Проблем с посредник при пазаруване от UK
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: Проблем с посредник при пазаруване от UK
послушай джони и поискай документи... така може да си кореспондирате до второ пришествие...
- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
Аз, ако бях може би бих искал документ за тая работа. Макар и да не съм сигурен дали ще е достоверен, тъй като не знам английските им документи от митницата как трябва да изглеждат. Но поне да видя оправдателен документ и тогава ще се направи преценка.
- Johnnie
- Потребител
-
- Кара: Е46 323 Ci
- Мечтае да кара: BMW M6 "SONDERUMBAU" by ANDERSON GERMANY
zazomazo написа:Johnnie написа:...
Изискай да ти пратят митническата декларация и съпътстващите я документи.
Това мислех да направя, но реших първоначално да блъфирам и да искам разваляне на сделката и съответно възстановяване на всички направени от мен разходи /с ясната идея, че е минало доста време от финализирането на сделката и вероятно са пропуснати законовите срокове за това/.
След разменени мейли с посредника се стигна до устройващо мен решение.Здравейте!
Смятам, че не е коректно от Ваша страна след като сделката е приключена да ме информирате, че дължа допълнителна сума.
Все пак в кореспонденцията с Вас при оформянето на поръчката Вие ме информирахте относно крайната цена /включваща стойността на продукта, Вашата комисионна и транспортните такси/ и с която аз се съгласих.
С въпросната допълнително дължима сума обаче за мен продукта става неоправдано скъп.
Ако смятате за удачно и възможно аз съм склонен сделката да бъде развалена и продукта върнат на онлайн търговеца като ми бъдат възстановени направените от мен разходи /стойност на продукта, Вашата комисионна и транспортни такси/.
С уважение:
и отговора им:Здравейте, не се притеснявайте, ние повдигнахме въпроса към фирмата продавач и към куриерската фирма. Защото в действителност не е редно да има мито, след като продавача е базиран в Ирландия. От друга страна куриерската фирма също е допуснала грешка защото ги е доставила без да предупреди че има такси за заплащане и ние (Вие ) няма как да реагираме своевременно и сме поставени пред свършен факт.
Поздрави
Така от цялата история не става ясно дали посредника се опита да ме плакне, дали онлайн търговеца е подхлъзнал тях или просто посредника е решил в крайна сметка да поеме негативите и случая да се приключи.
Според мен от посредника са се опитали да препечелят още малко допълнителни пари.Както е упоменато в митническите инструкции,митото и ДДС-то трябва да се заплатят преди доставката.Давам пример с доставка от САЩ посредством ам...n,когато поръчваш от САЩ при заплащане на стоката винаги има графа какъв ще бъде митническия налог и същия е дължим при финализиране на покупката разбирай разплащането й.Интересно ми е кой е този посредник,защото и аз работя със такъв за доставки от UK и досега не съм имал подобен проблем.
Спорен ден.
Drive the emotion
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Абсолютно "нормална" е цялата работа. Имал съм такива случай да си искат митото + ддс след доставка ( 5-6дни ). Не е практика , но се случва. Плащанията са няколко вида .Плащаш мито и ти го доставят..... доставят ти го и чакат буквално на вратата ти да платиш ...... или ти го доставят и после ти каца писмото колко имаш да плащаш (избийте си го от главата ,че няма да го платите ). Всичко ми е минало през главата а не съм го чул от тоя и оня. Варианти в тъпата Англия има много.
P.S. В голяма част документите за мито + ддс са залепени на пратката.
P.S. В голяма част документите за мито + ддс са залепени на пратката.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
AGT написа:.... (избийте си го от главата ,че няма да го платите ). ....
в случая точно това мисля да направя- да не го платя.
реално аз нямам директни отношения с онлайн търговеца в тоя случай.
пускам заявка към посредника и той ми дава оферта с крайна цена до мен.
при положение, че в офертата не фигурира въпросното ДДС и мито няма да допусна да ми извиват ръцете, щото ако беше въпрос да се плаща ДДС и Мито можех да си поръчам нещата директно от Китай и да си спестя комисионната и транспортните разходи на посредника.
Т.е. ако те в офертата си ми бяха споменали за ДДС и мито просто нямаше да поръчам през тях.
Ако посредника не е догледал нещата или е бил подведен от онлайн търговеца- това си е предмет на техни взаимоотношения.
Johnnie написа:...
..Интересно ми е кой е този посредник,защото и аз работя със такъв за доставки от UK и досега не съм имал подобен проблем.
...
ако държиш ще ти го изпратя на лично.
нарочно не съм споменавал имена в темата, защото е напълно възможно да не става дума за умишлена некоректност от страна на посредника, а по тоя начин бих го компрометирал.

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Аз исках да кажа ,че принципно ще се плати. Сега ,че ти няма да го платиш не означава ,че ще остане неплатено . Аз ти го казвам по принцип как са нещата. Иначе в твоя случай си ПРАВ.
Съвет от КАТ !
AGT написа:Аз исках да кажа ,че принципно ще се плати. Сега ,че ти няма да го платиш не означава ,че ще остане неплатено . Аз ти го казвам по принцип как са нещата. Иначе в твоя случай си ПРАВ.

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2