Зимна кола до към 5 бона.
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Зимна кола до към 5 бона.
Значи проблемът е следният: трябва ми някаква по-евтина кола за зимата.
Условия на екплоатация:
- Ще се кара предимно през зимата и в лошо време;
- Ще се кара из провинцията по второкласни пътища (обикновено - с дупки и непочистени от сняг);
- Ще се кара предимно в петък след работа и в понеделник рано сутринта (по принцип - все по тъмно);
- Предвиждам пробег около 800 - 1000 км. на месец или 5 000 - 6 000 км. на година.
Изиквания от моя страна:
- Държа главно на надеждност, нямам изисквания за скорост, динамика и комфорт. Климатик не ми трябва.
- Разходите за експлоатация (ГСМ, данъци, ГО и консумативи) не са определящи, по-важни са ми разходите за ремонт;
- Желателно е да има по-голям багажник и възможност да товари по-обемисти предмети (като печка, например);
- С обслужване и прилични гуми да ми стъпи до 6 000 лева.
Това е, хайде да видим какво ще предложите.
Условия на екплоатация:
- Ще се кара предимно през зимата и в лошо време;
- Ще се кара из провинцията по второкласни пътища (обикновено - с дупки и непочистени от сняг);
- Ще се кара предимно в петък след работа и в понеделник рано сутринта (по принцип - все по тъмно);
- Предвиждам пробег около 800 - 1000 км. на месец или 5 000 - 6 000 км. на година.
Изиквания от моя страна:
- Държа главно на надеждност, нямам изисквания за скорост, динамика и комфорт. Климатик не ми трябва.
- Разходите за експлоатация (ГСМ, данъци, ГО и консумативи) не са определящи, по-важни са ми разходите за ремонт;
- Желателно е да има по-голям багажник и възможност да товари по-обемисти предмети (като печка, например);
- С обслужване и прилични гуми да ми стъпи до 6 000 лева.
Това е, хайде да видим какво ще предложите.
Excellent! Steven is my name!
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Зимна кола до към 5 бона.
Голф 3
ПП.Няма такова куче,имам един за тормоз и на лед на сняг,лашкане блъскане не ще да умре и тва си е

ПП.Няма такова куче,имам един за тормоз и на лед на сняг,лашкане блъскане не ще да умре и тва си е

Последна промяна GecataBMW-E46 на 03 Юни 2014, 16:15, променена общо 2 пъти
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Стария МЛ (Mercedes ML).Имам приятели,карат ги на газ и разправят че са "кучета" и били здрави....За тия $ може да се класираш.
- Flash
- Автоморгаджията
-
- Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
- Мечтае да кара: E60 ///M5
VW Passat 5
Един бивш колега караше такова, но комби, с фабричен метан и беше супер доволен. Вече доста поевтиняха, даже може да излезе читав Passat 5.5 (фейса, с кръглите стопчета) или някое комби за до 5 хил.
Успех с търсенето!
Един бивш колега караше такова, но комби, с фабричен метан и беше супер доволен. Вече доста поевтиняха, даже може да излезе читав Passat 5.5 (фейса, с кръглите стопчета) или някое комби за до 5 хил.
Успех с търсенето!
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞

На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
ML -ът ми е скъп за ремонт.
Ако е ГоУф - бих предпочел 2 пред 3...
Също така бих предпочел нещо с фул-тайм 4х4. Задължително с ABS, а ако се случи и със система за стабилност - супер!
Също така бих предпочел нещо с фул-тайм 4х4. Задължително с ABS, а ако се случи и със система за стабилност - супер!
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Паджеро 2 е твоята машина 
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Ауди 100 Кватро, Субаро Легаси 4х4, някой бензинов + газ джип, например Рав4, Нива?

- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Е, как какво! Honda CR-V разбира се !!! Абсолютно отговаря на всички критерии - изключително здрава кола, 4х4 за зимата, не е голям джип, но багажникът е достатъчен, винаги можеш да си дохромираш рефлекторите и да сложиш едни ксенони, за да имаш хубава видимост по тъмното, като почти всички си имат халогени. Разходите не само за административното, но и за техническото обслужване със сигурност ще са ти пренебрежимо малки за този пробег, който ще минаваш. Общоизвестен факт е, че Honda двигателите са едни от най-здравите в света, ходовата част е корава и евтина, скоростите са напълно безпроблемни. Препоръчвам ти ръчни, защото автоматиците са 4-степенни, тромави и качват разхода доста. Единственият проблем е, че за този бюджет ще можеш да вземеш от по-старичките, които мисля, че са модел някъде до около 2001 година. За мен за тези пари за твоите цели няма по-подходящо предложение. Пък и климатик имат.
:D
:D
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
Предложение от мен Audi A4 quattro коНби. Мисля, че имаш възможност и поддръжката няма да ти е проблем, а пробега на км ще е доста малък.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6nhxlc
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6nhxlc
Последна промяна edimen на 03 Юни 2014, 16:30, променена общо 1 път
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Borymeckata написа:ML -ът ми е скъп за ремонт.
Още по голямо куче.Евтини части,не се троши кой знае колко,3-ките имат абс и аербег и са здрави много,за 2-ката не съм сигурен дали има АБС.По-горе някой беше казал CR-V хубаво е но много елементи има по окачването и са си цифра но ако тва не те бърка CR-V то е пред голфа.
Последна промяна GecataBMW-E46 на 03 Юни 2014, 16:29, променена общо 1 път
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
За дупки и зимно каране мога да препоръчам сузуки витара,хонда crv/hrv,митсубиши паджеро всички са 4x4 и зимата проблеми няма да имашбагжниците ги бива за непочистени пътища по добре малък сув,отколкото лек автомобил,гледам караш х3 така че знаеш закакво говоря
А относно волксваген пасатите от 4ка нагоре имат и те 4х4 ама са с онова лайняното окачване та незнам по дупките колко ще изкара,голф 4 не е май с това окачване,брат ми кара един,ама нещо не ме кефи,иначе нещо сериозно не му е правил. И аз си търся нещо само ,че освен зимата ще го карам и в гората ,август почва ловния сезон
и съм се ориентирал към витара ,колеги ги лашкат по горите и са здрави,но нямат никви екстри,според мен мятай се на едно crv или hrv 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Паджеро - да, но само със супер-селект трансмисия. С парт-тайм не ми върши работа.
Куатрото ми е много спортно, не можеш да вкараш телевизор в него. Много поевтинели тия пасати, егати... Субару... по-скоро не, много сложна трансмисията в механично отношение, като на Куатрото. Пък и нещо СубарИто го гледаме накриво "в клуба", след събора...
Някоя по-стара РАВ-4 или HRV - нещо такова ме грабва, на "първо четене"... CRV - много добро попадение. Ако не в десетката - то много близо до нея...
Витара съм карал няколко години - няма никакъв проблем като надеждност, здравина и проходимост, но парт-тайм системата влошава управлението на колата. За дълъг път по заснежено шосе не е подходяща.
Куатрото ми е много спортно, не можеш да вкараш телевизор в него. Много поевтинели тия пасати, егати... Субару... по-скоро не, много сложна трансмисията в механично отношение, като на Куатрото. Пък и нещо СубарИто го гледаме накриво "в клуба", след събора...

Някоя по-стара РАВ-4 или HRV - нещо такова ме грабва, на "първо четене"... CRV - много добро попадение. Ако не в десетката - то много близо до нея...
Витара съм карал няколко години - няма никакъв проблем като надеждност, здравина и проходимост, но парт-тайм системата влошава управлението на колата. За дълъг път по заснежено шосе не е подходяща.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Хонда CRV
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Kia Sportage
,преди се бях навил да си вземам такова...за сходни условия като твойте... и каквото четох останах с мнение,че е читава машинка...непретенциозна и с много добро 4х4.Сега колко е вярно,немога да гарантирам.

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
В бмв форума ли се намирам или във vw или в някой оризен форум
За да не съм оф, предлагам Е36+шпер+хубави гуми+лопата+чувалче пясък - под 5000лв, не ти пука като изгние защото има хиляди такива, евтини нови части, стари без пари, мотори на килограм и тн
Караш кола със задно и се чувстваш като пилот на истински състезателен автомобил, бонус - тренираш ринене на сняг и изкопаване от преспите - хем полезно за здравето, хем караш по-внимателно, за да не се налага да мръзнеш с лопата 

За да не съм оф, предлагам Е36+шпер+хубави гуми+лопата+чувалче пясък - под 5000лв, не ти пука като изгние защото има хиляди такива, евтини нови части, стари без пари, мотори на килограм и тн

Последна промяна M10 на 03 Юни 2014, 17:25, променена общо 1 път