Париж-Забележителности

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Париж-Забележителности

Мнение от BMW_POWER » 12 Апр 2014, 15:41

В Париж е пълно с малки бистра, в които можеш да хапнеш директно на улицата. Препоръчвам ти да опиташ прословутата лучена супа. Да, масичките са малки, чиниите са опряни една в друга и сте лакът в лакът със съседа. Но това е и истинската атмосфера на града. Нямам идея с какъв език си. Присламчвайте се навсякъде към някоя група. Ние с жената сме обиколили почти цяла Европа с автобус. Много е важно да имаш гид. Ако си сам, направи предварителни планове за придвижване. С кола в Париж е доста тегаво. Нямам идея и колко струват паркингите. Разстоянията са големи и движението пеш е уморително. Провери предварително къде какви са цените, за да не останеш неприятно изненадан. Доколкото си спомням, малко шише мин. вода беше 2.50 евро в Евродисни. Ако сте двама и прекарате там цял ден, 10-15 евро само за вода може да отидат. Бих ти препоръчал и да се обърнеш към някоя туристическа агенция в България. Могат още оттук да ти направят индивидуална програма или резервации за някои атракции. Попитай също и кои обекти биха ти препоръчали за посещение. Разходете се задължително по Champs-Élysées. Още нещо, което е важно и човек се сеща на място. В Париж безплатни тоалетни няма 8) Можеш да ходиш в Макдоналдс, но понякога и там заключват и е само за клиенти. С ръка на сърцето си признавам, че най-смърдящия кенеф (не тоалетна, а кенеф) в който съм влизал е именно Макдоналдс на Champs-Élysées. Ако си само с английски, понякога франсетата се правят че не разбират. Комплексари са и си падат малко националисти.
Инфото ми не е от тази година и не гарантирам 100% вярност, но дано да съм бил макар и малко полезен.
Bon Voyage!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 12 Май 2014, 11:10

Момчета, кой точно от парковете на Дисни да посетя. Вози ми се на много влакчета и подобен род тъпотии, ама нещо не мога да разбера кой кой е. И в двата ми пише че има атракциони, ама едното е и студиа... :roll:
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 12 Май 2014, 19:36

този които е за по-големи деца стърчи едно като небостъргач :mhihi:
на него пише HOLLYWOOD TOWER Hotel :yes:
Последна промяна madpetio на 13 Май 2014, 7:41, променена общо 1 път
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 12 Май 2014, 22:01

:yes:
Благодарско, тя и на жената една колежка дала жокери, другата мома с която ще ходим пък направи програмата и намери апартамент, нейният мъж букна билети за забележителностите, които искаме да посетим. Аз резетвирах самолета, та за сега май сме готови!

На 24 като се върна ще споделя снимки и мнения!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 530d Facelift

Мнение от boris.vangelov » 14 Май 2014, 10:16

Колега, също така силно ти препоръчвам, ако ходите до Лувъра/Айфеловата кула, да си купите билетите предварително по интернет - така избягвате по около 2 часа опашка. Също така на нас много ни харесa базиликата Sacre Coeur в Монмартр.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 14 Май 2014, 14:28

boris.vangelov написа:Също така на нас много ни харесa базиликата Sacre Coeur в Монмартр.

Тъкмо се чудех как може никой да не я е споменал досега. Ако ходите с метро натам внимавайте - по някое време ще сте единствените бели във влака :mhihi:
Иначе пред базиликата има един ненормално добър каскадьор, направо ме изуми:
http://www.youtube.com/watch?v=kE4jtu5CkQo
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 19 Май 2014, 9:57

За 5 дена,не може да се види всичко в Париж,досега съм ходил 3 пъти,като последния най-дълго 7 нощувки.Няколко пъти подред спим в хотел Магелан ,който е на няма и 5 мин пеша от Арката - и 10 от Porte Maillot ,което се оказа доста удобно.
Лувъра - не ме впечатли някак си,Версай ме радва много ,но за тези двете си трябва почти по един ден,за да се разгледа нацяло,градините на Версай са просто :shock: .(тука да вметна една скоба,ако не си се возил в метрото в париж - отначалото е голяма лудница,но за един ден се свиква с прикачванията,особено за Версай ни беше голямо шоу,добре че бяха Китайскте нинджи да ги следваме :mhihi: )
Монтмартр ми е любимо място,страшно красиво ,спокойно .Целия "център" на Париж е красив от Арката чак до Латинския и Сорбоната ,на нас ни харесват малките и тесни улички,бистрата с няколко малки маси навън ,особено вечер е прекрасно..

Нещо важно - удобни обувки :) и кеш :mhihi: ,второто е особено важно :mhihi: ,незнам ние ли не си правихме сметката но средно за 4-5 дена под 800 евр не сме харчили,при положение ,че не сме били всяка вечер по ресторанти ,аз лично се смилам да ям сирена там :kuku:

Дано времето да е хубаво по скоро да не вали,но ако не сте ходили - по това време е красота..

пс: ако си пушач се зареди добре с цигари,че аз докато открия магазин за цигари полудях първия път
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 19 Май 2014, 10:27

Само един съвет,колкото голям и красив град е толкова и много се краде там,казвам го от личен опит.
Пази си хубаво портмонето а жена ти чантата или каквото там носи,докато чакаш за Айфеловата кула може да останеш без портфейл докато ти дойде реда на касата.
Можеш да посетиш и парк Астерикс,също много готино място.
Всичко останало са го казали колегите,последно качването и слизането от Айфеловата кула бе 15 евро,това преди 5 месеца.
Приятна почивка и да споделиш някоя друга снимка.
:driving: :dunno: :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 20 Май 2014, 16:13

Отидете и в музея на восъчните фигури, не е голям, но е много забавно и емоционално - няма да казвам с какво, че му се губи преживяването. Има едно страхотно кафене на площад Република, атмосферата е изключителна.

В Дисниленд (а и изобщо в целия град) се пазете от тълпите мамадута, ние се сбихме с едни огромни на една опашка за влакче, като ходихме.

В Лувър-а запазете билети от тук с час, иначе ще висите страшно много на опашка, за кулата също. В Лувъра може да предвидите да гледате само 18 и 19 век, иначе е прекалено огромен, а там са най-популярните произведения. И естествено, не се опитвайте да снимате моната - не излиза нищо :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 22 Май 2014, 13:53

Здравейте Приятели,
Благодаря за ценните напътствия,ходил съм и друг път във Франция,но за съжаление само служебни командировки и никога,колкото и да е странно,никога не съм се разхождал из Париж.
Този път го направих и разбира се съм очарован.
Само да опровергая няколко мита,за които толкова слушах.
Мит номер 1-францизите знаели английски,ама не го говорили че били големи националисти-Нищо вярно няма в този мит,всеки,когото попитахме,а аз френски грам не знам-ни упъти,помогна,някой се мъчеха с английския,но се справяха прилично и ни помагаха с удоволствие,културки са много,мили,любезни и отзивчиви!
Мит номер 2-било супер чисто-това не е вярно,на всякъде имаше фасове,и то не само по кварталите ами и на централни места,кошчета нямаше много,имаше хартии,разни опаковки от различни храни по улицата и фасове,ама милиони фасове.
Много хубав град иначе,парата лети неусетно,но пък е удоволствие да седнеш в някое ресторантче,да си поръчаш храна,питие и да зяпаш народа как се щура на горе и на долу.
Кръговото на Труимфалната арка направо цепи мрака,само за професионалисти е :mhihi:
На площад "Конкорд" имаше някакво ферари и ламборгини,където искаха по 89 евро за обиколка,на вратите им пишеше "drive my",викам си "що па не",чудесен дрифт на това кръгово,оказа се че не ти а някакъв ще те карал ,което веднага загубих интерес.
Едно нещо ме просълзи,докато се разхождахме с жената,някакъв пред нас "намери" тлъста "златна" халка,много се радваше човека,в един момент идва и ми я показва че била златна,имала печат,и съответно за съжаление на му ставала,обаче виж ти на жена ми май ще и стане,попитах го знае ли английски,човека каза "да" и му обясних че ми навява спомени за моята държава България,където тоя номер е измислен преди 20 години,след което човека си прибра халката и отшраши,очевидно номера е толкова известен,че една негърка се опита да ми го приложи на съвсем друго място,на което не ми се занимаваше,само и изръкоплясках...
Хубав град иначе,и около Париж е хубаво.
Още един път благодаря на колегите с ценните напътствия :bchug:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 22 Май 2014, 17:18

Колега, навсякъде е пълно с боклуци. Особенно в големите туристически градове. Нямаш идея какво е във Венеция ...
Дай повече подробности, цени, снимки. Темата може да е полезна за някого, който лятото, есента или догодина ще тръгне натам. По-лесно е да се прочете готова информация, отколкото нови теми и стара информация.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 22 Май 2014, 20:33

BMW_POWER написа:Колега, навсякъде е пълно с боклуци. Особенно в големите туристически градове. Нямаш идея какво е във Венеция ...
Дай повече подробности, цени, снимки. Темата може да е полезна за някого, който лятото, есента или догодина ще тръгне натам. По-лесно е да се прочете готова информация, отколкото нови теми и стара информация.

Е,миналата година бях във Венеция,не беше чак толкова,поне фасове нямаше навсякъде,това ми направи първо силно впечатление за Париж.
Утре подробно ще опиша цени на всичко,от кацането на летището в Бове ,транспорт до Париж,цени на метрото,автобуси,заведения и тн.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 22 Май 2014, 20:37

Е.Димитров написа:
BMW_POWER написа:Колега, навсякъде е пълно с боклуци. Особенно в големите туристически градове. Нямаш идея какво е във Венеция ...

Е,миналата година бях във Венеция,не беше чак толкова,поне фасове нямаше навсякъде,това ми направи първо силно впечатление за Париж.
Утре подробно ще опиша цени на всичко,от кацането на летището в Бове ,транспорт до Париж,цени на метрото,автобуси,заведения и тн.

Фасове има,но сутрин в 7 (и малко,по-рано) Шанз елизе и улиците около арката се мият със сапун :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 22 Май 2014, 21:55

И в Бг ги миеха по татово време обаче, сега не се метат дори.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 23 Май 2014, 8:59

Е.Димитров написа:

Аз се прибирам днес, в момента допивам последното кафе в апартаментчето и утре ще седна и аз да направя някои уточнения.

П.С. Еб@ ми се бойната слава... Толкова не бях вървял и обикалял от не знам кога, а в Дисни е :kuku:

П.С. 2 Айде, до утре! :winky:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата