Вечен живот, все по-близо?
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Вечен живот, все по-близо?
Сондьора написа:Ае вие, тия дето отричат..вие свещички палите ли? Казвате ли Христос Воскресе? Коледа? Бог да го прости? и ако да за кво...
казваме ,да от куртоазия към близките,които вярват
това как и какво променя?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Една сравнително нова наука- Космология, доказа математически, че Бог съществува и че цялата Вселена е възникнала от аболютното нищо (сингулярността клони към минус безкрайност, тоест Големият взрив е възникнал от минус безкрайноста, тоест от абсолютното нищо) и това е станало за милиарди от секундата. До тук нищо, което да противоречи с Библията, която ни учи, че преди Бог да създаде всичко, е нямало нищто. По-нататък тази наука, която работи с абстрактни числа и мерки, които нашият ум и съзнание не могат да осъзнаят, доказва отново с математични формули, че съществуват повече от 3 измерения - 11 измерения. Ние сме създадени и живеем в ограничен 3-измерен свят. Нашият ум, съзнание и сензорика работи и разбира този ограничен свят, но колко от нас могат да си представят 5-тото, 6-тото и т.н измерения, колко от нас могат да видят инфрачервената светлина и колко от нас могат да чуят ултразвук - не можем, но те съществуват независимо от това, че нашите човешки възможности не ни позволяват да ги възприем. Човека от зората на дните си, поставя себе си в центъра на Вселената и се опитва да обясни всичко, чрез своята както вече разбрахме ограниченост във възприятия и възможности за разбиране. Поради това, всякакви опити да бъде обяснена природата на Бог чрез изразните и описателни средства, с които разполагаме е обречена на неуспех или най-малкото на непълност. Лесно е да кажеш - докажи, че Бог съществува, трудно е да отговориш с думи , защото душата, която познава Бог, не може да опрости природата му до ниво, което да бъде осъзнато и казано от нашият разум.
Ето защо колеги е казано, че трябва да вярваме в Бог, тоест да осъществим акт на доверие към него. Ако кажем, че ще повярваме в него само ако го видим или докажем съществуването му, то това не би било вече вяра, тоест акт на доверие. Христос е казал на учениците си - блажени сте Вие които ме видяхте и повярвахте, но дваж по-блажени ще бъдат тези след Вас, които не са ме видели, но са повярвали.
Не искайте от мен или от когото и да е друг да обясни Бог и да даде доказателства за неговото съществуване, защото нито ние, ще можем да го направим нито пък вие, ще ни разберете. Бог може да се разбере, не с мисъл и логика, а с душа. Един хубав пролетен ден отидете сред природата и се взрете в цветето, в пчелата във всички прекрасни форми на живот и хармония в природата и може би тогава, ще започнете процеса на опознаване на Бог и ще се присъедините към всички онези, които вървят по пътя към Него, нашият Отец.
Ето защо колеги е казано, че трябва да вярваме в Бог, тоест да осъществим акт на доверие към него. Ако кажем, че ще повярваме в него само ако го видим или докажем съществуването му, то това не би било вече вяра, тоест акт на доверие. Христос е казал на учениците си - блажени сте Вие които ме видяхте и повярвахте, но дваж по-блажени ще бъдат тези след Вас, които не са ме видели, но са повярвали.
Не искайте от мен или от когото и да е друг да обясни Бог и да даде доказателства за неговото съществуване, защото нито ние, ще можем да го направим нито пък вие, ще ни разберете. Бог може да се разбере, не с мисъл и логика, а с душа. Един хубав пролетен ден отидете сред природата и се взрете в цветето, в пчелата във всички прекрасни форми на живот и хармония в природата и може би тогава, ще започнете процеса на опознаване на Бог и ще се присъедините към всички онези, които вървят по пътя към Него, нашият Отец.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Сондьора написа:Ае вие, тия дето отричат..вие свещички палите ли? Казвате ли Христос Воскресе? Коледа? Бог да го прости? и ако да за кво...
Не паля, в църкви не влизам освен от истори4ески и архитектурен интерес като пътувам, на христос воскресе отговарях - ти видя ли го ... (спрях за да не дразня хората), Коледа - да благодаря, вместо бог да го прости предпо4итам лека му пръст ...
И кво от това ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
За въпроса на сектанта, който искаше да му докажем има ло Бог:
https://www.youtube.com/watch?v=jSMTaXY ... WL&index=7
Понякога не ми се иска да живея с такива хора на една планета повече, имаме теорията на струните, доказаха хората от къде се е зародил големия взрив, имаме теорията за гртавитацията и 11-те измерения, имаме големия андронен колайдер и до 20 години ядрен синтез!
И някой ще ми обяснява за някакви детски религии измислени от хората да си обяснят природните явления преди да имаме установени научни норми!
И те не са установени точно заради шибана църква спъвала научния прогрес със 100-ци години, инквизиции, живея на 100метра от паметника на Джордано Бруно в моя град, да дойде тук сектантчето, да ми онясни как неговата църква със хиляди свещенници извратени педофили са горили на кладите хора открили такива неща!
Не ми се мисли ако не беше скапаната църква къде щяхме да сме сега, щяхме да изследваме спътниците на юпитер, сатурн, представете си това което е постигнато за последните 100 години и ако беше започнало преди 500!
Òще в древна Гърция са имали механични подобия на компютри:
https://www.youtube.com/watch?v=Z6dtDCoKOM8
Дано скоро започне изкореняването на тези гадни религии по-света!
Понякога не ми се иска да живея с такива хора на една планета повече, имаме теорията на струните, доказаха хората от къде се е зародил големия взрив, имаме теорията за гртавитацията и 11-те измерения, имаме големия андронен колайдер и до 20 години ядрен синтез!
И някой ще ми обяснява за някакви детски религии измислени от хората да си обяснят природните явления преди да имаме установени научни норми!
И те не са установени точно заради шибана църква спъвала научния прогрес със 100-ци години, инквизиции, живея на 100метра от паметника на Джордано Бруно в моя град, да дойде тук сектантчето, да ми онясни как неговата църква със хиляди свещенници извратени педофили са горили на кладите хора открили такива неща!
Не ми се мисли ако не беше скапаната църква къде щяхме да сме сега, щяхме да изследваме спътниците на юпитер, сатурн, представете си това което е постигнато за последните 100 години и ако беше започнало преди 500!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Nukem написа:За въпроса на сектанта, който искаше да му докажем има ло Бог:
Не само на тази , ами на всички религии по света , защото са донесли много повече страдание , болка , спиране на развитието , беди и смърт отколкото са създали доброта , човечност ,етичност , просветление и тн добрини.
Морала и еитката НЕ идват от религията - те са заложени във всеки индивид , защото всеки индивид е ЕВОЛЮИРАЛ по такъв начин , че да е в баланс с природната среда , в която се намира . Единствено човека забравя това , защото еволюционно е надскочил параметрите , които природата му е отредила.

Nukem написа:За въпроса на сектанта, който искаше да му докажем има ло Бог:
Ех, мъко..аз съм толкова сектант колкото ти Кончита Вурст. Православен християнен съм и българин родолюбец, върл противник на всякакви секти и девиации от източно Православието, включително и на Католическа и Протестанска църква и ...освен това се занимавам с наука в престижен Университет за съжаление далеч от Бг. Та като стана въпрос за наука, сам разбираш, че само с гледане на филмчета от ютубе няма как да станат нещата. За всички тези теории, които компетентно цитираш, в края на краищата достигат отново до логичния въпрос: а то от къде се е взело и т.н и т.н т.е принципа на матроьшката.
Относно науката и Бог, ще си позволя да цитирам Вернер Хайзенберг, един от бащите на квантовата физика: "Отпивайки първите глътки от чашата на знанието и науката би могло да те превърне в атеист, но на дъното на чашата те чака Бог".
Неправилно свързваш престъпленията срещу човечеството във всичките им форми на Римо-Католическата църква с Източно Православната църква, която не може да бъде упрекната в такива грехове. Относно Джордано Бруно - а какво ако се окаже, че Църквата все пак не е сгрешила с твърдението си за Земята и Слънцето. Има много елегантни обяснения, който все още са в процес на доказване, че всъщтност траекторията на слънцето и планетите е много по сложна отколкото досега се е смятало и, че слънцето, както и Слънчевата система се движат по -още по сложна двойно спиралвидна траектория около центура на нашата Галактика, която пък се движи по-още по висок порядък траектория около центъра на Вселената... и на края след всичко това май ще излезне, че от една друга гледна точка някъде във Вселената, не точно Земята се върти около Слънцето
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Ще ти анализирам мнението подред:
"Православен християнен съм и българин родолюбец" - твърдиш, че не си сектант, но всъщност християнството което познаваме днес е една от многото секти който са съществували и са се борили за влияние по-времето на римската империя, това че си българин родолюбец, браво в един глобализиращ се свят, в държава която преди няколко години се присъдини към голямото Европейско семейство, това че си родолюбец какво да кажа обичай си мангалите, мръсотията и мизерията, няма нищо то е лесно да се обича когато си навън както тврдиш, само дето нещо не ми се вярва, да беше имал поне повече от 0 мнения, можеше и да ти поверваме, не ми се гледат IP-та сега.
За филмчетата от youtube, ти какво искаш да съм ядрен физик за да мога да цитирам или да гледам, ако не съм, то тогава да набивам главата в пода или да паля свещичка и да се молим.
За Хайземберг, цитиеаш ми първо мисли на човек живял по-друго времем когато все още църквата е имала по-голямо влияние, пък и човека си е бил към края на жизнения път, като остареят хората са склоони да се изказват така, за да им е спокойно че има нещо след като умрат!
За това около какво се движат земята и слънцето, това което си написал го знае и сестра ми в 5-ти клас, мога да тръгна да ти обяснявам как е възникнала цялата теория за движението на небесните тела, как отначало между другото са предвиждали с доста добра точност положението и то не с елипса а с иделани окръжности, но не ми се хаби!
Общо взето всеки да се вярва в каквото си иска, моли си се там на бога си мноо здраве да ти дава, само да не се месят сектанти като теб в образованието на децата, те са нашето бъдеще, като чуя по новините че искат да вкарват вероучение в училище и потръпвам!
"Православен християнен съм и българин родолюбец" - твърдиш, че не си сектант, но всъщност християнството което познаваме днес е една от многото секти който са съществували и са се борили за влияние по-времето на римската империя, това че си българин родолюбец, браво в един глобализиращ се свят, в държава която преди няколко години се присъдини към голямото Европейско семейство, това че си родолюбец какво да кажа обичай си мангалите, мръсотията и мизерията, няма нищо то е лесно да се обича когато си навън както тврдиш, само дето нещо не ми се вярва, да беше имал поне повече от 0 мнения, можеше и да ти поверваме, не ми се гледат IP-та сега.
За филмчетата от youtube, ти какво искаш да съм ядрен физик за да мога да цитирам или да гледам, ако не съм, то тогава да набивам главата в пода или да паля свещичка и да се молим.
За Хайземберг, цитиеаш ми първо мисли на човек живял по-друго времем когато все още църквата е имала по-голямо влияние, пък и човека си е бил към края на жизнения път, като остареят хората са склоони да се изказват така, за да им е спокойно че има нещо след като умрат!
За това около какво се движат земята и слънцето, това което си написал го знае и сестра ми в 5-ти клас, мога да тръгна да ти обяснявам как е възникнала цялата теория за движението на небесните тела, как отначало между другото са предвиждали с доста добра точност положението и то не с елипса а с иделани окръжности, но не ми се хаби!
Общо взето всеки да се вярва в каквото си иска, моли си се там на бога си мноо здраве да ти дава, само да не се месят сектанти като теб в образованието на децата, те са нашето бъдеще, като чуя по новините че искат да вкарват вероучение в училище и потръпвам!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Да, децата трябва да се учат, че един ден нищото избухнало и създало всичко. Ти колега, вярваш ли на това? Аз не искам децата ми да вярват в подобни глупости. А ти по-добре вярвай на очите и ушите си, отколкото на някой, с цял ред титли пред името си. И гледай да не забравяш, че не всичко дето се лее от екрана на телевизора или от Интернет, е самата свята и чиста истина. Също не забравяй, че мнозина приказват и пишат понеже едни пари влизат в джоба им. Това е реалността. Продължаваш да говори за религия, щото просто няма какво друго да кажеш. После аз съм говорил с клишета. Аз ли говоря за религия или някой друг? А? Говоря за Бог, не за църква, не за организации човешки и структури, кьорави ли сте или какво? Бог пред който всеки ще застане, иска или не иска. Също както ще умре, иска или не иска. Знаете ли, че хитлеровите лекари са открили много неща и са направили удивителни анализи и открития, които ползваме и днес? Но как е станало, питате ли се и кой са били опитните зайчета? За този напредък ли ми говорите? За изкуствено синтезираните болести, за СПИН и т.н., нещо да кажете? За това, че ни разболяват още от раждането с ваксини и сме абонати на фармакологията до живот. С разните му епидемии, грипни и не знам какво вълни и т.н. За това, че се храним с боклуци, ГМО и какво ли не, което отслабва организма ни и ни прави податливи на болести. Доказано е, че имунната ни система може да се пребори с всичко, но зависи от храната. Не виждате ли връзката? Какво като няма чума днес, като има много по-страшни болести? Ами за паметника в Атланта, САЩ, на който пише, че населението на Земята трябва да е 500 млн., нещо да кажете? Колко сме напред, след като още се чудим как са построени египетските пирамиди и градовете в Андите? След като днес няма кран, който може да вдигне тези камъни, камо ли на подобна височина. Иначе хората от миналото били първобитни и нищо не знаели. А днешните ще летят до Марс. То се вижда какво знаем днес. Да вярваме на абсолютно недоказани теории, които ако не се преподаваха в училищата, нямаше никой даже да ги знае. Това е простата истина. Ако децата не им се налагаше насила и повтарям, насила, да вярват в тези небивалици от най-ранна възраст, че техните прадеди са камъните, това щеше да умре още в 19 в. Кажете на едно дете на 10 г. че прадядо му е маймуна и то ще ви повярва. Кажете го на един човек на 30 г. и той ще ви се смее. Обаче ако този човек някой му го е казал на 10, тогава и на 30 и на 40 и на 50, ще говори същото. Да не говоря, какви са последствията за хората в глобален мащаб от тази теория. Какви политически системи възникнаха и колко милиона човек платиха с живота си затова, че бяха третирани като животни и "низши" създания. После за религия ли не си говорехме? Тази теория на еволюцията, определя един безбожен мироглед за всяко дете. Това не е никаква наука, а е чиста проба религия. Понеже тя изисква вяра, защото за милионите години и възникването на живота няма никакви доказателства, камо ли научни. И тази вяра е повече, отколкото вярата в Бога.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Alek_SV написа:Nukem написа:За въпроса на сектанта, който искаше да му докажем има ло Бог:
Не само на тази , ами на всички религии по света , защото са донесли много повече страдание , болка , спиране на развитието , беди и смърт отколкото са създали доброта , човечност ,етичност , просветление и тн добрини.
Морала и еитката НЕ идват от религията - те са заложени във всеки индивид , защото всеки индивид е ЕВОЛЮИРАЛ по такъв начин , че да е в баланс с природната среда , в която се намира . Единствено човека забравя това , защото еволюционно е надскочил параметрите , които природата му е отредила.
Колега, защо не направиш един паметник, да напишеш на него ПРИРОДА и не започнеш да му се кланяш? Това не е ли същото, като да се кланяш на камъните и дърветата, (които са част от природата) също както са го правили нашите древни прадеди? Май не си еволюирал много, в сравнение с тях. Да твърдиш, че моралът бил заложен, а пък после бил еволюирал, това ми е доста трудно да го смеля, понеже няма никаква логика в подобно твърдение. Освен всичко писано колеги, вие не знаете всичко. Аз също. Следователно вие не можете да кажете с пълна убеденост, че Бог не съществува. Освен ако не сте убедени глупаци. В Библията пише че ще се появят едни хора, които умишлено са решили да са глупави, тоест, предубедени. Ако вие сте от тях, то Библията е пророкувала за вас.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Как щеше наистина едно дете след като стане на възраст 23-30 години да мисли, ако никога не му бяха разказвали и да започне да мисли съзнателно без цялото това бреме, за което @Elesar говори и ние всички знаем и спорим/твърдим един с друг дали е така заради някакви писаници? Дали са се случили всички онези неща, за които се говори?
Дали историята, която пише в учебниците е такава, каквато е след като няма другo, коeто да го докаже дали наистина е станало?
Дали училището е задължително само за да се промият мозъци и един вид да се "програмира" съзнанието на целия свят и всички да мислят в една насока с една идея от фамилии познати като Ротшилд? Дали морала съществува или ако не - от какво зависи създаването му? Дали това, че постигаме такива прогреси е правилна посока? Как съзнанието бива насочвано в определена насока още от детсво и после цял живот не спира да "тече" ? От къде се знае кои видове упражнения в училище засилват дадени области в мозъка и дали те са правилни или са просто заучени?
Всъщност кой е определил дали това е правилно или грешно?

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Плътта е тленна и НЕ е вечна със сигурност .За вечния живот на кое спорите ? Ако е за вечен живот на нещо друго а не на биологичните ни носители , неминуемо попадаме в зоната на религията .Така че по добре темата да е "Религия и вечен живот " .Така поне анонса няма да е подвеждащ , нещо което мисля че е умишлено в момента .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
четох (вярно ,в 9гаг бешеJordana написа:Плътта е тленна и НЕ е вечна със сигурност .За вечния живот на кое спорите ? Ако е за вечен живот на нещо друго а не на биологичните ни носители , неминуемо попадаме в зоната на религията .Така че по добре темата да е "Религия и вечен живот " .Така поне анонса няма да е подвеждащ , нещо което мисля че е умишлено в момента .

Я коментирайте за тези 22 грама

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Дам , има доста впечетляващи видове във водата. Все още се откриват нови видове живеещи предимно в дълбоките води(където до скоро е било недостъпно за човек да изследва) , еволюирали по интересни начини където до скоро е било недостъпно за човек да изследва.
На религиозния трол Елизар отговарям за последен път.
Такива хора като теб се наричат религиозни фанатици . Това означава , че няма аргументи или факти , които да бъдат изложени и ти да можеш "това да го смелиш" . Хора като теб фанатично настояват ,че тяхната религия е "едната правилна" независимо къде са родени. Ако се беше родил в Индия щеше да изповядваш индуизма , ако се беще родил в Иран щеше да изповядваш фанатизирано ислям и тн. Но ти си роден тук в БГ и затова си ревностен православен христянин.
Ще ти задам следният въпрос: Знаеш ли какво е общото между всички дебати , които изявени атеисти като Christopher Hitchens ,Richard Dawkins ,Sam Harris(Secular e доколкото знам) и др. (google-нете ги , ако не сте ги чували) са водили с религиозни фанатици ( независимо от коя религия). Няма как да знаеш затова ще ти кажа .Общото е че фанатиците , с които се спори не могат и няма да бъдат променени , НО хората , които се колебаят дали да са религиозни или не имат на разположение още един ярък пример ,защо религията е вредна , колко са абсурдни аргументите на защитаващите я , как си служи с безпочвени твъдения и как основната и цел винаги е била и ще бъде да контролира хората , които попадат в хипнотичното й влияние. Ние, които "вярваме" в науката сме готови да приемем НОВИ теории, нови факти , нови гледни точки , ако бъдат доказани . Ако утре някой открие и докаже теория , която да оборва всичко , което Айнщайн е отркил и тази теория е доказана с матерматика , то тя ще бъде възприета от всички в научни среди без ропот и без фанатизъм. И между другото нарича се "теория" не защото не сме сигурни в нея( тя е доказана на 100% спрямо сегашните ни знания) , а защото винаги е оставена отворена врата за преструкториране , добавяне ,променяне на тази теория , ако се открие НОВО ЗНАНИЕ.
Елизаре , Елизаре ... дори колата ,която караш и е повода да си регистриран в този форум е създадане от амалгамата на научни открития , човешко любопитство , наблюдателност и изобретателност. Твоя човек с бялата роба има 0 % принос ...
Айде и от тук нататък мнения за Вечният живот на физическото тяло , а не за религиозни простотии.
На религиозния трол Елизар отговарям за последен път.

Такива хора като теб се наричат религиозни фанатици . Това означава , че няма аргументи или факти , които да бъдат изложени и ти да можеш "това да го смелиш" . Хора като теб фанатично настояват ,че тяхната религия е "едната правилна" независимо къде са родени. Ако се беше родил в Индия щеше да изповядваш индуизма , ако се беще родил в Иран щеше да изповядваш фанатизирано ислям и тн. Но ти си роден тук в БГ и затова си ревностен православен христянин.
Ще ти задам следният въпрос: Знаеш ли какво е общото между всички дебати , които изявени атеисти като Christopher Hitchens ,Richard Dawkins ,Sam Harris(Secular e доколкото знам) и др. (google-нете ги , ако не сте ги чували) са водили с религиозни фанатици ( независимо от коя религия). Няма как да знаеш затова ще ти кажа .Общото е че фанатиците , с които се спори не могат и няма да бъдат променени , НО хората , които се колебаят дали да са религиозни или не имат на разположение още един ярък пример ,защо религията е вредна , колко са абсурдни аргументите на защитаващите я , как си служи с безпочвени твъдения и как основната и цел винаги е била и ще бъде да контролира хората , които попадат в хипнотичното й влияние. Ние, които "вярваме" в науката сме готови да приемем НОВИ теории, нови факти , нови гледни точки , ако бъдат доказани . Ако утре някой открие и докаже теория , която да оборва всичко , което Айнщайн е отркил и тази теория е доказана с матерматика , то тя ще бъде възприета от всички в научни среди без ропот и без фанатизъм. И между другото нарича се "теория" не защото не сме сигурни в нея( тя е доказана на 100% спрямо сегашните ни знания) , а защото винаги е оставена отворена врата за преструкториране , добавяне ,променяне на тази теория , ако се открие НОВО ЗНАНИЕ.

Елизаре , Елизаре ... дори колата ,която караш и е повода да си регистриран в този форум е създадане от амалгамата на научни открития , човешко любопитство , наблюдателност и изобретателност. Твоя човек с бялата роба има 0 % принос ...
Айде и от тук нататък мнения за Вечният живот на физическото тяло , а не за религиозни простотии.
Elesar74 написа:Значи продължаваш да си говориш ей така. Къде съм казал, че поради тебе, еди какво си? Казах, човека. По-точно, първите хора. Те повярваха на дявола, а не повярваха на Бога. Това доведе смъртта в света. Бог каза: непременно ще умреш. Дяволът казва: никак няма да умреш. Последвалите събития доказваха, че дяволът е лъжец. Човека живя до близо 1000 г., но умря. Неговите наследници също. И така до днес. Ние всички ще умрем някой ден. Не вярвам, някой да се съмнява в това.
На въпроса, защо Бог не натика дяволът там, където му е мястото? Не знам дали ще дам изчерпателен отговор, но предполагам, заради нас хората. По-точно, Божията милост към нас хората. Бог не иска хората да загинат. Но хората са грешници и те заслужават това. Дяволът също е грешник. Бог е справедлив. Ако Той накаже дяволът като грешник, би следвало в същия този момент да накажа и хората. Наказанието за греха е смърт. Това би означавало една голяма част от хората по земята да отидат в ада. Както казах, Бог е милостив. Тук стои въпросът, как Бог да накажа дяволът, но да спаси хората. Отговорът се казва Исус Христос. Според мен има още една причина и тя е, че дяволът е използван за да пресее тези, които са верни на Бога от тези, които са неверни. Това става в определен от Бога времеви период. Това време ще свърши и който е слушал дявола, ще го последва в неговата съдба. Който е слушал Бога, ще наследи всичко онова, който Той е обещал. Така че, може да се запитате, кого слушате. И още нещо. Кръстоносните походи, Инквизицията и т.н. неща, не са Ваша работа. Понеже Вие не сте и не можете да бъдете съдии на това, кое е право и кое криво. Оставете на Бог да съди тези хора. Те са вършили престъпления, това е факт. Но оставете това на Бога.
Мисля, че това с туморите, дефектите и т.н. вече съм го коментирал във форума и няма да се повтарям. Хубаво, аз не разсъждавам, хайде предложете вашите разсъждения и изводите от тях. В крайна сметка, не съм длъжен да отговарям на всичко, нито съм пред прокурор на разпит. Така че, моля.
Mного забавно.
Справедлив бил, казваш.

Я да те питам, за Содом и Гомор чувал ли си?
Ами за Потопа?
Значи, Бог няма проблем директно да затрие десетки хиляди хора в първия случй и на парактика, целия човешки род във втория, защото са грешни, но медувременно явно е пощадил Дявола.
Страшна справедливост, ум да ти зайде.

Ето и още един пример за божията справедливост:
4 Книга на Царете 2 написа:23 И възлезе от там в Ветил; и като възлизаше по пътя, излязоха из града малки деца та му се присмиваха и казваха му: Възлизай, плешиве! възлизай, плешиве!
24 А той се обърна назад, и като ги видя прокле ги в името Господне. И излязоха из дъбравата две мечки та разкъсаха от тях четиридесет и две деца.
Подиграли се децата на плешивец и Господ изпратил мечки да разкъса 42 деца.
А в това време, Дяволът никой не го закача.
Ех, справедливост отвсякъде.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
четох (вярно ,в 9гаг беше )за някои видове медузи и омара ,че имат начин за тотална регенерация на всички клетки, което ги прави теоретично поне безсмъртни
Я коментирайте за тези 22 грама
И това означава че живеят вечно ? Засега няма кой да провери със сигурност /по разбираеми причини/дали тия твари живеят 100-150 -200 години та камо ли вечно ......е може би някои индивиди от Шотландия

Ако не знаеш , регенерация на клетки не значи вечен живот. Много клетки в човешкия организъм също регенерират .Дори при гущера имаме налице регенериране на цял орган което е върха на тая способност ...но дори и той не живее вечно.
По същество вечния живот обезмисля сам себе си .Това би означавало пълен застой във еволюцията ,никакво размножаване , никаква наследственост ...Ако организмите биха живели вечно по някаква причина това означава че Земята би била населена единствено с първите плужеци създадени от господ и нищо друго.Бих казал че вечния живот е противоестествен .Сега , че на някой му се иска да не е така е отделен въпрос .Всъщност не вярвам някой да оспорва това че хората не живеят вечно

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !