Избор на подходящ модел BMW
Модератор: Общи модератори
- govedarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320i а вече и 320d с пакет ;)
- Мечтае да кара: M3
Re: Избор на подходящ модел BMW
K_Ilkov написа:govedarov написа:В момента карам френски дизел , вече 6 години и съм минал над 100 хиляди километра освен масло и филтри друго не съм правил.govedarov написа:Та общо взето сега когато дойде момента да хвърлям Реното твърдо съм решил ...
Да бе не се съмнявам ...![]()
Ся ще ми кажеш, че образно говориш и т.н.
Лошо няма всеки си знае как да си бие жената ...
Действай! Моя съвет е почетеш малко в е39 форума за модела и ДВГ-то за да направиш информиран избор ...
е39 е хубава кола, 3.0д автомат е приятна комбинация за дълъг път и тн.
Просто мога да сложа лев, че схемата 5-6-7г само масла и филтри нема да мине ... сори ...
пп. Всъщност може и да не съм прав ...
Ако уцелиш да вземеш кола от някой балък дето не е сменял само масла и филтри, може и да ти се получи ...
Реното искам да го махам защото е изгнило , малко е , тясно и не ми е удобно за дълго път какъвто правя почти всяка седмица но със много други неща съм имал проблеми но не и с мотора. А от към разход и вървене и здравина съм много доволен и сериозно за 100 хил км не съм му сменял нищо по мотора освен масла и филтри.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Е.Димитров написа:Къде метате младежа по дърветата с тея лами 2.8 бензин.
Че това харчи толкова ,че момчето ще го кара само по празници.
Към колегата автор.
Взимаш си една Е46 фейс 320Д ,колата има приличен разход,добра возия,не е нито голяма,нито малка,частите не са скъпи толкова и ако попаднеш на добър автомобил ще си много доволен!

- govedarov
- кандидат ентусиаст
-
Пичове в сряда ще вкарваме в сервиза една 530d фейс 2001 да видим как е мотора , ходова част и кутия.
Какви пари да си приготвя ако евентуално я взема за първоначално обслужване - масло , филтри , там някаква демферна ролка чувам много се говори имало а на Рено няма такова нещо и не съм запознат ?
Какви пари да си приготвя ако евентуално я взема за първоначално обслужване - масло , филтри , там някаква демферна ролка чувам много се говори имало а на Рено няма такова нещо и не съм запознат ?
- govedarov
- кандидат ентусиаст
-
В крайна сметка днес се убедих , че е39 не е кола за всеки или поне не е лично за мен защото с 1000 лева заплата просто не виждам как ще си позволя да поддържам такъв автомобил.
Прегледахме колата и се оказа читава и лично майстора след като и направи цялостна компютърна диагностика и преглед на ходовата част ме посъветва първо да реша дали мога да си позволя такава кола и след това , че ако я взема колата е добра и много запазена като цяло. Това което ме накара да се откажа от този модел е адски скъпите части , оказа се , че има 1 носач за смяна , 4 биалетки , вентилатор на парното и още няколко дребни неща , цените обаче след като проверих са убийствени. Иначе по дюзи , турбина и скоростна кутия колата според майстора е като нова.
Просто прецених , че не мога да си позволя такава кола иначе се влюбих в нея но понякога човек трябва и малко реално да гледа на нещата.
Мисля да се насоча към е46 защото доколкото разбрах там цените са по народни и някакси повече ми пасват на положението.
Има ли разлика между 530d и 330d в моторите защото въпросната е39 ка която гледахме днес беше именно с такъв двигател и много ми хареса като вървене ? Как е при е46 поддръжката , към какъв мотор ще ме насочите , колебая се между 320d и 330d.
Прегледахме колата и се оказа читава и лично майстора след като и направи цялостна компютърна диагностика и преглед на ходовата част ме посъветва първо да реша дали мога да си позволя такава кола и след това , че ако я взема колата е добра и много запазена като цяло. Това което ме накара да се откажа от този модел е адски скъпите части , оказа се , че има 1 носач за смяна , 4 биалетки , вентилатор на парното и още няколко дребни неща , цените обаче след като проверих са убийствени. Иначе по дюзи , турбина и скоростна кутия колата според майстора е като нова.
Просто прецених , че не мога да си позволя такава кола иначе се влюбих в нея но понякога човек трябва и малко реално да гледа на нещата.
Мисля да се насоча към е46 защото доколкото разбрах там цените са по народни и някакси повече ми пасват на положението.
Има ли разлика между 530d и 330d в моторите защото въпросната е39 ка която гледахме днес беше именно с такъв двигател и много ми хареса като вървене ? Как е при е46 поддръжката , към какъв мотор ще ме насочите , колебая се между 320d и 330d.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Ако кинтите са фактор номер 1 320д ...
помисли си пак дали искаш БМВ - ако един носач и биалетки са те отказали ... представи си ако кихне нещо друго ...
е46 не е много по-евтин, носачите и там са консуматив (има доста варианти вече - рециклажи и прочие)
330д имай предвид, че е от 17цола джанти/гуми на горе - да не ревеш после и за гуми, че историята познава доста такива случай
в е46 раздела има тема за избор на кола ...
govedarov написа:Това което ме накара да се откажа от този модел е адски скъпите части , оказа се , че има 1 носач за смяна , 4 биалетки , вентилатор на парното и още няколко дребни неща , цените обаче след като проверих са убийствени.
помисли си пак дали искаш БМВ - ако един носач и биалетки са те отказали ... представи си ако кихне нещо друго ...
е46 не е много по-евтин, носачите и там са консуматив (има доста варианти вече - рециклажи и прочие)
330д имай предвид, че е от 17цола джанти/гуми на горе - да не ревеш после и за гуми, че историята познава доста такива случай
в е46 раздела има тема за избор на кола ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Щом един носач и биалетки те притесняват,то мисли му ако капутира нещо друго,на тоя дизел,частите са му с доста приятни цени
Търси бензинова е46-ца.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Да не стигнем накрая до е36 че е най-евтино 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
host написа:Да не стигнем накрая до е36 че е най-евтино
"по-евтино" не бях карал

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Oт написаното от теб оставам с впечатлението, че БМВ като цяло може да не е твоята кола. Тук го няма вариантът "качваш се и караш"! За да не съм голословен ще ти дам малко допълнителна информация относно първоначалното обслужване на колата. В случая аз съм с е46, м54б22 бензин, автоматик:
Смяна на масло двигател: 5W30 LL-04, 6,7 литра - 201 лв. + 30 лв. труд;
Смяна на масло АСК: ESSO LT 71141, 5,5 литра - 257 лв. + 113 лв. труд;
Смяна на масло диференциал OSP SAF-XO, 1,3 литра - 56 лв. + 15 лв. труд;
Спирачна течност DOT4 LV, 1 литър - 28 лв. + 30 лв. труд;
АСК гарнитура, 1 бр. - 30 лв.;
АСК филтър, 1 бр. - 53 лв.;
Горивен филтър, 1 бр. - 209 лв. + 30 лв. труд;
Маслен филтър, 1 бр. - 28 лв.;
Въздушен филтър, 1 бр. - 57 лв. + 8 лв. труд;
Микрофилтър климатик, 1 бр. - 97 лв. + 8 лв. труд;
Антифриз BMW G48, 4 литра - 55 лв. + 30 лв. труд;
Тотал: 1335 лв.
Това ти е АБСОЛЮТНИЯТ минимум първоначален разход, след като купиш колата. Цените са за оторизиран сервиз. Ако идеш "при бат Пешо" може да спестиш някоя стотачка, но ти си знаеш...
Към тази цифра имаш застраховки, регистрация, пътен данък (разбрахме, че ще го пропуснеш) и разбира се трябва да избереш кола "без забележки". Аз на моята налях още 1700 лв. за няколко датчика и дузина ДРЕБНИ нещица...
Смяна на масло двигател: 5W30 LL-04, 6,7 литра - 201 лв. + 30 лв. труд;
Смяна на масло АСК: ESSO LT 71141, 5,5 литра - 257 лв. + 113 лв. труд;
Смяна на масло диференциал OSP SAF-XO, 1,3 литра - 56 лв. + 15 лв. труд;
Спирачна течност DOT4 LV, 1 литър - 28 лв. + 30 лв. труд;
АСК гарнитура, 1 бр. - 30 лв.;
АСК филтър, 1 бр. - 53 лв.;
Горивен филтър, 1 бр. - 209 лв. + 30 лв. труд;
Маслен филтър, 1 бр. - 28 лв.;
Въздушен филтър, 1 бр. - 57 лв. + 8 лв. труд;
Микрофилтър климатик, 1 бр. - 97 лв. + 8 лв. труд;
Антифриз BMW G48, 4 литра - 55 лв. + 30 лв. труд;
Тотал: 1335 лв.
Това ти е АБСОЛЮТНИЯТ минимум първоначален разход, след като купиш колата. Цените са за оторизиран сервиз. Ако идеш "при бат Пешо" може да спестиш някоя стотачка, но ти си знаеш...
Към тази цифра имаш застраховки, регистрация, пътен данък (разбрахме, че ще го пропуснеш) и разбира се трябва да избереш кола "без забележки". Аз на моята налях още 1700 лв. за няколко датчика и дузина ДРЕБНИ нещица...
Колега, спокойо можеш да игнорираш горният пост ако можеш сам да си сменяш някой елементарни неща, като въздушен филтър
. Незнам какъв човек трябва да си за да дадеш на някой 10 лева да ти смени въздушния филтър или пък филтъра на климатика. Аз карам 528и повечето неща си ги правя сам и с помощ от приятели, първоначалното обслужване ми излезе не повече от 200 лв (масла, филтри), смених и свещите (около 120 лв.), който и те се сменят елементарно, взех малко по скъпи от един колега от форума, смених си виското (около 200 лв.) . Като свещи спокойно можеш да си вземеш доста по-ефтини, както и виско втора употреба. Бенизново е39 със сигурност не е скъп за поддръжка автомобил..

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Аз лично с такъв доход бих гледал най-много Е36 318is
Но това съм аз
Ако не е тайна откъде намери 10 бона за кола? Защото ако са спестявания от посочената заплата то тогава "стоиш" прилично. Но ако са заем то тогава си карай Реното.
Не се обиждай от горният коментар, той е добронамерен.
Но това съм аз

Ако не е тайна откъде намери 10 бона за кола? Защото ако са спестявания от посочената заплата то тогава "стоиш" прилично. Но ако са заем то тогава си карай Реното.
Не се обиждай от горният коментар, той е добронамерен.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
K_Ilkov написа:
То майтап ама наскоро гледах ходовата част на Кайен.. поддръжката там е съизмерима с тази на е36 за афтърмаркет части.

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Ниски са заплатите в БГ и си го знаем... София как да е 1000 лв. 1500 лв., ма по малките градове по 350-400 и тва е в масовия случай. Е как човек да поддържа какъвто и да е автомобил различен от Лада
То само като налееш 130 лв. за бензин и заплатата ти се стопила и после накъде
Аз преди време щях да се нахакам на Е60, даже и тема бях пуснал тука ако си спомняте
Извода е: изкарвайте повече пари и карайте скъпите коли
Сори за ОФФ Топика...

Сори за ОФФ Топика...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
bum_bum написа:K_Ilkov написа:
То майтап ама наскоро гледах ходовата част на Кайен.. поддръжката там е съизмерима с тази на е36 за афтърмаркет части.
то си зависи от афтърмаркет-а

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Колега с 1000лв заплата и 530д не си го причинявай
То може ако си ерген ама няма смисъл 
Гледай бензинова кола

Гледай бензинова кола