Нерегистрирана кола в общината

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Нерегистрирана кола в общината

Мнение от sin_fen » 10 Май 2014, 10:02

stambo_81dg написа:То за това сме на този "хал" в тази държава :help:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 10 Май 2014, 14:11

iliew написа:

Да ти кажа не сме точно заради това на този хал... :idea:

Да не навлизаме в излишни полемики, заради кои хал сме толкова оакани.
Ама аз за две години съм платил 2800лв данъци щото съм "будала" а тои за 200лв се чуди как да ебе дявола и 20 души му дават акъли как да прецака държавата.
И съм сигурен че половината форум не плаща данъци и се оправдава с това че са кофти пътищата, без пари никога няма да станат по хубави.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 10 Май 2014, 14:23

Нали уж има връзка м/у общината и КАТ при регистрация на нов внос? И в люлин има нотариус, който помага в по заплетените случай като на колегата ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sin_fen » 10 Май 2014, 16:04

stambo_81dg написа:
iliew написа:

Ама аз за две години съм платил 2800лв данъци щото съм "будала" а тои за 200лв се чуди как да ебе дявола и 20 души му дават акъли как да прецака държавата.
И съм сигурен че половината форум не плаща данъци и се оправдава с това че са кофти пътищата, без пари никога няма да станат по хубави.

Само за БГ ли говориш или и смяташ и там където си написал, че също живееш. Ако ги смяташ и тези - там е коренно различно във всяко едно отношение.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: м-ка

Мнение от DAF » 10 Май 2014, 18:19

bobi_81xx написа:Колега,не е за писане директно тук но няма значение.Унищожаваш,големият талон или предната табела на автомобила,заявяваш в КАТ че е изгубен.Правиш нова регистрация с нови табели плащаш си за регистрацията и всичко ти става ОК ;)

И като ти поискат в общината договор за покупко-продажба какво правим ?
ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320i а вече и 320d с пакет ;)
Мечтае да кара: M3

Мнение от govedarov » 10 Май 2014, 18:32

Оправих си нещата с данъците. Все още не съм продал колата но намерих нотариус за 100 лева да я прехвърли без да са плащани данъци.

Днес чух , че имало начин примерно на 193 коня кола да се направи някаква врътка в общината и да се плаща данък до 100 лева , ако има запознати нека споделят ако може защото и това ме интересува защото съм се насочил именно към 530d 193 коня.

Изрично обаче искам да поясня , че аз данъци си плащам само , че не на колата. Всеки месец плащам близо 150 лева само данъци на тази държава от заплатата ми , освен това плащам данъци на къща и апартамент в София (това по повод , че ме обвиниха за нередовен платец) само дето докато са ни в такова състояние пътищата аз данъци на общината за кола не мисля да плащам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 12 Май 2014, 15:14

Ти колата ще си продадеш, но данъците си остават и лихвите ще ти се трупат така или иначе.

На мен така миналата година като си плащах данъка за колата ми поискаха да си платя данък за старата кола. А я бях продал продал март 2008-ма. И за тия 3 месеца на 2008 дължах 30 лева, а лихвата от тогава до сега беше около 20-30 лева лихва.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sin_fen » 12 Май 2014, 15:24

DAF написа:
bobi_81xx написа:Колега,не е за писане директно тук но няма значение.Унищожаваш,големият талон или предната табела на автомобила,заявяваш в КАТ че е изгубен.Правиш нова регистрация с нови табели плащаш си за регистрацията и всичко ти става ОК ;)

Едното няма нищо общо с другото.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 12 Май 2014, 18:13

DAF написа:

С новите регистрационни табели и новите талони(малък и голям)продаваш колата на човека на който искаш да е продадеш.Продаваш е на новият собственик и той си регистрира колата с договора за покупко-продажба в неговата община дето е по лична карта.

Потребител
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: м-ка

Мнение от DAF » 12 Май 2014, 19:12

bobi_81xx написа:
DAF написа:

С новите регистрационни табели и новите талони(малък и голям)продаваш колата на човека на който искаш да е продадеш.Продаваш е на новият собственик и той си регистрира колата с договора за покупко-продажба в неговата община дето е по лична карта.

Така става да съгласен съм. Иначе реших, че момчето държи да ходи и да я регистрира в общината и за това се учудих как ще стане схемата.. :bchug:
ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 530d 2002g
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от joffri » 13 Май 2014, 8:03

stambo_81dg написа:
iliew написа:

За година и половина съм правил 2 пъти рейка,нови предни амортисьори,4 кормилни накрайника,2 тампона на носачите...Айде само без морални проповеди.Хората не плащат данъци щото парите им се крадат а не защото така са си решили...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 14 Май 2014, 0:11

Българина не плаща, не само защото се краде, а и защото не обича да плаща! Само ние имаме фейлетон за Андрешко, нали, който е издигнат в култ!
А за това какво си сменил по колата си, зависи и от състоянието и, начина на каране и качеството на частите, които слагаш - ти май сравняваш любимата марка по здравина с някакви фиати или рена?
Ей сега ще скочат вълците! :angel:

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 15 Май 2014, 19:41

Колеги, не знам защо се оплаквате, че карате по лоши пътища, след като не си плащате данъците.. Откъде мислите, че идват парите на общината?
Като не плащате данъци, общината няма пари за нови пътица, няма за поддръжка и т.н. и съответно си тънем в мизерия.
Но дори изведнъж някак си всички да почнат да плащат редовно, пак ще са необходими 2-3 години, за да има пари за пътища, тротоари, паркове, градинки.

Така че, плащайте си редовно данъците. Хем няма да се чудите как да ментите държавата, хем няма да пълните гушите на разни "нотариуси", хем общината ще има средства за изпълнението на различни инфраструктурни проекти.

П.П. - Колата ми е на 21 години, но си ѝ платих 330лв данъци за последните 2 години, а съм на ръба на оцеляването в момента. Но знам, че допринасям за общото благо. И ми става тъпо като чета хората как търсят начин на избягат да си платят.

Мразя да давам за пример други държави, но да му се невиди, вижте Швейцария, вижте Лихтенщайн или Германия или Холандия. Всичко им е "уредено", именно защото хората си плащат данъците. Но пък идва важният момент, че в тия държави корупцията и кражбата на общински и държавни пари почти няма.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 15 Май 2014, 22:46

По-големия проблем според мен е не че някой си "гольо" е скътал данъчци 200-300лв за 5-6 години ами нещо повече...Не че е някаква тайна но го знам от служител в община че масово е пълно с джипове и луксозни лимузини регистрирани с годишен данък от 40-50лв с какви ли не врътки като товарни или с 8+1 места и т.н.Зачудвам се аз и питам как се оправят тия хора като ги спре КАТ и видят какво пише в талона?...И логично за Р.България си отговарям че който може да си регистрира Х5 МЛ или Кайена с данък 50лв той не се притеснява като спре КАТ какво ще го пита...Затова страшното е че средностатистическия бедняк по-съвестно гледа да си плати данъците отколкото наистина заможните за които това не би било толкова фатален разход.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 15 Май 2014, 22:57

Mнoгo точнo, кoлeгa....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата