Избор на подходящ модел BMW
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Избор на подходящ модел BMW
K_Ilkov написа:bum_bum написа:K_Ilkov написа:
помисли си пак дали искаш БМВ - ако един носач и биалетки са те отказали ... представи си ако кихне нещо друго ...
То майтап ама наскоро гледах ходовата част на Кайен.. поддръжката там е съизмерима с тази на е36 за афтърмаркет части.
то си зависи от афтърмаркет-а
Една марка от един и същ търговец.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
hummer написа:Колега с 1000лв заплата и 530д не си го причинявайТо може ако си ерген ама няма смисъл
Гледай бензинова кола
Викаш мое си остане ерген

bum_bum написа:Една марка от един и същ търговец.
Ебаси ... много евтино тогава ще дойде ...
Аз се чудя що ги карат толкова тия Кайени

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Vladko написа:Колега, спокойо можеш да игнорираш горният пост ако можеш сам да си сменяш някой елементарни неща, като въздушен филтър. Незнам какъв човек трябва да си за да дадеш на някой 10 лева да ти смени въздушния филтър или пък филтъра на климатика. Аз карам 528и повечето неща си ги правя сам и с помощ от приятели, първоначалното обслужване ми излезе не повече от 200 лв (масла, филтри), смених и свещите (около 120 лв.), който и те се сменят елементарно, взех малко по скъпи от един колега от форума, смених си виското (около 200 лв.) . Като свещи спокойно можеш да си вземеш доста по-ефтини, както и виско втора употреба. Бенизново е39 със сигурност не е скъп за поддръжка автомобил..
Въздушният филтър мога да си го сменя и сам, но не мога да кажа същото за останалото. Какво да се прави, колега - обичам много марката и колите си, но нямам необходимите умения сам да си ги ремонтирам! Ако въпросните 10 лв. труд ме бъркаха толкова много нямаше да карам БМВ-та...
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
hummer написа:Колега с 1000лв заплата и 530д не си го причинявайТо може ако си ерген ама няма смисъл
Гледай бензинова кола
Да внимава и с бензиновата кола.. Стигал съм до 750 лв. на месец за бензин само да давам..
Ако ще взима 6 цилиндрово поне 12/100 разход в града(според мен и отгоре, ако е в Е39). Т.е трябва да си сметне колко ще върти с тази кола.
Само да кажа на автора, че едно време(преди 4 години) мислех, че с 800 лв. ще мога да гледам Е46 328Ci. Сега като знам колко взимам заплата и като знам колко ми стъпва поддръжката на колата и бензина, смело мога да заявя, че ако съм имал тогава въпросната кола съм щял да ходя гол и бос

Последна промяна devent на 15 Май 2014, 14:48, променена общо 1 път
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
govedarov написа: 1 носач за смяна , 4 биалетки , вентилатор на парното и още няколко дребни неща
Щом цената на тези консумативи ти се струва висока, значи определено BMW не е за теб. Същите неща се "чупят" и при Е46 и цените са кажи речи едни и същи. С 1000 лева заплата, ако ти остават 300-400 лева чисти по-добре си вземи Golf или Astra иначе има опасност или да останеш гладен или колата да стои само в гаража.
п.п. Лично мнение, с което не ангажирам никой.
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
skipper написа:govedarov написа: 1 носач за смяна , 4 биалетки , вентилатор на парното и още няколко дребни неща
Щом цената на тези консумативи ти се струва висока, значи определено BMW не е за теб. Същите неща се "чупят" и при Е46 и цените са кажи речи едни и същи. С 1000 лева заплата, ако ти остават 300-400 лева чисти по-добре си вземи Golf или Astra иначе има опасност или да останеш гладен или колата да стои само в гаража.
Тука май заплатите на всички са от 1500 лева на горе

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Като има анкета за "колко взимате" и масовото е под 1000лв. То затова и 80-90% от колите в мобиле-то са яки кошници 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
sin_fen написа:skipper написа:govedarov написа: 1 носач за смяна , 4 биалетки , вентилатор на парното и още няколко дребни неща
Тука май заплатите на всички са от 1500 лева на горе![]()
![]()
То сигурно и затова във форума могат да бъдат намерени теми от сорта на "Кора под стъклото DIY", "Уплътнения за вратите от рено меган", "Проблеми на газ" (често срещана във всеки раздел) и подобни

TNT написа:Като има анкета за "колко взимате" и масовото е под 1000лв. То затова и 80-90% от колите в мобиле-то са яки кошници
Имаше такава тема. Малко бяха хората с под 3 4 к лв.

Зависи какви са разходите на колегата. С 1000лв. ако няма други разходи(квартири, заеми) спокойно може да си кара една е39 на газ. Даже бих казал преспокойно.
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
sin_fen написа:skipper написа:govedarov написа: 1 носач за смяна , 4 биалетки , вентилатор на парното и още няколко дребни неща
Тука май заплатите на всички са от 1500 лева на горе![]()
![]()
Близо си до истината, ако бях в София щях да взимам х2 на тези, които си казал, но за сега си стоя в провинцията и съм доволен от доходите си, предвид това,че имам жилище спестявам едни 700-800 лева, които в София бих дал за вноска по кредита. Сега поддържам кола, която въобще не я усещам като тежест. За да имаш брада, трябва да имаш и гребенче за нея

Oo (|||)(|||) oO
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
е39ка поне 23ка, м52 мотор, не ту обаче, че там е по-сложна системата
, една читава газова и 

.
Последна промяна hummer на 31 Яну 2021, 22:13, променена общо 1 път
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Не знам какво се надъхвате с тия коли че са ви толкова скъпи за поддръжка, ама примерно на колегата масълцето над мен, при вносителя от който аз пазарувам е безумните ~140лв. Така че...
Всеки може да си поддържа колата както иска и да дава парите си на който иска, дай боже на всеки Мpower и да си пие кафето докато му шетат около колата, но гледайте реалистично 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
А стига ве 370 камъка за масло и това дори не е дару, камор и тн........
Е толкова пара няма да дам ако ще и извънземна кола да карам, това си е чиста разсипия колега, не се обиждай ама са си много пари............

ХАха в е39 раздела един колега си е взел водно съединение за 106.78 лв а аз от колега от форума за около 50 лв и ся кво да му кажа че е луд ли
Всеки сам си решава колеги
Тая снимка е за колегата да види какво го очаква горе/долу. Естествено ,че може да го намерите по-евтино то и аз си взимам въздушен филтър на 320-ката от Пазара за коли в Димитровград

Всеки сам си решава колеги

Тая снимка е за колегата да види какво го очаква горе/долу. Естествено ,че може да го намерите по-евтино то и аз си взимам въздушен филтър на 320-ката от Пазара за коли в Димитровград