Въпрос за демпферна шайба на 530ДА

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби

Въпрос за демпферна шайба на 530ДА

Мнение от todorakis82 » 12 Май 2014, 19:36

Здравейте колеги, извинявам се ако има писано за проблем с демпферната шайба.
При мен проблемът е следния когато загася калата и се получава едно притрисане и присвирване, според майстора е демпферната шайба.
Колеги колко ролки има за смяна които влизат в обслужването направо като сменям демпферната шайба да ги сменя и тях, с пистовия ремък на който от единия край се виждат конци, когато колата е студена се чува металически шум и виене като загрее изчезва чувам го от хидравличната помпа или някъде под нея. Имах за смяна тампон на мотора смених го но това притрисане и присвирване си остана след като загася колата, също си мислех, че ще изчезне ритането като сменям предавките от позиция "P" на "R" и "D". Автоматикът си работи добре превключва предавките без проблем маслото не е сменяно никога, но ритането си остана и след смяната на тампона на двигателя има ли и други тампони на скоростите на които да обърна внимание.
Колеги колко струват ролките и ремъка за демпферна шайба мисля за втора ръка.
Колата е 530ДА 193к.с. 2001г. фейслифт.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Re: Въпрос за демпферна шайба на 530ДА

Мнение от krasi2bmw » 12 Май 2014, 19:53

http://www.avtochasti-online.com/3364-% ... 0%B1%D0%B0 Привет , това ти е цената на демф. шайба , може и да я намериш по тьнко , втора употреба не ти трябва , понеже всички са с някакьв луфт . Цената ще е поне на половина и за разлика около 120 - 130 лв. мисля , че не си заслужава :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 02

Мнение от Mamar4o » 12 Май 2014, 22:15

Вземи си частите от колегата Laviatan със сигурност ще ти пусне оферта за по-ниска цена и 1 съвет от мен консумативи НИКОГА 2ра ръка,това е все едно да си купиш хляб 2ра ръка.Всичките ролки + пистовия ремък и ремъка на климатика излизат г/д 240-50 лева и то на хубави марки а демферната шайба наистина няма смисъл от 2ра ръка,сменяш 1 път и забравяш :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 12 Май 2014, 22:40

За ролките и ремъка не съм и помислял за втора ръка само за демпферната шайба мисля.
Колеги за тези проблеми които ги описах по горе от демпферната шайба ли ще са или от нещо друго.
Също ако някой има проблем с превключването на предавките това "ритане" нека сподели как е намерел решение какво е сменил и т.н. защото си мислех, че като сменя тампона на мотора и ритането ще изчезне но си остана.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
Детайли за колата: Carbon Schwarz

Мнение от valeri_ignatov » 13 Май 2014, 22:48

зд.колега да те питам сутрин като запалиш колата 4ува ли се някакво ружене някакви вибрации като на подска4ащ ремък защото аз имам такъв проблем и си мисля 4е е от демферната шайба а пък вси4ки други консумативи съм ги сменил

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 14 Май 2014, 11:05

valeri_ignatov написа:зд.колега да те питам сутрин като запалиш колата 4ува ли се някакво ружене някакви вибрации като на подска4ащ ремък защото аз имам такъв проблем и си мисля 4е е от демферната шайба а пък вси4ки други консумативи съм ги сменил

Колега при мен сутрин се чува по скоро като металическо почукване и като загрее и мине точно 75 градуса всичко отихва и чувам само как мърка двигателя. За сега нямам вибрации защото смених единия тампон на мотора но като загася колата пресвирва и претриса това до колкото разбрах е от демпферната шайба.
Колега можеш ли да ми кажеш колко вида ролки се сменят и колко ти излезе всичко.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 02

Мнение от Mamar4o » 14 Май 2014, 18:27

Пистов ремък 35лв,ремък на климатика 15лв,обтяжна ролка 110лв с механизма,ролка на климатика 90лева, и2те паразитни едната 40 другата 50 или 30 и 40 непомня точно колко бяха,но аз се наиграх незнаех за Роби тогава и си ги купих от случаен магазин.Той може да ги продаде по-евтино :yes: И колеги никога не купувайте какво и да е на Dayco ! Братовчед ми е автомонтьор и ми е казал никога да не купувам каквото и да е на Dayco,той е маняк на тема фоксваген знае всичко за тях и си е изпатил с един ангренаж на пасат 4 това е съвет от мен :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 15 Май 2014, 12:29

Колеги възможно ли е пистовия ремък да е с излезли конци от тези ролки които влизат в обслужването или ще е от нещо друго?
Имам питане и за ролката на хидравличната помпа тя сменя ли се?
Защото този шум когато е студена колата, както споменах по горе доста силно металическо чукане го чувам от ролката на хидравличната помпа може и да е от ролките под нея но там е алтернатора и др. ролки.
Колеги маркучът който влиза в големия термостат от долу мисля, че не е оплътнен добре майстора се опитваше да го напасне но не успя и стои недостатъчно уплътнен, а скобата е стегната но като че ли не го защипва добре. Мисля, че от там пръска леко антифриз.

Потребител
Аватар
Кара: Бмв 523i

Мнение от Minchev8802 » 13 Мар 2015, 17:05

Здравейте колеги казвам направо
Несъм голям разбирач ходих при няколко майстори и ми казват различни цени за демпферната шайба която ми е за смяна найстина,ще ви бъда благодарен ако някой ми каже реална цена за тази шайба и пистовия ремък
Колата ми е 523i 98 година
Благодаря

Назад към E39