проблем с голямата навигация

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39/525DA/03

проблем с голямата навигация

Мнение от advokata25 » 12 Май 2014, 22:40

Колеги, с голямата навигация съм 16:9. От известно време не ми включва монитора когато запаля колата и го прави примерно след 5 минути. Освен това самия навигационен модул не сработва от време на време. Не открива сигнал и TMC ми свети червено, а ми дава да изчакам и нищоо.... Имам чувство, че става по зле. От какво може да е това , на някой случвало ли му се е ? :kuku: :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Re: проблем с голямата навигация

Мнение от joropc » 14 Май 2014, 17:13

Ако, когато са налични тези проблеми всичко останало си бачка (радио...), дори и при неработещ монитор, почти е сигурно, че това е от навигационният диск, който се и скапал и не може да бъде прочетен адекватно при паленето на автомобила.Съответно това "рестартира" системата в опит да прочете "плочата" отново и отново и нещата се бъгват.;)
Смени дискът, но имай предвид, че в някои случаи с такива симтоми, той въобще не иска да излезе.Натискаш копчето за вадене еднократно.Когато лампичката започне да мига, пак натискаш бутонът, но този път задържаш.Ако си късметлия ще се покаже и ще го "хванеш за врата" :).
Ако не, отиваш при човек, който знае какво прави, сваляте устройството и вадите диска механично-след разглабяне. ;)

Потребител
Аватар
Кара: Е60/LCI
Мечтае да кара: 760

Мнение от jeremeto » 22 Май 2014, 19:52

Колега обади се аз съм от Пловдив ще ти помогна да отсраним проблема с това се занимавам през свободното време.0888660893 Васил :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39/525DA/03

Мнение от advokata25 » 26 Сеп 2014, 18:01

Извадих навигационния диск, но проблемът продължава. Дисплея изобщо не свети! :bang: и само премигва

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 8,5&10X17 Keskin KT1
Мечтае да кара: Само Мки.

Мнение от bobi 318 is » 14 Окт 2014, 13:17

advokata25 написа:Извадих навигационния диск, но проблемът продължава. Дисплея изобщо не свети! :bang: и само премигва

Имах същия проблем колега,смених устройството което чете диска и се реши проблема. :bchug:
ИзображениеИзображение

Назад към E39