Жените и пешеходните пътеки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: Жените и пешеходните пътеки

Мнение от Zubcho » 13 Май 2014, 10:46

Хаос написа:разбирам те, но...
няма такова положение - видял ме късно
в околностите на пешеходна пътека задължително се действа под презумпцията, че ей сега някой ще изскочи да пресича
еле пък в дъжд...
еле пък когато вече някой (цяла колона) е спряла на пешеходната пътека, а таксито изпреварва

Това само ти и още 20 човека го изпълняваме. Всичко останало е на автопилот и веруюто - безсмъртен съм и на мен няма да ми се случи никога. :banghead:

И понеже никой никога не иска да слуша, защото си мисли, че е най-най-най великия, няма и сега да се вслуша ама аз да кажа. Спазвай си ограничението и всичко ще е тип топ. Многократно доказано, че каране с 50-60 в града води до същите резултати с разлика до 5 мин повече, от колкото като караш с превишена скорост. Пак сме на същия светофар малко по-напред с разлика от 2 коли.

Дръпки, гонки, удължаване на самочувствието само на писта! Та преди пешеходна пътека, махаш крачето от газта, поставяш го на спирачката и гледаш за пешеходци. Като караш с 50 км/ч лесно ще спреш. Ако няма хора си продължаваш да поддържаш това темпо и готово. Нито някой те гони в повечето случаи, нито има смисъл да се раздаваш и да си хабиш горивото и накладките. Поне това е моята гледна точка де.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 13 Май 2014, 11:35

Демирев написа:Не знаят що е то бавно и плавно спиране дори пред внезапно изскочило препятствие.

Я дай някоя статия по въпроса, че и аз не знам как се спира плавно пред "внезапно изскочило препятствие"...

А по темата нямам конкретни наблюдения. Кой спира, кой не спира е много субективно...
Наблюденията са ми, че колкото по-голяма кифла е жената зад волана, толкова по некадърно кара... Еле пък ако я е огряло да кара кола за повече от 10 бона вече е безсмъртна на пътя...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 13 Май 2014, 11:53

Някой писа "защото ще им изгасне колата" - един плюс от мен.

Засилвам се към пешеходна пътека (с колело), но ми светва червено и се спирам, а пред пешеходната пътека една кака от желание да спре и да ме изчака, си изгаси колата. Отнесе няколко клаксона преди да запали и да тръгне, а на мен ми стана мъчно :D
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 13 Май 2014, 12:04

_galio_ написа:Някой писа "защото ще им изгасне колата" - един плюс от мен.

Засилвам се към пешеходна пътека (с колело), но ми светва червено и се спирам, а пред пешеходната пътека една кака от желание да спре и да ме изчака, си изгаси колата. Отнесе няколко клаксона преди да запали и да тръгне, а на мен ми стана мъчно :D

Нали знаеш, че с колело се минава през пешеходна пътека бутайки го? Така за обща информация ти го казвам.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 13 Май 2014, 12:19

Zubcho написа:
_galio_ написа:Някой писа "защото ще им изгасне колата" - един плюс от мен.

Нали знаеш, че с колело се минава през пешеходна пътека бутайки го? Така за обща информация ти го казвам.

Знам, знам. На място преценявам дали да слезна и да затапя улицата или да мина бързо и да не спирам никого.

Например кръговото на 4-ти км го пресичам бутайки и пак е рисково - днес ми намали третия по ред. Не знам всъщност какво е доброто решение точно за там - тия пешеходни не са добра идея според мен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 13 Май 2014, 12:47

_galio_ написа:
Знам, знам. На място преценявам дали да слезна и да затапя улицата или да мина бързо и да не спирам никого.

По-добре слез и затапи улицата вместо да минаваш бързо, аз от малък си мисля че ще е по-безпроблемно да претичам през улицата и вероятността да ме удари нещо е по-малка, но уви чак преди година като ми претича един в леко притъмнена улица под дъжда въобще не го видех. Добре че си карам бавничко и човека си претича стабилно, та чак тогава разбрах защо е написан така закона и защо не трябва да се претичва и преминава бързо с колело през улицата.
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 13 Май 2014, 13:13

sixstraight написа:По-добре слез и затапи улицата вместо да минаваш бързо, аз от малък си мисля че ще е по-безпроблемно да претичам през улицата и вероятността да ме удари нещо е по-малка, но уви чак преди година като ми претича един в леко притъмнена улица под дъжда въобще не го видех. Добре че си карам бавничко и човека си претича стабилно, та чак тогава разбрах защо е написан така закона и защо не трябва да се претичва и преминава бързо с колело през улицата.

Не може да се генерализира - зависи дали говорим за улица или булевард, натовареност, час от денонощието и прочие.

Факт е, че ситуация съм имал единствено веднъж бутайки съвсем по учебник през пешеходна пътека, когато един от тия бързащите със служебните малотражки не поиска да спре и мина на 10 см зад мен.

Има хора в коли ("шофьор" е призвание, нали), които не отразяват нито правилника, нито колоездачите. Досега са ме гонили три пъти с кола, като нито един от тях не бях в нарушение - единият отказа да спре на пешеходна, след което направи обратен през двойно непрекъсната линия на 4-лентов булевард, другият караше по булевард на задна със слушалки в ушите, третият реши да ме избута встрани от пътя два пъти поред, защото сметна, че съм излезнал на Т-образна пресечка по-бързо от нужното. Често ме засичат като съм дясностоящ или на път с предимство. В цялата тая лудница да спазвам буква по буква правила, писани от хора, качвали се на колело за последно в 4-ти клас, просто няма да се случи.

Трафикът си има собствени правила във всеки град - няма нужда да го обяснявам тук. Последния път като шофирах транзитно през Асеновград, спрях на три пешеходни пътеки заради пешеходци и всички коли зад мен ме изпревариха - кой отляво, кой отдясно. Нарочно гледах жена с детска количка, която застана до пешеходната когато вече минах - шестата кола поред (броих ги) и спря. Такова чудо в София се вижда много, рядко.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 13 Май 2014, 15:03

В Търговище никой не спира на пътеките. На по натоварените места, стоят полицаи и ха не си спрял, спират тебе. Ама ако ги няма полицаите, никой няма да спре. По темата, 2 дами щяха да ме отнесат преди време, даже не намалиха.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 13 Май 2014, 15:30

_galio_ написа:
sixstraight написа:По-добре слез и затапи улицата вместо да минаваш бързо, аз от малък си мисля че ще е по-безпроблемно да претичам през улицата и вероятността да ме удари нещо е по-малка, но уви чак преди година като ми претича един в леко притъмнена улица под дъжда въобще не го видех. Добре че си карам бавничко и човека си претича стабилно, та чак тогава разбрах защо е написан така закона и защо не трябва да се претичва и преминава бързо с колело през улицата.

Не може да се генерализира - зависи дали говорим за улица или булевард, натовареност, час от денонощието и прочие.

Факт е, че ситуация съм имал единствено веднъж бутайки съвсем по учебник през пешеходна пътека, когато един от тия бързащите със служебните малотражки не поиска да спре и мина на 10 см зад мен.

Има хора в коли ("шофьор" е призвание, нали), които не отразяват нито правилника, нито колоездачите. Досега са ме гонили три пъти с кола, като нито един от тях не бях в нарушение - единият отказа да спре на пешеходна, след което направи обратен през двойно непрекъсната линия на 4-лентов булевард, другият караше по булевард на задна със слушалки в ушите, третият реши да ме избута встрани от пътя два пъти поред, защото сметна, че съм излезнал на Т-образна пресечка по-бързо от нужното. Често ме засичат като съм дясностоящ или на път с предимство. В цялата тая лудница да спазвам буква по буква правила, писани от хора, качвали се на колело за последно в 4-ти клас, просто няма да се случи.

Трафикът си има собствени правила във всеки град - няма нужда да го обяснявам тук. Последния път като шофирах транзитно през Асеновград, спрях на три пешеходни пътеки заради пешеходци и всички коли зад мен ме изпревариха - кой отляво, кой отдясно. Нарочно гледах жена с детска количка, която застана до пешеходната когато вече минах - шестата кола поред (броих ги) и спря. Такова чудо в София се вижда много, рядко.

Колега, не знам защо спориш. Казваме ти как трябва да е, ама ти не, та не. Ясно е, че всички са защитили докторат по шофиране тук ама хайде спрете се. Има си правило спазвай го без значение дали ще затапиш половин България. Ти си пешеходец като слезеш от колелото. Като такъв минаваш по пътеката и всички трябва да спрат да те пропуснат. Без значение от марката на автомобила и колко струва същия.

А това, че в другите градове са прости (да ме прощават колегите, но много хора от там са такива, и нямам нищо против хората от други градове) си го разбрал от първа ръка. Днес пак един щеше да ме сгази на пътека. Тя е продължение на тротоара и си длъжен да спреш и проснеш пешеходците. Това е. И без Тън Мън (щото си замина).

Хайде със здраве!

Предишна

Назад към Извън Темата