разширителен съд

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39/525DA/03

разширителен съд

Мнение от advokata25 » 14 Юни 2014, 15:02

Здравейте колеги. Имам един малко странен въпрос. Вчера за мое нещастие ми се пръсна разширителния съд на охлаждащат течност. Случи с чужд за мен град софия. В сервиз наприятел ми взеха 170 лева за ново казанче, което било оригинално!?!?? Това нормалнацен ли е. Предложиха ми за 110 втора ръка. Взех новоти о платих 210 общо. Кажете ми моля ви, метнаха ли ме с тия цено. Някой сменял ли е?!

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Re: разширителен съд

Мнение от doomy525 » 14 Юни 2014, 15:08

Номенклатурен номер : 17132248050
Описание : КАЗАНЧЕ КОМПЕНСАЦИОННО
Ед.цена (с ДДС) : 171.22 BGN
Така наречения разширителен съд.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 14 Юни 2014, 17:45

Я ме светнете мен невежата, как ги търсите тези номенклатурни номера...

За да бъда по точен, от 2 часа ме интересува моторчето и резисторите на електрическата перка. 67.32-8 369 792.0

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 14 Юни 2014, 17:51

Влизаш е тука - http://www.darucar.bg/index.php?show=search_part
После през - http://realoem.com/bmw/select.do избираш модел, вид и т.н. докато достигнеш до нужната част от подменютата :yes: там под схемите има таблички с Part number и после през първия линк след като видиш номера на частта, която те интересува я въвеждаш в полето :yes: Въпроса е, че са нужни малко знания по Енглийски :mrgreen: :lol:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
Мечтае да кара: E30 кабрио с V8

Мнение от liort » 16 Юни 2014, 23:55

За да ти се пръсне казанчето може и да има и друга причина. Провери и капачката на разширителния съд, редовно се запушват, около 30лв е чисто нова.
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 17 Юни 2014, 0:02

liort написа:За да ти се пръсне казанчето може и да има и друга причина. Провери и капачката на разширителния съд, редовно се запушват, около 30лв е чисто нова.

Капачка,вентилартор на радиатора,термостат,водна помпа- все причини да се пръсне! :yes:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от advokata25 » 17 Юни 2014, 9:48

Разширителният съд си сълзеше по малко от доста време. Явно сега като станало по-топло се е пръснал. Възможно е предишния собственик да не е улучил антифриза зимата и да е станала беля. Сега ми случва същото с казанчето за водата на чистачките. Някой има ли идея там как стоят нещата, каква е цената?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 17 Юни 2014, 11:07

Моят съвет е : Влизай и търси малко по надолу, в автомобили на части. С тези "цени" от Дару ли са ,Мару ли са, сметките хич не излизат..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от advokata25 » 17 Юни 2014, 11:19

Да, много си прав колега. Ама за разширителния съд ми препоръчаха да го взема нов защото пластмасата остарявала с времето и имало риск. Инак на старо ми искаха 110 лева, а новия 170. Сякаш не си струваше.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shmotza » 17 Юни 2014, 11:47

advokata25 написа:Да, много си прав колега. Ама за разширителния съд ми препоръчаха да го взема нов защото пластмасата остарявала с времето и имало риск. Инак на старо ми искаха 110 лева, а новия 170. Сякаш не си струваше.

:mhihi: е за 110 като ти предлагат втора ръка, няма и как да си струва, с други думи са искали, меко казано, да те преметнат - разширителен съд 2-ра ръка върви м/у 20 и 50лв :mhihi: - така вече си струва :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от advokata25 » 17 Юни 2014, 13:19

То това е нормално. Като видят някой на зор, гледат да го източат максимално. Сигурно и новото по магазините е към 100 лева, аз броих 170

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 17 Юни 2014, 23:09

Разкарай го тоя туч, вземи едно пежо, там всичко е по 12,50, и ще си рахат...
Едно не ми е ясно... съдът си "сълзял" отпреди... и какво трябва да се случи според теб, за да го подмениш :?:
Орева целия форум за тая цена.
Не знам случвало ли ти се е да прегрееш дизел... най-общо казано, стрелката на температурата се задвижва като секундарна на часовник, докато опре вдясно.
И после бмв-тата не ставали... как ще стават, то при такова отношение и лего количка ще прегрее :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от advokata25 » 17 Юни 2014, 23:32

Ами колега, да ти кажа бая бмв-та съм карал. Питането ми за цената беше чисто информативно и по други причини. Събирах си информация за собствена консумация, за която тук не съм разказвал. Сълзенето на казанчето беше минимално и по скоро имаха съмнение че е от някой маркуч. Не теч, а сълзене! И да, стрелката отиде за секунда към червеното, но малко преди това колата изгасна сама. Явно се задействаха системите. А форумът по принцип е за изказване на мнение, становища, кахъри и тем подобни. Най много се дразня от забележки и вертикални изказвания от сорта кво ли разбираш ти, скрии се и тн. :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 18 Юни 2014, 0:38

Колега, абсолютно хоризонтално съм си легнал, с идеята ако е възможно, да ти помогна.
Не знам за какви статистики питаш, но когато пускаш тема, задавай основния въпрос. Тук той е "разширителен съд" и основното ти питане е цената, дали тя е нормална :!:
Относно предположенията ти за "сълзенето", крайния резултат показва колко си близо до истината.
И накрая един съвет точно по темата... За да гръмне разширителен съд, винаги има причина. Колегите по-горе са ти посочили какво да провериш. Остаряла пластмаса е на последно място, ако изобщо влиза в класацията. Това е понеже има съдове на далеч повече години от твоя, с никакви намерения за гърмене.
Разчитайки на опита ти с тази марка, съм убеден, че ще намериш причината за случката, която е добре да посочиш тук, с което пък ще помогнеш на други колеги в подобна ситуация.
Успех :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 18 Юни 2014, 0:47

Владо написа:Колега, абсолютно хоризонтално съм си легнал, с идеята ако е възможно, да ти помогна.
Не знам за какви статистики питаш, но когато пускаш тема, задавай основния въпрос. Тук той е "разширителен съд" и основното ти питане е цената, дали тя е нормална :!:
Относно предположенията ти за "сълзенето", крайния резултат показва колко си близо до истината.
И накрая един съвет точно по темата... За да гръмне разширителен съд, винаги има причина. Колегите по-горе са ти посочили какво да провериш. Остаряла пластмаса е на последно място, ако изобщо влиза в класацията. Това е понеже има съдове на далеч повече години от твоя, с никакви намерения за гърмене.
Разчитайки на опита ти с тази марка, съм убеден, че ще намериш причината за случката, която е добре да посочиш тук, с което пък ще помогнеш на други колеги в подобна ситуация.
Успех :!:

:yes:
И ако не провериш: Капачка,вентилартор на радиатора,термостат,водна помпа - скоро пак ще купуваш същия разширителен съд! :yes:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Следваща

Назад към E39