Осветление заден номер
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
			18 мнения
			 • Страница 1 от 2 • 1, 2

- Ivo.Ganchew
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring
Осветление заден номер
Колеги, как се сменят крушките на задният номер? Снощи ми казаха, че не светят, днес разглобих кората и видях само кабелите къде влизат до плафоните. Махнах номера, ама не искат да излизат. Някой информация може ли да даде? Също и какви са крушките?

- dbanchev
- 

- 

- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Re: Осветление заден номер
Има прорез във самите плафони, пъхаш права отверка и буташ лявата надясно, дясната на ляво и излизат. Крушките са пурички, мисля че бяха 5w.

Последна промяна dbanchev на 15 Май 2014, 17:27, променена общо 1 път

- Ivo.Ganchew
- кандидат ентусиаст
- 

Пробвах и това по-рано, но не стана. Явно или трябва по-силно да напъна или са залепени. Вече заваля и ще го оставя за утре, най-много да ги строша и да си търся други.  Мерси, колега!
 Мерси, колега!  

Мерси, колега!
 Мерси, колега!  
- speedaddict
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: A6 4G 3.0T Stage 2
Здрасти колега  Аз скоро смених плафоните на е90 с LED такива. Щеше да слагам само крушки, но исках да ми свети по-силно. Ето едно DIY точно за е39: http://www.youtube.com/watch?v=4fqFapI-3SI . При мен излезнаха много трудно и даже единия плафон го счупих.
 Аз скоро смених плафоните на е90 с LED такива. Щеше да слагам само крушки, но исках да ми свети по-силно. Ето едно DIY точно за е39: http://www.youtube.com/watch?v=4fqFapI-3SI . При мен излезнаха много трудно и даже единия плафон го счупих.  

Аз скоро смених плафоните на е90 с LED такива. Щеше да слагам само крушки, но исках да ми свети по-силно. Ето едно DIY точно за е39: http://www.youtube.com/watch?v=4fqFapI-3SI . При мен излезнаха много трудно и даже единия плафон го счупих.
- Ivo.Ganchew
- кандидат ентусиаст
- 

Смених крушките аз. Ама ако горят през месец-два ще излизат златни.. 2лв. крушките + нова пломба на номера... Не знам как е при другите колеги, ама при мен трябваше да сваля самият номер и пластмасата отзад. Пробвах да сваля самата пластмаса надолу, но стои много грозно.

- ивчо
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Е34 с ... ръжда
Нямаше ли с led гадости ??
			Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Ivo.Ganchew
- кандидат ентусиаст
- 

Имаше, взех да пробвам ама примигват, а не ми се занимава да им слагам резистори, транзистори и др. подобни елементи.  За сега ще са така докато изгорят пак, после може да си взема направо LED плафони.
 За сега ще са така докато изгорят пак, после може да си взема направо LED плафони.

За сега ще са така докато изгорят пак, после може да си взема направо LED плафони.
 За сега ще са така докато изгорят пак, после може да си взема направо LED плафони.- dbanchev
- 

- 

- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Мойте карат 4та година и не са изгоряли още колега,така че не се притеснявай като ги сменях крушките позачистих със шкурка от окисите леглата на пуричките, мойте бяха леко окислени.

- TheFreeRider
- младши ентусиаст
- 

- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Ivo.Ganchew написа:Смених крушките аз. Ама ако горят през месец-два ще излизат златни.. 2лв. крушките + нова пломба на номера... Не знам как е при другите колеги, ама при мен трябваше да сваля самият номер и пластмасата отзад. Пробвах да сваля самата пластмаса надолу, но стои много грозно.
Аз съм изрязал с макетно ножче горния ръб на пластмасовата рамка на номера точно под всеки плафон. Изисква се известно търпение, но се измъкват без сваляне на номера. И бутона за багажника съм сменял по същия начин.

- Николай К
- младши ентусиаст
- 

- Кара: BMW E39 52Oi
TheFreeRider написа:Ivo.Ganchew написа:Смених крушките аз. Ама ако горят през месец-два ще излизат златни.. 2лв. крушките + нова пломба на номера... Не знам как е при другите колеги, ама при мен трябваше да сваля самият номер и пластмасата отзад. Пробвах да сваля самата пластмаса надолу, но стои много грозно.
Аз съм изрязал с макетно ножче горния ръб на пластмасовата рамка на номера точно под всеки плафон. Изисква се известно търпение, но се измъкват без сваляне на номера. И бутона за багажника съм сменял по същия начин.
И аз съм направил същото, без последното нещо... не ми се е налагало...
Поздрави!
Николай Кадийски
		Николай Кадийски
- jorfii
- младши ентусиаст
- 

- Кара: e-36 вече и е39
- Мечтае да кара: х6 ама има време
speedaddict написа:Здрасти колегаАз скоро смених плафоните на е90 с LED такива. Щеше да слагам само крушки, но исках да ми свети по-силно. Ето едно DIY точно за е39: http://www.youtube.com/watch?v=4fqFapI-3SI . При мен излезнаха много трудно и даже единия плафон го счупих.
Колеги и при комбито ли на е39 се свалят като на клипчето че онзи ден свалих всички кори отзад изпочупих половината щипки свалих лайстната на която са самите плафони и на края ми се видя че е нещо като цяла отливка заедно с лайстната и сглобих всичко обратно без да сложа лед плафоните
 ако се окаже че е толкова просто направо ще се
 ако се окаже че е толкова просто направо ще се  
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
- 

- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
jorfii написа:speedaddict написа:Здрасти колегаАз скоро смених плафоните на е90 с LED такива. Щеше да слагам само крушки, но исках да ми свети по-силно. Ето едно DIY точно за е39: http://www.youtube.com/watch?v=4fqFapI-3SI . При мен излезнаха много трудно и даже единия плафон го счупих.
Колеги и при комбито ли на е39 се свалят като на клипчето че онзи ден свалих всички кори отзад изпочупих половината щипки свалих лайстната на която са самите плафони и на края ми се видя че е нещо като цяла отливка заедно с лайстната и сглобих всичко обратно без да сложа лед плафонитеако се окаже че е толкова просто направо ще се
Не се
 , но да, идентичен е начина.
 , но да, идентичен е начина. За да не счупиш плафоните, като сложиш отвертката, с едната ръка я придържай с долната част (дръжката) да е перпендикулярна на плафона, през цялото време, а с другата дръка я хвани през средата и приложи натиск в желаната посока (на дясно) - само да спомена, че при е60, и двата плафона се бутат в една и съща посока - надясно - че гледам горе беше посал някой единия надясно, другия наляво. Не съм пробвал на е39, но мисля, че на всички е в едната посока - но само мисля

Та ако не са вадени/местени дълго време, може да са позапекли, но като цяло няма проблем, натискаш - иска да се поместят 3-4 милиметра и ще се освободят, после буташ същия край надолу, и връщаш пак целия плафон на ляво, за да излезне десния му край .. ( и да понякога номера пречи, че нашите хора в КАТ, слагат номерата както им падне ... )
Надявам се да съм успял да обясня и да се изразя разбираемо

- jorfii
- младши ентусиаст
- 

- Кара: e-36 вече и е39
- Мечтае да кара: х6 ама има време
Благодаря за отделеното време колега но при мен явно не е така днес го гледах и продължавам да мисля че е цяла отливка заедно с лайстната дупки за отверката въобще няма утре ще снимам и ще кача снимки най късно в другиден защото утре май ще пътувам в прованса и следователно няма да имам интернет иначе ще е добре да разнищим случая за да може темата да е полезна и на други като мен в бъдеще. При мен се вижда добре всичко тъй като ми липсва едното стъкълце за това и купих тези лед плафоните реших направо да ги сменя вместо да търся само стъкло ама греда с монтажа  

- The 5th element
- Арабиата
- 

- Кара: E39 530D
Аз смених само лед крушки и стана добре
			Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG] [/url
[/url
		- ivopicha
- ентусиаст
- 

- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Не премигват ли ЛЕД крушките, колега? Какви си купил ти, дай линк някакъв? Благодаря!

18 мнения
			 • Страница 1 от 2 • 1, 2