреш. Дяволът казва: никак няма да умреш. Последвалите събития доказваха, че дяволът е лъжец. Човека живя до близо 1000 г., но умря. Неговите наследници също. И така до днес. Ние всички ще умрем някой ден. Не вярвам, някой да се съмнява в това.
На въпроса, защо Бог не натика дяволът там, където му е мястото? Не знам дали ще дам изчерпателен отговор, но предполагам, заради нас хората. По-точно, Божията милост към нас хората. Бог не иска хората да загинат. Но хората са грешници и те заслужават това. Дяволът също е грешник. Бог е справедлив. Ако Той накаже дяволът като грешник, би следвало в същия този момент да накажа и хората. Наказанието за греха е смърт. Това би означавало една голяма част от хората по земята да отидат в ада. Както казах, Бог е милостив. Тук стои въпросът, как Бог да накажа дяволът, но да спаси хората. Отговорът се казва Исус Христос. Според мен има още една причина и тя е, че дяволът е използван за да пресее тези, които са верни на Бога от тези, които са неверни. Това става в определен от Бога времеви период. Това време ще свърши и който е слушал дявола, ще го последва в неговата съдба. Който е слушал Бога, ще наследи всичко онова, който Той е обещал. Така че, може да се запитате, кого слушате. И още нещо. Кръстоносните походи, Инквизицията и т.н. неща, не са Ваша работа. Понеже Вие не сте и не можете да бъдете съдии на това, кое е право и кое криво. Оставете на Бог да съди тези хора. Те са вършили престъпления, това е факт. Но оставете това на Бога.
Мисля, че това с туморите, дефектите и т.н. вече съм го коментирал във форума и няма да се повтарям. Хубаво, аз не разсъждавам, хайде предложете вашите разсъждения и изводите от тях. В крайна сметка, не съм длъжен да отговарям на всичко, нито съм пред прокурор на разпит. Така че, моля.
На въпроса, защо Бог не натика дяволът там, където му е мястото? Не знам дали ще дам изчерпателен отговор, но предполагам, заради нас хората. По-точно, Божията милост към нас хората. Бог не иска хората да загинат. Но хората са грешници и те заслужават това. Дяволът също е грешник. Бог е справедлив. Ако Той накаже дяволът като грешник, би следвало в същия този момент да накажа и хората. Наказанието за греха е смърт. Това би означавало една голяма част от хората по земята да отидат в ада. Както казах, Бог е милостив. Тук стои въпросът, как Бог да накажа дяволът, но да спаси хората. Отговорът се казва Исус Христос. Според мен има още една причина и тя е, че дяволът е използван за да пресее тези, които са верни на Бога от тези, които са неверни. Това става в определен от Бога времеви период. Това време ще свърши и който е слушал дявола, ще го последва в неговата съдба. Който е слушал Бога, ще наследи всичко онова, който Той е обещал. Така че, може да се запитате, кого слушате. И още нещо. Кръстоносните походи, Инквизицията и т.н. неща, не са Ваша работа. Понеже Вие не сте и не можете да бъдете съдии на това, кое е право и кое криво. Оставете на Бог да съди тези хора. Те са вършили престъпления, това е факт. Но оставете това на Бога.
Мисля, че това с туморите, дефектите и т.н. вече съм го коментирал във форума и няма да се повтарям. Хубаво, аз не разсъждавам, хайде предложете вашите разсъждения и изводите от тях. В крайна сметка, не съм длъжен да отговарям на всичко, нито съм пред прокурор на разпит. Така че, моля.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Добре,че най-великите Българи не са оставили бог да съди турците ,дето са клали и вилнели над нас и да се уповават на него за избавление,че да видиш ти как се пише за Христос в "бг" форум 100 и + години после 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Колега , няма как да погледна на всичко което се е случило ,случва се и ще се случи с мисълта -
Каквото е, такова ,не е моя работа да съдя или да се оплаквам или каквито и разсъждения да имам ....
само ще вярвам ,че е така както е ... Извода сам се налага - хората стават зависими от религията си ,съответно от нейните водачи.
А тезата за дявола ,че не го наказвал, защото трябвало да накаже и хората, защото уж били еднакво грешни, меко казано издиша.
И пак ще кажа. Вярващите в спор като този не използват свои думи и разсъждения .Аз си мислех ,че го правят хората, които познавам и с които говоря на живо по тази тема , но не е така. Това са едни и същи думи заучени на проповедите с които, мое мнение , промиват мозъците на хората . Дори по-успешно от медиите.
Каквото е, такова ,не е моя работа да съдя или да се оплаквам или каквито и разсъждения да имам ....
само ще вярвам ,че е така както е ... Извода сам се налага - хората стават зависими от религията си ,съответно от нейните водачи.
А тезата за дявола ,че не го наказвал, защото трябвало да накаже и хората, защото уж били еднакво грешни, меко казано издиша.
И пак ще кажа. Вярващите в спор като този не използват свои думи и разсъждения .Аз си мислех ,че го правят хората, които познавам и с които говоря на живо по тази тема , но не е така. Това са едни и същи думи заучени на проповедите с които, мое мнение , промиват мозъците на хората . Дори по-успешно от медиите.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Ае вие, тия дето отричат..вие свещички палите ли? Казвате ли Христос Воскресе? Коледа? Бог да го прости? и ако да за кво...