Швейцария отхвърли заплата от 3300 евро
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Швейцария отхвърли заплата от 3300 евро
alekangg написа:Binev_OuT написа:drago_pavlov написа:Binev_OuT написа:Ето ти го каза - 1200лв за шофер с категория "Б" - един такъв с такава заплата и малко мозък след 4 5 годинки ще е с едни гърди пред технолога който току що е чукнал заветните 1000лв примерно
Дали
Ооо да.В момента ви е смешно - ок!
Знаеш ли колега , сега тая тема няма как да бъде разнищена до край и т.н.
Но айде да си направим една уговорка - след някоя и друга годинка когато нещата съвсем западнат , когато бг унитата съвсем се опразнят и когато всички по на 20-25 години си заминат , дано сме живи и здрави , ще ти напиша едно лично с въпроса - "колко плащате на стажантите си"
Все си мисля че цифрата ще е много различна от сегашната , ама след дъжд качулка![]()
Самия факт че за три години през ръцете ви са минали САМО 11 човека не ви ли говори нещо?
За това си имаме поговорка, ден година храни. Какво като са минали 11 човека и 51 да са, все едно, докато може, ще карат така, после ще видим.
Нещо не мога да ви разбера...
Значи според вас трябва всеки, който наемем, да започне с 1500 лв заплата, да го чакаме 1-2 години да видим дали ще му дойде стимула за работа и дали ще се научи. Така ли?
Еми не - точно обратното. Така се отсява плявата. А тези, които са останали заплатите им се увеличават на всеки 6 месеца, и то не с по 50 лв. Има хора, които за 2-3 години заплата им се е увеличила двойно.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Мислех че като отвори Англия пазара си за Българи и Румънци, тия бригади ще понамалеят и особенно фирмите ще спрат да лапат парите на гастербайтерите, но не би. Хората които отиват на лятна, зимна, пролетна или есенна бригада се увеличават със страшни темпове и нали след 2007 бригадите вече са освен студентски, са и младежки - до 35-38 години ли имаше право да се ходи. И забелязвам все повече хора на по 33-38 години отишли на бригада наред с младите. Сигурно всички са страшно мързеливи щото да бачкаш по 10-12 и повече часа на полето в студ и пек, дъжд, кал и градушка е мързелива и лежерна работа. Тук за тази работа ще получат по 15-18 лв. на ден, ще са се пребили като кучета, обаче вие ще кажете, че щото са глупави и мързеливи не заслужават повече и нека да ядат какаляшката. Всички теми стигат до манталитета разединеността на Българският народ. Тук всеки е на принципа: Да се оправят ве, аз я ма виж как съм. И другия принцип: Незнам какво да ти кажа брат, ти най-добре си знаеш.
Хората не са мързеливи, а нямат мотивация за работа. Това е масовия случай. Всеки драпа да се уреди да работи за постоянно в чужбина, щото колкото и малко пари да взема за там, то ще е много по-добре и по-лесно ще живее. Тук какво има? Кръчми, дискотеки, кебабчета и чалга. Е преди малко гледам обява в джобса Търси се преводач от Английски на Слънчев Бряг, изискавания: да е завършил филология и да има документ, заплащането е доста "мотивиращо" цели 500 (ПЕТстотин) Български левчета кефчета БРУТО. Няма оправия и това е то тука.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
drago_pavlov написа:alekangg написа:Binev_OuT написа:drago_pavlov написа:Binev_OuT написа:Ето ти го каза - 1200лв за шофер с категория "Б" - един такъв с такава заплата и малко мозък след 4 5 годинки ще е с едни гърди пред технолога който току що е чукнал заветните 1000лв примерно
Дали
Ооо да.В момента ви е смешно - ок!
Знаеш ли колега , сега тая тема няма как да бъде разнищена до край и т.н.
Но айде да си направим една уговорка - след някоя и друга годинка когато нещата съвсем западнат , когато бг унитата съвсем се опразнят и когато всички по на 20-25 години си заминат , дано сме живи и здрави , ще ти напиша едно лично с въпроса - "колко плащате на стажантите си"
Все си мисля че цифрата ще е много различна от сегашната , ама след дъжд качулка![]()
Самия факт че за три години през ръцете ви са минали САМО 11 човека не ви ли говори нещо?
За това си имаме поговорка, ден година храни. Какво като са минали 11 човека и 51 да са, все едно, докато може, ще карат така, после ще видим.
Нещо не мога да ви разбера...
Значи според вас трябва всеки, който наемем, да започне с 1500 лв заплата, да го чакаме 1-2 години да видим дали ще му дойде стимула за работа и дали ще се научи. Така ли?
Еми не - точно обратното. Така се отсява плявата. А тези, които са останали заплатите им се увеличават на всеки 6 месеца, и то не с по 50 лв. Има хора, които за 2-3 години заплата им се е увеличила двойно.
Ами много е просто, ама явно НЕ ИСКАШ да го разбереш. Хайде пак ще го напиша.
Никой не е споменал, че трябва да се дават 1000-1500лв заплати на новите попълнения. Казах, че ако чистача в същия завод или каквото е, започва на 360лв, няма начин за същите пари или с 20лв отгоре да започва един висшист! Оправданието, че вие не сте знаели колко е читав, не върви, ами чистача, който се назначава знаете ли го??? Защо на чистача не давате стартово 200лв, пък после повече?? Ами защото няма мераклии на този филм, а за по-високи длъжности от чистач за сега има балами. На млад човек със средно техническо образование например трябва да му се дават поне 400+, за висше поне 500лв, като не ви харесва и не върши работа го махате, така като бихте махнали чистача, ако идва пиян или не върши нищо. Ако сте доволни, вече сценария е ясен, качвате му парите и така, може да расте.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
larbi написа:Мислех че като отвори Англия пазара си за Българи и Румънци, тия бригади ще понамалеят и особенно фирмите ще спрат да лапат парите на гастербайтерите, но не би. Хората които отиват на лятна, зимна, пролетна или есенна бригада се увеличават със страшни темпове и нали след 2007 бригадите вече са освен студентски, са и младежки - до 35-38 години ли имаше право да се ходи. И забелязвам все повече хора на по 33-38 години отишли на бригада наред с младите. Сигурно всички са страшно мързеливи щото да бачкаш по 10-12 и повече часа на полето в студ и пек, дъжд, кал и градушка е мързелива и лежерна работа. Тук за тази работа ще получат по 15-18 лв. на ден, ще са се пребили като кучета, обаче вие ще кажете, че щото са глупави и мързеливи не заслужават повече и нека да ядат какаляшката. Всички теми стигат до манталитета разединеността на Българският народ. Тук всеки е на принципа: Да се оправят ве, аз я ма виж как съм. И другия принцип: Незнам какво да ти кажа брат, ти най-добре си знаеш.Хората не са мързеливи, а нямат мотивация за работа. Това е масовия случай. Всеки драпа да се уреди да работи за постоянно в чужбина, щото колкото и малко пари да взема за там, то ще е много по-добре и по-лесно ще живее. Тук какво има? Кръчми, дискотеки, кебабчета и чалга. Е преди малко гледам обява в джобса Търси се преводач от Английски на Слънчев Бряг, изискавания: да е завършил филология и да има документ, заплащането е доста "мотивиращо" цели 500 (ПЕТстотин) Български левчета кефчета БРУТО. Няма оправия и това е то тука.
Разбира се, че е така.
Днес познат ми разказа за интервю на което е бил тази сутрин.
Работата е валутен касиер в Златните пясъци.
Работно време от 8 сутринта до 23 часа или едни 15 часа, срещу 33лв! Ама те осигурявали транспорт, това е големият плюс!! Та ако се предположи, че ще се тръгва сутринта в 7 и ще се прибира работника в 00 часа, не знам дали ще има време да спи дори..Естествено договора е на 8 работни часа...Най-важното е, че от сега питатали, колко дни в седмицата искал да работи, понеже е ясно, че няма кой да кара 6 или 7 дни седмично по 15 часа дневно. Разбира се, трябва да се знаят езици за тази работа и т.н.
Аз за 15 часа на ден не съм чувал, дори по разните бригади или не легални българи без език в чужбина, , но в Бг е нормално.
Последна промяна alekangg на 23 Май 2014, 16:27, променена общо 1 път
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
alekangg написа:Ами много е просто, ама явно НЕ ИСКАШ да го разбереш. Хайде пак ще го напиша.
Никой не е споменал, че трябва да се дават 1000-1500лв заплати на новите попълнения. Казах, че ако чистача в същия завод или каквото е, започва на 360лв, няма начин за същите пари или с 20лв отгоре да започва един висшист! Оправданието, че вие не сте знаели колко е читав, не върви, ами чистача, който се назначава знаете ли го??? Защо на чистача не давате стартово 200лв, пък после повече?? Ами защото няма мераклии на този филм, а за по-високи длъжности от чистач за сега има балами. На млад човек със средно техническо образование например трябва да му се дават поне 400+, за висше поне 500лв, като не ви харесва и не върши работа го махате, така като бихте махнали чистача, ако идва пиян или не върши нищо. Ако сте доволни, вече сценария е ясен, качвате му парите и така, може да расте.
Ти май четеш през ред...
Ето какво съм написал преди 2 страници:
drago_pavlov написа:- На тези стажанти им даваме по 600 лв брутна заплата. Сега някой ще каже, че 600 лв са нищо за София - еми нищо са за семеен човек с жена и деца, но за студент живеещ на общежитие са си ок...
- След 6-тия месец им се предлага трудов договор с 800 лв брутна заплата. От 10-11 човека досега само 2-ма са останали...
- Осигуряват се на цялата сума, имат служебен телефон, ползват си платен отпуск, плюс всички полагаеми отпуски за писане на дипломна работа, защитаване и т.н.
И накрая какво: "Аз как да живея с 800 лв. в София". И това реплика от току що завършил студент без нито 1 ден трудов стаж!!!
Та ние им даваме повече от това което ти пишеш...
П.П.: Аз спирам да пиша по темата. Пожелавам на всички стартова заплата 2 бона.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Ларби
също много силни мнения от сиксинлайнпауър и Боримеч/цката
Само скромно да добавя ,че както мнозинството "кореняци" столичани ненавиждат пришълците,така и огромната част от тях с огромно нежелание и по крайна принуда са дошли тук само и единствено за да НЕ са в чужбина..
Рибата се вмирисва откъм главата, политическия елит е.ва майката на тази държава десетилетия, бонус е ,че още сме живи по чудо и ни има на картата

също много силни мнения от сиксинлайнпауър и Боримеч/цката

Само скромно да добавя ,че както мнозинството "кореняци" столичани ненавиждат пришълците,така и огромната част от тях с огромно нежелание и по крайна принуда са дошли тук само и единствено за да НЕ са в чужбина..
Рибата се вмирисва откъм главата, политическия елит е.ва майката на тази държава десетилетия, бонус е ,че още сме живи по чудо и ни има на картата

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
600лв брутна заплата, според калкулаторите в нета идва 470 нето, а това е под 500лв, а ако говорим за София си е подигравка пълна. Чудя се как са останали и тези двамата, които имате...Много ми е интересно, ако човек не е от София, как ще изкара с 470лв?? Наем, сметки, храна и т.н.
Ако е това се случва в София или завода е в друг град и работника е от там е възможно да оцелее теоретични, за няколко месеца, след като няма да има евентуално наем.
Ако е това се случва в София или завода е в друг град и работника е от там е възможно да оцелее теоретични, за няколко месеца, след като няма да има евентуално наем.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
alekangg написа:600лв брутна заплата, според калкулаторите в нета идва 470 нето, а това е под 500лв, а ако говорим за София си е подигравка пълна. Чудя се как са останали и тези двамата, които имате...Много ми е интересно, ако човек не е от София, как ще изкара с 470лв?? Наем, сметки, храна и т.н.
600 лв е заплатата докато са на обучение. Или иначе казано докато си пишат дипломната работа, не вършат работа за 5 стотинки, и на всичкото отгоре занимават минимум 5 човека със себе си и дипломната си работа - обучаващ, конструктор, технолог... Дипломните работи, които пишат са реални проекти, които отиват в производство, не свалени от нета. Освен че хората трябва да си вършат работата, трябва и да им помагат за дипломните...
Наем и сметки като живееш на общежитие не са кой знае какъв разход.
И още нещо да напомня:
drago_pavlov написа:П.П.: Една от неискащите да работи за 800 лв отиде да кара стаж в Германия, във VW.
Заплата и докато стажува беше 700Е, а след 6-тия месец стана 1450Е. Това за магистър инженер от немския факултет на ТУ.
Я някой от живеещите в Германия да обясни как се плаща наем, сметки и храна с 700Е?
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Вие нормални ли сте като му скачате на драго така. Станете работодатели и давайте по 1000 лв стартова. Големи тарикати не можели да работят за по 500 лв. А де сте спали че чак като завършвате тогава ви е първата работа. Повечето нормални хора докато учат и работят и трупат опит и контакти, понеже шофьора ще си е шофьор, но инжинера винаги има накъде да се развива!
Аз също съм започнал за 250 кв преди повече от 10 години и точно тогава бях пред дилемата опит или бригада в уса.
Аз също съм започнал за 250 кв преди повече от 10 години и точно тогава бях пред дилемата опит или бригада в уса.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Bogat-Beden
-
-
Doberman_vas написа:Вие нормални ли сте като му скачате на драго така. Станете работодатели и давайте по 1000 лв стартова. Големи тарикати не можели да работят за по 500 лв. А де сте спали че чак като завършвате тогава ви е първата работа. Повечето нормални хора докато учат и работят и трупат опит и контакти, понеже шофьора ще си е шофьор, но инжинера винаги има накъде да се развива!
абе хубаво е да си млад и здрав и образован и ако за тебе стига-майната им на другите..
а родители и пенсионери да нямат много претенции и те ли?
каквото живели -живели ,за какво са им излишни пари за живот, екскурзии, сметки, лекарства и други глупост, Вальо Златев и подобни как да си купят самолетчета и РОлсове от първа необходимост

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
alekangg написа:Aз за 15 часа на ден не съм чувал, дори по разните бригади или не легални българи без език в чужбина, , но в Бг е нормално.
Това ще да е защото са мързеливи, как иначе?
Имал съм подобно работно време, на щанд на Пловдивския панаир (фирмата беше със седалище София), уволниха ме на третия ден, защото си ползвах обедната почивка за да обядвам извън района на панаира.
Doberman_vas написа: Големи тарикати не можели да работят за по 500 лв.
А де сте спали че чак като завършвате тогава ви е първата работа.
Повечето нормални хора докато учат и работят и трупат опит и контакти, понеже шофьора ще си е шофьор, но инжинера винаги има накъде да се развива!
Ако ти кажа, че храната ми на месец е 300-400 лв, а транспорта - 200-300 лв, дали ще разбереш, че за 500 лв не бих си направил труда да го напсувам даже потенциалния работодател?
Някои хора не са спали, ами са учили. Затова и като са се изучили са започнали първата работа.
И като работи и учи тоя нормалния човек, обикновено не създава нито контакти в университета, нито на работа. Понеже не се вижда достатъчно често със състудентите си, а подходящата работа обикновено няма нищо общо със специалността.
Както е ясно отдавна - две Българии. Дали едната е излишна ... то ще си покаже.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
Защо всички приемате , че работата и ученето във ВУЗ са едве съвместими неща за нормално
Да за България това е така , защото начина и условията на живот са ни накарали да е така. Ако трябва да се учи и ходи по лекции , за да научиш нещо от тоя университет не виждам как мога да ходя и в същото време на работа.
Отделно някой спомена , че разходите за общежития не били кой знае какво
Ми то по тая логика да кажем , че и разходите за храна не са кой знае какво , защото виж имало студентски столове , където купончето е по 1.5лв
И картата за градски транспорт също не е кой знае какво 

Да за България това е така , защото начина и условията на живот са ни накарали да е така. Ако трябва да се учи и ходи по лекции , за да научиш нещо от тоя университет не виждам как мога да ходя и в същото време на работа.
Отделно някой спомена , че разходите за общежития не били кой знае какво

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
don_gori написа:Отделно някой спомена , че разходите за общежития не били кой знае какво![]()
Ми то по тая логика да кажем , че и разходите за храна не са кой знае какво , защото виж имало студентски столове , където купончето е по 1.5лв
И картата за градски транспорт също не е кой знае какво
Аха, значи да разбирам, че всички студенти в Германия живеят в мезонети поне 200 м2, обядват и вечерят в Хилтън и карат М3 минимум

П.П.: С мрънкане по форумите не става

drago_pavlov написа:Аха, значи да разбирам, че всички студенти в Германия живеят в мезонети поне 200 м2, обядват и вечерят в Хилтън и карат М3 минимум![]()
П.П.: С мрънкане по форумите не става
Разбирай , че това са разходи , колкото и малко да са. Събрани накуп повечко такива "малки" разходи в повечето случай става цифра по-голяма от това което получаваш

Не те виня за нещата които правиш или се занимаваш , но изказване от сорта на
Наем и сметки като живееш на общежитие не са кой знае какъв разход.
е меко казано подигравателно и смешно

- Bogat-Beden
-
-
много хора си тълкуват заглавието на темата като "Ето тук е момента на фона на мизерията и чуждите масови неудачи аз да блесна със знания,умения и пробивност"
а що се отнася до другите- "тоя народ- ми той не е мой, той ни ма бърка мене"
а що се отнася до другите- "тоя народ- ми той не е мой, той ни ма бърка мене"