Цялостно облепяне с фолио/смяна на цвят
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
Re: Цялостно облепяне с фолио/смяна на цвят
Аз от години карам фолирани,или коли с 5 тъмни стъкла.До момента имам 1 фиш за 20 лв. за стъкла,но аз си бях виновен.Неправилен завой,без колан,телефон.Щяха да ме пускат,ама имаше много свидетели,та се разбрахме да пишат нещо,което аз си избера.Избрах си фиш за стъклата.
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
По последна информация, в момента е напълно забранено облепянето на коли с фолио. Това с оставянето на един детайл на колата в оригиналния цвят на колата също е отпаднало.

- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища

тая последна,моментна информация от бг мама ли я взе ...
карам вече 2ра година 100% избомбено комби и никой не ми е правил проблем, ама видиш ли е забранено ....
п.п. 99,9% е оставил съм капачката за куката в оригиналния цвят ... (дано си схванал какво трябва да направиш, че гледам за 3 страници отговора все ти бяга ...)

- Cinder
- ентусиаст
-
Не, от държавен вестник я взех, обнародвана на 30.05.2014. Няма да е зле и ти да я прочетеш с "избомбеното комби"
Предишната наредба изглеждаше така:
Дали в съда ще можеш да го обориш, като си оставил капачката или не, някой да каже като спечели делото
В КАТ преди са пускали коли с въпросните капачки в оригинален цвят (или който и да е детайл от колата), вече не пускат.

§ 25. В чл. 47 ал. 3 се изменя така:
„(3) Забранява се изписването или залепването на надписи и/или емблеми върху стъклата и фаровете на МПС, с изключение на разрешените с нормативни актове, както и се забранява облепване на превозното средство с фолио, водещо до заличаване на основния цвят и подвеждане при идентифициране.“
Предишната наредба изглеждаше така:
Забранява се изписването или залепването на надписи и емблеми върху стъклата и фаровете на МПС с изключение на разрешените с нормативни актове, както и цялостно заличаване на основния цвят на превозното средство чрез облепване с фолио.
Дали в съда ще можеш да го обориш, като си оставил капачката или не, някой да каже като спечели делото

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
GKuzmanov написа::roll:
тая последна,моментна информация от бг мама ли я взе ...
карам вече 2ра година 100% избомбено комби и никой не ми е правил проблем, ама видиш ли е забранено ....
п.п. 99,9% е оставил съм капачката за куката в оригиналния цвят ... (дано си схванал какво трябва да направиш, че гледам за 3 страници отговора все ти бяга ...)
Може и по-човешки да го кажеш, не с толкова иронии, че освен неколегиално, после като лъсне грешната ТИ информация, става и смешна. Или мислиш, че и теб сега не могат да почнат да те базикат що никой не ти прави проблеми с тая кола?
Това, че на теб никой не ти прави проблем, съвсем не значи, че е разрешено.
Работата е ясна като те спрат, казваш, че тъкмо си я облепил и са сменили члена, почваш да се вайкаш сега как трябва да прежалиш 4000 лв(за да звучиш като желаещ да си среже вените)и настояваш да почерпиш нещо от сърце. Толкова. Друг вариант едва ли има. По 10, по 10 камъка, я дадеш 100 за една година, я не.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
Cinder написа:Не, от държавен вестник я взех, обнародвана на 30.05.2014. Няма да е зле и ти да я прочетеш с "избомбеното комби"
§ 25. В чл. 47 ал. 3 се изменя така:
„(3) Забранява се изписването или залепването на надписи и/или емблеми върху стъклата и фаровете на МПС, с изключение на разрешените с нормативни актове, както и се забранява облепване на превозното средство с фолио, водещо до заличаване на основния цвят и подвеждане при идентифициране.“
Предишната наредба изглеждаше така:Забранява се изписването или залепването на надписи и емблеми върху стъклата и фаровете на МПС с изключение на разрешените с нормативни актове, както и цялостно заличаване на основния цвят на превозното средство чрез облепване с фолио.
Дали в съда ще можеш да го обориш, като си оставил капачката или не, някой да каже като спечели делотоВ КАТ преди са пускали коли с въпросните капачки в оригинален цвят (или който и да е детайл от колата), вече не пускат.
За да не е иронично ...
П.П. нарочно спрях сутринта до 4 патрулки и за господата колата няма проблем. Със здраве и НЕ СИ ОБЛЕПЯЙТЕ колите това е престъпление

П.П.2 Извинявай ама след като го пуснах видях и това В КАТ преди са пускали коли с въпросните капачки в оригинален цвят (или който и да е детайл от колата), вече не пускат.. Кой говори да ходиш в КАТ ??? това е вариант без да ходиш да сменяш цвят в КАТ. Ако имаш желанието да идеш в КАТ, ти гарантирам, че няма да има никакъв проблем да си изкараш допълнителен цвят в талона .

- Cinder
- ентусиаст
-
Ами според закона е престъпление, да
Това, че ушевите решават да не прилагат закона е лична тяхна преференция. На един да попаднеш, на който му пука за това, може да ти спре колата от движение (по принцип
)
А за КАТ ти гарантирам, че няма да минеш. За разлика от теб, аз съм провал да минавам с фолирана кола и то съвсем скоро и ти казвам, че не става. В момента, в който видят, че е фолио, те връщат, без значение дали и колко детайла от колата имаш в оригиналния цвят. Ако колата ти е черна и си я направил черен МАТ - тогава няма да имаш проблеми, но за по-радикални смени на цветовете ще имаш проблеми, поне в КАТ.

А за КАТ ти гарантирам, че няма да минеш. За разлика от теб, аз съм провал да минавам с фолирана кола и то съвсем скоро и ти казвам, че не става. В момента, в който видят, че е фолио, те връщат, без значение дали и колко детайла от колата имаш в оригиналния цвят. Ако колата ти е черна и си я направил черен МАТ - тогава няма да имаш проблеми, но за по-радикални смени на цветовете ще имаш проблеми, поне в КАТ.

- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
Правя последен опит да ти обясня и спирам.
И в стария закон и в новата поправка вратичката е "заличаване на основния цвят" (ако те спре полицай и ти направи проблем, просто му казваш, че не си заличил оригиналния цвят и му показваш детайла който си оставил. Ако реши да ти напише акт/фиш/спиране от движение отиваш в съда и печелиш делото). Ако не вярваш може да се консултираш с адвокат.
Относно минаването в кат: преди 10 дни съм пререгистрирал бяла кола направена черна с фолио.
Нямам си и на идея какво искаш да направиш, но вариантите в кат са ти два:
1: Отиваш за да ти добавят допълнителен цвят (например си си сменил цвета на капаците и тавана).
2: Пререгистрираш колата в новия цвят.
бих ти дал съвет да добавяш цвят в талона дори да си фолирал на 100%, ама като гледам ти само си чешеш езика и се мъчиш да обясниш на всички колко много искаш да си фолираш колата, ама не става щото КАТ ти е проблема ...
И в стария закон и в новата поправка вратичката е "заличаване на основния цвят" (ако те спре полицай и ти направи проблем, просто му казваш, че не си заличил оригиналния цвят и му показваш детайла който си оставил. Ако реши да ти напише акт/фиш/спиране от движение отиваш в съда и печелиш делото). Ако не вярваш може да се консултираш с адвокат.
Относно минаването в кат: преди 10 дни съм пререгистрирал бяла кола направена черна с фолио.
Нямам си и на идея какво искаш да направиш, но вариантите в кат са ти два:
1: Отиваш за да ти добавят допълнителен цвят (например си си сменил цвета на капаците и тавана).
2: Пререгистрираш колата в новия цвят.
бих ти дал съвет да добавяш цвят в талона дори да си фолирал на 100%, ама като гледам ти само си чешеш езика и се мъчиш да обясниш на всички колко много искаш да си фолираш колата, ама не става щото КАТ ти е проблема ...

- Cinder
- ентусиаст
-
Аз колата съм си я фолирал вече, цялата. И през КАТ се опитах да мина за смяна на цвят и ме върнаха, точно заради въпросната поправка. Щом видяха, че е фолио, казаха "с фолио не може". Стигнах и до шефа на каналите и той ми каза за въпросната поправка в наредбата, както и че вече връщат и коли с 1 детайл в оригиналния цвят. Преди са ги пускали, вече ги връщат.
Много ми е интересно ти как си минал канал с фолио цялостно облепена кола, след като на мен категорично ми отказаха. Освен да ти дам и моята да прекараш
Много ми е интересно ти как си минал канал с фолио цялостно облепена кола, след като на мен категорично ми отказаха. Освен да ти дам и моята да прекараш

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Сигурно е в някой КАТ извън София.
Аз ти казах, че в нашия ще стане, ама трябва да сложиш колата на мое име и си ти.
Иначе колегата не мога да разбера защо продължава да упорства и да говори едно и също. Разбрахме вече, че Е36-цата никъде не я спират за фолио, разбрахме, че и в КАТ минава, вероятно мислят, че просто боята е изсветляла или не им дреме, ама това нас не ни топли. Поне написа, че прави последен опит да обясни и дано наистина си спази обещанието, че ми писна да ни прави на тъпи. Говори за падане на актове в съда(едва ли като си слагал фолио си бил с опцията, че ще висиш по съдилищата само
)и т.н. а не иска да разбере, че колата просто не я пускат в КАТ и то не някой дребен служител да се заяде, ами началника.

Иначе колегата не мога да разбера защо продължава да упорства и да говори едно и също. Разбрахме вече, че Е36-цата никъде не я спират за фолио, разбрахме, че и в КАТ минава, вероятно мислят, че просто боята е изсветляла или не им дреме, ама това нас не ни топли. Поне написа, че прави последен опит да обясни и дано наистина си спази обещанието, че ми писна да ни прави на тъпи. Говори за падане на актове в съда(едва ли като си слагал фолио си бил с опцията, че ще висиш по съдилищата само

In God we trust, all others we track.

- Cinder
- ентусиаст
-
Може и да има начин да минеш, но със сигурност не е да отидеш с фолираната кола ей така и да кажеш искам да си сменя цвета в талона. Нека да каже колегата как е минал преди 10 дни, аз горе-долу преди толкова опитах да мина и ме върнаха.

Някой знае ли как стои въпроса вмомента
За конкретен случай - Колата ми е черна примерно искам да оставя тавана, може би и огледалата черни и всичко друго с червено фолио?
Трябва ли да се сменя цвят в талон или изобщо да минавам в кат ?
защото знаете проблеми с мотор ...
и другото ви е ясно...
За конкретен случай - Колата ми е черна примерно искам да оставя тавана, може би и огледалата черни и всичко друго с червено фолио?
Трябва ли да се сменя цвят в талон или изобщо да минавам в кат ?
защото знаете проблеми с мотор ...
и другото ви е ясно...
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Според закона лепенето на фолио е напълно забранено, може да ви спрат и да ви накарат да го чистите или да ви спрат от движение.
Шефа на Кат обеща да оправи нещата и да променят закона в най кратък срок, но още чакаме, вероятно не им е до нас заради изборите
Шефа на Кат обеща да оправи нещата и да променят закона в най кратък срок, но още чакаме, вероятно не им е до нас заради изборите
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
Това не може да е най-точния отговор на "как стои въпроса с фолиото". Все пак все по-често и по-често се срещат коли които са изцяло с фолио 

- miroslavrd
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 320i M52B20 Touring
- Мечтае да кара: BMW E36 ///M3 S52B32
Здравейте колеги. Интересува ме как стои въпроса с фолиото за облепяне през 2017г.?

Въпроса се отнася за конкретната снимка, оригиналния цвят на колата ми е тъмно зелен металик, ще се прави камуфлажна с фолио (бяло, сиво и черно)! Това цялостно или частично облепяне с фолио ли се води? Дали е разрешено да го направя без да сменям талона на колата или се ходи в КАТ без значение дали съм оставил поне еин детайл с оригиналната боя?

Въпроса се отнася за конкретната снимка, оригиналния цвят на колата ми е тъмно зелен металик, ще се прави камуфлажна с фолио (бяло, сиво и черно)! Това цялостно или частично облепяне с фолио ли се води? Дали е разрешено да го направя без да сменям талона на колата или се ходи в КАТ без значение дали съм оставил поне еин детайл с оригиналната боя?

52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4